20240501
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 április 29, péntek

„NEM, NEM, SOHA c. film továbbra is letiltva !

Szerző: Jelenczki István

2022. 04. 24-én volt egy éve, hogy először Jelenczki István filmrendező, majd Raffay Ernő történész nyílt levelére nem válaszolt a megszólított magyar közszolgálati televízió vezetősége, sem az MTVA igazgatója Papp Dániel.

Tisztelt Kárpát - Hazában élő Magyarok!

2022. 04. 24-én volt egy éve, hogy először Jelenczki István filmrendező, majd Raffay Ernő történész nyílt levelére nem válaszolt a megszólítottmagyar közszolgálati televízió vezetősége, sem az MTVA igazgatója PappDániel.

Egy éve, hogy nem csak nem válaszoltak, hanem azt a tényt is elhallgatták, hogy az állami támogatás nélkül elkészült négyrészes „NEM, NEM, SOHA c. filmet gyakorlatilag letiltotta a közszolgálat televízió, vagy valaki, vagy
valakik.

Akik úgy döntöttek, hogy a „jelenlegi túlhiszterizált közegben” nem vetítik le a filmemet, azok arról döntöttek, hogy a Kárpát-Haza társadalma ne tudja meg TRIANON gyalázatának igaz történetét, és azt a megtartó Hitet, cselekvő élni-akarást, amit jelentett a Magyar Feltámadás.

Ezzel a döntésükkel a nemzet azon részét fosztották, fosztják meg, mindettől, akik még képesek Nemzetben, Magyarságban gondolkodni, érezni és cselekvő tetteikkel azt bizonyítani.

(Idézet Jelenczki István nyílt leveléből.)

Egy éve egyetlen egy nemzeti, polgári sajtó nyilvánossága nem foglalkozott azzal a ténnyel, hogy letiltottak egy filmet, ami a Nemzet-gyilkosság gyakorlatát mutatja meg, TRIANON gyalázatának ok-okozati összefüggéseinek rendszerében.

Ez a Nemzet-gyilkossági gyakorlat most is zajlik.

Egy hírportál adott helyet, egy magánkézben lévő internetes „napilap”, az Erdely.ma. Köszönet érte.

Fordítsuk meg a tényt. Ez lenne a helyzet, ha X. Y. magyar filmrendező holokausztról szóló négyrészes filmjét tiltotta volna le a magyar köztévé? Akkor is ilyen agyon hallgatás lenne annak a filmnek sorsa – sorstalansága?

A választ, a kedves olvasóra bízzuk.

Tény, hogy a Nemzeti oldalnak, és megmondó embereinek – ha van ilyen – nem fájt egy olyan film letiltása, amely bizonyítja TRIANON és az érvényben lévő 1947-es Párizsi - diktátum jogtalanságát, igaztalanságát. Vajon rendjén, van ez így?

Egy év után ismét nyilvánosságra hozzuk a két nyílt levelet.

Kérjük a kedves olvasót, hogy gondolkozzon és jelezzen vissza nekünk, mi az, ami nem közölhető, 2021-22-ben a Csonka Hazában, és az ideiglenesen elcsatolt magyar területeken.

Tisztelettel üdvözli Önöket

Jelenczki István filmrendező, Raffay Ernő történész.


A letiltott Trianon film – interjú Jelenczki István rendezővel a jobboldali cenzúráról és elnyomásról

– Munkásságának visszatérő motívuma a halál, az elmúlás valamelyik formája. Rengeteg filmet forgatott, amelyek ugyancsak emberi vagy nemzeti tragédiáink különböző fejezeteihez tartoznak. Egyik könyvének a címe: Életünk ikercsillaga a Halál. Mindegyik kemény, megrázó téma. Miért választott olyan témákat, amiket a bukás, a gyász felhői vesznek körül?

– Szerintem a halál nem bukás, a halál természetes, sőt felemelő is lehet. Gondoljunk azokra, akik a hazáért, annak a fenn- és megmaradásáért áldozták életüket az évezredek során, nekik köszönhetjük, hogy itt lehetünk. Őseinknek, hőseinknek nem lehetünk elég hálásak.

A halál természetes volt az egyetemes emberiség kultúrájában, az elmúlás és az az utáni transzcendens lét, vagy az anyagba való leszállás, ez mind része volt az emberek mindennapjának, erről tudósítanak az eredetmítoszok, az egyiptomi, tibeti, ujgur halottas könyvek, erről szólnak a népmesék, népdalok. A „régiségben” a haldokló melletti jelenlét, a halottal való virrasztás fájdalmas volt, de része volt, és hozzá tartozott az adott nép hagyományához, természetes műveltségéhez, legalábbis a Kárpát-medencében így volt. A halálkultúra hiánya az életkultúra hiánya.

Miért nem beszélünk az élő halottakról, a szellemi, erkölcsi, lelki, politikai halottakról, akik itt járnak közöttünk, és élik az emberhez méltatlan, látszat életüket. Az is halál. Ha nem tudunk méltón élni, akkor nem tudunk méltón meghalni.

A halálkultúrát nem szabad, és nem lehet összetéveszteni az ölés, a gyilkolás, az embertelen háborúk kegyetlenségeivel. Nem szabad, sőt tilos összekeverni az ölés diktatúrájával, amit nagyon tudatosan sulykolnak belénk a mindenkori háttérhatalom emberei filmen, irodalmon, videójátékokon, az interneten és minden egyéb agymosási fórumon keresztül. Teszik előre megfontoltan, tudatosan, az élet és a Létezés szentsége ellen. Ez nem más, mint az emberiség szakrális hagyománya, kultúrája, műveltsége elleni gyilkossági, felszámolási gyakorlat, a nap 24 óráján keresztül. Ez a folyamat elég régóta tart. Lerombolni mindent, ami az Isten-Természet-Ember csodáját, méltóságát, a szeretet megvalósítását hordozta, hordozza magában.

Én minden alkotásomban a Halált, az elmúlást, a Teremtőhöz való utat mintegy „Tükörként” használtam, használom. Tudunk-e élni, Földre születésünket méltón beteljesítve úgy, hogy azt mondhassuk majd, Uram itt vagyok, megjöttem. Méltó élet, méltó halál.

 – Mennyire viselik ezek meg az alkotót? Hiszen dokumentumfilmjein keresztül nemcsak mi nézők éljük át ezeket az eseményeket, hanem azokat éreznie kell magának a rendezőnek is.

– Azon művészek közé sorolom magam, akik csak úgy tudnak alkotni, hogy „azonosulnak” azzal a témával, üggyel, személlyel, amivel, vagy akivel éppen foglalkozik. Természetesen vannak mélységbeli különbségek az egyes alkotások között. 

Forrás: Erdély Ma
Beküldte Bálint Miklós Bendegúz

Hozzászólás  

#1 Átmásolom KISS LÁSZLÓ olvasónk hozzászólását melyt erre a az itt megjelent cikkre irt nekünk.R Zoltán 2022-05-01 08:30
NEM,NEM, SOHA... íráshoz:
válaszom: , mi az, ami nem közölhető, 2021-22-ben a Csonka Hazában..."
EZ AZ AMIT NEM KÖZÖLHETSZ - MERT HA MAJD MEGÉRTED, HOGY NEM CSONKA - HA NEM MARADÉK HAZÁM HELYESEBBEN BELSŐ HAZÁM, MELYET A KÜLSŐ HAZÁM ÖLEL ÁT MINDEN OLDALRÓL AKKOR MAJD LÉPTÉL EGYET A TUDATOSSÁG FELÉ! Írtam ma 2022.május 1-én mit is ünnepelhetnek velünk ma- hát azokat akik ősi ellenségünk, és megalakulásuk évfordulóját akik -inkább idézem wiki: ! Az illuminátus rendet (latinul: illuminati, vagyis „a megvilágosodottak”), más néven bajor illuminátusok titkos társaságát, 1776. május 1-jén Adam Weishaupt ingolstadti filozófus, az egyházjog professzora alapította. A rendet rövid működés után Bajorországban, 1785-ben végleg betiltották, és azóta a szervezet hivatalosan nem aktív.
Célja az volt, hogy a felvilágosodás és az erkölcsi fejlődés révén az ember ember feletti uralmát feleslegessé tegye. Tagjainak erkölcsi fejlődését szigorúan ellenőrizte, és ennek alapján juttatta őket a rend magasabb fokozataiba. A kezdetben csak pár tagot számláló, inkább olvasókörre hasonlító szervezet Adolf Knigge belépésével komoly reformokon ment át. Tagjai a szabadkőműves páholyokba is beléptek, illetve erre érdemesnek tartott szabadkőműveseket vettek fel. Létszáma fénykorában mintegy kétezer fő lehetett. Működése csúcsán a Német-római Birodalom hetven különböző városában, valamint Svájcban volt bizonyíthatóan jelen.
Magyarországon is bekerültek a rendhez tartozók az államigazgatás egyes vezető beosztásaiba,[1] de páholyt feltehetően nem tudtak alapítani, hisz működésükről egyedül Martinovics Ignác vizionált.[2]
A rend végső céljához, a hatalom forradalom nélküli átvételéhez és az állam működésének új alapokra helyezéséhez sosem került közel. Egyházi nyomásra a rendi államhatalom korlátozta, majd beszüntette működését. A német városokban a szervezet felszámolása egyértelműen sikeres volt. A bajorországi betiltás után Johann Bode Weimarban még tett egy kísérletet a rend életben tartására, de a kedvezőtlen körülmények és halála (1793) végleg lezárta a további működést.
A rend állítólagos továbbéléséről és vélelmezett ténykedéséről számos mítosz és összeesküvés-elmélet alakult ki. Ilyen a francia forradalom kirobbantásának vádja is, miszerint illuminátusok álltak volna a háttérben. Sokan úgy vélik, hogy az illuminátusok szervezetei titokban tovább élnek és még ma is világuralomra törnek, mint ahogy az emberiség szenvedéseit is ők okozták és okozzák máig is. id. Kiss László
utószó: elmesélek egy nagyon nagyon régi történetet - mert mindig is a technikával szívatták az ég urait az emberek... ahogy napjainkban is.. szóval történt, hogy mielőtt az ég urai eltávoztak közölték mikor jönnek vissza - és addig menyi aranyat bányásszanak ki az emberek ... amikor közeleg az időpont és még mindig nem volt meg a kívánt arany mennyiség - a fővezetők összeültek, most mi legyen, azt tudták, hogy csak addig élnek ha ég urai kérést nem teljesítik, így az egyik fővezér javaslatára ösztönzése a nagy jutalommal az egyik tudós - feltaláló feltalálta a galvanizálást= Vékony fémréteggel von be egy tárgyat az elektromos áram vegyi hatásának felhasználásával.... így tudtak teljesíteni és a hiányzó aranyat wolframmot bevonva eleget tettek és így maradtak a nyakunkon.. az itt rekedt égi urak vezetői... - akik mára elkorcsosultak és minden áron ki akarják irtani az embereket 2022-ben is! Ugyanis a visszaérkezők rájöttek a turpisságra! Büntetésül itt maradtak akik abban reménykedtek, hogy az űrbe visszatérhetnek! Hogy ez így történt nem tudom, de járj utána valóság tartalmának , és hasonlót tapasztalsz az csak csupán a véletlen furcsa összjátéka lehet!
De hogyan ítéljük meg, ha manapság is van ilyen - olvasd csak:

Az elmúlt évek legnagyobb aranyhamisítójára bukkant egy hírportál

www.bitcoinbazis.hu/.../

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások