20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2013 július 17, szerda

Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról:

Szerző: Kovács Zsolt

Meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát - Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai klinikavezető orvosa volt, ahol többi kollégájával együtt a daganatos betegeket a hagyományos módon kezelte, mely többé-kevésbé eredményesnek bizonyult.

drhamer1978-ban dr. Hamer élete radikálisan megváltozott, mikor tudomást szerzett 19 éves fia haláláról (meglőtték). Nem sokkal fia halála után felesége is távozott az élők sorából. És mindezen szörnyű eseményeket tetézte a felfedezése, miszerint heredaganata van.

Orvosként a betegek sorában találta magát, kezelnie kellett volna saját magát is a rák ellen a hagyományos módszerekkel, melyek sikertelensége szembetűnő volt. Bár úgy tűnik ijesztő, de az alábbi módszer segítette az orvost legyőzni a rákot.

Mivel soha nem volt semmilyen súlyosabb betegsége, arra gondolt, fia tragédiájával lehet összefüggésben a betegsége.

A fia halála és saját rákos megbetegedése arra ösztönözte dr. Hamert, hogy betegei családi életét kezdje el vizsgálni. Azt vette észre, hogy mindegyik betege, a daganatos elváltozás megjelenése előtt, valamilyen súlyos traumán esett át. Egyértelmű volt az elme és a betegség kapcsolata. Már sok tanulmány foglalkozott addig azzal, hogy egyes betegségek súlyos stressz hatására könnyebben kialakulnak.

Minden szerv kivetülése megtalálható az agyban, éppen ezért úgy döntött, hogy megvizsgálja betegei tomográfiáit összehasonlítva a betegség kórelőzményével.

Felfedezte, hogy minden betegség, nemcsak a rák az agy egy bizonyos területének felügyelete alatt áll és összefüggésbe hozható valamilyen előzetes pszichikai traumával.

Pontosabban, egy bizonyos koncentrikus vibrációt fedezett fel az agy adott területein, melyek azonos daganatos elváltozásoknál tökéletesen azonos helyen jönnek létre.

Más szóval, minden rákos megbetegedésnek megvolt az adott területe az agyban, mely nem működött többé jól.
Ezzel a felfedezéssel megalapozta az Új Medicinát (ezek után sarlatánnak titulálták és elvesztette praktizálási jogát, hogy a hatalmas gyógyszercégek, melyek rák elleni szereket gyártanak, ne menjenek csődbe).

1997-ben letartóztatták illegális konzultáció miatt, mert nem volt praktizálási joga, azonban a bíró azt vette észre, hogy dr. Hamer 6500 végstádiumú betege közül 6000 még mindig életben van, amely arány pont az ellentettje a hagyományos kezelés esetén.

Az új medicina a rák vas szabályából indul ki

Vas szabály: mindegyik rák, illetve súlyos betegség egy bizonyos konfliktushoz vagy emocionális sokkhoz vezethető vissza (DHS – Dirk Hamer szindróma, fia után elnevezve), mely először az egyént mentálisan betegíti meg, mikor agyi elváltozások alakulnak ki, majd szervi manifesztációi lesznek.

Ehhez a szabályhoz tartozik még két alapvető következtetés:

  • az érzelmi sokk különböző típusai az agy különböző területein okoznak elváltozásokat. Az a zóna, melyben megjelennek ezek a körkörös elváltozások meghatározzák a szervet, melyet érinteni fog.
  • minél hosszabb ideig fennáll a konfliktus, annál súlyosabb elváltozást okoz a szerv szintjén.

Ezeket a következtetéseket dr. Hamer állat, majd emberkísérletekkel bizonyította. Az állatok esetében is kialakul valamilyen betegség a súlyos érzelmi sokk hatására.

A betegségek eredete az agyban található

Dr. Hamer megállapította, hogy „minden betegséget egy érzelmi sokk okoz (DHS), mely az egyént felkészületlenül éri".

Pszichológiailag: a DHS egy személyes esemény, saját élettapasztalataink által meghatározva és befolyásolva, kiszolgáltatottságunk, személyes felfogásunk, értékeink és személyes meggyőződésünk által. Mindezek mellett a DHS nem csak egy érzelmi konfliktus, hanem biológiai is, melyet személyes fejlődésünk tükrében kell vizsgálni.

Az állatok esetében biológiai sokkot okoz a fészek vagy terület hirtelen elvesztése, fiókák, kölykök elvesztése, nem várt fenyegetés, éhezés vagy halálos fenyegetés.

Egy férfi esetében konfliktuális sokkot jelent a „terület elvesztése", mely az otthon vagy munkahely elvesztése által nyilvánul meg. A nők esetében aggodalom valamely családtag iránt, előre nem látott válás, sürgős kórházi ellátás válthat ki ilyen eseményt. Gyerekeknél a szülő, az anya visszatérése a munkába illetve egy válás súlyos érzelmi sokkot okozhat.

Több ezer tomográfia vizsgálatával dr. Hamer rájött, hogy egy DHS az agy egy specifikus, jól meghatározott területét érinti, mely körkörös elváltozásként jelenik meg a felvételen (1989-ben a Siemens igazolta, hogy nem technikai hiba okozza a köröket).

A történés után az agysejtek továbbítják a sokk impulzusait a megfelelő szerv fele, ami jellegzetes elváltozással reagál erre. Ennek az az oka, hogy agyunk úgy fejlődött, hogy azonnal reagálni tudjon a hirtelen fellépő konfliktusokra és veszélyekre.

Míg a kisagyunk és a mandulamag területe az alapvető dolgokra van programozva, mint légzés, táplálkozás és fajfenntartás, addig a nagyagy bonyolultabb funkciók ellátására képes, mint területi, szétválasztási, identitásbeli konfliktusok illetve önértékelés, önbizalom és önbecsülés.

Dr. Hamer kutatásai szoros összefüggésben állnak az egyedfejlődéssel vagy embriológiával, mert attól függetlenül, hogy egy szerv miként válaszol a konfliktusra (daganatképződéssel, szöveti elváltozással vagy funkció zavarral), mindezt a csíraréteg, melyből a szerv és agyszövet alakul ki, határozza meg.

A GNM (Ortogenetikai tumor rendszer) azt mutatja, hogy az endodermális ősagy vagy a mesodermális ősagy által szabályozott szervekben, mint tüdő, máj, vastagbél, prosztata, méh, bőr és függelékei, mellhártya, hashártya, szívburok, emlőmirigyek azonnal sejtburjánzás alakul ki, mihelyt a megfelelő konfliktus létrejön az agy adott területén. Ezen szervek daganatai a konfliktus aktív fázisa alatt is proliferálnak, vagyis burjánzanak (DHS miatt).

Példák:

Tüdőrák
A tüdőrák kialakulásához egy „halálfélelem" típusú konfliktust kötnek, mivel a halál pánik megbénítja a tüdőt. A sokkal egyidőben a tüdőszövet alveoláris sejtjei elkezdenek burjánzani és daganatos elváltozást hoznak létre.
A hagyományos véleménnyel ellentétben a sejtburjánzás nem ok nélkül történik, ugyanis ez által megnő a tüdő kapacitása így nő a túlélés esélye.

Dr. Hamer vizsgálatai alapján minden egyes betegnél megfigyelhető volt az agy adott területén a körkörös elváltozás. Minden betegnél a kórelőzményben szerepelt halálfélelem, melyet a daganat biztos diagnózisa váltott ki, a daganatot pedig egy a halálos ítélettől való félelem okozta.

Mellrák
A mellrákot az anya-gyermek típusú illetve a partner-konfliktussal hozták összefüggésbe. Ez a fajta összetűzés mindig az agy tejtermeléséért felelős részén okoz elváltozást. Az anya-gyerek konfliktus létrejön, ha az anya túl sokat aggodalmaskodik gyereke iránt, vagy azt súlyos betegség miatt kórházba szállítják. Ezen idő alatt a tejtermelő sejtek kezdenek el burjánzani tumort hozva létre. Ennek oka, hogy nagy mennyiségű tejet tudjon az anya termelni, amivel segítheti gyereke gyógyulását.

Mi történik az újagy által vezérelt szervekkel?

Míg az ősagy a sokk aktív fázisa alatt okoz daganatos elváltozást, addig az új agykéreg ellenkezőleg. Ezen területben létrejött elváltozások degenerációval járnak a megfelelő szervek szintjén (petefészek, herék, csontok, nyirokcsomók, a bőr, méhnyak-nyálkahártya, hörgők, koszorúér).

A petefészkek vagy herék nekrózisa, osteoporosis, csontrák, gyomorfekély csak akkor alakul ki, ha egy személy érzelmi stressz helyzetben található, ami a sokk-konfliktus helyzethez hasonló.

Vegyük a mell tejcsatornáit példának. Ezek sokkal később fejlődnek ki, mint maga a mellszövet, mert az agy egy magasabb szintje irányítja fejlődését. Az a konfliktus, ami e szerv elváltozását okozza nem más, mint egy elválasztásos konfliktus, mikor a gyereket vagy a párját elválasztják az illető nőtől. Az állatvilágban akkor alakul ki ilyen betegség, mikor az anya kölyke elveszik vagy megölik. Természetes reflexként a tejcsatornák kifekélyesednek. Ennek oka, hogy nőjön a tejcsatornák átmérője, ami könnyebbé teszi azok ürülését.

Megbetegedés fázisa (konfliktus) és gyógyulás fázisa (posztkonfliktus)

Ahogy minden konfliktusra van megoldás úgy a betegségekre is van – állítja dr. Hamer.

Az első fázisban, az aktív konfliktus ideje alatt, az egész szervezet azzal van elfoglalva, hogy szembenézzen az adott helyzettel. Ez fizikai szinten a sejtek elváltozásával, az autonóm vegetatív idegrendszer túlzott ingerlésével jár.

Átlépve a stressz-fázisba az elme teljesen el van foglalva a konfliktus tartalmával. Az alvászavar, étvágy hiánya jellegzetes tünetek lehetnek.

Az aktív fázist hideg fázisnak is hívják, mert a stressz ideje alatt az erek összehúzódnak és hideg végtagok, hideg verejtékezés figyelhető meg. Az egész jelenség intenzitása a sokk intenzitásától függ. Ha egy egyén túl hosszú ideig van ebben az állapotban, halálos következményekkel járhat.

Dr. Hamer bebizonyította, hogy a szervezet magába a rákba nem képes belehalni. A szervezet elpusztulhat a tumor által okozott szövődményekbe, egy életfontosságú szerv leállása miatt, de magába a rákos sejtekbe nem.
Ha valaki meghal az aktív fázis ideje alatt, akkor azt általában a hatalmas energia veszteség, súlyvesztés, alvászavar, mentális és szellemi kimerülés okozza.

A legtöbb alkalommal a legnagyobb problémát a negatív diagnózis vagy prognózis érzelmi pusztító hatása jelenti („még hat hónapja van hátra"). A beteget és hozzátartozóit a kétségbeesésbe kergetik az ehhez hasonló kijelentésekkel, melynek egyenes következménye lesz a beteg általános állapotának romlása, amire a hagyományos kezelés nem hat, csak súlyosbítja azt, majd bekövetkezik a halál.

Amennyiben a beteg nem kapott semmilyen kezelést (kemoterápia vagy sugárterápia), akkor a GNM-nek a sikeressége eléri a 95-98%-ot, ami egyszerűen lenyűgöző. Mindezen statisztikai eredményeket hivatalos szervek közöltek dr. Hamer adatai alapján.

Dr. Ulrich Abel epidemiológus és biostatisztikus véleménye szerint elkeserítő az eredménytelensége a kemoterápiáknak. Semmilyen statisztikai bizonyíték nincs arra, hogy a végstádiumú betegek esetében, kiket már műteni sem lehet, bármennyivel meghosszabbítaná azok életét. A rosszindulatú daganatos elváltozások kemoterápiája, mikor már műtét nem lehetséges, ami a daganatok 80%-át teszi ki, tudományos kátyú.

A test önmagát gyógyítja

A konfliktus rendezése a biológiai program második fázisát jelenti. A javító mechanizmusokat a vegetatív idegrendszer segíti. A lábadozás fázisában visszajön az étvágy, azonban valószínű a gyengeség oly mértékű jelenléte, hogy a betege alig képes lábra állni. A pihenés és a megfelelő tápanyag bevitel elengedhetetlen a felépüléshez. A második fázist meleg fázisnak is nevezik, az erek kitágulnak és a végtagok újra melegek lesznek.

A konfliktus egyidejű rendezésével a szervekben változás figyelhető meg, leáll a sejtburjánzás és a sejtelhalás illetve elkezdődnek a specifikus javítási folyamatok.

A gyógyulás egyéb tünetei lehetnek: túlérzékenység, viszketés, görcsök és gyulladás. Betegségek, melyek a gyógyulási fázisban jelenhetnek meg: különböző bőrproblémák, aranyér, gégegyulladás, hörgőgyulladás, ízületi gyulladás, érelmeszesedés, a vese és a húgyhólyag rendellenességei, bizonyos májbetegségek és fertőzések.

A GNM szerint is kétféle daganatot különítenek el, azonban nem az alapján, hogy az rossz- vagy jóindulatú. Vannak tumorok, melyek a konfliktus aktív fázisában (tüdő, vastagbél, máj, méh, prosztata daganatok, stb.) mások a gyógyulási fázisban jelennek meg.

A gyógyulás alapelvei:

Először is a beteg a maga ura. Ura betegségének, nem kell bízzon semmilyen más gyógymódba, csak a saját szervezetében.

A betegnek dolgoznia kell, hogy megértse betegségének okát.

A beteg együtt kell működjön az orvossal, hogy kidolgozhassanak egy olyan programot, ami által a konfliktus megoldódik mentálisan és gyakorlati szinten is.

Megjegyzés:

Dr. Hamer bármely érzelmi konfliktus empirikus megoldására teszi a hangsúlyt, azonban hatásos lehet még a pszichoterápia, hipno – illetve regressziós terápia.

A ráktól vagy haláltól való félelem más konfliktusokat szülhet, a meglévők mellé. Fontos, hogy a beteg teljesen elutasítsa az ehhez hasonló gondolatokat a gyógyulás érdekében.

Egy egészséges ember, aki jól táplált, rendszeresen pihen és mozog, sokkal könnyebben tud szembe nézni az ehhez hasonló konfliktusokkal, illetve kevesebb éri őt.

Az anyagi biztonságban levő embereknek sokkal kisebb az esélye, hogy megbetegedjenek, ellentétben a rossz anyagi körülmények közt élőkkel.

A terhes nők daganatos elváltozásai nyomtalanul gyógyulnak a terhesség harmadik hónapjától kezdődően, mivel a terhesség prioritást élvez, állítja dr. Hamer.


Forrás:http://filantropikum.com/lenyugozo-felfedezes-a-rak-valodi-okarol-meggyogyulhat-a-beteg-ha-megerti-betegsege-okat/

Kiegészítésként olvasd el ezt is: "A beteg java a legfőbb törvény." – egy fiatal orvos vallomása

Hozzászólás  

+1 #30 „A rák és a lélek” - idézet Szendi Gábortólkelementamas 2013-09-16 05:17
Szendi Gábor honlapján a ma (2013.09.16-án) megjelent legújabb cikk, melynek cime: „A rák és a lélek”, betetőzi mindazt amit a lentebb olvasható hozzászólásaimban / irásaimban megfogalmaztam.
Szeretném idézni a cikkből a legelső és a legutolsó pár mondatot:

„A rák és a lélek kapcsán muszáj egy kis elhatárolódást tenni a dr. Hamer-féle tömegpszichózistól, részben, hogy lehessen még valamiért utálni engem, részben, mert nem szeretném, ha az alábbiak bárkiben is azt a halvány gyanút ébresztenék, hogy dr. Hamer dilije és a pszichoonkológia közt akár csak fogpiszkálónyi hidacska is verhető volna.
A weben közzétett nézetei alapján Hamer állítólagos orvosi végzettségével vagy beszámíthatóságával kapcsolatban valószínűleg sokakban komoly kételyek ébredtek.
Na de honnan is kezdődik a "rák és a lélek" időszámítása? Hát kicsit korábban, mint Hamer hererákja, egészen Galenusig kell visszamennünk
... ... ... ... ... ... ... ...
A lelki működések komoly hatással vannak a rákos megbetegedések kialakulására, illetve a rákból való felgyógyulásra. De totális félrevezetés azt állítani, hogy a trauma és a stressz volna a rák egyértelmű oka, és hogy a rákból csak pszichés technikákkal fel lehet gyógyulni. Ha csak arra gondolunk, hogy a mellrák, a vastagbélrák és a prosztatarák gyakorisága délről északra haladva a fokozódó D-vitamin-hiány miatt háromszorosára növekszik, máris láthatjuk, hogy jól megragadható lelketlen tényezők meghatározó szerepet játszanak a rák kialakulásában.”

(Szendi cikkének az url-je: www.tenyek-tevhitek.hu/okozhatja-e-a-lelki-stressz-a-rakot.htm )

Kelemen Tamás
+2 #29 Tudni illikSubartu 2013-08-26 23:49
"T. Tejfalussy András!
Érdeklődnék, hogy a himalája sóról mi a véleménye! Nem tiszta NaCl, összetapad.
Köszönettel:
Szilvia"


A jó konyhasó egyik ismérve, hogy összetapad. Az a só, amelyik folyós, nem tapad, egészen biztosan egy kis vegyszeres toldást kapott, ún. "tapadásgátló" hozzáadásával.

Bú Vár hozzászólásához:
A táplálék mellett sok más területen veszélyeztetik vagy mondhatjuk, szándékosan rontják a háttérhatalom számára értéktelen tömegek egészségét,
- levegő minőség: a városi gettóba kényszerített tömegek 16-18%-os oxigén tartalmú levegőt lélegeznek
- vízminőség: a víz nem csak szennyezett, hanem a nagyméretű klaszterekbe tömörölő molekulái miatt alkalmatlan az intracelluláris folyadék (plazma) tisztítására, folyadék cseréjére
- mozgás hiány: no comment. Nem véletlenül röhögnek még sokan ma is azon a "viccen" hogy a kocogás azoknak való, akik nem elég intelligensek a tévé nézéshez
- napfényhiány (D3 vitaminhiány): az egyik legsúlyosabb összetevője a rákos betegségeknek a D3 vitamin hiánya.
- sugárszennyezettség: nem csak a számítógépről vagy a mobilokról van szó, a rádió és radarhullámok, átjátszó állomások tömegéről... Hányan tudják, hogy Fukushima eddig a Csernibili sugárszennyezés háromszorosát pumpálta a föld élővilágába, és a helyzet csak rosszabodik?
- tudatszennyezés: talán a legsúlyosabb probléma. Nemzetünk nagy mészárosa, a honfitársaim 1/3-át kiírtó István óta folyamatosan irtják a gondolkodó magyarokat. A nemzet múltjának, történelmének elrablása, meghamisítása sem kis bűn, de az egyetlen igazi gaztett az igaz Isten-hit kiirtása volt. A test egészsége sohasem független a lélek egészségétől. Egy furcsa, arctalan hatalomnak évszázadok alatt sikerült átvenni a hatalmat az emberek tudata felett, és a mindenhova eljutó tömegbutító eszközök (ún. média) révén hatalmát bebetonozta.
Amit mi itt leírunk, tán 50-100 látogató olvassa, ha olvassa. A szellemi nyomor mérgeit azonban számos csatornán, széles tömegekhez juttatják el.

Szerintem a nem létező, de ható turáni átok addig fog tartani, amíg elég sokan meg nem találják magukban Istent, és felfedezik hívó szavát. (Természetesen, a judaista mérget előbb ki kell izzadni fáradságos gyakorlással, és a mérget terjesztő szektákból mielőbb kiszabadulni. )
+1 #28 KutyaéletBú vár 2013-08-26 20:43
Nem vitaként szólok csak kiegészítem az előttem szólókat mint "Subartu" írta egyfajta tájékoztató. Gondolkodjunk el többen is, hogy nem csak az ember került a rákbetegségek gócába hanem házi kedvenceink is kutya macska stb.
Megfigyelted már hogy ismerőseid mind többen siratják kedvenceiket is mert rákos daganat végett kellett eloltatni? Kutyáink sem élnek már nyugodt hosszú életet.
Mit is adunk a kutyusoknak, cicáknak? KÉSZ ÉTELEK! Nos mit eszünk mi és mit is etetünk gyermekeinkkel mert nincs időnk nyersanyagból főzni? FÉLKÉSZ VAGY KÉSZ ÉTELEKET.

A mai kutyusaink sem tudnak már füveket keresni öngyógyításra mert elvettük tőlük a természetet, de egyben magunktól is és gyermekeinktől is.

Ki tudja pontosan mi van egy KÉSZ kutya eledelben? Vagy mi van a pástétomban amit ettél - ettünk?
#27 helyettesSubartu 2013-08-14 02:37
Kedves Szilvia,

András tekintélynek számít, de miért hinnél a tekintélynek? Tekintélyelven lett elterjesztve sok badarság, sőt van terjesztve ma is.
Javaslom, hogy ne érdeklődj, hanem tájékozódj. Erre alkalmas lehet pl. ez a video: www.youtube.com/watch?v=GSdx43QeNF0
Tapasztalataim szerint akik érdeklődnek, és megkérdeznek több tucat embert, mindig csak azt engedik át a szűrőjükön, amit hallani akarnak.
A himalája só szerintem nem annyira veszélyes, mint az előadó állítja, de mindenképpen eü-i kockázatot jelent, ráadásul miért fizetné épeszű ember a többszörösét a jófajta konyhasó árának?
#26 Tejfalussy AndráshozSzisz 2013-08-13 16:55
T. Tejfalussy András!
Érdeklődnék, hogy a himalája sóról mi a véleménye! Nem tiszta NaCl, összetapad.
Köszönettel:
Szilvia
+2 #25 A hameri gyógymódot titkolják a zsidók?kelementamas 2013-08-13 04:48
A 21-es sz. bejegyzésem sajnálatosan hosszura sikeredett és talán egy kicsit sallangos is (így utólag megitélve). Kérem nézzék el ezt nekem illetve tekintsék inkább azt, hogy számos nagyon fontos megállapítást, tényt tartalmaz.
A további kutakodásom nyomán pedig arra jutottam, hogy a hameri gyógymódhoz a zsidóknak nem úgy van köze ahogy a Hamer állítólagos leveléből az sejthető. Könnyen lehet hogy így akarják bepalizni a gójokat, rávenni gyógyításra alkalmatlan álgyógymód alkalmazására, hadd dögöljünk ettől is ne csak a kálisótól.
Tejfalussy András szerint, a zsidók nem a hameri-t, hanem alighanem a dr. O.Z.A. Hanish gyógymódját / desztilláltvíz-kúráját akarják előlünk eltitkolni. Ennek igennagy a valószinüsége, annak ismeretében hogy a teljesen tiszta víznek megvan az a tulajdonsága hogy mindent kiold ami nem odavaló, valamint gátolja a rákos sejteket a szaporodásban. - A hameri "gyógymód", alighanem, konc amit a népeknek dobnak.

A desztilláltvíz mellett szól a "Vincent bioelektronikája" is, ami az un. redox-potenciálon alapul.
A szervezetünkben zajló mindenegyes folyamatnak létezik egy ellenpárja, a szervezet a folyamataiban egyensúlyra törekszik. A pH "párja" az rH2. Ez a redox-potenciál. (Amit a katedrális orvoslás úgyszintén agyonhallgat.) Az rH2 tartománya 0 és 42 között van (emlékeztetőül a sav-lug-egyensúlyé 0 és 14 pH közötti). A középpont a 21 rH2 (illetve a 7 pH). A feltárt ismeretek alapján, minden baktérium, vírus, gomba, csak a fajtájához tartozó pH és rH2 értéktartományban képes élni és szaporodni. (Így a vírusok pl. ~ 32 rH2 felett szaporodnak. Alatta, nem.) Vagyis ha a szervezetünk redox-potenciálja normális (ami azt jelenti hogy 28 rH2 vagy némileg az alatti), akkor a szervezet egészséges marad még vírusfertőzés esetén is.
A rák hasonló területet foglal el mint a vírusok. Ezért ha növekszik a vérünkben az rH2 értéke, az a ráknak is kedvez.
A vírusos és rákos betegségek lefolyását a vér rH2 mérésével pontosan nyomon lehet követni. A rákos és vírusos betegségek esetében a vér rH2 értékének a gyógyszeres változtatásával a betegség lefolyása megváltoztatható. A szabadgyökök lekötésére az alacsony rH2-jü, redukáló kémhatásu víz igen alkalmas. (Prof. dr. Országh József.) 28 rH2 alatt a rákos sejteknek sincs esélye. Ha a szervezet nem szenved hiányt a számára létfontosságu tápanyagokból, (vitaminok, ásványianyagok, nyomelemek, aminosavak, enzimek, zsírsavak, szénhidrátok) és még az rH2-nk is 28 vagy az alatti, akkor nem tehet bennünk kárt semmilyen kór!

Ha az immunrendszerünk bármilyen oknál fogva kibillent és fellépett valamilyen betegség, akkor jó szolgálatot tehet a desztilláltvíz-kúra. A vegytiszta víz rH2-je, 28!
(Vegytiszta víz = desztilláltvíz, az rH2-je = 28. De létezik jóval alacsonyabb, akár 21 rH2-jü víz is, melynek a fogyasztása azonban, csak és kizárólag kúrajelleggel ajánlott!. Ilyen vizet folyamatosan nem szabad inni!)
(Dr. Hanish desztilláltvíz-kúrája: www.tisztaso.hu/.../rakbetegseg-elleni-tenyleges-gyogymod-ta-121102.pdf )

Más.

Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, rákkutató, a Culevit-program tudományos igazgatója, a szervezet tumorellenes védekezését kutatja. Kutatásainak eredménye a természetes tumorellenes védelmi rendszer. „A daganat ellen nincs általános gyógyszer, csak maga a szervezet, amely, amig jól működik, állja a versenyt a tumorsejtekkel.”

Dr. Kulcsár azt kutatta, hogyan védekezik a szervezet a rákos sejtek ellen és hogyan lehet neki segíteni.
Dr. Kulcsár Gyula kutatásai szerint a rákos sejtek elpusztítására a szervezetünknek az immunrendszerünktől függetlenül is mőködő, külön védelmi rendszere van. E védelem, kifejezetten e célra létező, a vérből kimutatható, elkülöníthető molekulákból áll.

Az eddigi ismereteink szerint az immunrendszerünk a rák ellen is véd minket. Ettől eltérően azonban dr. Kulcsár a kutatásai során rájött, hogy az immunrendszer inkább a kívülről a szervezetbe jutó fertőzések, (főképpen vírusos fertőzések) leküzdésében jeleskedik, a rákos sejteket viszont egy az immunrendszertől függetlenül működődő rendszer pusztítja. (Ez így érthető, mivel a rákos sejtek nem kintről jönnek hanem "belülről".) Kulcsár professzor ezt a rendszert "természetes tumorellenes védelem" -nek nevezte el. A ráksejteket bizonyos molekulák, egymás hatását erősítve pusztítják. 16 ilyen molekulát talált. Ezekből a molekulákból az egészséges sejtek mindig annyit vesznek fel amennyire szükség van, a rákos sejtek pedig, "amennyit csak bírnak". Ezek a molekulák, amint bejutnak a rákos sejtbe, a rákos sejt "öngyilkosságot követ el", beindul az un. apoptózis (magyarul programozott sejthalál).

Tessék észrevenni, hogy Kulcsár dr. megállapítása nagy hasonlóságot mutat a dr. Krebs amigdalinnal kapcsolatos felfedezésével! A különbség csak abban áll, hogy amíg dr. Krebs egy kívülről a szervezetbe jutó tápanyagról állitotta, Kulcsár dr. a vérünkben természetes módon jelenlévő molekulákról állítja szinte ugyanazt!

Azt azonban a Professzor ur is kihangsúlyozta, hogy ehhez egyéb feltételeknek is teljesülnie kell. (Megfelelő tápanyagellátottság, aktív életvitel.)
Mindezek alapján pedig, nem lehet elvitatni, hogy a rákos sejteket pusztító molekuláink létrejöttéhez a vérünkben, szükség van a szervezetünket felépítő / működtető tápanyagokra.
Ez! az elsődleges feltétele annak hogy egészségesek maradjunk és / vagy hogy meggyógyuljunk adott esetben.

A Professzor ur véleménye a pszihés tényezők befolyásáról, nem tér el attól amit alább magam is leírtam.
Végeredményben Kulcsár professzor úr kutatásai azt támasztják alá hogy a szervezet saját védelmi mechanizmusa kellő védelmet tud biztosítani daganatos megbetegedés megelőzésére / meggyógyítására.

Tessék megnézni, meghallgatni a Kulcsár Gyulával készült ATV-portrét: www.youtube.com/watch?v=tl_bDTBy7JY

Kelemen Tamás
#24 2621 Verőce, Lugosi u. 71.Tejfalussy Andás 2013-08-09 10:36
Kód: donnan-egyensulyos-csalasrol-130809

Tisztelt Hölgyek, Urak és Gyerekek!

Ismételten felhívom a figyelmet a Donnan egyensúly elnevezés alatt terjedő alábbi kálium határértékezési csalásra, arra, hogy a vérszérumban nem 4,7 vagy 5 mmol/liter az optimális átlagos káliumszint, hanem kb. a 3,5 és 5 középértéke: 4,25 mmol/liter. A veszélyes (hyperkalaemiás) zóna 5 mmol/liternél kezdődik és 7-10 mmol/liter felett már szívmegállás veszélyével kell számolni. A vérszérumi optimális átlagos káliumszint számértékének és a veszélyzóna alsó határának a "magasítása" a népirtó "Stop Só" program keretében NaCl konyhasó helyett kálisóval sózó "önbetegített" emberek számára észrevehetetlenné teszi, hogy ha kálium-mérgezésük van, ugyanis a szérum kálium mérési adat mellé a laboratóriumi számítógép nem teszi ki a veszélyzónába jutást jelző csillagot addig, amíg a mért adat nem nagyobb mint 5,5 mmol/liter.
Erről is részletes bizonyítási dokumentáció található a www.tejfalussy.com honlapon és az azon belül újra működő korábbi www.aquanet.fw.hu honlapunkon.

Vizsgálataink szerint ellenőrizhetetlenül szennyezik a vezetékes vizeket és a palackozott vizeket, az étkezési sókat pedig tudatosan kálisóval mérgezik. Emiatt csak kétféle ivóvíz van: megbízhatóan tiszta és ellenőrizhetetlen szennyezettségű. Korábban a tiszta esővíz (=desztillált víz) is megbízhatóan tiszta volt. Ma már csak az otthon frakcionálva átpárolt víz biztosan tiszta. Csak kétféle sózás van: gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl konyhasóval, a fiziológiás infúziós Ringer oldat szerinti víz, nátrium, kálium, klorid dózisarányokkal sózás, és a „véletlenszerűen egészségrontó” kálisótartalmú sókkal stb. szennyezett egyéb „sókkal” sózás. Ezek bizonyítása is megtekinthető a www.tejfalussy.com honlapon.

Verőce, 2013. 08. 09.

Üdv, Tejfalussy András
06 20 218 14 08
+2 #23 A kisajátitott gyógymódkelementamas 2013-08-05 18:24
A hameri gyógymód mindenhatóságával én nem értek egyet, de - azon feltétel mellett amit az itteni hozzászólásaimban többször is leírtam, hatékony segitségnek, gyógymódnak tartom a rák leküzdésében. Az eltitkolása, bűncselekmény. S vajon kik állnak a háttérben?

2010-ben írt cikk, de ma is aktuális: blog.xfree.hu/.../

Az írás első részében olvasható dr. Hamer levele a zsidó főrabbihoz. A második részében pedig azt mondja el, hogy a zsidók kisajátitották, eltitkolták a Hamer doktor által felfedezett gyógymódot.

A lap alján a hivatkozott link azonban nem működik. Vajon miért? (Netalán az ujmedicina.hu is elkötelezett valakik felé?)

„Kiderült, hogy a kutatók mérési normahamisítása, pszichológusok, jogászok kettõs
játéka, kereskedelmi álellenõrzés is fedezték, hogy a rákbetegség amiatt végezhetett
2 milliárd nemzsidóval néhány évtized alatt, mert egy legfõbb zsidó rabbi elõírta a
Talmud alapján, hogy az orvosok nem gyógyíthatják a nemzsidókat is a rák ellen
98%-ban hatásos módszerrel? (Ez a rákmegelõzõ és gyógyító módszer a Mózes II.
23. 20-33. és Talmud, Taanith, 10 a. lap és Baba kamma 93 b. és Aboda zara 28 b.
lap.-on az együtt lakó zsidók életvédelmére és a nemzsidók kiirtására együttesen
leírt, lassanként népirtási program, amely a zsidók részére a nagy mennyiségû
desztillált ivóvíz ivás és a tiszta konyhasóval fokozottan, fiziológiás mértékben
élelmiszer sózás és az egészséges növényi élelem fogyasztás, és a veszélyes rovarok
kerülése, s a szigorú kóser étkezési tisztaság elõírásán alapul, ill. elõírja, hogy a
nemzsidókat ezek ellenkezõjével mindig éppen csak olyan mértékben irtsák ki,
amennyi zsidót éppen be akarnak telepíteni a nemzsidóktól népirtás útján rabolt
újabb élõhelyekre.)”
www.tejfalussy.com/.../UjOrvoslas.htm

A talmudból idézett, vonatkozó szemelvények it olvashatók: www.tejfalussy.com/.../Talmud-zrt.htm

Végül egy igen fontos kérdés, miért vagyunk sokkal érzékenyebbek, miért vagyunk védtelenebbek a stresszel és a többi leki traumával szemben mint akár csak fél évszázaddal ezelőtt?
Nos a korábban már emlitett tápanyaghiányos étkezés mellett leginkább azért, mert a ránkerőltetett konyhasóhiányos és a mellett káliumtúladagoló étkezés lehetetlenné teszi a szervezet védekezését a stressz ellen. (A tápanyaghiányos étkezésre vonatkozóan szeretnék itt visszautalni néhány bejegyzéssel lejjebbre ahol a minőségi éhezésről írtam, mint a tápanyaghiány egyik okáról.) S azt is megjegyzem, hogy a nátriumklorid is és a kálium is tápanyag, melyeknek a mennyisége és az egymáshoz viszonyitott aránya létfontosságu. A mennyiségüket illetően a NaCl-szükségletünk annyi, ami a vérünkben 140-144 mmol/l nátriumszintet hoz létre. A K-szükségletünk annyi, ami a vérünkben ~ 4,75 mmol/l káliumszintet hoz létre. A vér Na:K arányának 30:1-nek kell lennie. Ehhez pedig hozzávetőlegesen 10-20 g tiszta NaCl-ra van szükség naponta, s a mellett 0,4-0,8 g káliumra és nem többre. Valamint testtömegkg-onként számitott ~ 30 ml tiszta vízre. (Figyelem!, káliumot írtam, nem kálisót! A KCl, az méreg!) A szükséges nátriumklorid mennyiségét pontosan megadni nem lehet, mivel az több tényezőtül is függ, nevezetesen, a testtömegtől, az elfogyasztott (tiszta) ivóvíz mennyiségétől, a szervezet tápanyaghasznosítási képességétől, (mert ugye tudjuk hogy nem egyforma, van ki nagyon jól hasznositja a tápanyagokat, alig eszik, míg másoknak többre van szüksége,) s nem utolsósorban a bevitt kálium mennyiségétől is.
Jó hosszu bejegyzést kerekithetnék ebből is, e helyett azonban azt ajánlom, tessék elolvasni a vonatkozó irásokat itt a magyarmegmaradás.hu weboldalán is és / vagy a Tejfalussy úr honlapján, ahol rengeteg fontos információ található erről.
#22 Gondolatok a hameri gyógymódrólGuest 2013-08-05 01:32
Az adminisztrátor törölte a hozzászólást
+3 #21 Gondolatok a hameri gyógymódrólkelementamas 2013-08-05 01:18
„Gondolkodom, tehát vagyok” (René Descartes)

Olyan ember akit még sohasem ért lelki konfliktus, valószinüleg nincs.
Olyan viszont több is van, akinek az életét konfliktusok sora kiséri, de ennek dacára mégis makkegészséges.
Amiután alaposabban átolvastam a cikket, igen, van kételyem a Hamer doktor gyógymódjával szemben még azon túl is amit korábban többször is leírtam. A problémám vele nem az hogy nem alkalmas gyógyításra, csupán csak nem vagyok meggyőződve róla hogy minden esetben konfliktus idézi elő a betegségeket. Úgy vélem ha a dr. Hamer ezen állítása igaz volna, akkor már kihalt volna az ember, vagy legalábbis mindenkinek halálos betegnek kellene lenni.

Szerintem az ember nem evolúció folytán fejlődött ki. (A többi földi élőlény sem.) Teremtett lények vagyunk, jóllehet ez ellenkezik azzal amit tanitottak nekünk. Nem muszáj elfogadni aki nem akarja. Tudni kell azonban, hogy ilyen testi szervezeti fejlettségi/bonyolultsági szintre eljussunk, ahhoz nem elég néhány milliárd év. Tekintve hogy a legcsekélyebb változás/"fejlődés" is tizezerévekben mérhető s azt sem hagyva figyelmen kívül, hogy maga a Föld "mindössze" ~ 4,5 milliárd éves.
Lelkünk van, érzelmeink vannak, tudunk gondolkodni. Szerintem nem magától alakult így, kellett hozzá némi Teremtői segitség. Azonban most nem az a legfontosabb hogy teremtett lények vagyunk-e vagy az evolúció hozott létre minket, hanem hogy észrevegyük, az életnek rendje van. ("Ilyen az élet rendje" - szokta volt mondani Drága Édesanyám.)
A lelkünk által olyan dolgokat is megélünk ami kézzel nem fogható. Béke, szeretet, jókedv, vidámság, derű, vagy, harag, kedvtelenség, rossz hangulat stb.. Ezek mind megfoghatatlan ámde létező dolgok.
Külön emlitem de ugyancsak idetartoznak a kifejezetten negatív nyomot hagyó lelki tényezők is, mint lelki megrázkódtatás, ijedelem, félelem, stressz. A megbetegítő lelki tényezők közül a stressz bír a legnagyobb jelentőséggel.

Mindenekelőtt egy fontos kitételt teszek. A dr. Hamer kutatásai szerint a daganatos betegségek fellépése a lelki konfliktusainkkal van összefüggésben.
A dr. Hamer ezzel kapcsolatban több megállapítást tett. Az állításainak azonban van vitatható részlete. A vele kapcsolatos gondolataimat (vagy ha úgy tetszik érveimet érvelésemet) szeretném megosztani.

Vajon a konfliktus előzi-e a betegséget ahogyan Hamer doktor mondja, vagy ez nem minden esetben van így?

A szeretteink elvesztése, a szerelmi bánat, - ezek lelki traumák, amibe akár belebetegedhetünk.
Tény, hogy ilyenkor a lelki megrázkódtatást éljük át előbb, a fellépő betegségtünet csak az után jelentkezik.
Egy fertőző betegségtől elesetté válunk, levertek leszünk, kedvtelenek. Ez esetben először a fertőzés volt, majd a betegségtünet, s azt követően, abból kifolyólag lettünk levertek, kedvtelenek. Vagyis a lelki tényező itt következmény.
Ugyanez állatokon is megfigyelhető.
A betegséget nem mindig előzi konfliktus. Ennek a legfényesebb bizonyítéka akkor mutatkozik meg, ha az ételeinkben kevés az antioxidáns enzim. Ha az ételeinkben nincs elég antioxidáns enzim, akkor a szabadgyökök szabadon garázdálkodhatnak a szervezetünkben, mind több és több rákos sejtet hozva létre. Lelki trauma meg majd akkor fog érni minket, amikor szembesülünk vele hogy rákos daganat fejlődik bennünk.
Az állat is, ha olyasmit eszik ami nagymennyiségü szabadgyök termelését indítja be nála, vagy olyat ami gátolja az antioxidánsokat akkor a szervezetében ugyanúgy mint az emberben, egészséges sejtek helyett rákos sejtek tömkelege fog keletkezni.
A kutya is belebetegedhet vagy akár el is pusztulhat az imádott gazdi elvesztésébe, de csak ha nem eszik!
A stresszről tudjuk, hogy a szervezet energiatermelését hirtelen erősen megnöveli, s ha ez hosszan tart, vagy túl sürün történik, akkor kimerül a szervezetünk. Akár a végletekig. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a stressznek nem az élet megrövidítése a célja, hanem éppen ellenkezőleg: Adott esetben kapunk általa egy egyszeri, hirtelen felfokozott életenergiát, amely hozzásegít valamely nehéz élethelyzet megoldásához. (Vagy éppenséggel a túléléséhez. Lásd egyik korábbi bejegyzésben a példát az oroszlánnal.) A veszélyhelyzet "edzi" az embert (és az állatot is), felvértez olyan képességgel amely által a veszély előbb észlelhető és nagyobb eséllyel elkerülhető avagy túlélhető.
A Teremtő mindössze annyiban "hibázott", hogy nem tervezte be a folyamatos stresszt, amiben egy idő óta élünk.

A világmindenségben semmi sincs véletlenül, mindennek oka, célja van. Tény hogy a lelki tényezőink rosszabbik oldalától szivesen eltekintenénk, azonban azt mondani hogy a konfliktusoknak csak rossz oldala van, az valószinüleg hamis állítás volna. A lelki problémáink nem ok nélkül valók. A konfliktusoknak is kell hogy legyen jó oldala. Pl. ráébreszthet valamire. Vagy figyelmeztet. Utat mutat, ösztökél. Vagy éppenséggel vissszadja a lelki békénket, a megértés felé terel. (Persze nem biztos hogy jól gondolom, inkább csak tünődök rajta.)
Viszont azt pontosan tudom hogy az élet egy próbatétel. Egy olyan próbatétel amely tálcán kinálja a megoldást. Hiszen az utat nemcsak akadályokkal hanem útbaigazító táblákkal is teletüzdelte a Teremtő..., nekünk csupán észre kell vennünk. Ez nem mindig könnyü, viszont annál fontosabb!
Az akadályok köszörülik a csorbát, így segítve az (egyetemes) életnek legyűrni a nehézségeket. A szeretet, csiszolja fényesíti az utat.
Ez a mindenütt és mindenben megnyilvánuló Isteni rend.

(Vagy legalábbis addig rend volt amig még az emberbőrbe bújt Ördög nem avatkozott bele a Teremtő dolgába.)

Vegyük észre hogy a különböző élethelyzetek mind, válaszút. Döntenünk kell merre tovább.

Az én "felismerésem" mindebből az, hogy a dr. Hamer "felismerése" nem teljesen logikus.
Mert ha a Hamer doktor elmélete igaz, akkor az azt jelenti hogy az egészségünk közvetlenül függ a lelki megrázkódtatásaink erősségétől és számától. Ez a megállapítás azonban ellentétes az Isteni renddel.
Úgy értem, hogy Hamer doktor a konfliktusoknak a rossz mivoltjára épitette a teóriáját, pedig - ahogyan a stressznek sem a szervezet legyengítése tönkretétele a célja, a konfliktusé sem a szervezetünk megbetegítése.
A lelki tényezőknek is, ugyanúgy két oldala van, mint pl. a szabadgyököknek. A szabadgyököket azért hozom példának, mert rajta keresztül akarom bemutatni. Mindenünnen azt halljuk hogy a szabadgyökök roncsolják a szervezetünket. S ez igaz is. De ahogyan az éremnek is két oldala van, a szabadgyökök se csak roncsolnak, hanem fontos feladatuk is van: Az oxidáció, amely része a szervezetünk normális működésének. Ha kipusztítanánk még az írmagját is a szabadgyökeinknek, abba belehalnánk. De ha már erről szólok akkor megtoldom még azzal is, hogy az oxidánsok bennünk termelődnek. A semlegesítésükre kordábantartásukra az antioxidáns enzimek szolgálnak amelyeket viszont az ételeink tartalmaznak, vagyis kívülről kell a szervezetünkbe bejutniuk. Pont ezért kell ennünk napi rendszerességgel zöldlevelü növényeket mégpedig frissen és nyersen. (Mert az antioxidás enzimek a levegő oxigénjétől is és a hőtől is károsodnak.)

Visszatérve. Hamer doktor vélekedése szerint egy "konfliktusba" mindenki belehalhat válogatás nélkül, tehát nemcsak a legelesettebbek hanem a legéletrevalóbbak a legegészségesebbek is. Mondhatjuk hogy Hamer doktor teóriája szerint a természet válogatás nélküli. Ami pedig nem igaz, mert a természet rendje a kiválasztódás - ami annyit tesz, hogy mindig a legkülömbek legkülömebbek (azaz a legjobbak, legokosabbak, legszebbek, legerősebbek, legéletrevalóbbak stb.) génjei viszik tovább az életet.
Megjegyzendő hogy közöttünk emberek között ez már jó ideje nincs így. Valamiért az ember mindig ellenkezik a Teremtő akaratával. (Olyanok vagyunk mint a gyerekek, csak mi sohase nüvünk fel.) Pl. minden korban irtották a nem a hatalom szájaize szerint gondolkodókat. Ez ma sincs másként, de ezenfelül a tudomány kitolta az átlagéletkort, megmenteni igyekezett mindenkit az élet számára. (Nem törődve holmi természeti törvénnyel, sempedig azzal hogy a "megmentett" ember esetleg nyűg teher önmagának a családjának és a társadalomnak. Persze hogy nem puszta önzetlenségből tette ill. teszi ezt!, hanem csakis arra számitva hogy "jók leszünk betegnek". Akik a nyavajáink okán nekik tejelünk majd a pénzünkkel. Mostanra meg már inkább elveszejteni akarnák a népeket mert állítólag túl sokan lettünk.)

Szerintem könnyü belátni hogy a Teremtő nem elvesz, hanem ad. A természet nem elvesz hanem csak ad.

A Teremtő az embert úgy alkotta meg, hogy az étele által él és az étele a gyógyszere is. Ám ha egy lelki megrázkódtatás kiválthat olyan megbetegedést amelyet a szervezetünk nem képes önmaga meggyógyítani, akkor hogy a csudába lehet hogy még nem pusztultunk ki? Hiszen egészen mostanáig nem tudhattunk konfliktust megelőzni, kivédeni, mivel egyáltalán, sejtelmünk sem volt ilyenről! Évmillióknak kellett eltelni a mire jött egy Hamer és előállt a felismerésével a "magyarázattal" a betegségeink eredetéről...!

Nem állítom, nem állithatom hogy lelki megrázkódtatás nem vált ki daganatos megbetegedést, mert nincs rá bizonyítékom. Viszont Hamer doktor sem állithatná hogy a lelki megrázkódtatás váltja ki daganatos megbetegedést, mert neki sincs rá bizonyítéka. Minek alapján mondom ezt? Nos a következők miatt.

Egy dolgot nyugodtan leszögezhetünk: Mindig a már megtörtént dolog v. esemény után történik a vizsgálat. (Legfőképpen azért mert előtte nem volt rá ok. Illetve nem volt látható ok rá. S ez nem is csak az orvoslás jellemzője.)
Dr. Hamer szerint a betegségek eredete az agyban található. Megállapitotta, hogy minden betegséget érzelmi sokk okoz.
Ám dr. Hamer sem, a trauma idején végezte a vizsgálatait. Hanem mindig az után. Ez azért nyilvánvaló, mert másképp nem is lehetséges. Ugyanis igen valószinütlen hogy a páciens kórházakban ücsörög a ráérő idejében - várva egy érzelmi sokkra. Amikor tehát a "konfliktus" keletkezett/zajlott, akkor a beteg vélhetően nem a Hamer doktor rendelőjében volt éppen. (Hacsaknem, heteken hónapokon át nyomja egyéb betegsége miatt a kórházi ágyat.)
Kórelőzménye meg nem mindegyik betegnek van, de még ha van is, az egyáltalán nem biztos hogy a korabeli vizsgálat a "konfliktus aktív fázisa" időpontjában zajlott, sempedig a tumort nem a kezdetek kezdetén diagnosztizálták.
A Hamer doktor alighanem kénytelen volt a betegek elmondásaira is hagyatkozni. Nyilván alaposan kikérdezte a betegeket hogy volt-e lelki konfliktusuk a betegségük előtt, megelőzte-e a betegséget stressz. Csakhogy ezzel is van egy aprócska probléma: A beteg aligha tudja hogy a lelki traumája megelőzte-e a daganatot! Miért? Mert a daganat növekedéséről a testében, nem tud. Majd csak azután szerez róla tudomást (akkor szembesül vele), amikor vizsgálat arra fényt deritett!
Azt hogy melyik volt előbb vagy utóbb (a lelki konfliktus-e vagy a betegség), utólag, nem lehet megállapítani. A tudomány ugyanis még nem tart ott hogy kideritse sem az agyi történés pontos időpontját, sempedig a sejtek kóros burjánzásának a kezdetét. Ezt legfeljebb csak megbecsülni lehet!
Illetve megkérdezni a beteget... Úgy viszont nem lesz korrekt a felállitott sorrend. (Mármint hogy a lelki-probléma volt-e előbb és az után a betegség, vagy a betegség volt előbb és az után jött a lelki megrázkódtatás.)

Idézek pár hameri megállapítást a fenti cikkből (s füzök hozzá ellenkező "megállapítást" is):

„Egyes betegségek súlyos stressz hatására könnyebben kialakulnak”.

Ez ebben a formában nem igaz! A stressz kimeríti a szervezetet. Persze hogy a legyengült szervezetben könnyebben kialakulnak betegségek! Csakhogy nem a stressz hatására alakulnak ki betegségek, hanem a miatt hogy gyenge a szervezet védekezőereje. Nem mindegy! (A védekezőerő pedig visszatér és annál gyorsabban tér vissza, minél jobban ellátott a szervezet az őt felépítő tápanyagokkal.)

„Mindegyik súlyos betegség egy bizonyos konfliktushoz vezethető vissza, mely először az egyént mentálisan betegíti meg, mikor agyi elváltozások alakulnak ki, majd szervi manifesztációi lesznek.”

Nem tudom bizonyítani az ellenkezőjét, de a helyett elmondok egy (másik) igazságot. Egy tényt: Teljesen mindegy az hogy minek okán lett az agyi elváltozás, mivel bármilyen agyi elváltozás egyet jelent: Az agysejtek sérülését, halálát. Minedenegyes agysejtnek feladata van. Ha egyszerre sok agysejt sérül vagy hal meg, az óhatatlanul kihat a szervezet folyamataira. A folyamatok leállása előbb-utóbb szervi problémával is együttjár. Példát is hozok rá. Közel tizenöt éve történt. Fiatalabbik testvéremet vonatról való leszállás közben meglökték, leesett a peronra. Olyan nagyon beütötte a fejét hogy súlyos agyrázkódása lett. Jórészt mert az orvosok Pató Pál urat követve tevékenykedtek, („Ejj, ráérünk arra még!”) súlyos agyi elváltozásai keletkeztek. A kiesett agyterületek miatt az egyik oldalára majdnem teljesen megbénult.
Nos a szervi problémát itt ténylegesen megelőzte agyi elváltozás. Az agyi elváltozást ugyan nem konfliktus váltotta ki, de az őt ért baleset nyomán később konfliktusok sorozatát élte át! Éppenezért, - olvasva hallgatva dr. Hamert, aligha lehetséges hogy az én Öcsémnek egészséges sejtje is van. Pedig csak az van neki! Nincs daganata. Hát ez meg hogy lehet?
Nos röviden annyi a titka a dolognak, hogy a családból valaki aki egy cseppel többet tud az átlagnál biológiáról, emberi testről, tisztában van vele hogy mi élteti a sejteket, átadta az ismereteit az Öcsém Feleségének.

„Az állatok esetében biológiai sokkot okoz a fészek vagy terület hirtelen elvesztése, fiókák, kölykök elvesztése, nem várt fenyegetés, éhezés vagy halálos fenyegetés.”

Érdekes módon mégis, a felsoroltak egyike sincs kihatással az állatok élettartamára. Kivéve persze, ha rákjuk lesz. Az azonban csak akkor lesz, ha olyan eledellel etetik őket amelyeknek a tápanyagtartalma nem felel meg a szervezetük igényének!
A "biológiai sokk" valódi értelme pont az ellenkezője az idézett mondat -beli értelmének. Ugyanis a biológiai sokk éppenséggel az állatok túlélését segíti elő. A hidrosztatikai nyomás (vérnyomás) hirtelen jelentős emelkedése a sejtekben, biológiai rendszerekben un. sokk-fehérjék termelődését váltja ki, melyek a túlélést hivatottak segíteni. (Tulajdonképpen ez a stressz-kiváltotta működési mechanizmus, - nagyon leegyszerüsítve.)

„Az Ortogenetikai tumor rendszer azt mutatja, hogy az endodermális ősagy vagy a mesodermális ősagy által szabályozott szervekben, mint tüdő, máj, vastagbél, prosztata, méh, bőr és függelékei, mellhártya, hashártya, szívburok, emlőmirigyek azonnal sejtburjánzás alakul ki, mihelyt a megfelelő konfliktus létrejön az agy adott területén. Ezen szervek daganatai a konfliktus aktív fázisa alatt burjánzanak” (hameri góc- vagy hameri szindróma miatt).

Ez meglehetősen érdekes. Dr. Hamer hogyan jutott erre a megállapításra?
Mivel én se tudom hogy mi a fene az a Ortogenetikai tumorrendszer, nosza írjuk be a keresőbe! - Kizárólag olyan találatokat kapunk, ami a hameri gyógymódot ismerteti!
(Ortogenetikai tumor rendszer, endodermális, mesodermális, bőrfüggelék..., jól hangzik, nem?)
Gondolkozzunk egy picit! Ahhoz hogy egy "konfliktus aktív fázisa alatt" vizsgálódni tudjunk, a betegnek ott kell lenni ott kell feküdni a vizsgálóasztalon. Sőt még pontosítani kell; ahhoz hogy egy "konfliktus aktív fázisa alatt" vizsgálódni lehessen, a betegnek a ott kell feküdni a vizsgálóasztalon és ott kell elszenvednie a "konfliktus aktív fázisát"! De jobb ha mégtovább pontosítunk: Ahhoz hogy egy "konfliktus aktív fázisa alatt" vizsgálódni lehessen, a betegnek a vizsgálóasztalon kell elszenvednie a "konfliktus aktív fázisát", de olyan hosszan kell neki szenvedni azt a konfliktus-aktívfázist, hogy látni lehessen a képalkotó berendezésen amint a rákos sejtek folyamatosan burjánzanak.
Nahát, azért ennek eléggé valótlanságszaga van és talán még azok számára is kilóg a lóláb akik csak hírből ismerik az orvosi nagyotmondást és a kórtermet.

„Az első fázisban, az aktív konfliktus ideje alatt, az egész szervezet azzal van elfoglalva, hogy szembenézzen az adott helyzettel. Ez fizikai szinten a sejtek elváltozásával, az autonóm vegetatív idegrendszer túlzott ingerlésével jár.
Átlépve a stressz-fázisba az elme teljesen el van foglalva a konfliktus tartalmával. Az alvászavar, étvágy hiánya jellegzetes tünetek lehetnek.
Az aktív fázist hideg fázisnak is hívják, mert a stressz ideje alatt az erek összehúzódnak és hideg végtagok, hideg verejtékezés figyelhető meg. Az egész jelenség intenzitása a sokk intenzitásától függ. Ha egy egyén túl hosszú ideig van ebben az állapotban, halálos következményekkel járhat.”

Előbb azt írta, „első fázisban, az aktív konfliktus ideje alatt”, (1. fázis) majd azután, „átlépve a stressz-fázisba”, (2. fázis) később meg azt, „az aktív fázist hideg fázisnak is hívják, mert a stressz ideje alatt az erek összehuzódnak”. Értem. Tehát az 1. fázis azért hidegfázis, mert a 2. fázis ideje alatt az erek összehuzódnak. Érdekes. Szerintem aki ezt írta, maga se tudja mit írt!
A fenti cikk nem tudományos, de ismertetőnek sem elég korrekt.

Az erek összehuzódásáról írtakhoz is fűznék megjegyzést. Az erek összehuzódása stressz idején teljesen normális. Egyébként minden esetben ennek kell történnie (az ereknek össze kell huzódnia) amikor megemelkedik a vérnyomás! Többféle oknál fogva kell így lennie. Kettőt ezek közül leirok itt. Az első és az általános az, hogy a vérnyomás azért emelkedik meg mert az erek valamilyen oknál fogva szűkebbek. (Pl. meszesedés.) A vékonyabb keresztmetszetü éren keresztül nyilván kevesebb vér tud átáramolni azonos időegység alatt, ezért a szervezet a vér nyomásának az emelésével kompenzálja illetve biztosítja azt hogy mégis minden szervhez elegendő vér jusson. A témához igazodva, a második eset pedig az, amikor pont azért huzódnak össze az erek, hogy a vér nyomása megemelkedjen. Azért kell megemelkednie a vérnyomásnak hogy a sokk-fehérjék termelődése kiváltódjék. Vagyis létrejöjjön a stressz, az a felfokozott de még éppen stabil idegállapot, amely esélyt ad a nem mindennapi, vészterhes élethelyzet megoldására.
A cikkíró hideg végtagokat is említ. Ám ez is normális. A hajszálerek azért huzódnak össze stressz idején, hogy az agy minél több vérhez jusson. Ez azonban valószinüleg csak olyan helyzetekben van így amikor csak stresszelünk de nem mozgunk közben. A fizikai mozgás a hajszálereket ujból kinyitja. (Pl. amikor a stressz futásra késztet. Szerintem mindenki tapasztalta már hogy télen csak mozogni kell és felmegszenek a végtagjaink, - még stressz nélkül is.)
(Van még több ok is ami miatt az erek összehuzódása tapasztalható, de azok nem kapcsolódnak közvetlenül a témához, ezért azokat most nem említem.)

Nem mindegy hogy a hameri góc sugárzik-e ki a "hozzá tartozó" testrészbe, vagy forditva!
S márpedig az előbbiek alapján van rá esély hogy nem a hameri góc sugárzik ki a "hozzá tartozó" testrészbe, hanem forditva!
Mi van akkor, ha a daganat vetül ki az agynak a "beteg testrészhez tartozó" területére? Semmi. Csak ledől a kártyavár ha kiderül hogy a betegségek eredete mégsem az agyban található. S ha így volna akkor megdőlne dr. Hamer elmélete? Nem, nem dőlne meg abban az értelemben, hogy a hameri medicina ettől függetlenül alkalmas lehet arra hogy rosszindulatu daganatot felszámoljon.
De akkor minek kell kritizálni, mire jó ez az egész? Semmire. Illetve legfeljebb arra hogy talán eltünik a hályog az emberek szeméről és talán visszatekintenek a multba amikor még működött az Isteni rend. (S a népek ujra a táplálékoknak tulajdonitják a létünket az egészségüket és adott esetben a gyógyulásukat is. Persze jól tudom ez utópisztikus gondolat, hiszen a hályog a gyógyszermaffia és a hatalom elhomályosító tevékenysége következtében van az emberek szemén.)

A daganatos betegségeknek lehet lelki háttere is - a fizikai mellett. Mégis inkább csak fizikai háttérről beszélhetünk. Ugyanis, teljesen függetlenül attól hogy volt-e előtte "lelki sokk" vagy sem, - a daganatos betegségeket oxidatív stressz okozza. Az oxidatív stressz a sejtek oxidatív sérülése, amelyet szabadgyökök okoznak. (Lásd valamivel részletesebben alább a 16. bejegyzésben.)
Ettől függetlenül azonban a hameri gyógymód eredményesen alkalmazható lehet daganatos megbetegedésekben. E szempontból nincs jelentősége annak hogy mi volt előbb, a tyuk vagy a tojás. (A hameri góc-e vagy a daganat.) Az alkalmazásnak azonban csakis a tápanyagok hiánytalan pótlása mellett van értelme.

Dr. Hamer azonban azt is állitotta hogy a rákba nem hal bele senki.

„Dr. Hamer bebizonyította, hogy a szervezet magába a rákba nem képes belehalni. A szervezet elpusztulhat a tumor által okozott szövődményekbe, egy életfontosságú szerv leállása miatt, de magába a rákos sejtekbe nem.”

Hát, szeretném én látni azt a bizonyítékot! Ugyanis a szervezetünk valóban belepusztulhat tumor által okozott szövődményekbe létfontosságu szerv leállása miatt, ez tény, de a rákos sejtekbe miért nem?
Dehogyisnem pusztulhat bele! Rákos sejtek nem az egészséges sejtek mellett keletkeznek, hanem azok helyett! Ha túl sok rákos sejt keletkezett, akkor annál még sokkal több egészséges sejt helyét foglalja el! A közben azonban az egészséges sejtek munkáját nem végzi el. Nos, nem halhat-e meg a szervezet a rákos sejtekbe?!
Igenis belehaltak már rákba és nem is kevesen, nemcsak kemoterápiás kezelés mellett (avagy éppen a miatt), hanem kemoterápia nélkül is ugyanúgy.
Az okot és a választ a rákos sejtek működésében kell keresni. (A rákos sejtek keletkezése mechanizmusának a rövid leirása megtalálható a 16-os sz. bejegyzésben.)

Ha már a kemoterápiáról is szó került...
Az orvostudomány ugyan óriási ismeretanyaggal rendelkezik, de tévuton jár. Nem az embert akarja gyógyítani, hanem csak az "elromlott" testrészt. Nem keresi a betegségek gyökerét, hanem csak a tüneteket kezeli. (Szándékosan nem azt írtam hogy gyógyítja, mert hiszen csak kezeli.) A növények "alkatrészeit" alkaloidjait kivonja és azokból "gyógyszert", - halott anyagot készit és azt alkalmazza gyógyításra az élő helyett. Egyedül csak azt nézi mi van benne, lehet-e gyógyszer belőle. Nem tekinti, nem érdekli, hogy az élet élő ételt kiván és gyógyításra is csak az élő, azaz enzimekben gazdag étel alkalmas. Pedig ez a tudás itt van az orrunk előtt, benne van a mi magyar nyelvünkben: Él; élet; éltet; ét; lét; étel; élelem; lételem; eledel; enni; lenni; stb..
Hiszen az élőnek élő az eledele, tessék csak körbenézni a Földön. Az élő az élőt eszi. S ezt azért teszi, mert csak az élő éltet. S ha azt kell, gyógyít.
Hogy a étel gyógyít-e vagy sem, szintén megmondja a magyar nyelv. A GYÓGYÍT gyöke gyó, ami azonos a JÓ szóval. A GYÓGYÍTÓ, jóító vagyis javító. GYÓGYUL, jóul azaz javul. (Varga Csaba.) Az ételről tudjuk hogy JÓ. (Csak jó lehet, különben nem volna ehető azaz étel.) Az ÉTEL tehát JÓ, a GYÓGYÍT=JÓÍT, így az ÉTEl=JÓ=GYÓ(GY). - Aki szerint az étel nem gyógyító erejü az meg elmehet a JÓ fenébe.

A gondolataink - tudatosan és tudat alatt is, alakítják, befolyásolják az eseményeket körülöttünk, beleszólnak az életünk folyásába. Ez a mi Isteni adottságunk. Sajnos azonban mi már nagyon távolra kerültünk Istentől. Részben ezért, meg azért is mert elfeledtük nem használtuk, e képességünk elsorvadt.
Régtől fogva tudjuk hogy a gondolataink az egészségünket is befolyásolni tudják. A tudatos alkalmazáshoz azonban tudni kell parancsolni a gondolatoknak.
Konfliktusaink pedig nemcsak a saját gondolataink nyomán keletkeznek, hanem a mások gondolatai által alakitott események / körülmények miatt is, lesznek. Ezen okok miatt nem tudhatjuk megelőzni a konfliktusokat. Édesapám azt mondta egyszer, fiam, ha előre tudnánk hogy el fogunk esni, akkor előtte leülnénk.

Kelemen Tamás

*******************

Kiegészítés. 130806 - Gyűlnek a felhők.

Minél mélyebbre ások, annálinkább úgy látom hogy a hameri gyógymód körül nincs minden rendben.
Ugyan, pontosan tudom hogy a hivatalos orvostudomány általában elutasít mindent ami eltér az ő szellemiségétől és azt is hogy korrupt meg a pénz mozgatja, s midezek mögött egy népesség áll akik mindenekfelettinek képzelik magukat. Azonban a miután elolvastam a Wikipedián a Ryke Geerd Hamer -ről szóló bejegyzést, többféle igazságot is felfedeztem benne. Kérem, aki tud angolul itt elolvashatja, meggyőződhet róla: en.wikipedia.org/wiki/Ryke_Geerd_Hamer Ebből a számunkra leginkább a "Response to medical views" alcím alattiak az érdekesek.

Meglátogattam a fent közzétett cikk forráscímét is. ( filantropikum.com/.../#comment-3443 )
A cikket ismerem, meg azért is mert tapasztalaból tudom hogy az igazságot nem a felszinen kell keresni hanem mélyebben, - rögtön a hozzászólásokat kezdtem olvasgatni. Ezuttal sem bántam meg hogy így tettem, mert ráakadtam egy hasonló, mondjam úgy "picit kétkedőre" mint amilyen magam is vagyok e témát illetően. Idemásolom a hozzászólását:

#

Bence 2013/06/28 at 11:13 de.

A cikk alapját régóta vallom és én is hasonlóan gondolom, bár szerencsére nagy betegségen még nem kellett atmennem. Talán ezert is érzem fontosnak, hogy kijavítsam a talált blődlit. Előre is bocsanat ha én is tévedek, de biztos, hogy korrektebb lenne a cikk az alábbi kiegészítésekkel:

“Minden szerv kivetülése megtalálható az agyban” – ezt azért ezt ne tartsuk bizonyítottnak. Ami biztosan megvan az motoros kéreg “kivetülésének” feltérképezése amiről igen vicces kis ábrát szoktak közzétenni. ( thebrain.mcgill.ca/flash/d/d_06/d_06_cr/d_06_cr_mou/d_06_cr_mou.html ) Itt a kapcsolatok egyertelműek, pontosan feltérképezett, hogy a motoros cortex melyik része mit irányít. De ez még itt sem ilyen egyszerű, hiszen ez csak a cselekmény megtervezésének a helyszíne a finom mozgásokká majd a kisagyban lévő “élet fájában” hangolódik amiről már a nagyagynak, vagy a motorikus contexnek maximum közvetett információja lehet. Ezzel csak arra kívántam rávilágítani, hogy az agy nem a szervekből kiinduló zsinórok végpontja, nem lehet egyszerűen eldönteni, hogy mi hol “kepződik le”.
Gondoljunk csak a látásra (ezt most nem írnám le, de a net tele van vele) aminek előfeldolgozása már a retinában elkezdődik. Vagy (ha már itt tartunk) a “visual grasp” reflex peldául egy igen primitív agytörzsi részbe (sulcus colliculus) futnak be és segítenek ezáltal odanéznünk ahol veszély lehet.

“Míg a kisagyunk és a mandulamag területe az alapvető dolgokra van programozva” – az ott nem kisagy hanem agytörzs! A kisagy leginkább a finom motorikus mozgásokat szinkronizál. Ez a szerkezetén is látszik ( en.wikipedia.org/wiki/File:Gray704.png ), szép csokorba szervezett, nagy számú hasonló neuron, szép szabályos struktúrában. A jó isten is szinkronizálásra teremtette. (akit komolyabban érdekel az talál pár érdekességet ha kicsit mérnöki szemmel kezdi el nézni ezeket a strukturákat. keyword for google “cellular nonlinear network” vagy “cellular neural network”. persze ez a látást járja körbe, de most ilyen apróságokban ne vesszünk el.)

“Dr. Hamer kutatásai szoros összefüggésben állnak az egyedfejlődéssel vagy embriológiával, mert attól függetlenül, hogy egy szerv miként válaszol a konfliktusra (daganatképződéssel, szöveti elváltozással vagy funkció zavarral), mindezt a csíraréteg, melyből a szerv és agyszövet alakul ki, határozza meg.” – na ez viszont blődli. Akkor apámmal is kapcsolata van mert végül is… Ne feledjük, hogy igazáből két fél sejtből vagyunk (biológusok számolhatnak kettővel, matematikusok meg eggyel) és hát az említett csíralemez (nem csíraréteg) is ebből lett. ( alap info: hu.wikipedia.org/.../... ).

“Vegyük a mell tejcsatornáit példának. Ezek sokkal később fejlődnek ki, mint maga a mellszövet, mert az agy egy magasabb szintje irányítja fejlődését.” – na álljunk csak meg egy picit. Az agy nem(!) irányítja a fejlődést. Ezt így felejtsük is el. Nem tudok érvet felhozni, azaz teljesen feleslegesnek érzem. Ezt mindenki magától beláthatja.

Végül még egy megjegyzés: forrás és hivatkozások. Aki látott már tudományos cikket, az pontosan tudja, hogy alig lehet őket olvasni annyi bennük a hivatkozás, ugyanis minden amit le írsz alá kell támasztani. Ezt leggyakrabban más munkák megjelölésével teszik és csak használják azok eredményeit. Egy-egy jobbfajta cikk alatt 50-100 hivatkozás is lehet, ezek azok a “mellékes” információk amiket fölösleges újra leírni.

#

Megvallom én egyre inkább úgy látom hogy a hameri medicina ezer sebből vérzik. Különösen ha még azt is figyelembe veszem, hogy nincs tudomásom olyan, a rákos betegségéből kigyógyult személyről aki a dr. Hamer módszerével nyerte volna vissza az egészségét. Persze könnyen lehet hogy alulinformált vagyok, azonban az előbb ajánlott link (Wikipedia) is hasonlóképpen fogalmaz... S én igazán nem tolom a gyógyszeripar szekerét és az egyetemes orvoslás híve sem vagyok, de ezuttal alighanem nekik kell igazat adni. Bárcsak tévednék!

Kelemen Tamás

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások