20230322
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2011 február 22, kedd

Sound „boncol” / A legizgatóbb méreg - születéstől a halálig: glutamát

Szerző: Sound

Kedves honfitársak!

Mint igértem is Koós Gabinak, hogy ezt a körlevelet megfogom jelentetni miután egyik szakértônk aki közös barátunk is véleményt mond róla. Ma, Sound mondanivalójával együtt teszem közzé ezt a figyelmeztetô ismertetôt.

Sound bekezdésével kezdem és Gabi által beküldött felboncolt anyaggal folytassuk. >Zoli<

Kedves Zoltán!
Elnézésed kérem, most pár napig nem voltam net-közelben.
A cikk teljes egészében fedi/fedheti a valóságot, mert már öt éve tiltom betegeimnek a félkész és készételek valamint ízesítők fogyasztását, s ha ezt megteszik két év alatt teljesen képesek rendbe jönni.
A hiperaktív gyermekeket is bió termékekre állítjuk át, s utána kedves, aranyos, kezelhető gyermekekké válnak.
A túlsúlyos megközelítés, és a többgenerációs elfajulásban is teljesen egyet kell értsek a cikk írójával, sajnos.
Az egyedüli lehetőség számunkra, ha minél előbb saját terméket termelünk, és leadunk az "igényességünkből" és megint ugyanolyan puritánokká válunk, mint dédszüleink voltak, és semmit nem fogyasztunk, amit nem tudunk beazonosítani, vagy nem tudjuk, hogy honnan származik és mi lehet benne. Én, és már nagyon sokan, így élünk évek óta, inkább nem eszünk valamilyen terméket, ha elfogyott, minthogy mérgezettet vegyünk magunkhoz. Meg kell tanulnunk "nem"-et mondani a fogyasztói társadalomnak.
 
Amikor felrakod, akkor kérlek ezt a részt emeld ki valahogyan, hogy feltűnő legyen:


"Aki nátrium glutamáttal telepakolt ételt eszik, annak néhány fűszernövény, melyek blokkolják a glutamic savat, csillapítják a glutamát toxikus hatásait: a kurkuma, silimarin, vagy gingko biloba."


( A silimarin a Máriatövis fő hatóanyaga, a Gingko bilobát, pedig mint Páfrányfenyőt ismerjük, illetve a leveléből készült készítmények kerülnek hozzánk, s ezek már nem fűszerek, hanem gyógynövények és a silimarin csak a gyógynövény hatóanyagának megnevezése.)


* * *


 A legizgatóbb méreg - születéstől a halálig: glutamát


http://kataklizma.info/2011/02/02/a-legizagatobb-mereg-szuletestol-a-halalig-glutamat

 Ha elolvassa cikkünket megtudja, mik azok a glutamát receptorok. Arra is választ kap, miért rakják tele a gyártók nátriumglutamáttal az élelmiszereket.

Ismeri az E621-et ? (MSG = Mono-Sodium Glutamate szerk.) Ha nem tudja mi ez, olvasson tovább.

Hogy ki a felelős ezért a ételmérgezésért? Kiderült, hogy agydaganatot es rákot okoz. Az amerikai kormány nem akarta beismerni, hogy hibát követtek el, mert az ugye az rosszul nézett volna ki számukra. Inkább hazudoztak és visszatartották a kutatások eredményeit, melyek bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a fogyasztása.

A legnagyobb multik valamint a média is kezében tartja a kormányokat. Újságokban, rádióban tv-ben nem lehet az igazságra találni, mert a főszerkesztő kihúzza a cikkeket. Rengeteg fitness újság van a piacon, ha a mélyére nézünk kiderül, a Monsanto cég áll a háttérükben. Ez a cég akarta elérni, hogy Magyarországon is kötelező legyen az általa kifejlesztett génkezelt kukorica termelése. Ez a cég akarja a világ összes ételét ellenőrizni. Nemrég Indiában néhány földműves öngyilkos lett a Monsanto miatt.

Szóval akkor ez is azt jelenti, hogy már a fitness újságokban leirtaknak sem lehet hinni!? Nagyon jól tudják ezek a nagy cégek, hogyan kell, és lehet az embereket manipulálni. Tudják, hogy csak azt hisszük el, amit olvasunk a magazinokban vagy a tv-ben látunk. Egyetlen kormány sem húz hasznot abból, ha a nép fizikálisan és mentálisan egészséges. Ilyen néptől rettegne a kormány.

Agykontroll, vastagon.

Dr Russel Blaylock, aki a nátriumglutamát keresztapja írta az "Exitotoxins" című könyvet, melyben pld. a NutraSweet és aszpartám édesítőszerekről is beszélt. Rájöttek, hogy az agy külső részén is glutamát receptor sejtek vannak, csakúgy, mint minden belső szervben és szövetben. Az egész emésztőrendszer a nyelőcsőtől a vastagbélig ilyen glutamát receptorokat tartalmaz.

A szív elektromos irányító rendszere is számos glutamát receptorral rendelkezik. A spermiumot, csontokat, mellékveséket, tüdőt, petefészket és a kálcium lerakódását is a glutamát receptorok ellenőrzik. Tehát mikor nátriumglutamátot eszik (E621), akkor a vérében a nátriumglutamát szint megemelkedhet akár 20-szoros értékre is. Ezért rohannak sokan wc-re étkezés után, izgalmi állapotba kerülnek a nyelőcső és bél receptorai. Előfordulhat, hogy irrátibilis bélszindrómát vált ki, vagy ha ez már kialakult, akkor sokkal rosszabb lehet a helyzet. Reflux esetén is romolhat az állapota. Sokszor ez is okozza a szívinfarktust, mert megzavarja a szív áramellátátát a túlzott glutamát fogyasztása.

A vizsgálatok minden ilyen esetben alacsony magnézium mennyiséget állapítottak meg. A szervezet alacsony magnézium szintje esetén a glutamát receptor hiperérzékennyé válik. Az emberek, főleg az atléták, elég könnyen szívinfarktust kaphatnak a glutamát receptorok miatt, ha nem szednek extra magnézium kiegészítőket. Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát isznak edzés előtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és miatt rendkivűl megnő a veszély, hogy azonnal szívinfarktust kapjon az illető.

Szokott Ön cukormentes Red Bull-t adni gyermekének vagy iszik-e ilyet edzés előtt? Persze a halotti bizonyítványon nem azt tüntetik fel, hogy "a halál oka: nátriumglutamát". Többek között azért sem, mert az orvosoknak fogalma sincs a nátriumglutamát kutatások eredményeiről. Felhúzott szemöldökkel néznek egymásra és a halál okát ráfogják valamire, jobb híján: szívinfarktus. Még a kardiológusok sem tudják, hogy a szív elektromos irányító rendszerében, de magában a szívizomban is glutamát receptorok vannak, Emberek millióinak szívritmuszavara (Arrhythmia) van, amely életveszélyes, de egyetlen orvos sem hívja fel a betegek figyelmét, hogy óvakodjanak a nátriumglutamáttól és aszpartámtól, pedig ezek okozzák a szívinfarktus legnagyobb veszélyét.

A bébiételekkel ugyanez a helyzet. Azt hazudják, hogy kivették a bébiételekből a nátriumglutamátot. De ez nem igaz. Kivették a szintiszta nátriumglutamátot, és átnevezték "hidrolizált fehérje" és "kazeinát" valamint egy tucat más névre. Az összes bébiétel címkéjén látható, tele vannak nátriumglutamáttal. Szegény anyukák, tudtuk nélkül károsítják gyermekük idegrendszerét. Pedig az első 18 hónap a legfontosabb időszak a bébi életében, hogy ne adjunk neki semmilyen toxikus ételt. Csodálkoznak, hogy gyermekük túlsúlyos vagy kövér? Állatkísérletekben megfigyelték, hogy az ételekhez adott nátriumglutamát azonnal elkezdte hízlalni az állatokat. Ha kivonnák a forgalomból, a gyártók százmillárdokat veszítenének. Gondoljon csak arra, hogy mennyi pénzt keresnek ezzel. És azzal, hogy a nátriumglutamát által okozott tüneteket, betegségeket kezelik. A kormánynak ez igy nagyon jó, ők kontrollálják az élelmiszer törvényeket, melyekben a szénhidrát, zabpehely, cukor és hasonló termékek ajánlott bevitelét kezelik.

Ne izgassa fel magát, Magyarországon is van élelmiszer ajánlás és törvény! Észrevette, hogy inkább különböző szénhidrátokat és a fehér kenyeret tartja előnyben a tápanyagdús teljes kiőrlésű kenyér helyett? Vagy állandóan sült krumplit kivám köretnek? Ismerős, ugye? A nátriumglutamáttal felszedett súlyt elég nehéz edzéssel leadni, de még annál is nehezebb leszokni azokról az ételekről, melyek tele vannak az étvágyát irányító glutamáttal. Ezek a metabolizmust is kibillentik az egyensúlyából. Ezért is nő a hátsó felük, és egyre nagyobb lesz.

Az elhízáson kívül metabolikus szindromát is okoz, így leptin érzékenység alakul ki. Ez az a hormon, amely a bevitt/leadott energiát, azaz a metabolizmust is szabályozza. Dr. Blaylock azt is bebizonyította, hogy nagyon kevés nátriumglutamát elég a leptin érzéketlenség kialakulásához.

A nátrumglutamát egyik legveszélyesebb formája a szójakivonat. A szójabab természetes módon nagymennyiségű glutamátot tartalmaz. Jóval többet, mint bármelyik növény, zöldség. A szója hidrolizálása során a szója fehérje elválik a glutamáttól. A glutamát szintje ezért jóval magasabb a vegetáriánus ételekben. A vegetáriánusok úgy eszik az ilyen ételeket, mintha ezek lennének a legegészségesebbek a világon. Ne feledjük, a nátriumglutamát a legizgatóbb "méreg". Minél több van belőle az ételben, annál finomabbnak tűnik, és annál többet akar enni belőle.

25 éven keresztül CT-vel vizsgálták egy olyan csoportot, azok közül, akik a legtöbb szójás ételeket fogyasztották. A tanulmány eredménye az volt, hogy a legtöbb szóját fogyasztóknál fordult elő a legmagasabb arányú elmebaj (dementia), illetve agysorvadás. Ezeknek az embereknek mangán szintjük is jóval magasabb, amely az agy ugyanazon részére mérgező, ahol az ismereteink szerint a Parkinson-kór keletkezik. A legtöbb vegetariánus megeszi a különböző méregkeverékeket a szójaételekben, és azt hiszi, hogy egészséges és tápláló. Holott hihetetlen módon pusztítják idegrendszerüket, csakúgy, mint más belső szervüket is. Ez nem azt jelenti, hogy aki nem vegetárianus, az nem mérgezi magát. Csak lehet, hogy nem eszik annyi szóját. A magyar ember legtöbbször vegetával és piros arannyal főz, melyek bővelkednek ebben az "idegméregben".

Dr Blaylock már annyi kutatást végzett a nátriumglutamáttal kapcsolatban, hogy az amerikai kormány nem tud, nem mer ellene tenni. A kutatás eredményeit még a kormányok és az FDA (Élelmiszer Hivatal) korrupt kutató orvosai sem tudják megcáfolni. Hagyják, hogy dolgozzon magában, de nem engedik a média közelébe, hogy nyilatkozzon a nátriumglutamátról vagy a NutraSweet és társairól. Igazából a legjobban attól fél a kormány, ha elvesztené a csatát Dr. Blaylock ellen, az rossz eredményhez vezetne. Hogyan magyaráznák meg a népnek, hogy miért hazudtak, és miért kellett meghalnia emberek millióinak a nátriumglutamát fogyasztása miatt. Dr Blaylock egyetlen lehetősége az emberek tudomására hozni, hogy milyen eldugott veszély leselkedik rájuk az ételekben, az általa írt könyvek, videók, és nyilatkozatok, sokszor a "föld alatt". Magazinok, újságok, tv csatornák feketelistán tartják, ott nem engedik szerepelni, nyilatkozni.

Emberek tizmilliói fogyasztanak nátriumglutamátot, édesítőszereket, és senki nem mondja, hogy ezektől a szerektől mindenféle neurológia problémánk lesz, beleértve a halált is, mint mellékhatást. Dr Blaylock beszámol arról is, több ezer betegét szabadította meg a gyógyszerek szedésétől azzal, hogy megtiltotta nekik a nátriumglutamátot tartalmazó ételek fogyasztását, és magnézium kiegészítőket adott. Pedig ezek a betegek mind különböző neurológiai betegségtől szenvedtek, különböző epilepsziás jellegű rohamokkal. Arról nem beszélve, hogy a nagymennyiségű gyógyszerek szedése ellenére is rohamuk volt.

A legtöbb ideggyógyásznak, és azon orvosoknak, akik rohambetegségeket kezelnek fogalmuk sincs a nátriumglutamát káros élettani hatásáról. Persze hogy nincs fogalmuk. De ha lenne, akkor is minden este azon meditálnának, hogy a nátriumglutamát fogalma kimenjen a fejükből, hiszen a gyógyítás nem üzlet. Minden idegtudománnyal foglalkozó újság glutamát receptorokról beszél. Ma nagyon felkapott dolog. Ellenben arról senki nem beszél és ír, hogy mit keres a glutamát az ételben koncentrált formában, és miért? Csak arról beszélnek, hogy a glutamát egyfajta izgató méreg. De arról már nem, hogy a gyermekeknél is egyre több szívinfarktust okoz, és nem tudjuk mitől történhetett, hiszen tegnap még semmi baja nem volt a gyermeknek, ma meg megállt a szíve. Esetleg ma éppen megvakult az egyik családtagunk és hasonló helyzet állt elő.

Ha megkérdezi az élelmiszergyártó cégeket, hogy az "élesztő-kivonat" (nátriumglutamát) mit keres a csomagoláson levő összetevők listáján, büszkén mondják, hogy a glutamát természetes formában fordul elő a természetben. A paradicsom és tengeri hinár is tartalmazza. Úgy gondolják, jogosan írják hatalmas betűkkel a csomagolásra, hogy "100%-ban természetes". Ez a HAZUGSÁG! A természetben teljesen más kötésben vannak jelen ezek a glutamátok. Különböző aminosav csoportokban vannak jelen, nem pedig elizolált-szabad-minosavként. Ha tényleg természetes formájában fogyasztja a glutamátot, mint komplex fehérjét, azt a gyomor képes rendesen megemészteni. Az emésztőrendszerben szinte nincs szabadkötésű aminosav a paradicsomból, és a tengeri hinárból, vagy bármilyen más természetes ételből. Szabad kötésű aminosav nem létezik a gyomorban, hiszen ha természetes az étel, akkor az kombinált aminosavként szívódik fel, amit a máj lebont, így nagyon kicsi koncentrátumban fordul elő. Ezért a szervezetnek nem okoz gondot. Ha a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az ételhez, akkor az már nem természetes, és a címkézés is megtévesztő. Miután az aminosavból szabadkötésű aminosavat állítanak elő, ez a szervezet számára már méreg.

Ha az emésztőrendszeren keresztül az a glutamic sav a szervezetbe kerül, akkor a vér glutamic-sav szintje 20-szorosára emelkedik, de gyakori a 40-szeres koncentráció is. Az ugynevezett "blood brain barrier" nem képes ilyen mennyiségű glutamic-savat lebontani, mivel ez nem természetes neki. Tehát az állitás az étel csomagolásán, hogy " természetes", egy nagy hazugság.

Aki nátriumglutamáttal telepakolt ételt eszik, annak néhány fűszernövény, melyek blokkolják a glutamic savat, csillapítják a glutamát toxikus hatásait: a kurkuma, silimarin, vagy gingko biloba. De a legjobb javaslat az, hogy messziről kerülje a csomagolt ételeket. Egyetlen csomagolt ételről sem lehet biztosan állítani, hogy ne lenne tele glutamáttal. Az összetevők listáján kiderül, hogy a glutamát nem is egyszer, hanem 2-3 vagy többször is szerepel.

Az összetevő listát úgy kell értelmezni, hogy a legelső helyen levőből van a legtöbb, a második helyen levőből a második legtöbb, és így tovább.

Néhány eldugott glutamát név, melyet érdemes figyelni: minden ami "hidrolizált", élesztőkivonatok, monosodium glutamate, monopotassium glutamate, glutamate, glutamic-sav, zöldség-fehérje kivonat, zselatin, minden ami "autolizalt" (autolyzed), sodium caseinate, búza-kivonat, mesterséges izesités, természetes izesítés, aroma-azonos ízesítés, kalcium caseinate, texturált-fehérje, tejsavó-izolátumok, ízfokozók. Valószinüleg fut még más néven is. Ha az összetevők listája "fűszerek" megnevezést tartalmaz, akkor a legtöbb esetben az is tartalmaz glutamátot. A törvény szerint, ha az ételhez már előre összekevert állapotban adnak hozzá valamit, akkor nem kell feltüntetni az összetevők listáján a glutamátot. Csak azt kell ráirni, hogy paprika-bors keverék, de közben tele van glutamáttal is. Ellenben a címkére csak annyi kerül: "fűszerek". Ha az összetevő listáján több glutamátnak megfelelő nevet lát, az annyit jelent, hogy az étel nagy mennyiségben tartalmaz glutamátot.

Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tudja letenni a chips-es zacskót, ha egyszer nekiállt az evésnek? Nézze meg az összetevők listáját, a hidrogénezett olajokon kívül tele van glutamáttal. Az izgató toxinok túlizgatják az érzékelőbimbókat a nyelvén, és további habzsolásra késztetik. A toxikus hatás nem fejeződik be a nyelvnél, tovább izgatja az emésztőrendszer glutamát receptorait, aztán a glutamát bekerül a véráramlatba, onnan az agyába, és az agyban az agysejtjei a szó szoros értelmében szétdurrannak. mivel a glutamát túlizgatja őket. Vigyázzon, ne ez legyen a legnagyobb izgalma! Aztán a lelkiismeretének könnyítése miatt a chips-et leöblíti diétás kólával, és a kólában levő aszpartám rátesz még 1-2 lapáttal. Kész a recept egy jó kis szivinfarktusra vagy agydaganatra, de lehet, hogy csak megvakul tőle. Bármelyik is az eredmény, mind csupa izgalom.

Egyetlen kérdés maradt: miért teszik a nátriumglutamátot az ételbe? Azért, mert a feldolgozott ételeknek egyébként hányingert keltő íze lenne, és nem enné meg senki. Továbbá késztet az evésre, hízlal, betegséget okoz. Vagyis üzletet hoz a házhoz. Állatkísérletet is végeztek az aszpartámmal. 108 patkányt etettek 2 év 8 hónapig az édesítőszerrel. Egy dobozos kólában található aszpartám 2/3 részét etették velük. Az eredmény: TUMOR.

Az egészséges és hosszú életet lehet és kell is irányítani!

Írta: Dr. Horváth István MD

Forrás: internet
 


*     *     *        A nátrium-glutamát (monosodium glutamate, vagyis MSG) széles körben elterjedt adalékanyag, ami arra hivatott, hogy az étel ízét intenzívebbé tegye. Szinte minden készételben megtalálható a fagyasztott thai vacsorától a burgonyaszirmon át a virsliig, de a leveskocka sem létezhet nélküle. A probléma ezzel az, hogy a népesség több, mint harminc százaléka érzékeny a nátrium-glutamátra, és az intenzív íz mellé jócska adag testi tünetet is kap, amit más néven "Kínai étterem szindrómának" neveznek.

Kis történelem. A nátrium-glutamát gyökerei Japánban keresendők, akik a kombu nevű, tápanyagban gazdag tengeri hínárt használták ízfokozónak már évezredek óta. 1908-ban Dr. Kikunae Ikeda sikeresen izolálta a kombuban levő ízfokozó kémiai anyagot, ez volt a glutamát. Innentől nem volt szükség arra, hogy feltétlenül a hínárból nyerjék ki az anyagot, ma már igen gusztustalan módszerrel állítják elő az MSG-t. Dr. Ikeda egy barátjával céget alapított az anyag nátrium-glutamátként való forgalmazására, és Ajinomoto néven a következő évtizedekben töretlenül ívelt felfelé a cég pályája. (Csak megemlítem, hogy az Ajinomoto az a cég, akinek a közbenjárására sikerült végül az aszpartamot is engedélyeztetni az USA-ban, hiszen ők képesek voltak egy olyan tanulmányt produkálni, amit még a Searle sem: náluk valahogy kimaradt az agytumor a patkánykísérletek eredményeiből.) A nyugati világ hiénái a II. világháború során fedezték fel ezt az anyagot, és az élelmiszergyártók minden jelentősebb tanulmány nélkül kezdték el tömegesen használni a jelentős költségcsökkentés reményében. Valószínűleg bejött a dolog, hiszen 1940 óta minden évtizedben duplájára nő az MSG-felhasználás.

Mit tesz az MSG?

Az anyag felettébb érdekes: ugyan bekerül az ételbe, de nincs tápanyagértéke, nincs semmilyen hatással az ételre, amibe teszik, és nincs önmagában semmilyen íze. Az ízfokozó hatását úgy éri el, hogy az ízlelőbimbókat stimulálja, és végül is "átveri" az agyat: az ember azt gondolná, igazi pipiből vannak azok a jó kis csirkefalatok, pedig több abban a szója, mint a szárnyas. Az MSG nem az ételre hat, hanem rád. Az ételgyártók ezt nagyon jól tudják, de mennyivel olcsóbb így előállítani egy "ízletes" zacskós levest, vagy gyorséttermi hamburgert! És hol van még akkor az évente több, mint 250000 tonna eladott nátrium-glutamátból származó profit?

Honnan tudjuk, hogy a nátrium-glutamát ilyen tüneteket produkál? Ha az FDA-n (amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal) múlna, sosem tudnánk meg, mert gondosan eltusolják a panaszokat. Az azonosításbeli nehézséget az okozza, hogy az MSG fogyasztását követően 2-48 órán belül bármikor jelentkezhetnek a panaszok, ráadásul egyénenként változó az is, mekkora mennyiségű MSG elfogyasztása után reagál valakinek a szervezete. Igazából szerencsésnek mondhatóak azok, akik reakciót mutatnak erre az anyagra, ugyanis mindenkinél okoz károsodást, csak van, akinél csendeskén, a felszín alatt munkálkodik az MSG. A gyerekek sokkal inkább ki vannak téve a veszélyének, hiszen a vér-agy gát valamivel fejletlenebb állapota és a gyermekbetegségekkor legyengült funkciója következtében sokkal könnyebben jutnak el az agyukba a mérgező anyagok.

És a kísérletek?

A nátrium-glutamát káros hatásairól már 1968-ban lehetett szakmai cikket olvasni a New England Journal of Medicine-ben, és azóta is számos kísérlet bizonyította sejtméreg mivoltát. Az elmúlt három évtized során egyre több tanulmány mutatta ki, milyen károkat képes okozni az MSG. Természetesen ezalatt az idő alatt az Ajinomoto sem tétlenkedett: 12 nagy amerikai élelmiszergyártó céggel együtt megalapították a Glutamát Szövetséget, ami a közönségkapcsolatokért (PR) felelős, és a Nemzetközi Glutamát Technikai Bizottságot, ami olyan "kísérleteket" pénzel, amelyek a nátrium-glutamát veszélytelen mivoltát hirdetik. A hihetetlen összefonódásokra képes, profitért bármire hajlandó FDA-tisztviselők ennek csak örülnek, viszont egy valamennyire képzett orvosnak azonnal szemet szúrnak az ilyen kísérletek égbekiáltó módszertani és statisztikai pontatlanságai. Nem valószínű, hogy véletlenül kapott aszpartamot a kísérleti alanyok másik csoportja, tudván, hogy a benne levő aszpartát hatásában igen hasonló idegméreg, és így könnyű azt mondani: az MSG-s csoport semmi különbséget nem mutatott az MSG-t nem fogyasztókhoz képest. És azt is nehezen hiszem, hogy egy másik kísérlet során egy embereken végzett kísérlethez eléggé képzett orvoscsoportnak nem tűnik fel az a csekélység, hogy az MSG-t kapó páciensek a beszedést megelőzően rendszeresen olyan anyagot kaptak, ami meggátolja az MSG felszívódását. Amúgy biztos feltűnt nekik, talán ezért is hagyták ki ezt az aprócska tényt az FDA-hoz eljuttatott hivatalos jelentésből. H. Schaumburg a 60-as évek végén úgy becsülte, az amerikai népesség harminc százaléka szenved az MSG okozta tünetektől, akár ismerik az okot, akár nem. Ezt később több független kísérlet is megerősítette, bár a Glutamát Szövetségnek sikerült bebizonyítania azt is, hogy ez a szám mindössze 1,8 %.

De hát ez csak fehérje!

Persze, mint az aszpartam... Igen, a glutamát a fehérje egyik alkotóeleme, és mindannyian tudjuk, hogy a fehérje nélkülözhetetlen az egészséghez. Viszont a fehérje olyan, mint egy kirakós játék: a különböző fehérjék különböző aminosavakból épülnek fel. És ha az aminosavakból, amelyek az adott fehérjét alkotják, némelyik hiányzik, vagy nincs meg egészben, a fehérje már nem is ugyanaz a fehérje. Amikor az aminosavak csak szétszórtan lézengenek, akkor a fehérje megszűnik létezni. Fehérjét fogyasztani egy dolog. És egészen más dolog szabad, önmagukban álló aminosavakat fogyasztani, bár a tudósok nincsenek teljes egyetértésben azzal kapcsolatban, mi történik ilyenkor. Az egyik elmélet szerint amikor szabad glutamátot fogyasztunk, a test aminosav-egyensúlya felborul, és a szervezet azt észleli, hogy ezen igazítania kell. Ugyanúgy reagál, mint mérgezés, stressz, vagy bizonyos betegségek esetén. Egy másik elmélet szerint az "ipari glutamát" előállítási módja az, ami ilyen hatással van a testünkre, hiszen a paradicsomban és bizonyos sajtokban is találni szabad glutaminsavat, mégsem épül le tőlük az agyunk. Egy biztos, a független állatkísérletek a következőkre jutottak: az MSG-vel tesztelt, eleve szemproblémás patkányok retinája teljesen szétroncsolódott a szer hatására, ráadásul az agyalapi mirigyeik működése is felborult. A glutamáttal etetett terhes majmok utódainál agykárosodásokat tapasztaltak, és a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a nátrium-glutamát hozzájárulhat az agytumor, a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór, az elhízás, a fizikai eredetű depresszió és a magas vércukor kialakulásához is.

A nátrium-glutamát elhízást okozhat. Amikor a szervezetbe kerül, hasonlóan a cukorhoz, az MSG beindítja az inzulin-kibocsátást. Ezzel elindul a zsírraktározási folyamat, és ha valaki érzékeny a nátrium-glutamátra, ez idővel gyengíti a sejtek inzulin-érzékenységét, és az illető jó úton lesz a cukorbetegség felé. Ha eddig nem is fajul a helyzet, mindenképp érdekes jelenség a "gyorsétterem-függőség" (hogy nevet ne említsünk): a szénhidrátfüggőséghez hasonlóan az inzulin-kibocsátással függ össze, csak éppen jelen estben nem a cukor, hanem a nátrium-glutamát okozza.

Bújócska, de okosan.

Az élelmiszergyártók tisztában vannak azzal, hogy - legalábbis az USA-ban - a fogyasztók elkerülik a nátrium-glutamát tartalmú termékeket, ezért mindent kitalálnak, hogy elrejtsék azt a címkén. Nincs túl nehéz dolguk, mivel az FDA úgy döntött, csak az önmagában használt, 99%-os MSG-t kötelező feltüntetni, viszont ha a termék egyik összetevője tartalmaz MSG-t, azt már nem kell ráírni a címkére. Így lehet sok-sok "MSG-FREE" (nátrium-glutamát- mentes) feliratú terméket látni az amerikai üzletek polcain, pedig a valóságban a nagyobbik részük igenis nátrium-glutamáttal készült. A magyar élelmiszercímkézési szabályozások némileg eltérőek, de a következő feliratok mindenképp óvatosságra kéne, hogy intsenek: ízfokozók, E 621, hidrolizált növényi fehérje, élesztőkivonat, texturált fehérje. A következő termékek általában tartalmaznak nátrium-glutamátot: ételízesítők, leveskockák, zacskós levesek, szószok, alapok, üveges szószok, feltétek, fagyasztott készételek, virslik, felvágottak, szójatermékek, üdítőitalok, és még ki tudja, mi minden.

Forrás: Körlevelek, internet és Sound
Hozzászólások megtekintése
Szántód
(Szabó Éva, 2011.02.24 11:12)

Az élő példa én magam is lehetek,ezt én be is bizonyítottam.Teljesen átprogramozza a szervezetet,megváltoztatja a gondolkodást és halomba gyűjti a betegségeket.Amióta mellőztem ezt a mérget és alakítottam az étrendemen,
50 kg fogytam a 125kg ból.Minden betegségemből ki is gyógyúltam,, és ezt mind 6 hónap alatt.Látható a bizonyíték,google Szabó Éva fogyás
címszó alatt.Hamarosan könyvben adom ki az anyagom.Döbbenetes ez a világméretű atombomba.

Válasz
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
(Borsapa, 2011.02.24 05:19)

És, hogy a teljes legyen kör az állati tápokban is biztosan megfelelő mennyiségben adagolva van MSG.

Válasz
Frankó!
(Eszter, 2011.02.23 14:56)

Akkor most már nem csak a kenyérfélét kell vinnem az oviba,és megtiltani minden egyéb ( nasi,vezetékes víz,üdítők,...)gyermekeimmel való fogyasztatását,hanem már nem is fognak ott ebédelni sem!
Hozzáteszem egyébként is gondoltam már erre a Nacl-Kcl mérgezés miatt!
Ok.!Már csak az a kérdés,hogy mikor dolgozzak,vagy inkább vegyem ki az oviból a kicsiket és vigyem magammal őket kapálni?

Válasz
 

 

Megnyitva 9016 alkalommal

Hozzászólás   

#2 Válasz ZolinakSound Válasza 2011-10-08 21:20
Kedves Zoli!

Mint emlékszem, ezt a cikket igazából csak átolvastam, de idő hiányában nem fejtegettem ki igazán. A cikk nem az enyém, és sok helyen vannak benne fogalmazási vagy meg nem értési hibák, így az általad felvetett rész is egy ilyen, logikailag nem teljesen érhető mondat.

Itt a cikkíró, kissé cinikus stílusban, pont arra hívja fel a figyelmet, hogy központilag irányíthatóvá vált az arányok, és egyenként az anyagok használata a félkész és késztermékek gyártása közben, függetlenül attól, hogy arról mi a jelenlegi tudományos ismeret, vagy hogy egyenként maguk az anyagok egészséges táplálékul szolgálnak-e az emberek részére.

Természetesen a zabpehely egészséges, és a szénhidrátok is azok, és a fehérjék is, és a zsírok is, - minden amire a szervezetünknek szüksége van, - azonban az aránypárok felborulása már létrehozhat egészségre káros élelmet. Ha az aránypárokat és összetevőket már eleve megszabják, vagy bizonyos anyagok használatát kifejezetten kötelezik ezekben a termékekben, akkor hiába egészséges maga az alkotóelem, a végtermék akkor is kárára lesz az azt elfogyasztónak.
Ez egy kicsit összefügg a toxikus érték meghatározással, amikor egy anyag, keverékben való alkalmazásakor, megállapítják annak arányát, amikor az a többi alkotórész hígultsága miatt még nem válik mérgezővé a fogyasztó részére, vagyis a napi vagy havi mérgezési tűréshatár mértékét fejezik ki vele.

Ezért szoktam ajánlani még a fűszerek saját összekeverését is az embereknek, valamint minden anyag egyénenkénti, hagyományos feldolgozását otthon, nem mintha magában az alapanyagokban nem találhatnánk turpisságokat mai napság, mivel már a termelési fázisban belekerülnek méreganyagok a sejtállományaikba. A mostani legveszélyesebb formáról a genetikai élelmiszerekről már nem is beszélve, melyek már az anyaméhben génmanipuláltságot hoznak létre a pici emberi szervezetben.

A hagyományos módon termelt zabból készült, vagyis bio zabpehely jó.

Itt azonban megint felkerül egy kérdés a tálcára, hogy csak olyan földben termesztett bió anyag tiszta, mely egyáltalán nem volt soha befogva egyéb művelésre, vagy már azt regenerálták a régi rendszerektől, vagyis tápsós gazdálkodástól. Nem elég a három év hozzá, amit most a biogazdálkodásnál engedélyeznek.
A káliummal telenyomott föld továbbra is hatást gyakorol az elkövetkező idők minden terményére, egészen a káliumforrás teljes kimerüléséig. Ez felezési idő és a rajta termelt termények kálium felszívódási arányának a függvénye.

Fel szokták ugyan hozni indokként, hogy a termelés a felső 20-30 cm-es földrétegben jön létre, de mintha én úgy tudnám, hogy a gyökérzetek többsége sokkal mélyebbre hatolna be a talajba, tehát a földben lévő kálium tovább hat, mint három év. Ez a kálium elsődlegesen akar felszívódni, és másik hatása, hogy gátolja más mikroelemek felszívódását is a növényekbe, pl. magnézium, ami pedig ugye maga a növényi lételem "vére", és egészséges fejlődésének alapja. A földregeneráló eljárás, egy másik külön szakma, de azért engem az is érdekel. :-)
#1 ZabpehelyrőlZoli 2011-10-07 08:47
Kedves Sound!

Mindég nagy érdeklődéssel kísérem olvasom dolgozataidat, mint ezt is itt, már ki tudja hányszor átrágtam. Most egy mondatot fogok ide idézni amit nem értek. Mit akar mondani a mondat a zabpehelyről? Az is mérgező, vagy én értem félre a mondanivalót? Íme a kérdéses mondat:

"A kormánynak ez így nagyon jó, ők kontrollálják az élelmiszer törvényeket, melyekben a szénhidrát, zabpehely, cukor és hasonló termékek ajánlott bevitelét kezelik."

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások