20240428
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 június 08, szerda

Hát szeressük, tiszteljük Ukrajnát ??? !!!

Szerző: v Kövér György

Grezsa István miniszteri biztos elmondta: ténykérdés, és amit az ukrán sajtó nem tálal megfelelően, hogy Magyarország emberfeletti munkát végez az ukrán menekültáradat kezelésében.

 ( keserű ironikus levél)

ukrán – MAGYAR viszony. (falra hányt borsó)

Ennél egyértelműbb bizonyítékot nem lehet adni arra, hogy mi mindig kiszámítható és jó szomszédjai voltunk ennek a hatalmas méretű országnak – hangsúlyozta a politikus… és Magyarországnak akkor is tudnia kell segíteni, amikor az adakozási kedv csökken, amikor a saját problémáink is előtérbe kerülnek. (kijelölve általam. a kommentem is : okos, találó lengyel szólás: co zanadto – to ne zdrovje = ami túlzott – az egyezségtelen)

„ talán többet áldozzunk, esetleg nélkülözzünk, éhezzünk hogy azok az ukrok nehogy valamit is nélkülözzenek, hiányoljanak. Akkor aztán fognak szeretni, szeretni, szeretni minket, de nagyon - nagyon. És még jobban tisztelni, de védelmezni is fognak. Hisz ez egy hatalmas ország, erős igazságos nemzet… És nagyon – nagyon szereti a területén élő őshonos nemzetiségieket… Az oroszokat és minket, a magyarokat őshonos lakosokat - különösen… „

Vannak, sajnos NEM KEVESEN a vezető politikusaink közt, akik képtelenek a mások, de a SAJÁT hibájukon is tanulni… Vagy talán ez a mi nemzeti tulajdonságunk – az erősebbnek, a határozottabbnak vélt elött meghajolni, a sérelmeket elhallgatni . Csak nálunk dívik a szólás: „GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA” ?. Valóban gyáva nép a MAGYAR? Pedig a népünk az ezer év alatt bizonyítja, hogy igen is bátran, hősiesen harcol a szabadságáért, nem tűr idegen diktátumot. Tehát a baj nem a népben van .

1945 óta hivatalosan a Trianont említeni sem szabad. Azóta is gőzerővel bizonyítgatjuk, hogy mennyire szeretjük a magyar földet és magyar lakosokat megszállás alatt tartó szomszéd országokat , mennyi jót teszünk nekik. Éppen ezért több tiszteletet megbecsülést kéne elvárni tőlük. Azok meg annál inkább cinikusan megvetnek minket.

Jó – jó, talán nem kell nyíltan, ellenségesen kifejezni a nemtetszésünket, de a tiszteletet irántunk határozottabban kéne elvárnunk. Erélyesen megkövetelni hogy a szomszédjaink ellehetetlenítsék a nem ritka Magyarok elleni atrocitásokat. Vajon miért és meddig tűrjük az Országunkba áttelepült ukránok a magyarellenes tüntetéseit?! Miért tűrjük, hogy mind több Magyart tegyenek fel arra a HALÁLLISTÁJUKRA.

A GYENGE, SIRÁNKOZÓ, PANASZKODÓKAT SENKI NEM KEDVELI – MEGVETI, LENÉZI…

UI. AZ OKKUPÁCIÓ = MEGSZÁLLÁS.

Megyénket (legalábbis a magyarlakta részét, mint Felvidéket és a többit is) megszállás alatt tartják. Kik is a megszállók? Mi is a megszállás? 

Okkupáció = más ország területének megszállása. A mi esetünkben békésen történő megszállása. Ránk települtek.(Kárpátaljára kb. 7 – 800 ezer ukrán(elhagyva a szülő földjét: érdekes, ezek ismernek olyan fogalmat, mint a lokálpatriotizmus? játszó könnyedséggel cserélgetik a hazájukat? „ibi bene ubi patria”?) . A megszállóknak elsősorban az idegen nép földjére van szüksége, amelyet saját tulajdonába vesz. Ezenkívül ráerőszakolják a megszállt népre a saját kultúrájukat, szokásaikat, életmódjukat. A mi esetünkben plusz a járhatatlan gödrös utakat, járdákat, a korrupciót, bűnözést, az elszegényedést, a nyelvüket is – vagyis amit ők elfogadhatónak tartanak. És az idegenekkel szembeni intoleranciát. Nem szűnnek a magyarellenes fenyegető kirohanások.

Hát hogy is van ez? Gondolkodjunk !!!

v. Kövér György. Ungvár–Záhony.

A rovat további cikkei: « Kié a Haza? Az úgy volt, hogy »

Hozzászólás  

#1 Életfogytiglani börtönt követelnek a franciák ZelenszkijreR Zoltán 2022-06-09 07:43
A Le Figaro című francia újság olvasói elháborodnak azon, hogy Washington MLRS típusú rakéta-sorozatvetőket szállított Ukrajnának és azt követelték, hogy Zelenszkij ukrán elnököt büntessék meg a donbászi civilek ellen elkövetett bűncselekmények miatt.

A cikkhez kapcsolódó legtöbb kommentben a felhasználók annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a Nyugat okolható az ukrajnai konfliktusért, mivel az amerikaiak fegyverekkel, köztük ezekkel a korszerű MLRS rendszerekkel támogatják Kijevet.

Az egyik felhasználó például nagyon keményen fogalmazva azt írta:

hirextra.info/.../...

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások