20240501
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 április 22, csütörtök

67 tanulmány IS bizonyítja a maszkok feleslegességét

Szerző: PMC

Egy csendben megjelent tanulmány szerint a maszkok semmit sem érnek a Coviddal szemben. A maszkok, amelyeket az arcunkon viselünk, legtöbbször nyilvánvalóan nincsenek hatással a Covid-19 megállítására. Ez sok mindent megmagyaráz.

Vajon hányan hallottak arról a szakértők által felülvizsgált tanulmányról, amely minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy az arcmaszkoknak teljesen nulla esélye van a Covid-19 terjedésének megakadályozására?

Nem? Pedig felkerült az Országos Biotechnológiai Információs Központ (NCBI) kormányzati honlapjára. (1)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7680614/

Az NCBI az Országos Egészségügyi Intézet egyik ága, így azt gondolhatnánk, hogy egy ilyen tanulmányról a mainstream média széles körben beszámol majd, és a Big Tech "tudománykedvelő" emberei örömmel fogadják.

Ehelyett az internetes keresésből kiderül, hogy a mainstream sajtóorgánumok egyáltalán nem tettek róla említést.

A tanulmányt a Stanford Egyetem kutatója, Baruch Vainshelboim készítette, melyben 67 tudósra, orvosra, és más tanulmányra hivatkozott következtetéseinek alátámasztására.

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy "Az adatok arra utalnak, hogy mind az orvosi, mind a nem orvosi arcmaszkok nem hatékonyak a vírusos és fertőző betegségek, például a SARS-CoV-2 és a Covid-19, emberről emberre történő átvitelének blokkolásában, ami a maszkok használata ellen szól."

Vainshelboim számos következtetést levont az általa összeállított hatalmas mennyiségű információból, de vitathatatlanul a legfontosabb az "Arcmaszkok hatékonysága" részben olvasható:

"A jelenlegi ismeretek szerint a SARS-CoV-2 vírus átmérője 60 nm-től 140 nm-ig [nanométer a méter milliárdod része) terjed, míg az orvosi és nem orvosi arcmaszkok menetátmérője 55 µm-től 440 µm-ig (mikrométer a méter egymilliomod része), ami több mint 1000-szer nagyobb. A SARS-CoV-2 átmérő és az arcmaszk szálátmérő közötti méretbeli különbség miatt (a vírus 1000-szer kisebb) a SARS-CoV-2 könnyen áthaladhat bármelyik arcmaszkon."

Ez a tanulmány nem az egyetlen, amely tudományosan bizonyítja az arcmaszkok állandó használatával járó hatástalanságot és veszélyeket. Azt gondolhatnánk, hogy a forrást figyelembe véve ez a fajta információ még a Big Tech zsarnokai számára is elfogadható. Végül is állandóan noszogatnak minket, hogy kövessük a tudományt. Nos, itt van a tudomány.

A demokraták által vezetett államok vezetőinek örülniük kellene ennek az információnak, mivel ez megmagyarázza, hogy a Covid esetek száma a folyamatos lezárások ellenére miért emelkedik tovább, miközben a republikánusok által vezetett államok jobban teljesítenek. Az igazi tudomány megadja nekik azt a választ, amelyet Dr. Anthony Fauci nem képes felfogni. (2)
A tanulmány 1-es táblázata a maszkviselés élettani és pszichológiai hatásait és lehetséges egészségügyi következményeit írja le.
maszk1

(1) - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/

Forrás: Új világtudat

 

Hozzászólás  

#1 Szabó Klára honfitársunk küldött hozzászólást a cikkhez:R Zoltán 2021-09-09 19:11
"Mivel itt politikai vírusról van szó, így senki politikust nem érdekel ,hogy a maszk jó e vagyis nem. Itt a látvány a fontos, maszk kell, mert ez mutatja a veszélyt.
Valamint a maszk arra jó, hogy a köpködős emberek nyálcseppjei ne menjenek rá a másik ember arcára, kezére. És a vírusok a nyálcseppeken röpködnek.

Tehát a lényeg,hogy a nyálcseppek ne repüljenek messzire és amíg a látvány bemutatások azt mutatják,hogy a nyálcsepp milyen messze repül egy beszélő szájából,addig az emberek annak hisznek. Nem érdekli őket ,hogy a vírus kicsi vagy nagy, a nyál nem repül ki a szájból és nekik ez elég.
Klára"

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások