20240428
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2024 január 16, kedd

A globalizmus méregzöld árnyalata

Szerző: G. Ági

A kormány hamarosan nálunk is kiveti zöldadót az összes épületre, amelyik nem tesz eleget a besorolás javítási követelményeknek.

Az ingatlanok adásvételét már több mint tíz éve energetikai állapotfelméréshez kötötték. A következő lépésben a nem megfelelő besorolású ingatlanok kötelező felújítása, ennek elmaradása esetén azok adásvételének megtiltása következik. A tiltás olyan ingatlanválságot okoz, ami a lakáshoz jutás lehetőségét is csökkenti, az irányt a bérlés felé tolva.

A zöld őrület a CO2 kibocsájtást méri, ami azt jelenti hogy be fogják tiltani a fa és széntüzelést úgy, hogy büntetőadót vetnek ki rá. Ugyanez lesz a sorsa a gázkazánoknak és konvektoros fűtésnek. Kibocsájtási adó és megemelt gázár. Az elektromos fűtés kevés lesz, az épület csak akkor felel meg a szabályoknak ha a szigetelés is megfelelő. Egy fafödémes falusi ház esetében ez 60 cm-es padlás és 12-15cm-es falszigetelést jelent, az összes nyílászáró cseréje mellett!

A szabályozás minden épületre vonatkozik, az üzlethelységekre, raktárakra, üzemekre, lakóépületekre, állattartó épületekre,- kivétel nélkül! A kötelező felújítási őrület odáig is elfajulhat, hogy egy rendelettel a kormány megvonja a lakhatási vagy használati engedélyt a tulajdonostól, vagy ad egy türelmi időt, aminek lejárta után magas büntetést vet ki. Bármelyik eset azonnal a megélhetés, vagy az ingatlan elvesztését jelentheti! A büntetés meg nem fizetése esetében azt az ingatlanra terhelhetik jelzálogként, ami kamatozik, és ha eléri az ingatlan értékének bizonyos hányadát, árverezéshez vezethet. Az is elképzelhető, hogy egy rendelettel a behajtást mint „állami követelést” kiadják egy „állami követeléskezelőnek”, ami továbbadja behajtó cégeknek, és máris a devizahitelesek sorsára juthat bárki, aki minimálbéres, nyugdíjas, vagy kisvállalkozó.

A kormány egyenlőre csak az új építések, és bővítések esetén tette kötelezővé a klímavédelmi szabályokat, ám ez annyira megemeli az árakat, hogy új lakáshoz jutni, vagy bármilyen kis feldolgozó üzemet építeni átlagmagyar nem lesz képes. A meglévő kis és középvállalkozások az energetikai felújítást csak hitelek felvételével tudják megoldani, ami csökkenti a megélhetésre jutó bevételeiket. A megmaradó bevétel annyira lecsökkenhet, hogy a vállalkozást nem lesz érdemes tovább folytatni, ami családok megélhetését veszi el. A kkv- eddig több embernek adtak munkát mint a multicégek, de ez most fordulni fog. A tevékenységek így kerülnek a globális vállalatok kezébe, amit az „ellátóláncok fejlődésének” neveznek.

A lakóingatlanok esetében a CO2 adó még jobban megterheli az amúgy is elszegényített alsóbb rétegeket, de ebbe az irányba fog hatni a középrétegek esetében is. A kivetett adók a családoktól, a gyermekektől veszik el a pénzt. Egy falusi ház felújítása az „A” kategóriáig egy kisebb vagyonba kerülne, a kivetett büntetőadó megfizetése sokaknak a lemondást jelenti valamiről. A lakások eladhatatlanná válnak a felújítási kötelezettség terhe miatt, ami a felvásárlók karmai közé tereli az ingatlanpiacot. A lakásfelvásárlásra és bérbeadásra szakosodott vállalkozások már megjelentek, mint egy újabb globális hálózat.

A tőkeerős „befektetési alapok” vagy multinacionális nagyvállalkozók által létrehozott cégektől bérelhetjük vissza azokat a lakásokat, amiket fenntartani, megvenni már nem tudunk. Adott esetben akár a sajátunkat is, ha egy szerződésben a felújításért cserébe magát az ingatlant adjuk át egy visszabérlési lehetőségért cserébe. Öröklés nincs, a tulajdon elvész, a lakó boldog lesz, ha tető marad a feje fölött!

A szigorítások a hagyományos motorokkal működő autókra is vonatkoznak, ezeket ki fogják vonni a forgalomból. Az elektromos autók az átlagpolgároknak nem lesznek elérhetők az eladhatatlan régi, és a jelentős állami támogatás hiánya miatt. Ahol lesz rá támogatás, az a legtöbb esetben hitelfelvétellel jár, ami a lakásfelújítás mellé újabb költséget jelent.

A „zöld” energia előállítása drágább, ez áremelést is okoz minden területen. A digitális állam és szolgáltatások bevezetése további munkahelyek megszűnésével jár. Összességében a csökkenő munkalehetőségek és emelkedő költségek miatt százezrek sodródnak megélhetési válságba vagy ezért, vagy azért. A szegényebb, dolgozói réteg éhező és nélkülöző kitaszítottakká válhat, miközben a középréteg egy része elveszíti megélhetését, más részük előbb csak a megtakarításait, majd a tulajdonát is. A vállalkozások csődje, a lakosság fizetésképtelensége a hitelek bedőlésével bankcsődöket hozhat, amit fokozni fog az infláció, a devizák leértékelése. A dollár elhagyása a kereskedelemben az árfolyam zuhanását okozva további áremelkedéseket eredményez.

Ez a tervezett káosz kell ahhoz, hogy a készpénzt meg lehessen szüntetni, ami a függetlenség és önrendelkezés elvesztésével jár egyéni, vállalkozói és állami szinten is. A gazdasági és pénzügyi válságból a globalisták egyedüli kiútként a digitális pénzt fogják felmutatni, a felduzzasztott és kifizethetetlen adósságok elengedése mellett, ám őket ismerve ennek feltételei is lesznek.

Az új rendeletek még nem jelentek meg a felújítási kényszerről és az elmaradás szankcióiról, de ismerve a globalisták tervét, semmi jóra nem számíthatunk. A tulajdonunkat akarják így elvenni, mert annak védelme nincs törvényileg megerősítve, a lakhatás sehol sem alapjog, ingatlanjainkat semmi sem védi attól, hogy elvehessék tőlünk! Az állam „közérdekből” bármit kisajátíthat, ahogy meg is teszi, - egyenlőre csak a termőföldekkel, amiket kiemelt nemzetgazdasági érdekké nyilvánítva vesz el a gazdálkodóktól, hogy szennyező, mérgező gyárakat építhessenek rá a külföldiek, amihez a mi pénzünkből még milliárdos támogatásokat is kapnak. A magyarnak nevezett ország, aminek lassan már se a területe, se a kormánya nem a miénk, így tesz eleget a globalisták parancsának!

A mezőgazdasági, élelmiszeripari termelést is csökkenteni kell, mert ez 30%- al járul hozzá az emberiség által okozott 2%-os üvegházgáz-emelkedéshez, ami miatt veszélyben a klíma, túlmelegszik a Föld! Az ellenállás letörésére egyenlőre beérik a cenzúrával, de hamarosan az is büntethető lesz álhír terjesztését, aki a klíma-narratívát tagadja!

A se nem magyar, álnemzeti, árnyékban lopakodó és lesből támadó nindzsa-kormány nem tudjuk, mit tervez ellenünk, de a globalistáknak tett minden vállalását teljesítenie kell, és meg is fogja tenni.

Hogy legyen némi elképzelésünk arról, mi vár ránk, jól mutatja a francia példa: Átírták az ingatlantörvényeket az EU utasításait figyelembe véve a „karbonsemlegesség” elérése érdekében.. Az új francia törvénnyel megtiltották a nem megfelelő energetikai besorolású ingatlanok adásvételét és bérbeadását a CO2 kibocsájtás alapján! A felújítási kötelezettség a bérlőket terheli, vállalkozások esetében ez a 2-3 éves bérleti díj összegét is elérheti. Magánszemélyek esetében a felújítás ha nem végezhető el az ottlakás mellett, új albérlet keresését jelenti, de a kínálat szűkül, az árak emelkednek.

Az eladhatatlan ingatlanok megszaporodása az eladói oldalon áresést, a felújítottak esetén a vevői oldalnak áremelést okoz. A bérleti díjak az egekbe szökhetnek, ami ingatlanválság kialakulásához vezet. A törvények kritikáját máris dezinformációként kezelik, ami már az új cenzúratörvény / DSA /alá tartozik!

A német gazdák, vállalkozók, fuvarozók lázadása mögött több van, mint tiltakozás a támogatások megszüntetése miatt. Az emberek az őrület ellen emelnek blokádokat, ami a létbiztonságukat vette célba. A tiltakozáshoz francia, lengyel, magyar gazdák is csatlakoztak, a kimenetele bármi lehet. A kiszélesedés veszélye miatt a médiák már nem közlik az egy hetesnek indult országos blokádról a részleteket. Arról is hallgatnak, hogy a lengyeleknél az előző kormány egyik miniszterének jogszerűtlen letartóztatása és vád alá helyezése miatt tömegtüntetés tört ki. A gazdálkodás korlátozását az EU-ban is mindenhol elkezdték, a termőterület csökkentését Angliában nap és szélerőművekkel, Hollandiában farmok bezárásával, Francia és Németországban adók kivetésével és a támogatások elvonásával, nálunk az iparosítás mögé bújtatott kisajátításokkal érik el.

A szociális támogatások csökkentése, a „nyugdíjreformok”, az állami védőháló leépítése is világszerte elkezdődött. Az irányítást a vállalatok és befektetői társulások veszik át, egyre kisebb teret engedve az államnak a szabályozások és törvényhozás terén, lassan de biztosan átvéve annak szerepét: míg eddig az állam szabályozhatta a vállalkozások működését, ezt most átveszik a vállalatok.

Akié a föld, azé az ország! Csonkahazánk földjeinek egy részét már eladták, a maradékot a beruházóknak engedik át, legjobb termőföldjeinket felszedik és eladják! Repülő szőnyeggé vált talpunk alatt a föld!? A területvesztés az országunk elvesztésével járhat, a kötelezővé tett migránsbefogadás és az olcsó idegen bérmunkások bevándorlása egy újabb „máriateréziás” betelepítést feltételez, megspékelve a magyar gazdálkodói, vállalkozói réteg és a lakosság elszegényítésével.

A felvásárolt médiák hallgatnak, semmi nem jelzi a veszélyt a mit sem sejtő közembereknek...

Forrás: a cikk teljes terjedelmében a Napi Téma honlapon olvasható

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások