20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 szeptember 19, hétfő

A csontvázak, ha énekelnének

Szerző: Gavallér János

Nos, a demokrácia, ha létezik ma demokrácia és az nem nélkülözi az erkölcsi alapokat, akkor az nem tűrhetné meg, hogy a média a magánérdekek mentén játsszon, befolyásolja a közvéleményt, úgy ahogy épp akarja. De azt sem tűrhetné meg, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, gazdasági bűncselekményeket titkosítsanak.   

Aki tisztességesen akar élni, az tisztességes az őt körülvevő világgal.

Magyarországon, - ahol a lélekigazság a legfontosabb az emberek számára-, megbecstelenített az egymás mellett élés, még pediglen azonképpen, ahogy az elit, az önérvényesülés kérlelhetetlen útján, semmibe vette az írott és az íratlan erkölcsi törvényeket. Nem lehet kérdéses, hogy a szocialista politikai vezetés múltjában, azaz a szocializmusban keresendő, viselkedéskultúrája. Az sem vitatható, hogy a rendszerváltásnak álcázott gazdasági hercehurca csak és kizárólag azoknak jelenthetett előnyt, akik addig is a zavarosban halásztak, hiszen lehetőségük lett tisztára mosni az itt, ott felhalmozott vagyonukat. A kerek asztal egyeztetései és az Antall kormány legfőbb célja, hogy Magyarországon minél előbb kialakuljon a tőkével rendelkező vállalkozási szféra és ennek érdekében kiszolgálta, privatizációs vadtörvényekkel, a hiénákat – semmi kötelezettség nélkül, 1 Ft-ért, a megfelelő pozícióban lévők ölébe hullt a volt népköztársaság vagyona.

Egy a hazájáért felelősséget érző gazdasági vezető réteg, sosem engedte volna meg azt, hogy elherdálódjon – a gazdasági maffia kezén-, a felhalmozott vagyon. De hazánkban, a komcsikultúra méltó folytatásaként, mindent a pökhendi hatalom eszközének, egzisztenciális érvényesülésének rendeltek alá. A politológusok, újságírók pont azok, vagy legalábbis pont abban a morális fertőben, étoszban nőttek fel, ahol minden megengedett volt, avagy a megrendelő szájíze szerint illett, illik megfogalmazni a társadalom bírálatát –elv alapján, megtanulták a semmit-mondás, tudományát. Így a rendvédelmi szervek halászhattak a bűntengeren, míg a nemzedékváltást élő elit, akár fürödhetett a szennyolajban. Megfertőződött az ország, morális zsákutcába kormányozták.

Zörögnek az urak szekrényeiben elrejtett csontvázak!

Hogy mennyire rosszul van felépítve a jóléti társadalmak morális alapja, azt mi sem mutatja jobban, mint a magánmédia megfoghatatlan hatalma.
Van-e olyan kutya, amelyik megmarja a gazdáját? –Ha csak nem veszett meg az a jószág, szolgálja kenyéradóját, legyen az bármilyen gazember!
Nos a globalizációs liberalizált kapitalista média pont olyan, mint a leghűségesebb kutya: Mindig azt teszi, amit elvár tőle gazdája. Így maradhat bírálat nélkül, bármilyen gazdasági hókuszpókusz, igazságtalanság, és így maradhatott Magyarországon megfelelő képviselet nélkül az egyszerű ember. És akkor jönnek a régi káderek, Lengyel László, Aczél Endre, Avar, TGM, stb., akik tudják, merik, akarják jobbá, szebbé tenni ezt az országot, de a fránya hatalom sosem hallgatott, hallgat korszakmegváltó felismeréseikre. Uraim, a szégyen somfordál aurájuk körül és csak azért nem néz szemükbe, mert foncsortükrük elolvadna.

Na, de térjünk vissza a tisztesség azon aspektusára, amely a jelenlegi politikai és média hatalmak lelkét terheli, mert itt, tisztelt és tiszteletlen hatalmak, sokkal nagyobb gazemberségek történnek, mint azt az egyszerű emberek el tudnák képzelni. A hosszas magyarázkodás csupán azon szándék alapján fogalmazódott meg bennem, hogy valamennyire érhetővé tegyem az egyénekben lejátszódó vívódást. Mert Orbán Viktor miniszterelnök úr is vívódik pártitkár apja szerepén, vagyis annak megítélésén, azaz a probléma az, hogy egy kiváltságokat örökölt nemzedék –mert senki sem kerülhetett véletlenül, tehetsége alapján, olyan funkcióba, amelyben a médiára olyan befolyásolással bírhatott volna, amely ismeretséget, elfogadottságot jelenthetett minden ok nélkül-, nem tud és nem mer leszámolni, érintettsége alapján, a mély-mocsárba süllyedt elittel.

Az életszínvonal, ha valaki méltóztatná kiszámolni, az adósságterhek nélkül – szeretnék látni egy kimutatást, hogy Magyarország mennyit fizetett államadósság címen és mennyi infrastrukturális előnyben részesítette az őt semmi számba sem vevő tőkét, monopóliumokat-, hogyan alakult volna, vajon milyen szinten élhetne ez az ország? De, ha kizsákmányolóit részesíti helyzeti előnybe egy ország, - mert legyünk őszinték, nyugat gyarmata lettünk a szabad mozgásgyakorlásért cserébe-, akkor mi is várható attól a magát pártokrátori (az épp hatalmon lévő párt mindenek fölöttiségét hirdető egyén, pártkatona) minőségében felülmúlhatatlan hatalomvágytól, amely képtelen leszámolni a múlt árnyaival.

Mert mindenki tudja, hogy semmi sincs rendben, hazánkban.

Nos, a demokrácia, ha létezik ma demokrácia és az nem nélkülözi az erkölcsi alapokat, akkor az nem tűrhetné meg, hogy a média a magánérdekek mentén játsszon, befolyásolja a közvéleményt, úgy ahogy épp akarja. De azt sem tűrhetné meg, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, gazdasági bűncselekményeket titkosítsanak. Aki tisztességes megoldásra képes, az méltó egy ország vezetésére és sosem az, aki hatalomvágytól vezérelve kiváltságosnak képzeli önmagát. Mert Magyarország nem vágyik már azon emberek szövetségére, akik hatalmi harcot vívnak a demokrácia kicsúfolására, de becsületes és becsületet követelő hagyományainak a visszaállítására igen. Egyértelmű igazságosságban bízunk, mert a globális jogállamiság hitelét vesztette.

Beküldte: Gavallér János

A rovat további cikkei: Az évszázad pénzügyi csalása »

Hozzászólás  

#3 élet?úgyistudodki 2018-07-31 15:11
"az IGAZ-ra volna nekünk szükségünk..."
Ki az a nekünk? Mert nagyon nem mindegy! Amúgy nem hiszem,mert akik mellet érvel,azokat pont nem az igazság érdekli !! ( a Magyarokat folyton szapulja!) Mert akkor lángba borulna a világ! Ha kiderülne a szín tiszta Igazság, abba valószínűleg nagyon sokan beleőrülnének, vagy öngyilkosok lennének, és nagyon sokan az oszlopokon lógnának. Akár a valós történelemről,politikáról vagy a gazdaság működéséről,vagy az "államadósságról(?) legyen is szó. Ez egy [*****] maszlag! A többséget még az sem érdekli,hogy színház az egész világ,és benne az ember(?) a legnagyobb bohóc. Mert azt hiszitek,hogy szabadok vagytok,pedig csak a "ruháitokat váltogathatjátok egyik életből a másikba,és legfeljebb a vágyaitokat cserélhetitek. Ahol antal,horn,medgyesi,gyurcsány,orbán, lehet MINI-szterelnök ,ott nem csak a "demokráciával van baj,de kirajzolódik belőle cionista maffia kórképe. Innentől kezdve Tisztességről,Igazságról,Erkölcsről,Etikáról beszélni lehet,csak éppen nem vall józan észre!
#2 a 'pénzrol' :nagy lajos 2018-07-31 11:37
maga a tárgy a téma érdektelen számomra, viszont észreveszem azt, hogy ez épp a legtöbbünknek az 'élettere'. Na számomra mindenek elott az IGAZ, az a fontos …

ha én a helyetekben lennék (az otthoni magyarág és azok közül is a megélhetési érdekeltségiek között, akkor azt kérném (kimondottan követelném) meg az engem képviseloktol, azoktól akik fizetését és, sokadmagammal fizetem, akik ezért tevékenykednek nekünk …, hogy hogy is áll pontosan az állam kasszája ? Pontosabban; hogy áll Mo államadósága, hol állunk ebben ?

ezt azért, mert állítólag manapság egy magyar munkás (dolgozó) odahaza 8 órájából 6 -ot csak ezek kamata, kamatos kamatáért dolgozza le. Tehát a magyar népnek (az Isten-adta ?) szüksége lenne ezt tudnia (mint pl-ul egy családon belül mindenkinek, még a gyerekeknek is) azt, hogy hol áll a család pénzbelileg. Hogy tudja ott mindenki, hogy miért is kell a nadrágszíjjat megszórítaniuk …

az IGAZ-ra volna nekünk szükségünk mindenezk elott !!! … és e mellett egy kis józan észre …
szeretettel, L
#1 Gavallér János utóirataZoli 2011-09-22 11:38
Gavallér János

Hol található az ember, mi a fontossági sorrend


A fontossági sorrend megköveteli, hogy a túlélés fölülírja a megfelelési kényszert. Azaz, ami az, az az. Mert hiába magyarázza el nekem a kormány, hogy a minimálbér 92 000 Ft és hogy a bérminimum 108 000 Ft., ha a nyolcórai munkáért – közmunkáért-, nettó 48 000 Ft-ot fizetnek.

A minimálbér 92 000 Ft.
A bérminimum 108 000 Ft..
Nyolc óra munka (jelenlét) 48 000 Ft nettó.
A létminimum KSH 2011. januári adata szerint 74024 Ft (talán ma már kicsit több)

A probléma nem az, hogy a matematika szabályain úgy gázol át a gazdaság, ahogy akar, hanem az, hogy az emberi butaságra épített kommunikáció, még semmiféle megoldással nem szolgál, csak súlyosbítja a krízishelyzetet.

Nem teljesen és követhetően érthető, a kríziskezelő törvénykezés, emberminőség értékelése.
Hiszen a fontossági sorrend nem az, hogy fejlődés legyen, hanem az emberek számára a mindenkori gazdaság biztosítsa a létét! A létminimumnak, azt a pénzben meghatározott összeget kell megjelölnie, amely képes életben tartani, munkaképes állapotban megőrizni az embert. Hogyan dolgozhat bárki úgy, hogy nincs a munkabér által biztosítva az élete?

Igen ám, ugyanakkor a fekete gazdaságban feltételezhetően 500 000 Fő van foglalkoztatva és azt is tudnunk kell, hogy Dávid Ferenc a VOSZ elnöke kompenzációt követel a minimálbér emelésének kiegyenlítésére. Egy kérdésem van: Ki a fene foglalkoztatja ezt az ötszázezer embert? Lefordítva: Hazánkban létezik egy olyan réteg, amely abból él, abból fejleszti vállalkozását, egzisztenciáját, hogy kijátssza a törvényeket csupán azért, hogy egy olyan növekedési spirál felgyorsítója legyen, amely összeroppantja előbb-utóbb a társadalmat. Uraim, egy kis önbírálatot is kellene tartaniuk, mert 5 millió ember, életszínvonala napról-napra romlik, 3 millió a teljes elszegényedés (a rabszolgaság) határán él és akkor önök csakis azzal a 2 millió emberrel foglalkoznak, akiknek egzisztenciája évtizedekre biztosított.

Nem a kommunikáció, az UE, az USA, vagy a liberalizáció, demokrácia, netán az érdekérvényesítő erő a fontos, hanem a humánus gondolkodás, a felelősségérzet, mert egyébként az emberminőség lényegét vesztett statisztikai mutatóvá válik és megszűnik az emberi társadalom, az ember a gazdasági háborúk áldozatává válik.

2011. 09. 22.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások