20240430
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 november 18, vasárnap

"Az önkormányzatnak kell a lakosság érdekeit képviselni"

Szerző: Angelica Bejan.

Olvasónk a következő ajánlattal írt a szerkesztőségünknek: / "Szigetszentmiklós sehol nem volt, amikor Lakihegy már létezett. Történelme Árpád vezérig nyúlik vissza. - A jó dolgok, a maradandó cselekedetek, szűk körben kezdődnek, de bejárhatják az egész világot." és megadta az írás élérhetőséget amit most itt meg is jelentetek.

Lakihegyi Buldózeres tervezet

Ugye még emlékeznek, Szigetszentmiklós árva gyermekére, a Lakihegyi Buldózeres tervezetre? Nem is lehet elfelejteni, hiszen az itteni lakosság mindennapjaihoz kapcsolódik mindaz, ami jelenleg zajlik.

Most vihar előtti csend előzi meg azt, aminek meg kell történnie. A "végső megoldás" előtt! A Megoldásra, mely 43 éve húzódik és mely azóta várat magára, s mely félelemben tartja a terület lakosságát!

Egyenlőre csak a lakosság néhány családját kezdte ki,- támadta meg a Hatalom, mert tudja, apránként lehet csak kikezdeni egy pusztításra ítélt területet! Hiszen így, akik még (időlegesen!) kimaradnak a pusztításból,- azt képzelhetik, "Ők megúszhatják"?!...

SOHA! Ha egy "építési tilalom" már 43 éve vonatkozott a területre,- mondván: "árvízveszélyes terület",- az, MINDEN ingatlantulajdonosra vonatkozik e területen! Vagyis, ha most nem állnak ki a néhány kikezdett család mellett,- a következő "fordulóban" ŐK következnek!!!... Most a "Hatalom" csak néhányat akar eltüntetni a föld színéről, és a többiek még nem tudják, hogy ők sem kivételek, nekik is bontásra van ítélve a házuk. Itt úgy működik a helyzet, hogy akinek van fennmaradási engedélye az csendben van és hallgat mint nyuszi a fűben, mert azt képzeli, biztonságban érezheti magát?! És még azok is csendben lapítanak, akiknek nincs fennmaradási engedélye?!...

Nem kellene, kussba lenniük, hanem igenis, össze kellene fogjunk és cselekednünk!
Az egyik ember feljelenti a másikat, de senki ne kérdezze hogy miért, mert részemről nincs megfelelő válasz.

Tőlem messze távol áll az egykori diktatúra feljelentgetős rémálma!

Vannak környezetemben itt Lakihegyen, akik engem vádolnak amiatt, hogy az ő házuk is bontás-tervezet alá kerültek, annak okáért, hogy tavasszal szembeszálltam a fapusztító trollal és (feltételezhetően, komoly "FIDESZ-hatalmi kapcsolattal" rendelkező) trollunk bosszúból feljelentett valamennyiünket?!

Lehet hogy így van, lehet hogy nem, itt bármi elképzelhető. De most nem érünk rá ezen morfondírozni, most a megoldáson kellene dolgoznunk és dolgozunk is, de a megoldás véghezvitelében minden itteni lakosnak csatlakoznia volna helyes. Hiszen mindannyiunk érdeke, hogy 43 év után, Lakihegy helyzete megoldódjon.

Ne hagyjuk, hogy elkényszerítsenek minket innen, is ne engedjük, hogy a pénz, melynek hatalmával a trollunk visszaél, egymás ellen uszítson, illetőleg azt csináljon ami neki jó de nekünk ártalmas.

Emlékeztessük az Önkormányzatot, hogy nem a lakosságnak kell értük lennie, hanem az Önkormányzatnak kell a lakosság érdekeit képviselni!

Emlékeztessük őket arra, hogy a lakóhelyünk a Lakihegy a miénk, nem e pusztító kapzsi trolloké, kiket semmi más nem érdekel, mint elvenni, ami az itteni embereké. Ez egy kicsi sziget, egy gyönyörű, értékes és messze visszanyúló történelemmel rendelkező terület. Sokkal régebbi mint maga Szigetszentmiklós. Szigetszentmiklós sehol nem volt, amikor Lakihegy már létezett. Történelme Árpád vezérig nyúlik vissza. Ne engedjük, hogy bármely mondvacsinált indokkal elvegyék tőlünk!
Álljunk ki egymásért, mert amikor nagyon nagy baj van, akkor is egymásra támaszkodva küzdhetjük le a bajt.

Senki nem tudhatja jobban, milyen egymásért küzdeni és győzni, mint mi, akik már korábban is bizonyítottak.

Legyünk egy példaértékű lakóközösség e gyönyörű értékes szigetecskén, mely összetartó, különleges lakosaival, másoknak is értéket közvetíthet. A jó dolgok, a maradandó cselekedetek, szűk körben kezdődnek, de bejárhatják az egész világot. E dokumentumfilm bemutatja, hogyan küzdöttek elődeink és miért tartunk még mindig itt ahol tartunk...

Áldás Békesség! MIÉP-Szigetszentmiklós helyi vezetője Angelica Bejan.

Kiemelések a Magyar Megmaradásért szerkesztőtől

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások