20210802
Last updateH, 19 ápr. 2021 6am

rovas logo

2008 november 08, szombat

A sárgabarackmag emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól

Szerző: .s-barackmag.hu

Minden betegséget könnyebb és egyszerűbb megelőzni, mint azt gyógyítani!

brack3

Az alábbiakban a sárgabarackmag emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól ejtünk szót. Többek között a legfontosabb amit a sárgabarack magbél tartalmaz, az a nitrilozid azaz

B-17 vitamin. Az alábbiakban olvashat a B-17 vitamin hatásmechanizmusáról, melyet az emberi szervezetben kifejt.

A B-17 vitamin molekulának, a barackmagbélben két természetes megjelenési formája van.

Az egyik C20H27NO11 a másik C14H15NO7

A hazai sárgabarack magbél kapható a gyógynövény szaküzletekben, keserű és édes változatban. A keserű sárgabarack magbél B-17 vitamin tartalma háromszor magasabb mint az édes magé.

Mi nem arra hivatkozunk, hogy a Hunza királyságban ismeretlen a rákbetegség, mely természetesen igaz. Az is igaz, hogy az észak amerikai indiánok étrendje is sok B-17 vitamint tartalmaz és szinte ismeretlen közöttük a rákbetegség. Mi azt kívánjuk rövid tájékoztatónkban közkincsé tenni, hogy miért van így és mit is tud a B-17 vitamin.

Egy szem sárgabarack magbél az édes fajtából 1-5 mg, a keserű magbél 15 - 25 mg nitrilozidot azaz B-17 vitamint tartalmaz. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség ebből a vitaminból napi 250 - 300 mg. Amennyiben nem jut a szervezetbe megfelelő mennyiségű B-17 vitamin, úgy hiánya rákbetegséget okozhat. Egy közismert példa a vízben oldódó vitamin hiányára: Egy másik igen fontos vízben oldódó vitamin a C-vitamin, melynek hiánya skorbutot, az immunrendszer gyenge működését eredményezi.

Mint ahogy a C-vitamin a skorbut megelőzésére, úgy a B-17 vitamint a rák megelőzésére alkalmazhatjuk.

Az alábbiakban rövid kivonatot közlünk ifj. Ernest T. Krebs tanulmányaiból.

"A rákos megbetegedések megelőzéséhez, kiküszöböléséhez szinte nélkülözhetetlen a B-17 vitamin. Ezen vitaminban gazdag étrendhez tartósan igazodó emberek közül senki nem lesz rákos beteg. Mi történik ha valaki magas nitrilozid tartalmú magot, sárgabarackmagot fogyaszt. Hogyan is pusztulnak el a rákos sejtek a nitrilozid azaz a vízben oldódó B-17 vitamintól ?

Hatásmechanizmus:

A B-17 vitamin molekulában két rész cukor, egy rész benzaldehid és egy rész cián van, melyek szorosan összekapcsolódnak. Mindenki tudja, hogy a cián erősen mérgező lehet és kellően nagy mennyiségben halálos. Azonban ebben a természetes állapotában vegyileg nem reagál és semmiféle hatással nincs az élő szövetekre. Hasonlatképpen érdemes megemlíteni, hogy a klórgáz szintén halálos, de amikor nátriummal létesít kötést, nátrium-kloridot képezve, egy viszonylag ártalmatlan vegyület jön létre, melyet konyhasóként ismerünk.

Az élő szervezetben csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a ciánt a B17 molekulából, ez pedig a bétaglükozidáz néven ismert enzim. Amikor a B-17 vitamin víz jelenlétében érintkezésbe lép ezzel az enzimmel, nem csak a cián, hanem a benzaldehid is felszabadul mely önmagában is igen mérgező. Ami azt illeti ez a két vegyület együttesen százszor olyan mérgező, mint külön-külön.

Szerencsére a kibontó enzim azaz a bétaglükozidáz sehol nincs jelen veszélyes mennyiségben a testünkben, csak a rákos szövetekben, ahol mindig nagy mennyiségben található meg: szintje a környező normális sejtekben mérhetőhöz képest több mint százszorosát is elérheti. Ennek eredményeképpen a B-17 vitamin a rákos sejtek területén bomlik fel, mérgező tartalmát a rákos sejtek területén engedi szabadon, és sehol máshol! Létezik egy másik fontos enzim is, a rodanéz, melyet "védelmi enzimként" említünk. Azért nevezzük így, mert képes semlegesíteni a ciánt, azonnal melléktermékké tiocianát molekulává alakítva azt. Ez az enzim mindenütt nagy mennyiségben jelen van, kivéve a rákos sejtek területét, melyeket következés képen nem is védi meg.

További jótékony hatás:

A melléktermékek egyenesen jótékony hatással vannak a szervezetre és létfontosságúak az egészség szempontjából. Az emberi szervezetben felszabaduló benzaldehid oxigén jelenlétében benzoesavvá oxidálódik, mely kifejezetten antireumatikus fertőtlenítő tulajdonságú vegyület."

Mint ahogy ezt fent említettük, szervezetünk számára az egészség megőrzéséhez a napi B-17 vitamin szükséglet 250 - 300 mg. Ez a mennyisége kb. 35-40 szem édes, vagy 12 - 15 szem keserű sárgabarackmag elfogyasztásával fedezhető.

Mind ez megtalálható a TAWELLCO és a Gyermekrák Alapítvány közösen megrendelt fordításában is, melyet a "B-17vitamin kúra" fülre kattintva olvashat.

http://www.s-barackmag.hu/


A régi honlapon történt hozzászólások megtekintése

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

(sound, 2011.01.30 16:24)

A nitrogén 2,3,4,5 vegyértékű is lehet, attól függ, hogy milyen kötést alkot. Ha egyenként rákeresel a neten a anyagokra, biztos találsz olyat ahol ábrán is bemutatják, vagy még az is lehet, hogy bizonyos vegyi folyamatokat is levezetnek, ahol megértheted. Nem csak egyszerű vegyi kötések, hanem gyűrűslánc-kötések is vannak.

A világ rák nélkül

(Boncsa, 2010.07.15 08:10)

Olvassátok el az alábbi könyvet: A világ rák nélkül - A B17 vitamin története. Döbbenetes! Barátnőm édesapjának két éve vastagbél rákja lett. Kemot nem sokat kapott, mert elutasította, ehelyett megrendelték neki nagy adagban a B17-et. Mire az orvosok felvágták, a daganat jelentősen összezsugorodott, meg voltak döbbenve. (Még a végbelét is visszaműtötték a helyére, amit az oldalára kellett kitenni.)Azt mondták az orvosok, ilyet még nem láttak.Nagyon könnyű hozzájutni, ha van dombornyomott kártyád, a neten megrendelheted. Egyes országokban már kezelnek vele, nálunk persze nem.Megelőzésre is jó, de nyilván jobb az eredeti barackmag. A könyvben le van írva az adagolás is.

Jászszentandrás, Aba-Novák ut 25.

(Szabó Józsefné, 2010.07.15 00:08)

Hány napon keresztül kell 1o-2o szemet fogyasztani hogy jó legyen? Tehát a kura hosszára lennék kiváncsi mert erről nem irnak, csak azt hány szemet kell.

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

(Emese, 2009.07.09 19:54)

Hány vegyértékű a nitrogén, hogy 11, ill 7 db oxigén molekulát tud megkötni?


Megnyitva 11836 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások