Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

V2017Sep24

2017. Augusztus 21., Hétfő 12:45

Erdélyi nyílt levél Orbán Viktornak

Írta:  Jabronka Richárd
Értékelés:
(16 szavazat)
Egy erdélyi magyar nyílt levelet írt Orbánnak: letaglóz, ami benne áll

Semmiféle hozzáfűznivaló nincs ehhez a netten terjedő levélhez, önmagában tesszük közzé:

"Tisztelt Miniszterelnök úr!

Én egy határon túl élő magyar vagyok. Magyarul beszélek és írok. A nagyszüleim, szüleim és gyermekeim is magyarok, attól függetlenül, hogy nem magyar földön születtünk. Teljesen egyetértek azzal, hogy Ön minket magyarnak tekint. Azzal viszont nem értek egyet, hogy Ön velünk szeretné megnyerni a választást.

Akármilyen jól esik az, hogy lehetőségem van dönteni a magyarországi helyzetről, teljesen megértem azokat, akik felháborodnak ezen. Megértem Őket, azért amiért nem tetszik nekik az, hogy mi szavazati jogot kapunk egy olyan országba, ahol nem dolgozunk, és nem adózunk.

Nem oda járnak iskolába a gyerekeim, nem ott dolgozok, nem oda járok még bevásárolni sem. Lényegében nincs közöm ahhoz, hogy ki irányítsa a hazámat, ami nem az otthonom.

Kérem Önt, Miniszterelnök úr, ne nehezítse meg az életünket azzal a teherrel, hogy nagyobb szakadékot ás közénk, határon túli magyarok és a határon belüli magyarok közé. Egy választást nem így kell megnyerni. Nem olyanokkal, akiket elvakít ékesszóló mondataival, nagyvonalú gesztusával amit irányunkba tesz a szavazati joggal, és úgy beszél róluk, rólunk, mintha érdekelné sorsunk. Ha minket komoly terhek sújtanak, különböző adókat vetnek ki ránk, Ön nem tesz semmit, hisz nem tud ellene tenni. Ahogy Ön is fogalmaz, egy ország szuverenitása szent és sérthetetlen.

Az államok függetlenségéről beszél, hogy ne más mondja meg egy országnak kit fogadhat be, vagy épp milyen intézkedéseket hoz. Mi se akarjuk megmondani, hogy a magyarországi magyarok hogyan éljenek. Mi határon túliak csupán elismerést szeretnénk, hogy magyarként beszéljenek rólunk, mert mi a szívünkben azok vagyunk.

Egy választást tehát olyan kormányzással, intézkedésekkel kell megnyerni, ami az emberek javát szolgálja. Akkor nem lesz szükség idegen országbeliek szavazatára, akkor a magyarországi magyarok szeretetből, elismerésül újra meg fogják Önt és pártját választani.

Ui.: Remélem, levelem eljut más határon túl élő magyarhoz is, és belátja, hogy ez a választás, nem a mi választásunk. Nekünk se jobb, se rosszabb nem lesz az életünk.

Nekünk nem szabad eldöntenünk azt, hogy más hogyan éljen. Nem a szavazás tesz minket magyar emberré, hanem az, amit a szívünkben érzünk. Egy magyar éljen bárhol a világban, mindig magyar marad.

Az én otthonom Romániában van, de a hazám mindig Magyarország marad!"

Forrás: Ellenszél.hu
Beküldte Kuanvar

Megjelent: 285 alkalommal

Hozzászólások  

 
Mihályi Molnár Lászl
#2 SzepsiMihályi Molnár Lászl 2017-09-12 04:55
Tipikus MSZP, liberális hozzáállás a fenti levél. Lehet Orbán Viktorral sok dologban egyet nem érteni, de a határon túli magyarok, pontosabban AZ IDEGEN MEGSZÁLLÁS ALATT ÉLŐ MAGYAR NEMZETRÉSZ ÉS TERÜLET NÉPE szavazati joga más kérdés. A török megszállás alatt a mai Felvidék, Kárpátalja és Erdély volt Magyarország. Ha akkor ilyenekről vitáztak volna, hogy mit tegyenek a török igában sínylődő magyarokkal, segítsék-e őket, akkor ma bizony a Kárpáthaza közepén mecsetek állnának... amint azt a mai szarházi bolsevik csemeték és transzjordán elemek újra szeretnék a migránsok által...
Idézet
 
 
Bárány Ernő
#1 Nem erdélyiBárány Ernő 2017-08-22 04:10
Ezt, nem erdélyi magyar írta! Ez tipikus liberális mahináció, amely egyszerre két dologra irányul: 1. Megpróbálja szembeforditani a csonka ország népét az elcsatolt országrész(ek) magyarjaival és viszont. 2. A kormány ellen hangol.

Ugyan, nem vagyok fidesz-párti, (pontosabban, nem érdekelnek a pártok,) de ez az állítólagos levél nem jószándékkal íródott, hanem inkább nyílt hátsószándéka van!

Tessék olvasni a sorok között is!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 303 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 68%Canada 1.1%
Romania 6.1%Serbia 0.8%
United States 3.9%Switzerland 0.4%
Russian Federation 2.9%France 0.3%
Germany 2.9%Australia 0.3%
Ukraine 2.7%Kuwait 0.2%
Slovakia 2.2%Italy 0.2%
United Kingdom 1.9%Netherlands 0.2%
Sweden 1.6%Belgium 0.2%
Austria 1.5%Greece 0.2%

Today: 20
This Week: 4507
Last Week: 5161
This Month: 17854
Last Month: 20494
Total: 1609710

Belépés