20231204
Last updateSze, 01 nov. 2023 2pm

rovas logo

2021 június 26, szombat

A szájmaszk viselete “nagyon veszélyes”

Szerző: zsistvan

Svédország vezető járványügyi szakértője, Anders Tegnell arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a szájmaszk viselete “nagyon veszélyes”, mert fals biztonságérzetet kelt mialatt nem képes hatékonyan megakadályozni a vírus terjedését.

“Nagyon veszélyes azt hinni, hogy a szájmaszk eldönti a játékot, mikor COVID-19-re kerül sor,” magyarázta Anders Tegnell, aki a pandémiara adott svéd válasz felelőse. Svédországban közismerten nincsenek gazdasági korlátozások vagy kötelező maszkviselési rendelet.

“A szájmaszk kiegészíthet más dolgokat akkor ha más dolgok biztonságosak,” tette hozzá Tegnell.

“De szájmaszkkal érvelni majd azt gondolni, hogy eláraszthatjuk a buszokat és plázákat — az egyértelműen téves,” tette hozzá.

Tegnell folyamatosan kritizálja a szájmaszk használatát, a múlt hónapban például kijelentette, hogy a “Svédországban gyorsan csökkenő számokkal nincs már értelme maszkot viselni, se közterületen se tömegközlekedési eszközökön.”

“Az eredmények, amik a szájmaszk viseletére vonatkoznak extrém gyengék, még annak ellenére is, hogy ilyen sokan viselik azokat világszerte.”

“Meg vagyok lepve, hogy nincsenek jobb kutatások a maszkok hatékonyságáról. Az országok, mint Spanyolország és Belgium arra kényszerítette lakosságát, hogy maszkot viseljen és mégis, a fertőzötteik száma nőtt.”

Az hogy Svédország ilyen szintekre le tudott jönni, az nagyon ígéretes,” érvelt Tegnell, “A görbék lefele tartanak és a görbék a komolyabb betegeknél a nullához közelednek.”

A “svéd modell” hanyatt-homlok szembe megy Európa és a világ többségére jellemző korlátozásokkal. Mialatt mindenki egy állítólagos második hullámra készül, több országban újra szigorítani terveznek, köztük Magyarországon is. Orbán Viktor pénteken egy reggeli rádióműsorban beszélt arról, hogy újabb határszigorítások következhetnek szeptembertől.

Forrás: BitcoinBázis

 

Megnyitva 1133 alkalommal

Hozzászólás   

#1 quideszsWeritasz 2021-12-01 11:36
Maszk használat zsarolás egy formája . Mert ha nem hordod akkor jön a elítélés,kikőzösítés .

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások