20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 július 04, péntek

A magyar az ellenség

Szerző: Fodor István

A cél szentesítette az eszközt, de nem egészen biztos ám, hogy az általam nem túlzottan tisztelt magyar kormányfő nem akar ebédelni Ficóval.

 

A magyar az ellenség

 Egykoron azt hittük, hogy Magyarország európai uniós csatlakozása, meg az ezzel együtt járó „határ-légiesítés” megoldja világjáró gondjainkat. Kiderült, hogy nem. Ám korántsem csupán az utazásról van szó, hanem a kisebbségi jogok egyéb érvényesüléséről.

Mi is történik most?

Az a valószínű, hogy az uniós csatlakozás érdekében Szlovákia és Románia is ígéretet tett, hogy a kisebbségek egyenrangúvá válnak, miközben a Felvidéken „bekeményített” az oktatási miniszter (Slota embere), ugyanakkor Kárpátalján is (nekik annyi közük sincs az EU-hoz, mint nekünk) igyekeznek teljesen átfaragni az oktatási rendszert, vagyis pár év múlva már jóformán csak az ukrán nyelv érvényesülne. Miként Szlovákiában – fokozatosan leépítve a magyart – a szlovák. De a románokat sem kell nagyon félteni!

Reményik Sándor nem véletlenül fogalmazta meg versében, hogy nem szabad hagyni elveszni a templomot és az iskolát. Ez nemzethalált jelentene.

Hogyne tudnák mindezt az identitásukat kereső szlovákok vagy éppen az ukrán nacionalisták, akik a hatalmas orosz népesség ellen nem képesek semmit sem tenni, de meggyalázhatnak a Vereckei-hágón magyar emlékművet. Gondolom, ha nem teljesen primitívek – ők is tudják, mi is tudjuk – egyáltalán nem Ukrajna elfoglalásáról van szó, csupán a honfoglalásról. Szerintem még a legnagyobb magyar nacionalisták sem gondolják, hogy a Kárpátok csúcsától eredhetne Magyarország.

Eléggé egyértelmű, hogy Szlovákia (és Románia is) a kisebbségi ügyek intézésében addig volt társ, amíg be nem került az Európai Unióba. Azóta igyekeznek visszakozni!

A cél szentesítette az eszközt, de nem egészen biztos ám, hogy az általam nem túlzottan tisztelt magyar kormányfő nem akar ebédelni Ficóval.

A királyok sem maguk kóstolták meg az ebédet…

Fodor István

Forrás: magyarszo.com
 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások