20210918
Last updateH, 19 ápr. 2021 6am

rovas logo

Gyógynövények (89)

A babérlevél nemes tulajdonságait még az ókori Görögország idején is elismerték. A fűszert a kulináris művészetben használták az ételek ízének hangsúlyozására, valamint az étvágy növelésére a mindennapi életben, az orvostudományban, a kozmetikában és a hagyományos kulturális...
A természetes táplálkozáshoz való visszatérés az egészséges életmódra való törekvés egyik legfontosabb tényezője. A környezetünkben vadon termő növények között több olyan is van, amiből ehető ételeket készíthetünk, amellett, hogy gyógynövényként is használhatjuk őket. A legtöbbjük előfordul...
2021 április 09, péntek

A lucerna és a cékla

Szerző:
A lucerna-cékla páros, a mindennapok nélkülözhetetlen párosa: serdülő lányoknak, kismamáknak, érett asszonyoknak, valamint idősödő hölgyeknek. A hölgyek havi vaspótlására mindkét növény, különösen ezek kombinációja kiválóan alkalmas. A változó korban, s a menopauza után a csontritkulás elkerülése...
2021 március 02, kedd

A fenyőkből készíthető gyógyír

Szerző:
A hagyomány fenyőből készíthető gyógyíréi Erdei fenyő: → Egyenes relációban van az emberi lélekkel, testünkéteri és asztrális részével. Luc és vörösfenyő: →  Inkább a szellemi és mentális téren át hat a fizikai testünkre. Vörösfenyő: → 
2020 december 26, szombat

Petrezselyem jótékony hatásai

Szerző:
A petrezselyem tartalmaz proteint, flavonoidot, illóolajat, vasat, foszfort, mangánt, szulfátot, K vitamint, béta-karotint és C vitamint tartalmaz. A petrezselyemzöld jótékony hatással van szervezetünkre. Serkenti az immunrendszer működését, gazdag C-vitamin, béta-karotin, B12 vitamin, klorofill és zsírsav tartalmának köszönhetően.
A kerti sarkantyúka - latin nevén Tropaeolum majus - baktériumok, vírusok, gombák szaporodását gátló, valamint a vérkeringést serkentő hatásának köszönheti az elismerést. A rikító sárga, illetve narancssárga virágú kúszónövény fogyasztása részben helyettesítheti antibiotikumok szedését, ezáltal pedig csökkenti a...
2020 november 20, péntek

A fokhagyma bizonyított hatásai

Szerző:
A fokhagyma nemcsak egy fűszernövény, ami nagyon sok finom étel nélkülözhetetlen alapanyaga, hanem egy csodás gyógynövény is. A fokhagyma szinte a világon mindenhol ismert és rendszeresen használják. A fokhagyma antimikrobiális hatása A népi gyógyászat megfigyelésein alapulva...

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások