20240426
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2013 február 19, kedd

Meg kellene érteni: az államadósság örök rabszolgaságba taszít

Szerző: Orosházi Ferenc

Február 16-án összegyűltek a "devizahitelesek", illetve azok a lelkileg és anyagilag megnyomorított emberek, akiknek azzal kell szembe nézniük, hogy pár hét múlva rájuk kerül a sor. Vagyis hamarosan mindazokra, akik a hamis devizahitelek áldozatai lettek. Annak az agyafúrt módszernek az áldozatai, mely a jövőjüket a munkájukra építő emberek tömegeit azzal hitegette, hogy otthont, családot, egy boldog életet tudnak majd építeni a bankok segítségével, kedvező hitelfeltételek mellett. Mert bizony ezt kínálták.

Ezt kínálták, mert lehetővé tették nekik a kormányok. Úgy az első Orbán-kormány, mint az azt követő többi. A jelenlegi Orbán-kormány meg szépít, illetve kommunikál. De milyen szépen! És hamarosan emberek százezrei kerülnek az utcára, lesznek öngyilkosok, családok mennek tönkre, gyermekek élete, már nem a jövője, hanem az élete kerül közvetlen veszélybe.

De mindez semmi a kormányzat kommunikációjához képest, mely olyan pozitív képet fest a gazdaság állapotáról, hogy az osztán pestiesen szólva nem semmi. De ez majd itt a NIF oldalain egy másik alkalommal kerül terítékre. Most maradjunk csak a szombati eseményeknél.

Levelet kaptunk Orosházi Ferenctől, aki igazságszólásaiért bizony az utóbbi hónapokban a hatalom kedvenc arcképe lett annak céltábláján. Pedig Orosházi Ferenc pusztán realista, semmi más, no és szókimondó. Az igaz szavak kimondója. Most is, emberi és érthető nyelven realizál. A tapasztalatokból indul ki és igyekszik megrajzolni a jövőt, amely a realitások fényében nagyon is valószerű.

NIF

Íme a levél:
Kásler Árpi

Időpont: 2013. február 16.

Helyszín: Budapest, Kossuth tér.

Esemény: „devizahiteles" gyűlés.

Ezt a szombati napot megelőző nem éppen barátságos, sőt kifejezetten zord időjárást, csodálatos verőfényes napsütéses idő követte. Kellemes érzésekkel teli, jó jel ez. Úgy gondoltuk, az Égiek velünk vannak.

Érkezett a közönség szép számmal, halkan beszélgetve, csendben, reménnyel telve, bizakodva. Zászlók sokasága. Az előzetes kérésnek megfelelően csupa trikolór, sehol egy párt, vagy szervezet hovatartozásról árulkodó jelkép, lobogó. Sehol egy vörös-ezüst csíkos zászló. (ezt azért nagymértékben hiányoltam, az okát nem fejtegetem. Tudjuk, hogy az Árpád-sávos zászló magyarabb a magyarnál.)

11 óra körül a mikrofonhoz lép Kásler Árpi, és beszélni kezd. Okosan, értelmesen, szimpatikusan. Üde, megnyerő jelenség, alig észrevehető tájszólása még közelebb hozta őt szívemhez. Igazi tiszta tekintetű, őszinte lelkű, megtörhetetlen „paraszt legény" a szó legnemesebb értelmében. Olyan közülünk való.

Az elmúlt évek alatt a devizahitelezés bűncselekményeinek felderítése kapcsán elvégzett szívós munkája, lesöpörhetetlen kitartása eredményeképpen, jogosan szólított meg bennünket. Sokan tettünk eleget hívó szavának, legalábbis az utóbbi időkben megszokott, nemzeti oldal megmozdulásaihoz képest.

Világos, érthető szavakkal magyarázta el azt, hogy a devizahitelezés, mint fogalom sem létezik, tehát mindegyik hitelnek nevezett szerződés, érvénytelen, semmis. Megnyerő módon kezelte Doubrovszky György pénzügyi biztos, „kötelezően kincstári", semmit mondó megnyilatkozásait. Jó volt az egész, de valami még hiányzott, ami nyomta a bögyömet.

Amikor éppen László Andrea – magyar szívekhez szóló – dalai színesítették a rendezvény különböző bekezdései közötti időt, felhasználtam azt az alkalmat, hogy Árpi nincs éppen a pulpituson. Megkértem őt, hogy egy pár perc erejéig adjon lehetőséget – mikrofont –, hogy kiegészítsem saját gondolataimmal, észrevételeimmel az elhangzottakat. Ezt csupán azért volt arcom kérni tőle, mert ezt a bevezetőjében – bárki számára –, lehetőségként megemlítette, és előttem más már élt vele.

- Miről akarsz beszélni? – kérdezett vissza felvetésemre.

- Természetesen a témához kapcsolódóan – válaszoltam.

- Nem fogsz zsidózni?

- Nem – hebegtem megdöbbenve.

- Nem fog zsidózni? – tette fel újra, a kérdést technikai sátorban tevékenykedő László Misinek – Andrea párjának – mint a legilletékesebbnek(?) szegezve.

Háttal álltam Misinek, nem láttam a reakcióját. De az eszem már nem is ott járt.

A mögöttünk hagyott hét során, majd minden nap kint voltam a rendezvény helyszínén. Minden alkalommal váltottunk néhány szót, beszélgettünk Árpival. Nem sokat. Ennyi idő alatt szűrte volna le személyiségemről azt, hogy ha megszólalok, akkor csak zsidózni fogok? Vagy a korábbi múltamból, írásaimból állapította meg ez irányú képességeimet, hogy csak erre lennék alkalmas?

Eddig jutottam gondolataimban, mikor elhaladva mellettem, igyekezett vissza a lépcső tetejére. A szavamat adom! – tettem még egy kísérletet, de már láttam rajta, hogy nem is hallja.

Akkor most leírom, mit szerettem volna ott elmondani. Mi az, amit pontosítani akartam segítő szándékkal és mi az, amit hiányoltam.

Kedves Árpi!

A devizahitelezés visszásságaira nagyon bölcsen rámutattál. Megértettük, hogy ebben a kölcsönügyletnek nevezett lehúzásban az országunk lakosságának jó része érintett, és ez a jelenleg is érvényben lévő jogszabályok szerint, bűncselekmény megalapozott gyanújára ad okot. Amennyiben ez így van, akkor szólítsuk meg a társadalmat, hogy aki utolsó erőfeszítéseivel még mindig fizeti ezt az államilag – a nemzetközi tőke útmutatásai alapján – szervezett uzsorát, az ne tegye. Ne tegye, mert a bankok felettünk gyakorolt hatalmát, a mi könnyeink, verítékünk árán megdolgozott jövedelmünk, és az abból származó befizetéseink tartják életben.

A hozzászólások során több ízben elhangzott, hogy a kormányzati kommunikáció –híven kiszolgálva a háttér hatalom igényeit – megpróbálja szembe fordítani a hitelcsapdában vergődőket azokkal, akiknek nincs hitelük. Ezt könnyedén megtehetik kedves Árpi barátom – remélem, nem veszed zokon a megszólítást –, mert mondandódban a legnagyobb devizaadósról megfeledkeztél. A legnagyobb devizaadós pedig maga az ország. Maga a Nemzet!

Éppen úgy, gusztustalanul, gátlástalanul elbántak Hazánkkal, mintahogyan kovácsjózsival, nagypistivel, káslerárpival, vagy éppen orosháziferivel.

Addig, amíg ezt nem vesszük tudomásul, vagy nem beszélünk róla – fel sem merül bennem, hogy szándékosan hallgatunk felőle –, addig bizony a devizahiteles káslerárpival és orosháziferivel, könnyedén szembe állíthatják a hitel nélkülieket.

Abban a pillanatban viszont, hogy tudatosítjuk a magyarokkal, MINDENKIVEL(!), hogy az államadósságunk egy főre vetítve, NAPONTA(!) több Forinttal növekszik, mint amit aznap megkerestünk – és ezt megértik az emberek –, már nem tudják megtenni hogy szembe állítsák a magyarok különböző érdekcsoportjait.

Abban a pillanatban, hogy mindez tudatosul, érintetté válik a hitel nélküli tanár, és a diák, IS! A hitelnélküli busz-, troli-, és villamosvezető, IS! A hitel nélküli orvos, az ápoló, és a betegszállító, IS! A hitel nélküli köztisztviselő és a földet megművelni szándékozó paraszt, IS! A hitel nélküli építőiparos, a mozdonyvezető-, váltóállító-, és az utaskísérő vasutas, IS! A hitel nélküli rendőr, a katona és a vadakat terelő juhász...., IS! MINDENKI!

Bizony, ez a közös nevező kedves Árpi, a mindig növekvő, soha vissza nem fizethető, a nemzetet, az unokáink unokáit is örök rabszolgaságba taszító és tartó államadósság. A jelenség ugyanaz nagyban, mint kicsiben! Az át nem adott, a nemzet asztalára soha le nem tett, annak boldogulására soha fel nem használt pénzösszegek, melyek után közösen fizetjük a visszafizethetetlen uzsorát – jelen állás szerint az idők végezetéig.

Ez pedig az elmúlt 22 év árulása! A mindenkori kormányzat bűne, színre, szagra való tekintet nélkül! Ez a mindnyájunkat érintő devizahiteles csalás, a mindennapjainkat megkeserítő valóság! Ez a soha el nem évülő haza és nemzet árulás, mert emiatt vonják el jövedelmünk 95%-át! (nincs tévedés, legalább a 95%-át!)

Ja, hogy az államadósságról nem hajlandók az „urak" tárgyalni velünk, és megígérni, hogy őszre talán lesz – vagy nem – megoldás?

Ja, hogy nem kellene tudomásul venni, hogy e tárgykör boncolgathatóságára nincs „törvényes" jogszabály? Ezért aztán inkább ne is feszegessük a kérdést, mert a regnáló hatalom érdekei ezt kívánják?

Ja, hogy ki kellett volna ez estben állni – és legalább egy mondattal támogatni – az engedéllyel rendelkező és március elsejétől esedékes félpályás út lezárásról szóló kezdeményezés mellett, és nem gyorsan elhatárolódni tőle, abban a pillanatban, amint az a melletted álló szájából az elhangzott?

Árpi! Amit tettél, az jó, és a tisztánlátás végett szükséges, de a tovább lépéshez nem elégséges. Az idő eljárt, nincs tovább. A tárgyalások, és a vele járó sehová nem vezető kényszerű kompromisszumok elfogadásának idejének vége. Eddig sem volt a végrehajtó hiénáknak semmilyen erkölcsi gátjuk a kilakoltatások terén, március elsejétől még az álságos törvények sem állnak a várható visszataszító események elébe.

Az elmúlt hét közben a helyszínre kilátogató Doubrovszky úr azt találta mondani, hogyha elég hangosan dörömbölünk, akkor azt meghallják „odafenn", akkor oda figyelnek ránk. Fogadjunk szót neki! Dörömböljünk hát, jó hangosan! Erre viszont nem alkalmas a – borítékolhatóan hosszadalmas, véget nem érő meddő vitákat eredményező – tárgyaló termek helyszíne, csendes kávézgatások mellett.

Árpi! Az az ő területük! Ott lehúznak maguk mellé, ha akarod, ha nem és a posványban, a dagonyában, a mocsokban ők a jobbak.

Ha mégsem, majd hülyének nyilvánítanak, „oszt jó napot." Ismerős? Emlékezz Borbély Jóska esetére!

Emlékezz, mit mondott (már annyiszor emlegettük, hogy lassan-lassan a legújabb politikai celebbé válik) Doubrovszky úr, a hét közepe táján.

Azt találta mondani, hogy a „kormány keze meg van kötve".... nocsak, akkor mégiscsak gyarmat vagyunk? Ha gyarmat vagyunk – amit persze eddig is tudtunk, csak a kormányzati kommunikációból nem derült ki eddig – akkor szerinted van esély arra, a legcsekélyebb is, hogy bármilyen jogtudós a bankok kárára döntsön, akárcsak egy kicsikét is?

Megígértem neked, hogy nem zsidózok, de azért az előzetes feltételezésednek még sem akarok csalódást okozni. Felteszek neked egy ártatlan kérdést:

Szerinted az új politikai celebünk szájából kicsúszott elszólás, mi szerint „a kormány keze kötve van", kik által kötettett meg? A bankárkaszt képviselőiként szerinted a szittya magyarok állnak a színfalak mögött, a „háttér hatalom" uraiként vagy egy másik nációra adnád a voksodat?

A választ, majd egyszer személyesen várom Tőled....

Persze kerülgethetjük ezt a kérdést, de akkor pont az igazságot takargatjuk. Pont azt nem tárjuk a széles nyilvánosság elé, ami az egész világ bajainak legfőbb forrása, a parazita, másokon élősködő, pazarlóan tékozló, mindent felélő, háborúkat szító, nemzeteket kifosztó Rothschild-ok, Rockefeller-ek, Goldmann-ok... Schwarz (Soros) Györgyök (tiszta ősi magyar nevek.... ugye?) A sor hosszan folytatható, a helyi bankigazgatókig bezárólag, de még inkább azon is túl.

Az őseink erkölcse és morálja tiltja a kamatra való pénzkölcsönzést... Vajon miért? Mert tudták, hogy igazságtalan, és ellenkezik az alapvető emberi magatartás normáival. Nem is lenne baj semmi az egész világgal, ha a pénzt megtartották volna az eredeti – érték mérő és érték közvetítő – szerepében, és nem ruházták volna fel „tudományukkal", a pénz pénzt teremtő képességével.

A gyülekezőn a valódi áttörés elmaradt. Sajnos. Nem ragyogott fel „A" Csillag a Magyarság egén. Pedig az esély meg volt rá. Tehetséged, eszed, tisztaságod, erőd, kitartásod meg van hozzá.

Csak az árnyékodon kellett volna keresztül lépned.

Árpi! A meghatalmazást megkaptad, ahogy akartad. A Vezér te vagy. A téren összegyűlt devizahitelesek többségének mindenképpen....

Kiskunlacháza, 2013. február 17.

Orosházi Ferenc

a Zászlós

a Magyar Nemzeti Hadsereg tisztje

Forrás: http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/02/18/meg-kellene-erteni-az-allamadossag-orok-rabszolgasagba-taszit/

Beküldte: Dobrova Éva

Hozzászólás  

#8 Honlapunk munkaköreleszerelt 2014-12-12 19:49
Kedves Hunicillin,

Köszönöm igen hasznos hozzászólásodat, és elnézést kérek lassú válaszomért.

Egyetértek mondanivalód lényegével. Honlapunk munkakörére kiterjedő kritikádat és javaslataidat külön köszönöm. Ezek is mind értékesek számunkra. Persze, hogy jó lenne több témával foglalkozni, vagy többet foglalkozni bizonyos témákkal. Ám, sajnos, a valóság a mi tevékenykedésünket is korlátozza. Szerény erő- és eszközforrásainkból csak ennyire telik.

Mindemellet megpróbálok egy pár szóval válaszolni fölvetett pontjaidra.

1. Kétségtelen, hogy a "Vállalkozások kezelése" című cikk egy átlag cikknél jóval hosszabb. Ha jól emlékszek, ez egy többszáz oldalas könyv mondanivalójának sűrített lefordítása magyarra, kibővítve a szóbanforgó (magyar megmaradás) téma szemléltetésével. Természetesen föltételezhető, sőt valószínű, hogy épp úgy, mint ahogy maga a könyv, e cikk is csak a témája iránt érdeklődő figyelmét képes lekötni. Az is igaz, hogy egy tehetséges író képes lett volna tömörebben, értelmesebben átadni gondolatait - nem beszélve egy szakértő fordításról. De mit mondjak: ez van, az nincs. Amikor a cikk megjelent, a "magyar megmaradás" téma alapos elemzését láttuk szükségesnek. Erre a célra pedig e cikknél jobbat akkor nem találtunk. Ha netán neked lenne jobb, légy szíves küld be.

2. Egyetértek azon állításoddal, hogy az igaz hit "feltétezi az igaz tudást, megfelelő tudás nélkül a hit csak hiedelem, vélelem, berögzült elfogadás", kivéve a "vélelem" fogalom kizárását. Szerintem a vélelem része az igaz hitnek, azaz egy tudásra alapozott nézetnek, hisz a vélelem forrása a személyes tapasztalat - ami szintén tudásnak tekinthető - igazságtartalmától függetlenül. Az idézett esetben viszont az "igaz hit" a hagyományos, azaz a júdeokrisztiánizmus ránkerőszakolása előtti istenhitünkre utal. Itt szerintem az "igaz" melléknév nem a hit igazságtartalmára utal – ami, ahogy mondod, "csak a Teremtő és teremtése alapfokú ismeretének birtokában lehetséges", hanem egy római egyház és hasonló, az emberiség leigázására kiagyalt hiedelmek terjesztésére létrehozott és fönntartott intézmények hazudozásaitól mentes istenhitre. Másképp mondva, ”igaz hit” az a hit, ami ember istene iránti őszinte érdeklődésének eredménye, s nem egy idegen kisebbséget szolgáló, az emberiség megvezetésére és megfélemlítésére kitalált és rákényszerített hamis terror-rendszer szellemi és lelki következménye.

2a. Tudtommal minden mai műveltség tulajdonnévként kezeli a nemzetek nevét, és azokat a félreértés elkerülése érdekében valamiképp megkülönbözteti – általában kiemeli – írott nyelvében. Ahol a helybeli írás nagybetűket is alkalmaz, ott a tulajdonneveket általában nagybetűvel kezdi. Nálunk ez a szokás - nem véletlenül - kimaradt a latin írás ránkerőszakolása során, s az által a Magyar Nemzet tulajdonnév megkülönböztethetetlen lett az egész mást jelentő, közönséges jelzős főnév (melléknév - főnév), "magyar nemzet" kifejezéstől. A Nemzetünk fölött uralkodó idegen érdekeltség efféle alattomos módszerekkel - többek közt - próbálja évszázadok óta eltünteti és a történelem lapjaiból kitörölni a Magyar Nemzet voltát, létét és jövőjét. Sajnos sokan áldozatai vagyunk ennek a csalárdságnak (is). A "Magyar Nemzet" tulajdonnév szerintem nem azonos a "magyar nemzet" jelzős főnévvel, épp úgy, mint ahogy pl. a "Csíki Hajnal" tulajdonnév sem azonos a "csíki hajnal" jelzős főnévvel. Az, hogy egy szervezet esetleg magára veszi a "Magyar Nemzet" nevet, semmit sem változtat e tulajdonnév eredeti fogalmán. Pl. semmit sem változtat az "Isten" fogalmon az, hogy valaki önmagát Istennek hívja vagy hívatja. Mi, azaz, e honlap szerkesztősége olvasóink segítségével megpróbáljuk észrevenni az efféle fortélyokat, és amennyiben tehetjük, leleplezzük, de semmiképp sem terjesztjük.

2b. Honlapuk úgymondott törzs-látogató közösségének növelése nem tartozik céljaink közé: egyikünk sem hittérítő. Mi meggyújtjuk és ahogy tudjuk tápláljuk a tábortüzet, hogy aki azt meglátja és közelébe kívánkozik idetaláljon. Azt, hogy az mekkora lánggal ég, hogy milyen messziről látható, Isten akarata és képességeink határozzák meg.

4. Egybevéve, az MVSZ munkássága kapja honlapunkon a legnagyobb teret. Egyetlen egy más szervezet, intézmény, szerző, vagy érdekcsoport sem kap annyit. Egyetértek: jó lenne nagyobb teret adni munkásságának. De kitől, mitől vegyül el a hozzákellő teret? Mert, amint említettem, erő- és eszközforrásainkból csak annyira telik, amennyi van.

4a. Nem hiszem, hogy leragadtunk volna bárki mellett, de köszönöm meglátásod továbbítását.

4b. Ami a témaszerű viták, párbeszédek kezdeményezését illeti, azt kedves olvasóink teszik meg hozzászólásaikkal. Mi megszerezünk vagy szerkesztünk esetleges vita- és párbeszédindító cikkeket, könyvkivonatokat és teljes könyveket, melyekből olvasóink tetszésük szerint válogathatnak megvitatni illetve megtárgyalni való témákat. A mi dolgunk, szerkesztő szerepünkben, a tudás megszerzése és közzététele - hozzáadva a hozzászólások fölügyeletét -, de nem a közzétett anyag hitelesítésének, megcáfolásának, csonkításának vagy bővítésének kezdeményezése – mert ahhoz legtöbb esetben nem értünk. Ha jól értem, javaslatod egy forum-féle lenne. Az ötlet jó, van is forumlehetőségünk, de annak működtetésére sajnos erőforrásainkból nem telik.

A többivel nagyjából egyetértek. Ám hiányolom az eredeti témát, a "magyar megmaradás”-t illető alapvető meghatározásodat és javaslataidat. Pl. mit jelent számodra a „magyar megmaradás”? Mik az alapvető teendők, a magyar megmaradást szolgáló célok?" És hogyan érjük el azokat?

Köszönöm jókívánságodat. Viszont kívánom.
#7 Honlap céljaHunicillin 2014-10-09 10:37
Hivatkozással a "Kedves Hunicillin, Sejtem, hogy nem ugyanazt a fogalmat értjük a "magyar megmaradás" címke alatt ..." megszólításra, válaszolok.
1. A hivatkozott "vállalkozások kezelése" szöveg oly hosszú, hogy még idővel rendelkezők sem sokan olvassák el végig, a mai társadalom átlagembere számára pedig egyenesen reménytelen. Egész életében nem fog talán ennyit olvasni. Erről lehet eltérő véleményünk, de az emberek akkor sem olvasnak.
Az üzeneteket röviden, érthetően kell tudni megfogalmazni és úgy átadni, hogy eljusson a címzetthez.
2. Azt írod, a honlap "célja az igaz hitre való visszatérésünk és ennek alapján a Magyar Nemzet megmentése és felemelkedése". ((A Magyar Nemzet egy újság neve, nemzetünk a nagybetűs írástól sem lesz más, mint ami.)) Az igaz hit (mi is az??) szerintem feltétezi az igaz tudást, megfelelő tudás nélkül a hit csak hiedelem, vélelem, berögzült elfogadás. Ha istenhitre gondolunk, az is csak a Teremtő és teremtése alapfokú ismeretének birtokában lehetséges.
Az ismeretekhez (majd az ebből nyerhető tudáshoz) igen komoly, fáradtságos út vezet. Hasonlatosan ahhoz, ha szép izmos testet szeretnénk felépíteni, sok év nagyon kemény és folyamatos munkájára van szükség, úgy a gondolattestet sem lehet könnyebben vagy rövidebb idő alatt alkalmas állapotba hozni. Nehezíti mindezt, hogy 30-35 éves korra mindenkinél kialakul egy világlátás, amelyet többségünk elégségesnek vél és élete végéig már soha nem cserél le. Tisztelet a ritka kivételnek. Ennek a honlapnak is megvan a 700-800 fős törzs-látogató közössége, de újakat már nehezen tud szerezni.
3. Azt gondolom, a már ifjúságában megrontott, tévútra vitt magyar ifjúságból olyan felnőttek cseperedtek, akiknek vélekedésén, isten-ismeretén akkor sem lehet érdemben változtatni, ha történetesen több hetes áramszünet állna elő és nem kapnák meg mindennapi szellemi kábítószer adagjukat. Ugyanakkor, nem mindig kell tökéletes ismeret ahhoz, hogy helyes cselekedetet vigyünk véghez. A rejtőzködő hatalom pl. tudja manipulálni a tömegeket kevés ügynöke révén, bár tény, hogy korlátlan pénzforrás birtokában könnyű helyzetben van. Pénzimádóvá formált világunkban az állattá alacsonyított emberek szinte bármit megtesznek pénzért. Az ukrajnai gyalázat erre a legfrissebb példa, de bárki tud mondani a környezetéből.
Fentiek miatt gondoltam, hogy a honlapnak az általános értekezések mellett a cselekvő hitet is támogatni kellene, felhívni a figyelmet az igaznak tűnő kezdeményezésekre és komolyan támogatni azokat. Lehet hogy Kasler Árpád egy igaz ember és támogatni kell az ügyét.
4. A magyarok rohamosan csökkenő számát talán 1000 honlap sem lenne képes megállítani, ám vannak területek amelyek kiemelt fontosságúak. Varga Csaba munkásságáról például nem sokat olvastam e honlapon, pedig az ősnyelv (ha így nevezzük a kb 50.000 évvel ezelőtt használt nyelvet) kutatásában egyedülállót alkotott. Hasonlatosan, az MVSZ munkásságának is jóval nagyobb teret kéne adni, mégpedig a címlapon. Tájékoztató munkájuk valamelyest enyhíteni képes az akadémikus moslékok bűzét, és választási lehetőséget biztosít az oktatásipar hazugsággyárai mellett. Ahogyan a magyar nyelv élő és változik a korral, úgy a honlap szerkesztőinek sem szabad leragadni Baráth Tibor vagy Bobula Ida mellett, bárha az ő munkásságuk is érdemtelenül a homályba vész. Minden héten vagy időszakonként ki kellene választani egy témát, azt jól körüljárni, vitát, párbeszédet kezdeményezni róla a honlapon. Ez lehet régi téma, de lehet az élet által felvetett probléma is. Szerintem sok devizahiteles kárvallottban (mindegyikük az) nem tudatosult például, hogy csalás bűntettének az áldozatai, ám derék "kormányunk" nem hajlandó érvényesíteni a törvényeket a bankszektor cápái ellen, hiszen akkor másik bábkormányt tenne a helyükre a rejtőzködő hatalom és oda a vidám élet. A többi látogatónak is bizonyára vannak jó ötletei, Tejfalussy úr gondolatai akár önálló rovatot is megérdemelnének, mert ő maga gyenge író, hiába kiváló szakember, stílusa sokakat elrettenthet. A nemrég történt sóbotrány (100% KCL menta boltokba étkezési sóként) magyarok millióit érintette és senki nem foglalkozott a halálos áldozatokkal, míg közben érdektelen cikkecskék jelentek mega honlapon.
Erre gondoltam, amikor több céltudatosságot, és a cégtáblának való nagyobb megfelelést hiányoltam.
Áldozatos munkátokhoz egészgéget és kitartást kívánok, Hunicillin
#6 Szeged, Nyíl u. 48Bene Gábor 2014-10-05 21:42
Kattints erre, s többet tudhatsz a Bankterror-ról!.

watch?v=rrHUsxgfEYU&feature=youtu.be

Ha nem megy ezt próbáld meg:

nemzetihirhalo.hu/.../...
+2 #5 A fogalom és címkéjeleszerelt 2013-03-01 16:53
Idézet - Hunicillin:
Amit vélek, az lenne, hogy a kocsmára sem teszünk orvosi rendelő táblát, így egy honlap is szólhat felőlem bármiről (felemelkedésről ősiségről, hosszú távú elképzelésekről) mégis jó, ha a mondanivalója és a tartalom között összefüggés van.


Kedves Hunicillin,

Sejtem, hogy nem ugyanazt a fogalmat értjük a "magyar megmaradás" címke alatt és, hogy emiatt nem látsz összefüggést a "névtábla" és a tartalom közt.

Íme egy cikk, amely egy kicsit foglalkozik evvel témával, kimondottan a "megmaradás" szó különböző értelmeivel:
magyarmegmaradasert.hu/szerzok/o-sz/oszkatona/item/1833

Szívesen elolvasnám a Te értelmezésedet, annak kifejtésével és az idézett cikkben olvasható értelmek megcáfolásával illetve kibővítésével egyben. Másképp mondva: Mit jelent számodra a "magyar megmaradás"? miért azt jelenti? és miért nem azt, vagy nem csak azt, amit az idézett cikk fölsorol.
+2 #4 SzegedAnonymus 2013-03-01 09:47
Röviden: a bolgár példát kellene követni. Persze ehhez népbarát rendőrségre volna szükség.
#3 Nekem mindegyHunicillin 2013-02-28 17:26
Amit vélek, az lenne, hogy a kocsmára sem teszünk orvosi rendelő táblát, így egy honlap is szólhat felőlem bármiről (felemelkedésről ősiségről, hosszú távú elképzelésekről) mégis jó, ha a mondanivalója és a tartalom között összefüggés van.
A 17.500 fős jelzőszám jól mutatja a megértés mértékét szellemileg elnyomorított hazánkban. Sok ezer vagy sok tíz, esetleg százezer testet öltés kelletik ahhoz, hogy a lélekben kikristályosodó tapasztalatgócok egyszer majd helyes cselekésre ösztönözzék a testi tudatot. Egyelőre botladozunk és fogyunk. A viccbeli öreg khón-nak még akkor is lesznek ötletei, ha a magyarok utolsó példányai már csak múzeumban lesznek láthatók.
Értem én véleményedet. és elismerem, hogy nem könnyű észrevenni, hogy elmegy mellettünk viharléptekkel a történelem, Ezért találta ki bölcs mindenhatónk a sokszori testi tapasztalat lehetőségét, hogy ha a lélek úgy áhítja, ám nyugton kövesse el akár 10.000-szer is ugyanazt a hibát.
Ahogyan Rodolfó figyelmeztetett, hogy a kezemet figyelje mert csalok, úgy hitsorsosa, a magyar grófi címet szerzett Széchenyi is megmondta: minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Sokat nem tévedett.bár nemzetről már csak néhány évig, legfeljebb évtizedig beszélhetünk.
+3 #2 A sötéten túl a fény feléleszerelt 2013-02-28 08:13
Kedves Hunicillin,

Köszönjük e honlapot illető véleményedet. Ha jól értem, amit hiányolsz és kívánsz valóban sürgős. De ha mindig a sürgős ügyekre összpontosítunk - amiből van bőven - sohasem keveredünk ki ebből a sátánkerékből. Valószínűnek tartom, hogy pont azért értette meg csak "17 ezer" honfitársunk Hazánk helyzetét, mert mindig a legsürgősebb gondjainkkal kellett törődnünk. Ezt a kereket próbáljuk itt egynéhányan megállítani.

Távlatokban gondolkodjunk. Ahhoz, hogy tudjuk merre menjünk, tudnunk kell hol vagyunk. Ahhoz pedig tudnunk kell honnan jöttünk. A "17 ezren" kívül szerinted sem tudja a magyarság hol van. Ezen a helyzeten próbálunk segíteni - többek között - múltunk megismerésével és ismereteink terjesztésével.

Igazat adok: Háború dúl Hazánkban, és mint minden háború, ez is borzalmas; szemünk láttára irtják honfitársainkat. Megsiratjuk őket, segítünk akin tudunk, imádkozunk égi segítségért, de nem engedjük meg, hogy ellenségeink letérítsenek bennünket utunkról, hogy elhomályosítsák célunkat véreinket sújtó gonosztetteikkel.

A magyar sorsot csak a magyar lélek és szellem fölemelésével vagyunk képesek megváltoztatni. Ehhez kell valódi kilétünk megismerése, ami megadja a cselekvés vágyat úgymint a hozzákellő önbizalmat. Erre törekedjünk. E két erő ellen az ellenünk bevetett anyagi eszközök hatástalanok.
#1 Hiányolom a lényegetHunicillin 2013-02-27 18:31
Mostanság mintha a honlap írásai kevéssé tükröznék a célját, szellemiségét. Úgy vélem, akik ma a Csonka-országban élnek, más dolgokat (is) tartanak fontosnak. Jók persze a karácson-ról meg az égigérő fáról, meg Juditról a cikkek, ezzel együtt ha a magyar megmaradásra gondolok, nekem inkább Kasler Árpád nevével fémjelzett élet-halál harc jut az eszembe. Az valóban a magyar megmaradásról szól, és nagyon fontos.
Még az Orosházi is piszkálja itt a fenti írásában, de nekem van egy olyan érzésem, hogy ő, meg a nagy többség még mindig nem érti, hogy mire megy ki a játék. Pedig, ha a csatának vége van, akkor már csak a menekülés/bújkálás vagy a megadás között lehet választani. Mert hogy háború folyik ám, csak nem tankokkal, hanem bankokkal vívják. Az anyagi károk és az áldozatok száma lassan eléri az atombombák károkozását, utána lehet számolni.
Azt javasolom, foglalkozzon a honlap többet a húsba vágó kérdésekkel, van 1-2 hely, ahol tájékozódni lehet.
Például:
kaslerarpad.hu/?p=2196 vagy a honlapjáról bármi: kaslerarpad.hu/
hungarianrealnews.com/news.php?readmore=326&c_start=0
Még mindig csak 17 ezer magyar értette meg, hogy ha most nem állunk ki magunkért (értetek), akkor tájékozatlanságunkban magunk rúgjuk ki magunk alól a sámlit.
Fontos és szükséges a felvilágosító munka, legalább annak a tudásnak a terjesztéséhez, hogy mi végett hozták létre/akarják létrehozni pl. a webbankot és miért nem szabad beugrani az ilyesmiknek:
(kaslerarpad.hu/?p=2808#more-2808)
Köszönöm, hogy szólhattam.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások