20240428
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2019 január 29, kedd

Igen is, el kell utasítani a Charta XXI egyesületen való részvétet

Szerző: Aldobolyi E. Judit és mások

Kedves Honfitáraim! a napokban mint több elkeseredett levelet - körlevelet kapok olvasóinktól egy bizonyos "Charta XXI" nevezetű szélhámosokról akik felhívásokat és adományokat kéregetnek egy olyan rendezvényre amihez a magyarságnak nem sok köze van. Nevezetesen; "2019. márciussában konferenciát rendez a magyar-román együttélésről a megbékélési nyilatkozat (charta.......) magyar és román aláírói számára...."

Az egyik olvasóink által beküldött tiltakozó levelet itt alant megjelentetem mert ez "Nyílt levél" formában jelent meg és a szerző névvel vállalja mondanivalóját erről a charta szélhámosságról ahol még adományokért is könyörögnek.
A "Magyar Megmaradásért" honlapunk is támogatja eme tiltakozók véleményét és mi is elutasítjuk ezt a magyarságot megalázó felhívást és egyben igazoljuk olvasóink felháborodását, hogy "amíg Trianon fennáll és üldözik a magyarokat a több ezer éves ősi szülőföldön, addig magyaroknak a környező népekkel semmilyen jópofásodó megbékéléséről beszélni nem lehet!"
 
Úgy legyen!
Szeretettel: >Zoli<
 
A nyílt levél:
Tisztelt Miniszterelnök úr, Kovér László országgyűlési elnök, Surján László úr és kedves Cimzettek
 

"Ezt az „Együtt az együtt az úton”: magyarok és románok megkérdőjelezem és nem tartom  időszerűnek, ameddig a TRIANON érvényben van." "GK:"
***
 
Elöljáróban:
 
NEM BIZONY! ADDIG BIZONY NEM IDŐSZERŰ!
 
"Igaz "GK" hozzászólása, hogy amig Trianon fennáll és üldözik a magyarokat a több ezer éves ősi  szülőföldön, addig magyaroknak a környező népekkel  semmilyen jópofáskodó megbékéléséről beszélni nem lehet!

Trianon számunkra addig az ország megcsonkításának áldozatául esettek és a maradék nép száz éve tartó állandó üldöztetésének és megszámlálhatatlan magyar testvérünk megkínzatásának és halálának okozója! KÖRBEN AZ EGÉSZ KÁRPÁT MEDENCÉBEN!

Ezzel nem lehet, ezzel képtelenség megbékélni!

Aki ilyen körülmények között megbékélésről beszélni mer, az nem magyar! Magyarul beszélő idegenekre pedig nincs családon belül szükségünk!
Kik, ki jól gondolja meg mibe mer beleszólni és miről beszél!

. . .

Nem kívánom hosszú lére ereszteni a dolgot, de mi itt az Amerikai kontinensen egy megbízhatónak tartott és ítélt, Romániában élő és tevékenykedő magyar testvérünk felhívására és hívó szavára, itt jártakor közép Kanadában, (de jöttek Halifaxból és Wancouverból is meghallgatni milyen üzenettel jön hozzánk!), s itt jártakor körbe hordtuk amerre csak tudtuk, és az USA középső részén a Nagy tavaktól Washingtonig terjedő előadásain, de jöttek Californiából, Floridából is és Mexicóból is az Ő hívó szavára, s rövid pár hét alatt összegyűjtöttünk 50.000 USA dollárt az Általa kért Megbékélés Házára.

(Kéretik kiszámolni, hogy mit jelentett ez a '80-as években USA dollárban. Az emigráció nem milliomosok gyülekezetéből tevődik össze. Csak a gazdasági menekülteknek kerül pénzük, azok meg ritkán adakoznak!)
Mi szeretettel odaadtuk, s Ő szeretettel vagy anélkül, de el is vitte a pénzt.

Hónapokig nem történt semmi, majd többszöri "kellemetlenkedés" és "zaklatások" után kerülő úton megtudtuk vagy másfél év után, hogy a pénznek régen hűlt helye van, állítólag "ellopták", megbékélés házról szó sem volt, csak nálunk idekint!

Azt már nem is akarom szinte megemlíteni sem, hogy az illetőt akár Isten szolgája akár nem, egyszer s mindenkorra leírtuk, s reméljük, hogy a Teremtő is ugyanezt teszi vele! Azóta se merte ide tolni a képét errefelé!

Ez is egyike volt azon eseteknek amikor az emigrációt megvetésre méltóan megalázták az otthoniak. Csak a pénzünk kell semmi más. Köszönjük!

Csodálkoznak a történteken? Mert én ma már semmin nem csodálkozom.

Amennyiben bővebb információra van szükségük, szívesen állok rendelkezésre.

Lenne, volna még mondanivalóm ebben az ügyben. Történt egy és más az illető itt jártakor. (Az e-mail címemen megtalálnak.)

De a tolvajok iránti megbékélésről részemről is, szó sem lehet. Nem haragszom a románokra sem, szlovákokra, ukránokra, szerbekre, osztrákokra sem, és senkire, de nem felejtek. Székely vagyok és keményfejű.
Kivárok. Hiszek az Isteni örök igazságban.

Erről jut eszembe.
Kíváncsi vagyok hogy él az a három vagy négy falu az olaszoknál akiket a nagy manőverező Osztap Benderek Trianonban oda csatoltak. Róluk végképp soha senki nem beszél.

Bízzunk benne, hogy jobban élnek mint Szlovákiában vagy a románoknál, vagy netán az éhező Ukrajnában s általában a kimondottan "kultúr-" népeknél. Az osztrákokat se kifelejtve!

Az olaszoknál lévőkről sose hallani. Ahogy a Lengyelekhez csatolt pici területről se. Azok már biztos régen beolvadtak, hisz azok csak nyelvet cserélt testvéreink.
De az olaszokkal mi van? Mi van velük? Ki mit tud róluk? El kéne egyszer látogatni Hozzájuk! A lengyeleknél jártam vagy ötvenöt évvel ez előtt, de akkor még szinte semmit nem tudtam Trianonról!

Reméljük Olaszországban a világhatalom nem tette kötelezővé a magyar utálatot! Mert a többiek se azért utálnak minket mert mi is tízujjuak vagyunk, hanem mert az a liberalizmusban az a "divat"!

Aldobolyi E. Judit
Kanada

E sor felett fejeződött a nyílt levél

A választó vonal alatt olvasható a barna színnel a Magyar Megmaradásért szerkesztö szövege. és most bemásolom a charta banda felhívást:


 A Charta XXI Egyesület felhívása és koldulása:

 "Kedves ...... ......... (vezetéknév és keresztnév megszólitás!)

A Charta XXI Egyesület 2019. március (bizonyos dátum) óra között konferenciát rendez a magyar-román együttélésről a megbékélési nyilatkozat (chartaxxi.eu/chartaxxi) magyar és román aláírói számára.

Előadóink lesznek Miskolczy Ambrus egyetemi tanár, Lucian Nastasă-Kovacs a Kolozsvári Szépművészeti Múzeum igazgatója, Gál Kinga és Traian Ungureanu európai parlamenti képviselők. A négy előadást egy Trianon 200 című kerekasztal beszélgetés követi, amelynek célja: körvonalazni miként szervezzük meg a két nép együttélését, hogy újabb száz év múltán románnak és magyarnak egyaránt legyen mit ünnepelnie. A konferencia nyelve magyar és román, tolmácsolást biztosítunk.

A konferencia ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztráció módja, hogy a részt venni szándékozók az (......@....)eu email címre (azaz erre a levélre válaszolva) jelzik részvételi szándékukat és megküldik az alábbi adatokat:

Családnév:

Keresztnév:

email cím:

telefonszám:

beszélt nyelv (aláhúzással): román magyar

 Ezeket az adatokat semmilyen célból harmadik félnek nem adjuk ki, csak a konferencia szervezése céljából használjuk, a konferencia zárása után egy hónappal pedig töröljük. A konferencia maximális létszáma 200 fő. Helyszíne: (.....). A részvételt a jelentkezés sorrendje határozza meg.

A jelentkezés végső határideje: 2019. március 1. illetve a 200-as létszám elérése. (Bízom pangó terem várja őket.)

A jelentkezés beérkezéséről, majd annak elfogadásáról email értesítést küldünk. Ugyancsak emailen adjuk meg a részletes programot.

Budapest, 2019. január 27-én
Surján László

 UTÓIRAT:

Többen (de nem elegen, a támogatók száma jelenleg 52) meghallották már a kérő szót: szükségünk van állandó, tehát nem pályázatfüggő bevételre. Ha akadna ezer ember, aki havonta egy kis összeget, mondjuk ötszáz forintot rászánna erre a mozgalomra, máris megoldódnának a finanszírozási gondjaink. Az adományokat a CHARTA XXI EGYESÜLET
(nem közlöm a számot. szerkesztő) számú számlájára várjuk, illetve az euróban küldött adományok számára az

IBAN HU00 0000000000 (nem közlöm a számot. szerkesztő)

számú, az OTP banknál vezetett számla áll rendelkezésre.

BIC (SWIFT) (nem közlöm a számot. szerkesztő)

Honlapunkon további támogatási lehetőségre is felhívjuk a figyelmet. Havi ötszáz forint már nagyon sokat jelent, s ha ezt ezren megtennék, a magyar nyelven körlevelet kapó több mint négyezer emberből, akkor zavartalan és az eddigieknél hatékonyabb, a határokon túlra is jobban terjeszkedő lesz a működésünk."

Hozzászólás  

#1 Regisztrálni kell Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáraR Zoltán 2019-02-27 13:36
A pontifex.ro honlapon kell bejelentkezniük mindazoknak, akik részt szeretnének venni Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjén – jelentették be a szervezők egy szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón.

Amint Oláh Zoltán kanonok, a pápalátogatás sajtófelelőse elmondta: a regisztráció március elsején kezdődik, és március 31-ig tart. Valamennyi regisztrált személy e-mailben vonalkódos belépőt kap, amely nélkül nem juthat be arra a több mint tízhektáros védett területre, amelyet a csíksomlyói hegynyeregben biztonsági okokból bekerítenek a hatóságok.

A szervezők arra buzdítottak, hogy az érdeklődők lehetőleg csoportosan, a plébániáknak megfelelően jelentkezzenek, és csakis tömegközlekedési eszközökkel jöjjenek Csíksomlyóra.

www.lokal.hu/.../?utm_source=hirstart&utm_medium=link

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások