20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 július 08, kedd

Az egészséges fogyókúra alappillérei

Szerző: vitaltippek.hu

A fogyókúra kiemelkedő segítőtársa a lédús gyümölcs, mely egyben az egészséges táplálkozás alapköve. Az alma kiváló tisztítószer és vitaminforrás.

A fogyókúra és az egészséges táplálkozás alappillére a zöldség. Ízlésünknek megfelelően szinte mindenféle zöldség fogyasztható párolva. Sok zöldség, kevés párolt hússal tökéletes ebéd. A zöldség mindenféle ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz, amire szükségünk van, így fogyasztása különösen fontos.
Emellett a nyers zöldség is ajánlott, mivel ezek a vitaminok és ásványi anyagok igazi tárházai. A reszelt sárgarépa és reszelt cékla feltölti a szervezetet minden szükséges anyaggal. A nyers vegyes zöldségsaláta pedig igazi vitaminbomba. Retek, uborka, sárgarépa, cékla, hagyma és bármi egyéb, amit szeretünk felszeletelve, kefirrel leöntve remek étel és a sok rost miatt a fogyókúra értékes része. Lelje örömét az újfajta ételek elkészítésében, használja kreativitását, de számos könyv is kapható ebben a témában.
A fogyókúra kiemelkedő segítőtársa a lédús gyümölcs, mely egyben az egészséges táplálkozás alapköve. Az alma kiváló tisztítószer és vitaminforrás. Egyen ízlésének megfelelő almát és egyéb gyümölcsöt. Nyári gyümölcseink hasznos segítőtársaink a fogyókúra véghezviteléhez. A dinnye átmossa az egész szervezetet, kitisztítja a veséket. A szőlőkúra csodákat művel a szervezetben.
Hetente tartson egy gyümölcsnapot, amikor csak délután 5-6 óra tájékán fogyaszt szilárd, de könnyű ételt. De nem kell erőltetni. Ha csak délig bírja gyümölcsön, nem baj. A lényeg az, hogy heti egy alkalommal "pihentesse" az emésztőrendszerét azáltal, hogy könnyen emészthető ételt fogyaszt. Egy ilyen nap után másnap sokkal jobban érzi magát.
Az a jó fogyókúra, ahol a személy nem éhezik. Napról-napra jobban érzi magát a bőrében és a sikereit látva, később is mértéket tart, amikor már elérte a kívánt karcsúságot. Ez nem lehetetlen. Közben próbára teszi magát, hogy mire képes. Ellenáll az egészségtelen, hizlaló ételek csábításának.

Hozzászólás  

#2 enni vagy nem enni. ?úgyistudodki 2018-09-20 13:39
Többnyire a hízás nem szervi, hanem LELKI tünet! Hiszen amit nem tud a fejébe megoldani, azt lenyomja az alsó régiókba,mint a gyomor vagy a nemi szervek irányába. Semmi nem jelenik meg a testen,ha nem előbb az elmében. Irigy ,kapzsi,önző,egoista emberek problémája,hiszen a lelki problémáit evéssel nyomja el. Minden mindegy,csak sok legyen. Nem táplálkozik,hanem a két ízlelő bimbóját szolgálja ki. Többségében szemetekkel tömi magát,amitől felmegy a vércukra,majd amilyen hamar felment,olyan hamar zuhanni is kezd,ami éhségérzettel jár,és kezdődik előröl minden. Cukor,csoki (semmi szüksége nincs a szervezetnek ezekre,ahogy fehér kenyérre,és süteményekre sem) éhség króm hiányra utal, vagy a belekben el burjánzott paraziták,gombák,élősdik elszaporodására,amik cukorból élősködnek. Az első dolog felhagyni a "szemét kajákkal,szembe nézni a feladatokkal,amit problémának vett,zöldség gyümölcs,vagy annak leve délig, saláta hal,délben, kefír,vagy joghurt,kevés sonka,pattogatott kukorica,vagy barna rizs,legfeljebb este 8-ig. Ha napközben éhes,dió,mandula,vagy sárgabarack mag,napi min. 2 liter desztillált víz. Ez működik! Nem fogyókúra,hanem normális életvitel. Tekintsen úgy a testére,mint egy templomra,oda se visz be akármit. A teste által tudja megvalósítani azt a feladatot,amiért eljött erre a bolygóra. Akkor kezelje is úgy! Ne azért éljen,hogy egyen,hanem azért egyen,hogy Éljen! Legalább annyit foglalkozzon a lelkével,amennyit a testével,mert egyik nincs a másik nélkül.
+1 #1 Kósáné K Mária 2011-12-05 12:37
Egészséges fogyás lehetséges, dehogy egészséges fogyókúra? Már magában a megnevezésben, hogy fogyókúra, lehet látni, hogy arra utal, hogy mindig újra megismételt folyamatról van szó.
A fogyókúra sosem egészséges, - és nem is szabad sosem fogyókúrázni, - csak egészséget hozhat létre, de csak akkor, ha nem kúraszerűen hajtjuk végre, hanem életformaként változtatunk szokásainkon, az egészségügyi állapotunknak megfelelően, ami miatt maga a súlynövekmény létrejött. Ennek a folyamatnak az elején, lehet diétáról beszélni, de kúráról nem. A kúrák olyanok, mint az emlékeztető tetanusz oltások, a diéták jobbá tévő időszakos lehetőségek a szervezet részére, hogy időt adjunk neki az egészséges helyrehozatalra.
Akinek fogynia kell, azt kell megkeresnie, hogy mi miatt hízott meg, s azt kell gyógyítani szervileg, ha pedig a nem megfelelő táplálkozás az alapja és a hiánytünetek, illetve valamely ételek túlzott fogyasztása az oka a hízásnak, akkor lassan és folyamatosan át kell állítani a lehetséges legoptimálisabban elérhető táplálkozásra. Ennek a legoptimálisabbnak két tényezője van, egyrészt a róla való tudás, másrészt az anyagi háttér, de akkor is törekedni kell rá, mert az élelmekről való tudás, még a legolcsóbb alapanyagokból is kihozhatja az "egészséget".
Miután a kiegyensúlyozott étrend melletti fogyás létrejött, nem szabad visszatérni megint az előtte lévő táplálkozási szokásokhoz, mert így válik ez "pin-pong effektusossá". Valamint minél többször késztettjük szervezetünk drasztikus megoldások által erre a fogyási tevékenységre, annál jobban úgy gondolkodik rólunk, hogy "döntsük már el végre", hogy mit is akarunk, de addig is, míg ezt megtesszük, többet ő nem segít nekünk a fogyásban.
Ezen nem kell csodálkozni, hisz mi sem szívesen adunk kölcsön olyan embereknek, akik még az előzőleg adott kölcsönöket sem adták meg.
A fogyókúrázók tulajdonképen egy olyan folyamatot indítanak el önmagukban, amire a sejtjeik úgy reagálnak, hogy végre állandósult változás, és jobb élet fog eljönni utána a számukra, és nem egy leterhelt szervezetet kell majd tovább szolgálniuk. Ezzel ellentétben, miután a folyamatot megszakítják a fogyókúrázók, becsapják a saját szervezetüket. Ki hinne ezek után a legközelebbi alkalommal egy ilyen ajánlatnak?

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások