20240501
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2020 január 07, kedd

Javaslat: A különböző kultúrájú közösségek érdekében.

Szerző: Bakonyi Tibor

Magyarországon illetve a Kártápmedence és perem területén. Több száz éve több nemzetiségű népek lakják.

Talán Szent István idejéig is visszanézvea világon itt volt először a Magyar Királyság idején területén Több nemzetiségű állam, ahol békeségben éltek.Mindenki a saját kultúrájával gazdagította a közös hazát. a Magyar Parlamentben saját nemzete nyelvén szolhatot. Kölcsönös Szerelemben vegyes házasságban Szeretettben éltek.(ezt meg bontották, szétzilálták, a népeket egymás ellen hangolták!) Gyűlöletet Szítottak előre meg fontol szándékkal. Kik voltak ezek?( aki tudja úgyis, tudja)

Gondolom, sértésnek lehet venni, ha csak úgy kisebbségnek, vagy etnikumnak, nevezik Őket

Német, (sváb) Román, Szlovák, cigány stb. Mindenkinek van sajátságos kultúrája. Népi viselete, zenéje. De együtt élünk egymásra utaltságunk és közös boldogulásunk érdeke meg kívánja. Hamár Gyermekeik Unokáink megszerették egymást, ha hazaságuk révén egy családdá forrtunk, akkor szeresük is egymást és viseljük el máságukat. mint egy család. Egy nemzet tagjai, polgárai. Magyarrá keveredtek, asszimilálódtak, de élhették sajátnemzeti identitásukat szokásaikat is.

Elgondolásom: Az Angol Királyság parlamentje,adta az ötletet, akiktől, átvettük, A parlamentben jól bevált Mentelmi jog intézményt.„Mert bármit tehet a képviselő a mentelmi jog meg illeti”. Manapság még Bűn cselekmény esetén is. Ez, szintén nem lehet elfogadni. Most vegyük átgondolásra az „Eltérő Kultúrájú” szóhasználatot,ezzel nemsértünk senkit.

Példa: Danko Pista magyar cigány világhírű művész, aki Nagy Orosz Cár udvarában nagyra becsült művészi produkciójával, öregbítette a magyarok jó hírét is. Na meg a világhírű Rajkó zenekar, és a sok Prímásunk, akik a magyar muzsikának is kiváló művelői, és nem utolsósorban a ma élő, Mága Zoltán.

Miért neveznénk őket leminősítő szóval, kisebbségi zenészeknek, amikor a művészetükkel a Magyar nagyok között egyen rangú magyar állampolgárok ként élnek vannak nyilvántartva. De Ők nem szeretik, ha azt mondják, Lakatos István és Etnikumi, vagy kissebségi zenekara. Vagy étteremben hogyan hangozna az étlapon Az etnikumi pecsenye vagy kisebbségi pecsenye

Jobban hangzik világ szerte Dankó Pista és cigány zenekara, vagy Lakatos Károly és Magyar cigány zenekara vagy, Mága Zoltán Magyar cigány Hegedűművész. vagy bár milyen Művész festők Költők.Stb.

Megjegyzés:-„AzEltérő Kultúrájú, közösségek” kategóriáján belül, is minden rendű rangú közösségekben léteznek: Másságok is, akik törvényeken kívül helyezik magukat így vagy úgy mindegy, önkényesen. Más szóhasználatot kell alkalmazni. (ki hangsúlyozom! -) az állampolgári kötelességek betartása, nem életmód, szerinti meg ítélés. dolga. („Árvíz, katasztrófa helyzet ki emelve, önzetlen segítség. A Haza védelme, és nemcsak KRESZ szabályok vannak, amit be kell tartani. Nem lehet az egyirányú utcába behajtani, mert jön szembe más. Együtt élési szabályok is vannak írott és íratlan szabályok, amiket illik betartani. A Törvényeket kötelesek, betartani, majd: Ezek után”járnak a jogok”. úgy a mint a Választó jog is. mint bármilyen jog, mert ellenkező esetben, kártevő, illetve Parazita kategóriába kell sorsolni. Ennek fényében: Az Általános választó jog sem megfelelő! Félre vezető és káros. nem csak ránk, de minden Nemzet Számára! Választásra Jogosul az a személy aki Adófizetési kötelességének eleget tett Figyelemmel kell kísérni azokat: akik mindegy milyen származású, vallású, de..

Vannak olyanok is mindegy milyen közösségben élnek a polgárok vagy felekezetűek, akik, egy tál lencséért eladják a fajtájúkat is, és sok esetben hazájukat is. Ha egyáltalán hazájuknak tekintik azt az országot amelynek polgárai. Vannak notórius szabálysértők, és notórius bűnözők is. Ezekkel szemben,a törvény teljes, kiemelt szigorával kell fellépni. korábban 1945. előtt volt Javító nevelő intézet ahová a gyermekeket is elkülönítették a társadalomtól. És kiemelt pedagógusok nevelték, mi után hasznos tagjai lettek a társadalomnak. A Fiatalkorú elkövetők esetében, a szülőt marasztalták el, illetve büntették. Jó nevelési mulasztás miatt.

Budapest, 2012.02.01.

Bakonyi Tibor „Rácsakadémikus”

A rovat további cikkei: « Érdekrabszolgaság Kürtösök »

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások