20240430
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 december 29, szombat

A férfi, aki állítólag sosem halt meg

Szerző: ujvilagtudat.blogspot.com

Bizonyára többen hallottak már annak az embernek a tagadhatatlanul ellentmondásos történetéről, aki állítólag hihetetlenül hosszú életet élt meg, vagy talán elérte a halhatatlanságot. Ő a híres Saint-Germain gróf.

 Ezzel az izgalmas témával már régebbről kezdünk el foglalkozni (" Saint Germain mint Rákóczi, a magyarok Égi diplomatája ") ITT a honlapunkon is, mivel erősen érintett a magyarsággal illetve velünk. Ha az olvasónk rákattint a " Saint Germain " címkére, akkor csokorba szedve megtalálja mely írások foglalkoznak evvel a témával.

Hogy pontosan ki ő és hány évet élt, sok vita tárgyát képezte azok között, akik tanulmányozták ennek a titokzatos embernek a rendkívüli életét. Amennyire meg lehet határozni, a 18. század elején - 1705-1715 körül - merült fel Saint-Germain grófjának neve nyilvánosan, majd elég hamar a gazdagok és az európai hatalmasságok világában kezdett forogni.

Azok, akik abban az időben találkoztak vele azt sugallták, hogy a harmincas éveinek végén, vagy legfeljebb a negyvenes éveiben jár. A gróf látszólag inkább megtartotta magának a saját életkorát és valódi származását, melynek eredményeként rejtély és intrika övezte őt, és ahogy a történelem megmutatta, ez soha nem is szűnt meg vele kapcsolatban.

Hamarosan olyan pletykák keltek szárnyra, hogy Saint-Germain grófja egy elit, királyi vérvonalból származik, vagy talán egy hatalmas és ősi európai család kiközösített fia. A gróf óvatosan úgy döntött, hogy továbbra is titokzatos marad az ilyen állításokkal kapcsolatban. A társadalom magas rangú szereplői sereglettek hozzá, a nőket azonnal elbűvölte, az emberek irigyelték őt, és általában nagy érdeklődés övezte a személyét.
 
Úgy tűnt, hogy végtelen mennyiségű pénzzel rendelkezik, ami lehetővé tette számára, hogy beutazza a világot. Nyilvánvalóan nagyon olvasott volt, drága és pazar ruhatárral rendelkezett, és elmesélte a perzsa (ma Irán) kalandjait, ahol megtanulta az alkímia titkait, azon ősi képességet, hogy az alapvető fémeket, mint például az ónt, felbecsülhetetlen értékű arannyá tudja alakítani.

További pletykák is napvilágot láttak vele kapcsolatban, melyek arra utaltak, hogy a gróf az alkímia titokzatos tudományát kihasználva belépett a halhatatlanság világába.

Bár egy ilyen forgatókönyv minden bizonnyal ellentmondásos, az 1700-as évek elejétől a század második feléig Saint-Germain grófja állítólag úgy tűnt, hogy megtartotta fiatalosságát, míg a körülötte lévők mind megöregedtek és végül meghaltak. Az 1740-es években a történet szerint a gróf Skóciában, Angliában és Franciaországban utazgatott.

A beszámolók alapján úgy tűnik, hogy azok, akik három évtizeddel korábban találkoztak a gróffal, azt állították, hogy az 1700-as évek közepére sem változott. A korát meghazudtoló vagy örökifjú gróf mostanra legendává vált, hiszen rendelkezett azon képességgel, hogy folyamatosan fiatal maradjon, továbbra is jó társadalmi kapcsolatai voltak és rendkívül gazdag ember hírében állt.
 
A gróf hivatalosan 1784. február 27-én halt meg, de állítólag még akkor is úgy nézett ki, ahogy 1705-ben. Életének kutatói azonban azt sugallták, hogy halála egyszerűen egy kényelmes és zseniális módja volt annak, hogy új személyazonosságot vegyen fel, amit talán rutinszerűen és rendszeresen tett annak annak érdekében, hogy senki se ismerje meg a titkait és ne tudhasson a halhatatlanságáról.

Az egyik legfurcsább állítás vele kapcsolatban az volt, hogy a gróf ritkán evett ételeket, ehelyett inkább egy titokzatos italt részesített előnyben, állítólag valamilyen teát, ami annyira kétséges, mint amilyennek bizonyára hangzik.

Saint-Germain gróf saját állítása szerint II. Rákóczi Ferenc fejedelem és a fejedelem első feleségének,- egy meg nem nevezett, de a Thököly családból származó leánynak -, a természetes fia volt.

Egyes New Age és okkultista csoportok szerint Saint-Germain grófja a történelem során különböző neveken élt. Többek között állítólag ő volt:

✔ Egy Lord Zadkiel nevű atlantiszi főpap
✔ Gilgames, Uruk városállam uralkodója
✔ I. Athosz egyiptomi fáraó (i. e. 2100 körül)
✔ Sámuel prófétaként részt vállalt Izrael szellemi alapjainak lerakásában
✔ Eukleidész görög matematikus és természettudós
✔ József, Jézus nevelőapja
✔ Szent Albán néven keresztény vértanú a 3. századi Angliában
✔ Christian Rosenkreutz, a rózsakeresztes testvériség alapítója
✔ A Merlin nevű mágus
✔ Roger Bacon angol természettudós, teológus és filozófus
✔ Kolombusz Kristóf felfedező
✔ Francis Bacon angol filozófus és államférfi

Felemelkedett mesterként és tanítóként állítólag ma is kapcsolatba képes lépni az őt kereső médiumokkal.
 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások