20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

9. Hozzászólási és regisztrációs útmutató

A honlapot több módon is lehet használni. A legelső és legegyszerűbb mód amikor csak megnyissuk és olvassuk, lapozgassuk. Minden látogató számára elolvasható az összes cikk alatti hozzászólás. Ha úgy döntesz, hogy hozzá akarsz szólni, ezt régebben megtehetted névtelenül vagy álnéven, 2020. decemberétől már csak regisztrált felhasználóként, bejelentkezve lehet véleményt hagyni.

Segédlet a hozzászólások használatához

2012.07.24 után a látogatók hozzászólása csak csak jóváhagyást követően jelent meg, regisztrációt nem kértünk. Annek az volt a hátránya, hogy a Te nevedet bárki használhatta, és sületlenségeket írkálhat, mert egy látogató olyan nevet ír a hozzászóláshoz, amilyet csak akar.

A honlap tisztasága és a honlapon folyó munka érdekében, hozzászólást (nem regisztrált látogatók) csak meghatározott időközönként (jelenlegi beállítás szerint 15 perc elteltével) tudnak közzétenni.

A hozzászólások megtételénél a regisztráltaknak több szerkesztési, megjelenítési jogosultságuk van, és időkorlát sem köti őket a két hozzászólás közötti idő tekintetében.

A hozzászólás elküldése előtt egy ellenőrző kódot kell beírni (regisztráltaknak nem) a szemetelő robotok kizárása érdekében. Ha nehezen olvasható a kódsorozat, a Frissítés szóra kattintva új jelsorozatot lehet kérni.

hsz-vendeg

Hozzászólás űrlap látogatóknak

Aki regisztrál és bejelentkezik, az tudja beküldés után is javítani vagy törölni a hozzászólását, vagy akár automatikus értesítést kérhet a hozzászólásaira adott válaszokról. Nem kell bajlódnia az ellenőrző kóddal sem, ráadásul a bejelentkezettek számára több szerkesztési lehetőséget biztosít a rendszer.

hsz-bejelentkezve

Hozzászólás űrlap fiókot használóknak

Még egy igen fontos tájékoztató ha a bejelentkezést választod amit én is javaslok. Nem fontos megadnod/otok az igazi nevet a regisztrációkor sem, ott az a fontos, hogy létező drótposta cím legyen amiről vissza tudtok igazolni. A NEVED és a DRÓTPOSTA CÍMED SOHA SENKI SZÁMÁRA NEM LESZ LÁTHATÓ A HONLAPON. A honlapon, vagy a hozzászólásoknál csak azt a felhasználónevet látjuk amilyen felhasználó nevet adtál magadnak. Ezeket utólag meg lehet igazítani ha valaki kéri.


Személyes fiók létrehozása (=regisztráció)

FIGYELEM! 2012.07.24 után megszűnt az automatikus regisztráció a sok visszaélés miatt. Ha regisztrálni szeretnél, írj a nyitólap Kapcsolat menüpontjában bármelyik honlap gazdának, és ő beregisztrál. Mondd meg, mi legyen a felhasználóneved, és add meg az e-posta címedet. A rögzítést követően a rendszer egy értesítést fog küldeni amiben minden adat benne lesz. A felhasználóneved kivételével az összes adatot (jelszó, e-posta cím, név) meg tudod változtatni bejelentkezést követően a bal oldali menüben. A lenti tájékoztatás a regisztrációra tehát már nem vonatkozik, az mostantól nem automatikus.

Amikor megnyitottad a honlapunkat, a jobb felső sarokban - amint a lenti kép is mutatja - vezesd az "egér" mutatóját a bekarikázott zöld-fehér ábrára. Miután rávezetted az "egered" mutatóját a kijelölt ábrára, akkor "felugrik" egy ablak amint a lenti képen láthatod. Amikor a piros nyíllal megjelölt helyre rákattintasz akkor nyitódik ki egy új "ablak" ahol megadhatod az az adataidat, majd azok elküldése után vissza kell igazolnod a regisztrációt a megadott postaládádból. Nem kötelező saját néven bejelentkezni, bárki használhat becenevet és bármilyen e-posta nevet. A megadott drótposta cím nem lesz látható sehol a honlapon, és persze a név sem, csak a becenév/felhasználónév.

hsz-regi



Ha nem sikerül a regisztráció, vagy nem kapsz megerősítést kérő levelet, szívesen segítünk. Sokszor csak betű elírás történik. Ha teszel az Emlékezzen rám melleti négyzetbe egy pipa jelet, akkor a legközelebbi látogatásnál a rendszer felismer, és automatikusan bejelentkeztet. Elvileg. Néha kézzel kell pótolni, mert ilyen az informatika.

VÁLTOZÁS: A regisztráltak jelentkezésének a jóváhagyása nem magától történik, mint a honlap kezdeti korszakában, mert nagyon sok visszaélés történt. Ha mostan jelentkezik valaki, hogy fiókot szeretne magának a honlapon, akkor egy szerkesztői jóváhagyás zárja le a folyamatot.

Emlékeztető: A hozzászólásokat és a fórumot ellenőrizzük és a magyar erkölcsöt sértő, illetve személyeskedő írásokat "vas-seprűzzük"!


További tájékoztatók

Általános tájékoztató

Az írásokhoz fűzött hozzászólások kívánatos alapkövetelményei

Házirend

Kérdések és Válaszok


 

Hozzászólás  

#3 manager4you@mail.ruLaszlo Kun 2014-01-24 19:46
Hi,
I have problem with registration on this site - problem with recaptcha password (I can`t see it). Could you be so kind to help me in this situation. Thanks!
#2 leszerelt 2012-02-28 16:30
Idézet - Rózsa Mihály:
Tisztelt Szerkesztő!
Tomory Zsuzsával szeretném felvenni a kapcsolatot,ezért
kérném az e-mail címét!

Köszönöm


Kedves Milály,
Tomory Zsuzsa:
#1 Rózsa Mihály 2012-02-28 08:16
Tisztelt Szerkesztő!
Tomory Zsuzsával szeretném felvenni a kapcsolatot,ezért
kérném az e-mail címét!

Köszönöm

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Hozzászólások