20230925
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2018 január 06, szombat

A magyar Szent Korona szerkezetéről

Szerző: Nagy Róbert Zoltán és Barabássy Miklós

Kedves Barátim! - Dénes barátomon keresztül Megkeresett az Úriember. Egy vita estet kért, h Szervezzek Részére kutatási témájában.

Szentkorona pántCikke csatolva! →

Az Úriember:

Barabássy Miklós Marosvásárhelyen születtem 1950-ben. 1974-ben Temesváron szereztem gépészmérnöki diplomát. Közben matematika tanítással foglalkoztam. 1985-ig a marosvásárhelyi főiskolán, és a Bolyai líceumban tanítottam docensként anyagismeretet és gyártástechnológiát (főleg a tűrés mezők és gyártási pontosságok terén). Közben egy kutató laboratóriumban anyagvizsgálatokkal és hőkezelés technológiákkal foglalkoztam. 1985-ben családommal disszidáltunk Németországban ahol rövid időn belül német állampolgárok lettünk. A Bochumi Egyetemen szereztem egy második mérnöki diplomát is. Nagyon sikeres mérnök lettem, Kölnben a Fordnak terveztem sebességváltókat és motorokat. Csúcsidőben 500 körüli mérnöki kutató-fejlesztő dolgozott a kezem alatt. A Budapesti Műszaki Egyetem tiszteletbeli tanára is lettem. Több világszabadalom szerzője voltam.

5 éve nyugdíjaztattam magam és így azonnal sikerült Magyarországra költöznünk és azóta foglalkozom mind intenzívebben a koronával.

A cikknek van egy 13 oldalas változata is ahol sokkal részletesebben van elmagyarázva az egész. Az azonban egy hetilapnak túl hosszú, így főleg a magyarázatokat vártam meg. Így is utána lehet számolni. Ez a hosszabb változat kivonata. Az egész egy készülő könyv egyik fejezete. A cél az is hogy felkeltsük az olvasók érdeklődését a könyvre, és az esetleges kételkedők nézeteit is beépíthessük a további könyvszerkesztésbe amit 2019-re tervezünk.

Előre is köszönöm, ha elolvassátok és véleményezitek!

Nagy Róbert Zoltán
20/312-5925
Matiné
éjjel - nappal délután,

Megnyitva 3296 alkalommal

Hozzászólás   

#3 A Szentkorona mérnöki elemzéseJoe.Wolfy 2018-04-14 17:48
Tisztelet az Olvasónak!
A mérnöki leírás, amelyet jómagam a szerzőnek köszönve teljességében olvashattam (mármint annak az első részét), valóban mérnöki pontossággal ad számot azokról a különlegességekről, amelyet az "ortodox" koronakutatók képtelenek helyesen értelmezni. Nekem nagy segítségemre van annak a könyvnek a megírásában, amelyet magáról a Szentkoronáról, és Jogrendjéről írok. Az említett szerző munkáját tanulmányozva tudtam igazolni például azt is, hogy kairóti (makkababeus) Júdás ikonja miért éppen ott volt ahol, ahonnan a velencei Morosini család sarja, Gellért kikalapáltatta.

Még egyszer: a teljes munka elkészültekor valóban nagyszerű könyv lesz, amit jómagam is nagyon várok. Őszinte elismerésem és nagyrabecsülésem neki.
Joe Wolfy
#2 A KOR---ONAid Kiss László 2018-01-08 07:09
A KOR ONA

„….Ma a magyarnak hívott és nem nevezetteknek nem volt koronája – koronája a királyoknak volt és van ma is!
A címet magyarul írtam ami hunul – koromban ano, de one vízüzün utáni első nagy vadász Nimród a ki soha nem ábrázoltak ékkel de jellemmel igen! Oronak érte! …” idézet írásom elejéből – id. Kiss László 2018-01-08
#1 Szeged,Csuka u.8.Jéga Szabó Ferenc 2018-01-07 19:27
Barabássy úr munkája - a megismert rész alapján - gondos, precíz mérnöki munka, s más szempontok alapján, más úton, de ugyanazt bizonyítja, amit - ellentétben a mainstream beszélőkkel és írókkal - mindenki tud, aki kicsit is fogalakozott a Magyar Szent Koronával. Azt ugyanis, hogy a magyarok "nem pancserek" ! A mindenféle helyről "összelopkodott" ismereteink, és nyelvünk finnugrász elgondolása mellé tökéletesen illlik a Magyar Szent Korona "összebarkácsoltságának" hittétele. Legyen nekik az ő hitük szerint ! DE CSAK NEKIK. Nekünk jó lesz az igazság is, aminek kicsi szeletét Barabássy úr is mutatja. :-)

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások