20230201
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2013 október 12, szombat

„Égi jelek..."

Szerző: napifoto

E sorok írója egyelőre nem tud mit kezdeni a jelenséggel. Mivel nem vagyok sem „szőke negyvenes üzletasszony" aki autodidakta sámánként a naplemente felhőiben is látomásokat talál, se pedig a népszerű X-akták Mulder ügynöke aki a konnektorból is sugarazást vél néha észlelni, így maradnék csak a tanakodás platformján. Miről is van szó valójában?

Hét végén errefelé igen hézagos a busz-közlekedés, hála a BKK-nak és társainak. A városba jutni nem egyszerű vasárnap délután innen. Éppen a buszra vártam, amikor felnézve az égre, különös látványon akadt meg a szemem. Keresztül kasul a kék égboltot behálózták a repülőgépek által húzott fehér csíkok. Érdekes módon szinte azonnal bomlásnak is indultak, gomolygó bárányfelhővé alakultak. Eleve szokatlan volt az, hogy ebben a napszakban nem szokták egymást érni a felettünk átrepülő gépek. A még valamennyire megmaradt kondenzcsíkokat megszámolva, összesen tizenkettő volt az eredmény..

 egijelek1

A tett halál az okoskodás, így tőlem is szokatlan lépésre szántam magam. A beálló buszt elengedve, vállaltam a további várakozást, helyette elő került a fényképező masina is.

Megszállott „eseményhajhász" tudósító kelléktárából kihagyhatatlan a széles sávú rádióvevő készülék, amely rendkívüli alkalmakkor még hasznos is tud lenni. (Már ami a több milliárdos, és hagyományosan zsebeket duzzasztó TETRA-projekt után elérhető maradt, az sokszor segíthet is.) Nosza, beálltam vele a légi forgalomra. Ez persze külön történet, egy biztos: repülőnapok, kiemelt légi események alkalmával (is) érdekes dolgokat lehet ott hallani. Legyen az filmforgatás, vagy olyan helyzet, amikor a felhődarálók épp felettünk kavarják a levegőt, de pl. az egykori Ferihegy (most már LHBP a neve) le-és felszálló forgalmát is figyelemmel lehet kísérni. A betelepülő lakóparkos „új honfitársak"at ide szállító gépek is be-bejelentkeznek, induló állomásként Tel-Avivot közölve, és így tovább.

Ez azért fontos, mert a légi forgalomnak igen szigorú a szabályozása. Elméletben egy légy nem mehetne át hazánk felett bejelentkezés nélkül, mert a hivatalosan már nem létező légvédelem gépei azért pillanatok alatt megtalálnák az idegent. Most azonban hiába keresgélt a rádiókészülék a csatornákon: semmi. Teljesen süket csönd, ami akár már kísértetiesnek is tűnt, ha úgy vesszük. Aztán lomha méltósággal csíkokat húzva, újabb gépek tűntek fel az égbolton, teli rajzolva a kékséget.

egijelek2

Ennek fele sem tréfa, úgy tűnt. A következő busz helyett is visszamentem kis cellámba, és a számítógépet bekapcsolva az interneten elérhető „virtuális radar" oldalára kattintottam. Újabb furcsaság tárult a szemem elé. A hazánk feletti részen semmi különös forgalom nem volt látható... Egy-két (egyébként sokkal alacsonyabban ) menetrendszerűen közlekedő repülőgépen kívül semmi...

Nem bocsátkozom fejtegetésekbe, saját gondolatok által vezérelt találgatásokba. Mint írtam, mifelénk az X-akták sem járatos sorozat mostanában, a bankokra ragasztgatott büntetőcédulák idején másra figyel(?) a földi halandó. Minden esetre, a pár hete felröppentett botrányszagú svéd hírverés valami ilyesmiről szól éppen. Ők a készült cikkekben holmi vegyszeres légtér-szennyezést tártak a világ elé, amelyet ki tudja kinek és minek tulajdonítanak... Már önmagában ha az úgy igaz ahogy erről a cikkek, filmek szólnak, eléggé felkavaró. Itt, most a tegnapi napon lehet, hogy mindössze csak meteorológiai együtthatóknak, légköri örvényeknek tudható be a látvány. Vagy éppen nem... Egy biztos: faluhelyen, kisvárosban ha a kertek alatt rövidíti meg az útját valaki, akkor illik köszönni. Lehetőleg jó hangosan, hogy a tulajdonos tudja azt, nem rossz szándék vezeti a lopakodót. Ha ez elmarad, akkor más a kép. Mint most is, úgy tűnik...

egijelek3

Kik ezek? És milyen repülőgépek? Valóban csak a kondenzcsíkokat láthattuk többen, kissé lebénulva a látványtól, vagy mást? Egyelőre rejtély marad. A tegnapi verőfényes égbolt valahogy ma reggelre jól beszürkült, a nap csak itt-ott sütött át a felhők között, érdekes módon mintha enyhébbé is vált volna a kinti hőmérséklet. Persze ez is lehet csupán a véletlen műve. Vagy pedig?...

Nem feladatom valóban messzebb menni a következtetésekkel. Az Echelon Tanúja sem vagyok (az össze süket baromságával együtt), és nem is szenzáció hajszolása itt a lényeg szerintem. Mindössze egy furcsa, és kissé nyugtalanító jelenség késztetett némi morfondírozásra. Hiszen valljuk be azért: olyan biztosak lehetünk abban, hogy mint annyi másban is, a sorsunkról, életünkről, egészségünkről nem a fejünk felett, (itt talán szó szerint) és nem más kivételezettek döntenek? „Az igazság odaát van" szól az X-akták szlogenje. Én inkább így fogalmaznék: nem odaát. Odafönt. Persze más értelemben véve is... NAPIFOTÓ


Forrás: http://www.napifoto.com/html/kondenzcsik.htm

Beküldte: Kunavar

Megnyitva 4450 alkalommal

Hozzászólás   

#1 NagyISTENÜNK égaljaIthaka 2013-10-19 23:43
Teljes mértékben igazad van K U N A V A R ! - én is végig szórakoztam az egész délutánt ezeken az állitólagos kondenszcsikokon, de én közben dolgozgattam a kertemben, csak az a nyavajás dolog abban az idöben rengeteg megfázásos náthás, lázzas betegember gyült össze az orvosi rendelökben és a nagy érthetetlenség sugalta az emberekett, hogy még hidegsincs a gyalázatos elkinzottság leveszi lábról az embereket, közben egymásnak suttogjuk a ránk eresztett bacilus kondenszcsikokat vidéken tisztán és hosszasan szemtanui lehettünk, meg elgyötrö betegei, Izrael minden lehetséges gyilkolást bevet a stratégájába, hogy megbosszujon amiért nemsikerült mégeddig elvenni töllünk a mi Szent Hazánkat Magyarországot, Izraelben nagyon ég talpuk alatt az elrabolt hazának hazudott ország, sokan megtudtuk figyelni azt is, hogy az a gép kondencsikja oszlott széz rövid idön belül amelyik délkeletnek ment ( Izrael felé. ) 8)

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások