20240427
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2020 március 01, vasárnap

"a Gréta fenomén társadalmunk elhülyülése!"

Szerző: Júlia

Hosszú éveken keresztül azt hittem, hogy egyszer vége lesz a szinte naponta hírekben megjelenő éghajlatváltozással kapcsolatos híreknek – óriásit tévedtem, beismerem. Viszont hónapok óta ez a téma kissé háttérbe szorult – megjelent a Corona vírus – meg a vízcsapból is Corona vírus folyik.

Gréta és az "éghajlatváltozás" 

Első gondolatom az volt – ez a vírus egy biológiai fegyver – s mai újságban olvasott cikk megerősíti ezt a feltételezést. (Egy 1981-es regény megjósolta a vuhani koronavírus járványt).
Emellett azonban az éghajlatváltozás téma elhanyagolható – mert éghajlat változás mindig is volt, mindig is lesz.

A háttérben azonban nem a Föld elnéptelenedése, az emberiség kihalása húzódik meg – hanem a PÉNZ, a profithajsza. Hogyan is lehetne pénzt keresni nagyobb megerőltetés nélkül? Nos – az éghajlatváltozás ördögivé tételével! S az éghajlatváltozásért a CO2-t lehet „felelőssé tenni" - semmi mást. Az éghajlatváltozást a szakemberek egy 30 éves periódusnak tekintik, amiből teljesen logikusan következik: az éghajlatváltozás a MÚLTAT írja le – de nem a JÖVŐT! A meteorológusok kb. 3 napra tudjak előrejelezni az éghajlati változásokat, de nem évtizedekre. Aki ezt megpróbálja – az legfeljebb a kristálygömböt veheti igénybe.

Az ember azonban furcsa teremtmény: mindig azt látja, amit látni AKAR – s így van ez az éghajlatváltozással is.
Ha azonban ezt a témát közelebbről megvizsgáljuk, érdekes eredményre jutunk.

Biológiai tanulmányaink során tanultunk a FOTOSZINTÉZIS-röl – amely nemcsak a növényi élet alapja, de ALAPVETŐ FELTÉTELE valamennyi emberi életnek a Földön. A növények életük során vízből és CO2 -böl táplálkoznak s a nap energia segítségével asszimilálják az energiaszegény CO2 a levegőből, miközben szabadon bocsátják az oxigént, szőlőcukrot, zsírokat és fehérjét. Ezért is nevezik a növényeket elsődleges produkálóknak – ellentétben az emberrel, aki csak fogyasztja az oxigént. Mi csak FOGYASZTÓI vagyunk az oxigénnek, nem termelői. A növények képezik a Föld „zöld ruháját" - kizárólag a növények vannak abban a helyzetben, hogy a napenergiát asszimilálják, ezzel megteremtve az állati és emberi élet lehetőségének továbbadását a Földön.

A szén-dioxid tehát NEM KÁROS ANYAG – a szén-dioxid abszolút NÉLKÜLÖZHETETLEN a levegőben! A CO2 nélkül nem létezhetnek a növények – amiből logikusan követezik: növények nélkül nincs ÉLELMISZER!
Röviden: szén-dioxid nélkül nincs élet a Földön!

Vajon mi az oka, hogy szinte a semmiből előbukkan egy copfos, beteg svéd kislány, aki a globális éghajlat védelmében felhívja a világ figyelmet a szén-dioxid káros hatására (ami állítólag előidézi az éghajlatváltozást), demonstrációs iskolakerülést hirdet az éghajlat védelmére – s ezzel egy világméretű kulturális forradalmat indít el? Egymaga, minden segítség (?) nélkül? Aki ezt elhiszi. Megérdemli a Nobel díjat -. amire a svéd kislányt már előterjesztették (?).

Vajon mi húzódik meg a háttérben?

A világ éghajlatának védelme mögött igencsak kemény ÜZLETI érdek húzódik meg s a globális éghajlat védelme NEM ÚJDONSÁG.

Nézzük csak meg a „Zöld" párt programját alaposabban – évtizedek óta ezzel foglalkoznak – a világot akarjak megjavítani az éghajlati változások védelmével – s emögött a teória mögött meghúzódik egy kulturális forradalom: egy világdemokráciát teremteni!
Világmegváltók mindig is voltak, mindig is lesznek – olyan eszközöket használnak, ami félelmet kelt, a legrosszabbat jósolja – miközben a „világmegváltók" a HATALMAT és a saját uralkodásukat célozzák meg! Törvények, rendeletek sokaságát alkotják meg, mindent törvénybe akarnak foglalni, az embereket kontrollálni. Ékes bizonyítéka ennek a nyilvános terek kamerákkal való felszerelése azzal a mesével, hogy így tudunk a legjobban védekezni a bűnözés ellen. Az arcfelismerő PC programok ugyanezt célozzák – t mindezzel az emberiség javát akarjak!

Természetesen a globális éghajlati „védelem" PÉNZT igényel – méghozzá sokat! Megszigorítjuk a tűzvédelmi szabályokat, szigeteltetni kell az épületeket (lehetőleg sztiroporral, mert az könnyen gyullad), emelni kel az adót – mert a környezet- és éghajlatvédelem sok pénzt igényel.

De tegyük fel a kérdést – KINEK VAN EBBŐL HASZNA (Cui bono)? Kinek használ mindez?

Ki is ez a svéd copfos kislány, aki ekkora felfordulást tudott előidézni a világban?
Mondjuk ki kímélet nélkül: EGY ORGANIZÁCIÓS HÁLÓZAT GALLIONSFIGURÁJA!!

Gréta szülei:
A papa Svantje Thunberg színész és forgatókönyvíró. „mellékesen" a felesége, Malena Ernmann, egy Svédországban ismert opera-énekesnő. Ezen túlmenően a papa igazgatója/üzletvezetője két vállalatnak, Gréta első „fellépése" után mindkét vállalat részvényei jelentősen megemelkedtek s a kulcsszámok egyetlen utat ismernek azóta: FELFELÉ.

Grétát jelentősen támogatja egy svéd, nyereségorientált vállalat: „Wedonthaventime". Felesleges talán megemlíteni, hogy a cég részvényei Gréta a világ színpadán történő megjelenése óta jelentős mértekben felfele kúsztak.

Az anyagiak játszottak elsősorban szerepet abban is, hogy Gréta szülei egy könyvet írtak Gréta tevékenységéről (Scener ur hjärtat) – óriási sikerrel (anyagilag is).
Gréta anyukája leírja tapasztalatait lánya éhségsztrájkjáról, amely majdnem tragédiában végződött: 2 hónapig a kislány szinte semmit nem evett, 50 percig „rágódott" egy banánon. A szülök kórházba vitték, ahol röviddel a mesterséges étkeztetés előtt állt, amikor egy enyhe jobbulás lépett fel. Ez idő alatt azonban az orvosok több betegséget is diagnosztizáltak nála.
Mindez azonban úgy jött, mintha hívták volna: ezek a problémák okozták azokat a problémákat, melyek Gréta gyermekkorát tönkretették! Ilyen személyiségeket gyorsan elragad a félelem – valószínűleg a szendioxid megfelelő terápia a felelem ellen).

Ezek után megállapíthatjuk: a Gréta fenomén társadalmunk elhülyülése!

Gréta leleplezte a nyugati társadalmakat (lehet, hogy akaratlanul?) olyannak, amilyenek: babonás, dekadenst, ostoba, hisztériára hajlamos s nem utolsósorban és bűnösen vágyik a végleges megoldásra. Mindez igen figyelemreméltó egy 16 éves kislányra egy jómódú családból, akik valószínűleg egyetlen sort sem olvastak Marx Károly, Max Weber, Sigmond Freund, vagy Theodor Adorno műveiből. Minek is? Gréta példája jól mutatja társadalmunk elkorcsosodását, civilizációnk elhülyülését! Gréta megjelenik – s az ifjúság, fiuk és lányok egyszerre, mintegy varázsütésre elkezdenek politizálni!! Fantasztikus!

Gréta családja a legjobb előfeltételeket biztosította a kislány szánalom - és csináld te is – karrierjéhez!
A csodálkozó nyilvánosságnak csak el kellett mesélni, hogy a copfos kislánynak milyen rémes félelmeket kell elviseljen az éghajlatváltozás következményei miatt, mely az ifjúság jövőjét teljesen tönkretette – s a komisz felnőttek a gyerekeknek mindent tönkretesznek. A legnagyobb felelősség a szülőket terheli, akik képesek voltak családot alapítani, gyerekeket erre a bizonytalan világra hozni s a világot az ő egoizmussal teli szükségleteik érdekében kirabolni.

Ezek ellen tehát TENNI kell valamit!

Egy alávaló stratégia: a szülök (ide számítva valamennyi idősebbet, egész generációt) gonosszá bélyegezve, mert ők rabolták el a fiatalság jövőjét! Egyszerűen elképzelhetetlenül ördögi!

Mozgalmaknak szükségük van egy azonosítható személyre! Újságírók szívesen aggatják a híreket személyekre. Ha valaki egy mozgalommal eredményes akar lenni, szüksége van egy „arc"-ra. akivel a mozgalmat bárki összekapcsolhatja. A mozgalom pedig hozzájárul, hogy ez a személy azonosítható legyen a mozgalommal s a saját értekét is emelje. A kérdés csak az: mindez egy 16 éves fiatal, beteg kislány tudta kitalálni? Ennek a kislánynak sikerült a világméretű figyelmet nemcsak magara vonni, de egy világméretű mozgalom alapjait is lerakni, az egész világot átfogó szervezetet megmozgatni a cél érdekében? A kétség megengedett – egy 16 éves beteg kislánynak az ö korában másféle érdeklődése van s nem az, hogyan lehetne a Földet a CO2 káros hatásától megmenteni.

Az ötlet a pénteki iskolakerülésről sem véletlen, semmiképpen nem egy villámcsapásszerű „tünemény". A történet másképp zajlik s mar néhány evvel korábban elkezdődött.

2015-ben kezdődött – felvilágosítást adhat az interpolál „climateststriker.net". Létrehozói, akik a globális ifjúsági csúcstalálkozó létrehozásán faradoztak. Itt lett 5 évvel ezelőtt a „"Frideay-s for Future" kitalálva. Kitalálói, mozgatói egyáltalán nem fiatalok, hanem teljesen bizonyosan felnőttek, a kétségbevonhatóan globalista szervezetek, a NOG-s.

A globális hálón tevékenykedők egész sora, pl. A Rockefeller Alapítvány, a „Club of Rom" és a „German Marschall Plan „ Alapítvány. Egy 18 éves Jakob Blasel mozgósította Kiel-böl az országos demonstrációt. Jakob Blasel Kielböl s a 22 éves Luisa Marie Neubauer Hamburg/Berlin és a 20 éves érettségiző Luise Motaal Stuttgart-bol irányítják az egész Nemetorsuagot átfogó mozgalmat. Ők azonban semmiképpen nem zöldfülű diákok, hanem POLITIKAI aktivisták a Zöldek partjából.

Neubauer a Zöldekhez közelálló Heinrich Böll Alapítványtól egy Stipendiumot is kapott eredményes propagandamunkájáért.

A mozgalom fejlődését nagyszerűen nyomon lehet követni (már aki veszi magának a fáradtságot):

1. Gréta Thunberg egy saját maga készítette táblával ücsörög egy ház falánál Svédországban a
csupasz földön.
2. Teljesen „véletlenül" arra jár pont ezen a napon, ebben az órában, pontosan ezen a helyen
INGMAR RENTZHOG.
3. Teljesen „véletlenül" Rentzhog médiaszakértő, „véletlenül" meg fényképezőgép is van nála –
s kapva-kap az alkalmon: a tüntető Grétát fényképezi.
4. Teljesen „véletlenül" Rentzhog kitűnő kapcsolatokkal rendelkezik azoknál a szervezeteknél,
akik rengeteg pénzel vannak ellátva és kitűnő az összeköttetésük azokkal a szervezetekkel,
melyeknek gazdag befektetőik, jó összeköttetéseik vannak.
5. Teljesen „véletlen", hogy Rentzhog elnöke a „Global Challenge" nevű szervezetnek – akiknek
elsődleges feladata a globalizáció elősegítése.
6. Teljesen „véletlen", hogy Gréta édesanyja néhány nappal később újabb könyvet dob a piacra saját
magáról és kislányáról.
7. Teljesen „véletlen", hogy Rentzhog az általa készített megrázó fotót Grétáról kiteszi az Instagram
és a Facebook oldalaira egy hosszú, szívszaggató írás kíséretében – pontosan azon a napon,
amikor a mama könyve a piacra kerül.
8. Teljesen „véletlen" természetesen, hogy Rentzhog és Gréta anyukája korábban már találkoztak -
2018 május 4.-én, egy klímakonferencián.
9. Teljesen „véletlen", hogy pontosan ezen a napon lett Rentzhog az alapítvány elnöke.
10.Teljesen véletlen az is, hogy az egész kampány a háttérből kapja az anyagi segítséget: Kristina Person milliárdos asszony és volt miniszter a szociáldemokraták partjától.

Mindezen előfeltételek után indulhat a médiakampány a NAIV fiatalok segítségével – az egész világon! Természetesen az ifjúságot kell a „kordé" elé fogni, hiszen Ők a legfogékonyabbak a jövőre, az újra – s tenni is akartnak valamit. Különösen, ha valaki megmondja nekik, mit tegyenek. Nem is szólva arról, hogy ha egy napot el lehet bliccelni az iskolából – remek alkalom a tüntetésre a jövő érdekében.

Mondanom sem kell, hogy az Ingmar Renzthog és társai által megalkotott üzleti modell (összekötve a párizsi szerződésekkel) támogatja és pénzeli az éghajlati változásokkal kapcsolatos információk terjesztését és a bizonyítványokkal kapcsolatos valamennyi teendőt a klíma MEGMENTÉSE érdekében, a CO2 karos hatásai ellen – a jövő érdekében.

Mindazok a vállalatok, akik a CO2 bizonyítványokkal rendelkeznek – óriási üzleteket kötöttek s hatalmas nyereséggel zárták az elmúlt evet.
Mindez azonban nem más, mint SZEMFÉNYVESZTÉS – de nem egy hatasos fegyver a környezetvédelem területen.
A klímabizonyítványokkal történő üzletelés milliárdokat hoz a vállalatoknak: a vállalat fizet, az európai emisszió-kereskedelem a vállalatnak óriási nyereséget hoz – nem pedig veszteséget.
A copfos Gréta valószínűleg éjt - nappallá téve informálódott a témában – az ő anyagi érdekeit is szem előtt tartva (amiben az anyagi érdekektől hajszolt szülök nem lehetnek azért annyira ártatlanok).

A pénteki iskolakerülés során demonstráló „aktivisták" a demonstrációt követően szeméthegyeket hagynak maguk után: eldobott, primitív módon elkészített papírtáblákat ahelyett, hogy ezeket otthon előírásszerűen a kukába dobnak. Hamburger stiropor-kartonban, számolatlanul italos dobozokat, plakátokat, zászlókat teleírva igen „okos" felhívásokkal a klímavédelemre – egyszerűen az utca szélén hagyjak! Majd a városi szemétszállító vállalat az adófizetők pénzén összeszedi és elszállítja a szemetet – természetesen a klíma védelmében.

Gréta pedig mar a vonaton ül – hagyja magát fényképezni evés közben plasztikpoharak és műanyag kávés-poharak között. Ez a kislány csak szánalmat tud kelteni, aki kizárólagos anyagi érdekek miatt egy marionett – amiben elsősorban a szülök a hibásak.

 Logikának, értelmes gondolkodásnak és eszszerűségnek ebben a témában nincs helye!

Nézzük meg közelebbről Gréta fellépését a New York-i klímakongresszuson – megdöbbentő.
Gréta átvitorlázott egy Jachttal az Atlanti óceánon – ezzel 7 repülőutat idézett elő – csak erről nyíltan egyetlen szót sem ejt senki.

A klíma védelmében az illetékesek úgy döntöttek, hogy Gréta az Egyesült Nemzetek által szervezett klímakonferenciára CO2 mentesen utazzon – azaz: vitorlással.

A vitorlást Boris Hermann és Pierre Casiraghi, Carolin monacói hercegnő fia irányította. Azaz két profi vitorlásversenyző.
DE: a két profi-versenyző nem hozta vissza a vitorlást Európába – rábíztak az alkalmazottaikra, hogy a 3 millió dollár értékű vitorlást hozzak vissza Európába. Az Europadba történő visszatéréshez egy 5 fős legénységet alkalmaztak, akik természetesen nem CO2 mentesen vagy úszással érkeztek az USA-ba. Természetesen ők REPÜLTEK – hiszen ez nem megy másként – nyilatkozta Boris Hermann sajtófőnöke. Természetesen Boris Hermann és Pierre Casiraghi ugyancsak visszarepültek Európába. Valamennyi repülőutat összeszámítva 7 azaz HÉT repülőútról van szó!!
Nos – ez az igazi klímavédelem – tanulni lehet belőle.

Ebben a hisztériában főszerepet játszik Rentzog, aki „befogta" Grétát a szekér elé, mint húzóerőt nyilvánosságra hozva a földön ülő copfos kislányt, aki 16 évesen rettenetes félelmeket áll ki a klímaváltozás miatt. Nem érdekli semmi, ami a hasonló korúakat érdekli – kizárólag az éghajlatváltozás, a Föld jövője, amely a CO2 gazok karos hatása miatt teljesen ki fog égni!

Kb. 1 millió eurót sikerült Grétának, a 16 éves klíma ikonnak eddig a jobboldali- zöld környezeti lobbinak s az ő „felfedezőjének", Ingmar Rentzhog összehozni. Igen szép teljesítmény egy 16 éves gyerektől.
Ha figyelembe vesszük, hogy „Ha valami történik a világban, biztosak lehetünk abban, hogy az történik és úgy, ahogy tervezve volt!".

Gréta UNO előtt elmondott (helyesebben eljátszott) beszédével nem érte el a kívánt célt – hangsúlyozás, tartalom szempontjából mértéktelenül a „melléfogás" kategóriába sorolható.
Az USA-ba történő megérkezésekor az elvárt több ezres, lelkes tömeg helyett kb. 70 – 100 diák lézengett a parton, Gréta érkezésére várva. Egyetlen politikus sem „tisztelte meg" a hosszú vitorlázástól kifáradt kislányt.

Az egész beszédből egyetlen dolog állapítható meg 100 %-os biztonsággal: nem Gréta írta – neki csak elő kellett adni. Profi írók működtek közre, akik ismerik a szavak erejét – Gréta azonban túljátszotta a szerepét – méghozzá igen silányul.

Amit én egyenesen felháborítónak tartok: Gréta nyíltan utalt arra, hogy ellopták az almait (mintha egy 16 éves kislány kizárólag a klímaváltozásról álmodna) , elloptak a gyerekkorát.

Ellopták a gyerekkorát? Abszurdum! Az ő gyerekkorát valóban „ellopták" - csak nem abban az értelemben, ahogy Gréta előadja. A tolvajok elsősorban a SZÜLEI, a menedzserek, akik az éretlen gyereket szégyenkezés nélkül a saját pénzszerzési érdekükben kihasználjak, aki elmondja a neki előírt szövegeket s végrehajtja, amit előírnak számára. A kelimaszekta kihasználja naivitását, a tömegek pedig a gyógyító angyalnak tekintik – egyetlen gondolatot sem veszítve arra, hogy mit és miért történik mindez.
Ez a gyerek segítségért kiált – de a dollár zörgése túlharsogja ezt a kiáltást.

Amikor az éghajlati változások témája először került a figyelem középpontjába s ezzel kapcsolatosan Gréta is megjelent – kicsit gyanús volt, hogy mindezt egy 16 éves kislány találta ki. Aki ahelyett, hogy a 16 evéseket általában foglalkoztató kérdésekkel foglalkozna – halálos félelmet áll ki (meg álmaiban is) az éghajlatváltozás miatt. Kutatásaim során meg kellett állapítanom: Gréta mögött pénzorientált szervezetek és személyek egész sora áll, akik szervezik, irányítják a mozgalmat – elsősorban üzleti, anyagi érdekek miatt.

Gréta mögött (természetesen a háttérben) számtalan milliárdos, a legnagyobb kapitalisták, pl. Aleem Getty, John Paul Getty, az olajmilliárdos unokája, Bill Clinton, Ted Turner s (hogy "magyar vonatkozása" is legyen az ügynek) – George Soros.

A másik fő ideológus PAUL POLANYI – egy jobboldali marxista, kommunista – aki kidolgozta a Nagy Transzformáció koncepcióját! Mit jelent a nagy transzformáció? Egy totális, világméretű jobboldali politikai diktatúra – a pénzuralmat gyakorló „elit" érdekében.

Elkezdődött az egész a dízelautókkal kapcsolatos tilalmakkal, folytatódott a házak szigetelésével kapcsolatos rendelkezésekkel, felmerült a sebességkorlátozás is – természetesen a klíma érdekében. Nehogy a hőmérséklet tovább emelkedjen. S mi várható meg ebben a témában? Majd a Zöldek pártja kitalálja! Mert ők aztán ebben a témában évtizedek óta igencsak találékonyak – a választási eredményeiket tekintve rohamosan törnek előre.

De nézzünk meg néhány adatot:

Az oxigénkoncentráció a levegőben kn. 20 %. A CO2 koncentráció (nem lehet teljes pontossággal mérni) az eddigi mérések szerint: 0,038 %:

„A copfos Gréta tevékenysége azonban nagyon jövedelmező: 46 millió Dollár a bankszámláján. „

Ehhez már nem tudok hozzáfűzni semmit!

Kiemelések a M.M. Szerkesztőtől

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások