20240713
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 március 30, kedd

Ismerkedjetek meg az Ivermektinnel

Szerző: Dr. Merényi Attila és Dr. Tóth Sándor

Mielőtt tovább mennénk, hadd köszönjem meg két orvosnak a munkáját: Dr. Merényi Attila és Dr. Tóth Sándor nagy energiát fektettek abba, hogy ez az információ napvilágra kerüljön. Jelen cikk nagyrészt az ő írásaiknak átvétele. 

Mit szólnál, ha azt mondanám, létezik egy olyan gyógyszer, melyet a világ sok helyén rendkívül jó eredménnyel alkalmaztak koronavírusos betegeken?  Aminek a használatával 3-4 nap alatt a betegek 90+ százaléka meggyógyul?
Amit 1987 óta használnak embereken, s eddig több mint 3.7 milliárd dózist adtak el belőle? Ami rendkívül biztonságos, szinte alig van mellékhatása? S ami ráadásul elképesztően olcsó: egy kúrára való adag ára 10$ alatt van?

És amiről szóló összeállítást a Facebook szó nélkül letörölte ismerősöm oldaláról? Még szerencse, hogy lementettem...

Hölgyeim és Uraim, ismerkedjenek meg az Ivermektinnel (ang. Ivermectin).

Feltalálása

E szer története meglehetősen hihetetlen... mert akárcsak az aszpirint (melynek előanyagát, a szalicint a fűzfa kérgében találták) , illetve a penicilint (melyet Fleming egy elpenészedő petricsészében fedezett fel egy véletlen folytán), az Ivermektint is a természet adta nekünk. Satoshi Ōmura egy talajmintában bukkant rá egy új fajtájú baktériumtörzsre, mely rendkívüli hatásfokkal pusztította el a parazitákat háziállatokban és később emberekben is. A Streptomyces Avermictilis baktériumtörzs által előállított hatóanyag – az évtizedeken át tartó ivermectin3kutatások ellenére – az egyetlen forrása maradt az Ivermektinnek.

További közös vonás, hogy mind az aszpirin, mind a penicilin, s mind az Ivermektin feltalálóit Nobel-díjjal jutalmazták:

← Satoshi Ōmura-t és kollegáját, William Campbel-t 2015-ben.

Mit tud az Ivermectin?

1. Széles hatásspektrumú parazitaellenes szer Egyetlen dózisban hatásos a legkülönbözőbb parazita fertőzések ellen, a bélférgektől (Ascaris, Taenia), laposférgektől (májmétely, vérmétely), az elefantiázis, bilharziázis, folyami vakság (onchocercariasis), filáriázis kórokozóin át a protozoonok okozta Chagas-betegségig és maláriáig. Ezekre a parazitás megbetegedésekre Afrikában, Dél-Amerikában és Ázsiában emberek százmilliói használtak vagy használnak Ivermectint. Állatok féreg- és élősködő mentesítésére szerte az egész világon alkalmazzák. E célra Magyarországon is elérhető.

2. Hatékony a rovarok okozta fertőzések (rüh, fejtetű, lapostetű) ellen, sőt, ha Ivermectin bevétele után éri szúnyogcsípés az embert, még a szúnyogot is elpusztítja. ⇒

3. Antibakteriális hatással is rendelkezik a TBC kórokozójával ⇒ is, bár eddig ilyen irányban csak in vitro vizsgálatok történtek. ⇒ 

4. 2018-ban szarvasmarháknál gombás eredetű ótvar kezelésében is hatásosnak találták. ⇒

5. In vitro vizsgálatokban széles spektrumú antivirális hatását tapasztalták RNS (zikavírus, influenza A vírus, chikungunya láz, kullancs enkefalitisz, dengue láz, nyugat-nílusi láz, sárgaláz, venezuelai lóekefalitisz, HIV-1 és tucatnyi további) és DNS (sertés cirkovírus, VSV, vagyis vezikuláris stomatitisz vírus, parvovírusok és 1-es típusú bovin herpeszvírus) vírus ellen.In vivo azonban eddig csak a baromfipestis ⇒

6. Emlőrákban bizonyították daganatellenes hatását in vitro és in vivo. ⇒

7. Bizonyos daganatok nem reagálnak a kemoterápiás szerekre (multidrog-rezisztens rák). Ezekről kiderítették, hogy egy sejtfehérje (Gp170, vagy Pg-p, újabb nevén MDR1) túltermelése révén érik el ezt a rezisztenciát. Ez a fehérje A sejtek citoplazmájában van jelen, és a bejutott esetleges mérgező anyagokat megköti, és „kiviszi” a sejtből, mielőtt azok a sejtműködést károsíthatnák. Így a toxikus rákellenes szereket is eltávolítja, védve ezzel a daganatsejteket. Az Ivermectinről kimutatták, hogy gátolja azt a sejten belüli kémiai jelsorozatot (szignál-kaszkádot), ami az MDR1 fokozott termelését kiváltja ⇒ Így az Ivermectin visszaállítja a multidrog-rezisztens daganatok érzékenységét a kemoterápiás szerekre.

8. Végül egy ismeretlen eredetű bőrbetegség, a rosacea kezelésében is kiválónak bizonyult (emberek számára Magyarországon kizárólag a rosacea kezelésére való kenőcs használatát engedélyezték).

Elképesztően sokoldalú szer, mondhatjuk nyugodtan, hogy Isten / természet ajándéka, ki-ki hitének megfelelően :)

Hatása a COVID-19 kezelésekben

A SARS-CoV-2 is azok közé az RNS vírusok közé tartozik, amelyekre az Ivermectin hatni képes. A pontos hatásmechanizmus még nem ismert, de úgy gondolják, hogy a hatóanyag megakadályozza a vírus proteinjait, hogy behatoljanak a sejtmagba s ezáltal meggátolja annak szaporodását.

Az április elején közzétett in vitro tanulmány után számos helyen elkezdődtek a klinikai vizsgálatok is. Mivel az Ivermectin a világ egyik legszélesebb körben használt és legolcsóbb gyógyszere, aminek szinte alig vannak mellékhatásai, sok országban az orvosok klinikai vizsgálatok nélkül is elkezdték adni a CoViD-os betegeiknek.

ivermectin2A legígéretesebb eredmények:

← 04.04. Ausztrál kutatók zseniális felfedezése

04.19. Dr. Tavárez Capellán dominikai tüdőgyógyász áprilisban 247 beteget hozott rendbe ezzel a gyógyszerrel ⇒

05.02. A dominikai sikerek miatt Peru is elkezdi használni ⇒

05.13. Az utahi Dr. Patel 1408 beteges vizsgálatának pontosabb analízise, ahol a súlyos esetek halálozása hatodára csökkent az Ivermektintől ⇒

05.17. Bangladesben a betegek 100%-a 3-4 nap alatt teljesen meggyógyult ivermektin+doxycyclin kombinációtól a nem kis nevű Dr. Tarek Alam osztályán ⇒

Extenzív, 62 tételes lista az eredményekről az alábbi helyen .docx fájlban elérhető: ⇒

Az összeállítás Dr. Merényi Attila áldozatos munkájának eredménye.

Jelenleg legalább 20 országban több mint 35 klinikai vizsgálat van folyamatban. A perui egészségügyi hatóságok felvették a hivatalos CoViD-19 kezelési protokollba. Brazíliában, Kolumbiában tartományi önkormányzatok ingyen osztogatják a lakosságnak. Dominikában Dr. José Natalio Redondo Galan idáig 1500 beteget gyógyított meg Ivermectinnel, köztük a most megválasztott köztársasági elnököt.

Mi folyik itt?

Vagyis az Ivermectin működik. 95-100%-os gyógyulási eredmények, egy-négy dózis hatására. Szóval valóságos diadalmenet. Csakhogy erről sehol nem lehet hallani. Nincsenek ordító szalagcímek, nagy TV-interjúk, felvilágosító kampányok.

Láthattuk az Ivermectin sikereit. Most nézzük, hogyan kezelték ezt a hivatalos amerikai hatóságok, a WHO, és más befolyásos intézmények.

Április 7. (négy nappal a az ausztrál in vitro cikk megjelenése után): Tractor Supply, egy mezőgazdasági termékeket forgalmazó amerikai üzlethálózat, azonnali hatállyal visszavonja teljes állatorvosi Ivermectin-tartalmú gyógyszerkészletét (https://community.hannity.com/t/tractor-supply-told-managers-to-pull-potential-covid-19-medication-or-else-get-fired/229587). A cég alkalmazottai szerint a CDC (Center for Disease Control – az USA fertőző betegségekkel foglalkozó kutatóközpontja) utasítására történt az intézkedés.

Április 10. (egy héttel az ausztrál in vitro cikk megjelenése után): Az FDA Állatorvosi szekciója formális figyelmeztetést tesz közzé: Eszerint nem javasolják az állatorvosi Ivermectin készítmények emberi használatát (https://www.fda.gov/…/fda-letter-stakeholders-do-not-use-iv…). Megjegyzés: Az állatorvosi készítmények sehol nem engedélyezettek emberi használatra, de az Ivermectin esetén a Magyarországon engedélyezett szájon át adható és injekciós készítmények teljes összetételét (hatóanyag, oldószerek) ellenőrizve emberre ártalmatlannak tekinthetjük.

Április ?: Magyarországon valamennyi Ivermectin tartalmú állatorvosi készítmény (a korábban kisállat-kereskedésben szabadon árusított Sh Ivermectin Spot On cseppeket is) állatorvosi vénykötelessé vált.

Ezek az intézkedések még érthetők és védhetők is bizonyos mértékig. Ekkor még nem kezdődtek el az orvosok egyéni kezdeményezésére, alacsony dózisban végzett Ivermectin kezelései. Másrészt az az elv is védhető, hogy állatgyógyászati készítményeket ne adjunk embereknek, bár ezt már meg lehet kérdőjelezni abban az esetben, ha az állati készítmény bizonyíthatóan emberre ártalmatlan összetételű, és emberi készítmény nem áll rendelkezésre (mint például Magyarországon). Április második felében és májusban viszont már több ezer kezelés során összegyűlt bizonyíték állt rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy az Ivermectin hatásos a CoViD-19 betegekben, és komoly mellékhatásokról egyetlen jelentés sem érkezett.

Ennek fényében sokkal nehezebben magyarázható, hogy:

Május 21. A NIH (National Institute of Health – az USA közegészségügyi intézete) által közzétett, a CoViD-19 kezelésére indított klinikai vizsgálatok listáján AZ IVERMECTIN NEM SZEREPEL (https://zenodo.org/record/3837219#.Xx3yHp4zbIU) . Ekkor Floridában J.J. Rajter és munkatársai már közzétették a teljesen szabályszerű elvek szerint végrehejtott „ICON” tanulmányuk előzetes eredményeit, és legalább három másik Ivermectin vizsgálat is folyamatban volt az Egyesült Államokban.

Június 5. A Biotechnology & Biotechmological Equipment című szaklap internetes változatában közzétettnek egy április 16-án(!!!) beérkezett tanulmányt, miszerint gyógyszerkinetikai számítások alapján az Ivetmectin valószínűleg hatástalan a SARS-CoV-2 ellen. Ekkor már több tucat tanulmány bizonyítja az ellenkezőjét klinikai adatok alapján.

Június 22. A PAHO (Pan-American Health Organization: Pánamerikai Egészségügyi Szervezet, a WHO egyik tagszervezete) állásfoglalást tett közzé (https://iris.paho.org/…/5…/PAHOIMSCDECOVID-19200033_eng.pdf…), amelyben nem javasolja az Ivermectin alkalmazását CoViD-19 betegek kezelésére. Indolásuk szerint: a) nincs elegendő bizonyíték a hatásosságára, b) a jelentett eredmények megbízhatatlanok és elfogultak, c) A WHO nem vette fel az Ivermectint a „Solidarity” elnevezésű klinikai vizsgálatba, mint lehetséges CoViD-ellenes gyógyszert.

Július 21. az E-bay internetes áruház megszüntette az Ivermectin tartalmú állatorvosi készítmények forgalmazását (https://www.reddit.com/…/ebay_bans_sale_of_certain_pet_med…/) az FDA 3 hónappal korábbi (!!!) figyelmeztetésére való hivatkozással (lásd feljebb).

Július ? Egy nappal később érkezett információ szerint (ismeretlen időpontban) az Amazon is letiltotta Kaliforniában az Ivermectin tartalmú állatorvosi szerek árusítását.

Júliusi információ: A Bolíviában tevékenykedő Covid Angels elnevezésű szervezet (Ingyenes Ivermectin kezelést biztosítanak a rászorulóknak) egyik vezetőjét többször életveszélyesen megfenyegették, és ismeretlenek követték az otthonáig,

Hivatalos egészségügyi szervezetek (FDA, CDC, NIH, PAHO) aktívan fellépnek az Ivermectin használata ellen, internetes áruházláncok lemondanak a várható nagy forgalomemelkedésről és a vele járó valószínűleg nem kis haszonról. Ivermectint ingyen osztogató jótékonysági szervezetet fenyegetések érik. Hát mi folyik itt?

Nem vagyok híve az összeesküvés-elméleteknek. A kérdésre válaszoljon mindenki saját magának. Minden esetre még egy linket ide kell illesztenem:

Jay A. Sanchez, New York-i ügyvéd május 9.-én feljelentést tett a Helsinki Emberi Jogok Bíróságánál Az FDA és az NIH ellen emberiség ellenes bűncselekmény vádjával az Ivermectin CoViD-19 elleni hatékonyságának semmibe vétele és használatának megtagadása miatt. A feljelentés másolatát július 23.-án tette közzé a Twitter-oldalán, egy, az E-bay intézkedésére reagáló bejegyzése mellékleteként ⇒

...

Hmmm... mit szóltok? Úgy látszik, az olcsó gyógymód senkinek sem érdeke? Sokkal kifizetődőbb lenne beoltani a fél világot? Vagy inkább az egészet???

Elolvastam egy csomó anyagot a hivatalos oldalakon és mindegyik hangsúlyozza, hogy egyelőre hiányoznak a bizonyító erejű eredmények az Ivermectim hatásosságáról. Szerintük a dupla vaktesztek adnak egyedül tudományos eredményt... minden más elfogadhatatlan. De hát mennyi bizonyíték kell még?

Ha pedig elmegyek a ClinicalTrials.gov oldalára, ott 38 kutatást találok,, amiből mindössze 3-nak van befejezett státusza... Vizsgáljuk meg ezeket. Az egyiknél az eredmény második részét, ami azt mutatná, hogy milyen hatásfokkal akadályozta meg az Ivermectim a COVID-19 megbetegedését, „adathiány” miatt nem lehet megtekinteni...

A másik kettőnél pedig ez az üzenet vár:

"The submitted information may not be available if it is pending Quality Control (QC) Review ” Vagyis a beküldött információ nem elérhető, ha minőség-ellenőrzésre vár.

E kutatások 2020. jún. 5.-én, és jún. 16.-án lettek lezárva. 3 hónapja nem sikerült ellenőrizni az eredményeiket???

Mindenki nyaral??? Vagy talán nem érdekük, hogy egy pozitív eredmény nyilvánosságra kerüljön? ⇒

.....

Forrás: neoltsal.blog.hu
Ajánlotta: Törpapa

 

 

Hozzászólás  

#2 "Október 20-tól az EU teljes területén megszűnik a Covid-útlevél és a védőoltás"R Zoltán 2021-10-16 15:19
Vajon igaz lesz ez?

"Október 20-tól az EU teljes területén megszűnik a Covid-útlevél és a védőoltás" - francia orvos

2021.10. 2021.20-tól már nem lesz indokolt minden oltás: ellenőrzött információ.

Az Európai Unió 5 olyan terápiát hagyott jóvá (COVID-19 kezelési stratégia: A Bizottság öt ígéretes kezelési jelöltet azonosít), amely a tagállamok összes kórházában elérhető lesz a Covid kezelésére.

"Most, hogy az ivermektint újra engedélyezték, nincs szükség vakcinára. Nagyszerű hírek."pokolafoldon.hu/.../...
#1 Miután Mexikóváros bevezette az ivermektin-tervet, a COVID kórházi kezelések és a halálesetek eltűntekR Zoltán 2021-06-01 15:05
Mexikóvárosban az ivermektin felírására irányuló kezdeményezés a COVID-19 pozitív betegek számára 52-76 százalékkal csökkentette a kórházi ápolásokat. Mexikó nyüzsgő fővárosában az egész városra kiterjedő kezdeményezés, amely szerint az ivermektint felírják a COVID-19 pozitív betegek számára, 52-76 százalékkal csökkentette a kórházi ápolásokat - derült ki a mexikói Egészségügyi Minisztérium mexikói digitális ügynökségének (DAPI) kutatásából. és a Mexikói Társadalombiztosítási Intézet (IMSS). A mexikói kormány 2020 nyarán aggódott a kórházi kapacitás miatt, és agresszív vizsgálati rendszert dolgozott ki, a júniusi napi 3000 vizsgálatról a novemberi napi 24 000 antigéntesztre növelve a TrialSiteNews szerint. A mexikóvárosi egészségügyi minisztérium vezetője, Oliva López később bejelentette, hogy az orvosok ivermektint és azitromicint adnak a COVID-19 kezelésére.

lifesitenews.com/.../...

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások