20211203
Last updateK, 23 nov. 2021 5pm

rovas logo

Gyógynövények (91)

A gyógynövényágazat helyzetéről és az újonnan indult gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésről beszélgettünk Lakatos Márkkal, a MATE Károly Róbert Campus szakkoordinátorával, mesteroktatójával. Gyógynövény - Mind többen érdeklődnek iránta Egészségünk megőrzése, annak helyreállítása érdekében évről évre növekszik a...
2021 október 18, hétfő

Fokhagyma, almaecet és a méz

Szerző:
Hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos fokhagymacseppet. Helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a hörgőkben, kitisztítja az orrot és enyhíti a...
A babérlevél nemes tulajdonságait még az ókori Görögország idején is elismerték. A fűszert a kulináris művészetben használták az ételek ízének hangsúlyozására, valamint az étvágy növelésére a mindennapi életben, az orvostudományban, a kozmetikában és a hagyományos kulturális...
A természetes táplálkozáshoz való visszatérés az egészséges életmódra való törekvés egyik legfontosabb tényezője. A környezetünkben vadon termő növények között több olyan is van, amiből ehető ételeket készíthetünk, amellett, hogy gyógynövényként is használhatjuk őket. A legtöbbjük előfordul...
2021 április 09, péntek

A lucerna és a cékla

Szerző:
A lucerna-cékla páros, a mindennapok nélkülözhetetlen párosa: serdülő lányoknak, kismamáknak, érett asszonyoknak, valamint idősödő hölgyeknek. A hölgyek havi vaspótlására mindkét növény, különösen ezek kombinációja kiválóan alkalmas. A változó korban, s a menopauza után a csontritkulás elkerülése...
2021 március 02, kedd

A fenyőkből készíthető gyógyír

Szerző:
A hagyomány fenyőből készíthető gyógyíréi Erdei fenyő: → Egyenes relációban van az emberi lélekkel, testünkéteri és asztrális részével. Luc és vörösfenyő: →  Inkább a szellemi és mentális téren át hat a fizikai testünkre. Vörösfenyő: → 
2020 december 26, szombat

Petrezselyem jótékony hatásai

Szerző:
A petrezselyem tartalmaz proteint, flavonoidot, illóolajat, vasat, foszfort, mangánt, szulfátot, K vitamint, béta-karotint és C vitamint tartalmaz. A petrezselyemzöld jótékony hatással van szervezetünkre. Serkenti az immunrendszer működését, gazdag C-vitamin, béta-karotin, B12 vitamin, klorofill és zsírsav tartalmának köszönhetően.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások