20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 július 25, hétfő

Testünk üzemanyaga

Szerző: Weixl-Várhegyi László

Amikor megismertem a vércsoport szerinti táplálkozást egyből lecsaptam rá. Ösztönösen éreztem, hogy bár 1988 óta vegetáriánus vagyok, vannak ételek, amik nem igazán tesznek jót nekem. Én alkalmaztam először Magyarországon a vércsoport szerinti táplálkozás terápiáját 1997- 98-ban,

Vércsoport szerinti táplálkozás és más természetes „csodák”

Regénybe illő és minden korosztálynak példaértékű Weixl-Várhegyi László természetgyógyász élete, és lenyűgöző, a természetes gyógyítás terén szerzett széles körű tudása, amellyel támogatja az emberek gyógyulási törekvéseit.

Bár interjúnkat azzal kezdtük, hogy a nagy múltú szakember végigvitt szakmai eseményekben gazdag eddigi életén, ám döntenem kellett, hogy a feltaláló mérnökről, a rendőr főtisztről, a baleseti helyszínelőről, a fiatalok kedvelt oktatójáról, a többszörös világbajnok kalapácsvetőről, dobóatlétáról írjak-e bővebben, vagy „csak” a természetgyógyászt mutassam be. Ez utóbbi mellett döntöttem, hiszen Weixl-Várhegyi László alapvetően orvos akart lenni. Apai nagyapja az 1920-as évektől felcserként dolgozott egy állatorvos mellett – László szájtátva hallgatta az állatok izgalams öngyógyógyítási folymataikról szóló történeteket.

Májusban Mátraterenyén Országos Bajnokságon történelmi nehézsúly-vetésben (25,4 kg-os súly) ez a magyar csapat (Weixl-Várhegyi László, Ruzsinka István, Zeitler Kálmán) új magyar, új Európa és új csapat-világcsúcsot dobtak a 60-65 évesek korosztályában, amelyek közül a magyar- és európa-csúcsok at hitelesítették, a világcsúcsot még nem fogadták el.

Az anyai nagyapja pedig nyugdíjas bányászként a természet szerelmese volt. Járta az erdőket, ismerte a gyógynövényeket, a gombákat. Unokája pedig itta a szavait, amelyek a természet gyógyszereiről szóltak. 1981-től kezdett el komolyan foglalkozni a természetgyógyászattal: az ortomolekuláris medicinával, vagyis a szervezet vitamin és ásványi anyag pótlásával.

goldspirit: Mit jelent neked a természetgyógyászat?

Weixl-Várhegyi László: Falusi gyermekként én a természetben éltem. Anyai és apai nagyapám is azt tartotta, hogy a természet törvényei örök törvények, én is ezt tanítom a tanítványaimnak. Mindegy hogy milyen politikai rendszer jön-megy, mindegy, hogy középkorban vagy éppen az ókorban élünk, vagy kétezer év múlva beszélünk erről, ezen törvények mindig ugyanazok maradnak, és ezeket be kell tartani. Ha nem tatjuk be, akkor magunkat büntetjük meg. Én nem a gyógyszerekben hiszek, hanem a gyógynövényekben, és a természetes táplálékokban. A testünkkel úgy kell törődni, mintha ezer évig szeretnénk élni, a lelkünkkel pedig úgy, hogy ha bármelyik pillanatban visszaszólítanak bennünket, ne legyen szégyenkezni valónk, ha számonkérik cselekedeteinket. Mert nem az hal meg, aki koros, hanem az aki soros, van aki kétévesen, van aki hetven évesen. Amíg élek, addig próbálok segíteni magamon, és másokon is.

Weixl-Várhegyi László: Amikor megismertem a vércsoport szerinti táplálkozást egyből lecsaptam rá. Ösztönösen éreztem, hogy bár 1988 óta vegetáriánus vagyok, vannak ételek, amik nem igazán tesznek jót nekem. Én alkalmaztam először Magyarországon a vércsoport szerinti táplálkozás terápiáját 1997- 98-ban, s ma is ez a fő vonalam.. Őszintén megmondom, hogy semmivel sem értem el olyan sikereket, mint ezzel. Ha valaki rászokott a segítségemmel arra, hogy jó üzemanyagot tankoljon, magyarul a vércsoportja szerint táplálkozzon, gyógyíthatatlannak kikiáltott betegségekből gyógyultak fel a pácienseim. Jó érzéssel tölt el, hogy elismerik a munkásságomat. Jó eredményeket tudok felmutatni a gyógyítás területén, de a hozzám forduló embereknek kihangsúlyozom, hogy én nem tudok senkit sem meggyógyítani, mert a természet tud gyógyítani én nem. Aki hallgat arra, amit tanácsolok, és megcsinálja azt amit kérek, az meggyógyul. A páciens gyógyítja meg saját magát.

goldspirit: Mire figyeljünk, hogy a lerobbant immunrendszerünket helyrehozzuk? Milyen tévhiteket kellene eloszlatnunk az életmódunkat, étkezésünket tekintve?

Weixl-Várhegyi László: A mozgásra még nem találtak ki gyógyszert, így mindenkinek rendszeresen kellene mozognia, naponta alaposan megizzasztania magát. Olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná! A vércsoport szerinti táplálkozást annak ellenére, hogy az orvostudomány nem tartja eléggé megalapozottnak (tudjuk, hogy többek között dr. László Mária vérkristály analízise igazolta hatékonyságát), az eredmények alapján ez szerint kellene étkezniük az embereknek.

A víz

A víz az első. Tiszta vizet kellene innunk. Nem véletlenül vagyok itt a Tisztavíz Üzletházban (Weixl- Várhegyi László az említett helyen ad tanácsokat szerdánként). Az immunrendszerünknek nem mindegy milyen vizet kap. A csapvizünk százharmincezer féle méreganyagot tartalmaz, ami nagyon leterheli a szervezetet. Ozmózisos, vagy desztillált vizet szabadna csak innunk. Nézzünk körül a világban, az zsidó vallást követő emberek desztillált vagy szűrt, tisztított esővizet isznak. Ők kilencven éve fölötti életkort élnek meg. Nem igaz az a vízhisztéria, amit régóta terjesztenek, hogy elfogy az édesvíz a Földön, hiszen az űrutazás - a hatvanas évek- óta ismert víztisztító módszerrel a tengervízből, sőt a vizeletből is lehet ivóvizet előállítani.

A sugárzás

A másik alapvető környezetszennyezés, amely nagyon károsan hat az emberekre, a sugárzás (elektroszmog, rádioelektroszmog, mobilszmog, radar sugárzás, FM-, AM-, digitális, stb). 1945. óta egyre erősödő sugárözönben élünk, például a nyolcvanas években megjelenő mikrohullámú sütők degenerálják az ételt, ami bejutva a szervezetünkbe a sejtjeink is degenerálódnak.

A tej

A tej élet erő egészség, tartja a mondás, de ennek ellenére a magyar felnőtt lakosság nyolcvan százaléka nem tudja jól megemészteni. Mi az oka ennek? A természet törvénye úgy szól, hogy ha a csecsemő (vagy bármilyen emlős állat utóda) eléri születési súlyának a háromszorosát, akkor leválasztják az anyatejről. A tehéntej természetes kódja, hogy a kis bociból nagy marhát csináljon. Nos, ha az emberi szervezet sejtjei kapják meg ezt a kódot, akkor rákos lesz. Ám ha kisebb állat, kecske, juh tejet iszik az ember, akkor nem történik ez. Mondják, hogy a kaukázusi kefir egészséges, de eredetileg nem tehéntejből készítik, hanem kecsketejből. A margarin pedig tele van műanyagokkal.

A só

A só, ami a víz mellett minden ételünkbe belekerül sem tiszta. Én csak tiszta nátrium-kloridot használok.

goldspirit: Te hogyan tudod megvédeni magad a szennyeződésektől?

Weixl-Várhegyi László: Verőcén élek, az élelmiszereket én állítom elő. Tudom, hogy az erdőből melyik növény ehető. Napenergiára álltam rá, tisztítom a vizet, és naponta rengeteget mozgok. Az egészségmegőrzésre nagyon jó példát mutatnak a zsidó vallású emberek. Vallásuk szerint a kóser, vagyis tiszta, jó minőségű ételeket fogyasztanak. Milyen érdekes, hogy hazánkban még az adventisták élnek hosszú életet. Ők generációkon keresztül tartják a vegetáriánus életmódot. De itt él közöttünk egy 112 éves biológus 1923 óta szedi a szelént, mert ez az anyag nincs meg a magyar talajban, ahogyan jód sem. Itt jár közöttünk az utcán, és senki nem mondaná meg, hogy 112 éves, nyolcvannak néz ki, pedig 1899-ben született.

goldspirit: Hogyhogy ezek az anyagok hiányoznak a mi termőföldünkből?

Weixl-Várhegyi László: Sajnos nemcsak ezekből, hanem az összes többi vitaminból, és nyomelemből már 70-80 százalékkal kevesebb van a növényeinkben mint 50-60 évvel ezelőtt. A praxisom során megfigyeltem, hogy az 1980 előtt születettek immunrendszere még jó, de akik azután születtek, azoknak már kötelezően kellene szedniük az étrendkiegészítőket.

Újságíró: Illés Sarolta

Weixl-Várhegyi László természetgyógyász elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: http://www.goldspirit.hu/testunk-uzemanyaga

Beküldte: Begovits László

AZ EREDETI FORRÁS AHOL MAGÁNKÉPEKKEL VAN SZÍNESITVE A RIPORT, ITT OLVASHATÓ: http://www.goldspirit.hu/testunk-uzemanyaga

A rovat további cikkei: Szöknek a méhek az USA-ból »

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások