Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2018Aug14

Wass Albert

Wass Albert (25)

Munkáiról...

Kiállt és küzdött a magyar érdekért, nyíltan elmondta a véleményét minden érdekcsoportról és mindenféle hatalomról, ugyanakkor képes volt a felülemelkedésre, és egyetemes értékeket közvetített.
2018. Január 01., Hétfő 05:54

Újévi üzenet

Írta:
Bár jól tudjuk, hogy Újév napja mint kezdet, kiindulási pont, mindössze ember csinálta illúzió az idő végtelenségében, mégis emberöltők óta ez a nap, amikor az ember számadást készít a múltról, és terveket sző, fogadalmakat tesz a jövendőre nézve.
2016. Szeptember 28., Szerda 06:02

A magyarságtudat gyakorlata

Írta:
Magyarságtudat – összefoglaló meghatározásban: a magyar ember nemzeti öntudata. Az a bizonyos szellemi gyökér, ami a múltból táplálkozva kijelöli az ember helyét a jelenben. A magyar kultúra kincseivel ez az örökség gazdagítja mindannyiunk lelkét, s akárcsak egy szellemi mentőöv, gondoskodik arról, hogy el ne merüljünk a népek tengerében.
2016. Július 28., Csütörtök 07:42

Mikor mégis egyedül vagy

Írta:
Ezen nem lehet segíteni. Vannak az életben pillanatok, amikor menthetetlenül egyedül vagy. Ilyenkor hiába van társad, hiába van családod, hiába vannak barátaid: egyedül vagy. Bizonyos kérdéseket egyedül kell megoldanod, senki nem segíthet rajtad, senki helyetted el nem végezheti. Kifejezhetem ezt úgy is, hogy vállalnod kell valamit az életből, valami kockázatot, valaminek a felelősségét, egyedül, a magad erejéből.
2015. December 24., Csütörtök 06:55

Karácsony igaz története

Írta:
Most, hogy elcsendesült körülöttünk a világ és ragyog a betlehemi csillag, hadd mondom el nektek az én történetemet. A nagy titok történetét. Lehet, hogy utoljára vagyunk így együtt a karácsonyi csillag alatt. Ezért hát nagyon is ideje, hogy továbbadjam nektek ezt a históriát. A karácsony igaz történetét.
2014. December 24., Szerda 08:38

Karácsonyi mese - részlet

Írta:
Nagyapánk ott ült szokott helyén a kandalló mellett, s olykor egy-egy bükkfahasábot vetett a sziporkázó tűzre. A szűzdohány füstje kék felhőbe burkolta pipázó alakját ott a nagyszoba végiben, s ezüstös szakállán olykor megcsillant a láng.
2014. Április 25., Péntek 08:43

A Magyar Nemzet hét parancsolata

Írta:
Szép gondolatok és időtállóak, amelyekre a magyarság, ha épít, újra egységbe fogja tudni gyűjteni nemzetünk erejét! Igyekezzetek ezeket a parancsolatokat megtartani!
2014. Március 16., Vasárnap 08:15

Így lett belőlem antiszemita

Írta:
Erdélyben nőttem emberré, a kolozsvári Református Kollé­giumban. A város lakosságának nagy része még magyar volt akkor, de voltak az osztálytársaim között zsidók is, bőven. Már diákkoromban elkezdtem írni. Verseim és elbeszéléseim meg­jelentek olykor Erdély legnagyobb napilapjában, a kolozsvári Ellenzékben, és így bejáratos voltam a szerkesztőségbe is, ahol barátságba kerültem Indig Ottóval, Hunyady Sándorral és Ligeti Ernővel, kik véletlenül mindhárman zsidónak születtek.
2013. Március 29., Péntek 18:00

Nagypénteki sirató

Írta:
2013. Január 05., Szombat 09:40

Wass Albert: Hagyaték

Írta:
EGYSZERŰ BEVEZETÉS - EGY KÜLÖNÖS KÖNYVHÖZ - Cserkészgyerek koromban,1921 nyarán, megmart a kurta kígyó. Háromszor is belém fecskendezte a mérgét, mert, nem tudtam kikecmeregni a tüskés kökénybokorból, ahova ügyetlenül alá fittyentem a meredek vízmosás peremérol. Mikor a fiúk végül is kihúztak onnan, úgy fájt már a lábam, hogy azt hittem, vége a világnak. Kékült is gyorsan. Sztána felett táboroztunk, a "Lügetes" szélén, Kalotaszeg csücskében. Mire nagy kínlódással fölvittek a fiúk a meredek hegyoldalból a tisztásra, ahol a sátraink állottak ügyes félkörben a kövekkel megjelölt tábortuz helye körül, már emlékezetem is elmaradt valahol, mert csak arra emlékszem vissza, hogy tuz égette a lábamat, torkomat félelem szorította és nagy messzeségben feltunt cserkészvezetonk megdöbbent arca.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 06:05

Mire a fák megnőnek 7

Írta:
Izgatott szavak töltötték meg a szobát. Varjassy Istvánnak megkönnyesedett a szeme.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 06:04

Mire a fák megnőnek 6

Írta:
Nem nagy baj - dörmögött bele a csöndbe Mózsi bá' reszelős vén hangja s ez a dörmögés olyan volt akkor éppen, mintha világosság gyúlt volna valahol -, csak az úrfi beleszottyant a vízbe. Oszt mire kihúztuk a hínárból, ivott már egy keveset. De kiráztuk belőle, instállom, s nincs semmi baj. Csak a lába nehéz. Hát felhoztuk Jankóval.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 06:03

Mire a fák megnőnek 5

Írta:
A délután már vége felé járt, mikor a két sárga feltűnt a domb alatt. Olyan szép délután volt, amilyen csak június első napjaiban szokott lenni. Csodálatosan tiszta volt a levegő, szinte egyetlen mozdulatlan, kék illatharang, mely tele volt virágok, zsenge vetések és boldog fák szagával. Puha barnás színt vetett a dombokra az aláhajló nap, békés és megnyugtató színt, olyant, amilyentől az embernek a lelke kitágul és megtelik megelégedéssel. A növekvő vetések fölött párásan rezgett a levegő s egy-egy pacsirta megfeledkezett a világról és mint valami puha, barna gomolyag, egyre feljebb és feljebb emelkedett, szinte alig is látszott, csak a hangja töltötte meg zengve a levegő kék végtelenségét s a fák és a virágok és a rétek fűszálai áhitatos csodálkozással nézték.
2011. Szeptember 15., Csütörtök 05:47

Mire a fák megnőnek 4

Írta:
De a nemzetes asszony nem hallotta meg. -Vesse le a felöltőjét, Krauszné asszony - kedveskedett bent a kis kövér hölgynek, aki csak egyre mérgesebb lett ettől a kedveskedéstől. -Maguk itt elég rusztikusan élnek - adta vissza a szívélyeskedést -, igazán nagyon sajnálom magukat, képzelem, milyen nehezére esik... persze a nehéz idők, hallottam... a mi kastélyunknak természetesen nem történt baja... Eduárd már előre számított erre a vételre s aszerint rendezte a dolgokat... Eduárdnak nagyszerű szimatja van az ilyen háborús világban...
2011. Szeptember 15., Csütörtök 05:26

Mire a fák megnőnek 3

Írta:
A bezirkeri hivatal ott volt a közepén, a régi, lakatlan Wesselényi-kastély egyik szárnyában. Prosperjeck úr éppen valami cigánnyal bajlódott, amikor Varjassy benyitott hozzá.

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 223 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.8%Serbia 1%
Romania 5.2%Canada 1%
United States 4.5%France 0.4%
Russian Federation 3.4%Switzerland 0.4%
Ukraine 2.8%Australia 0.4%
Germany 2.6%Netherlands 0.2%
Sweden 2.2%Belgium 0.2%
United Kingdom 2.1%Italy 0.2%
Slovakia 2.1%Poland 0.1%
Austria 1.3%Spain 0.1%

Today: 652
This Week: 1358
Last Week: 4431
This Month: 9189
Last Month: 26369
Total: 1896337

Belépés