20220517
Last updateK, 23 nov. 2021 5pm

rovas logo

2017 május 15, hétfő

Putyin és országa - Az orosz jellem

Szerző: v Kövér György

Érdekes mód, Oroszország máig is a szélsőségek országa,  a sokrétegű orosz nemzet ugyan csak eltérő mentalitású.  Az orosz arisztokrácia, az intelligencia kivált a műveltségével, becsületességével, büszke igazságosságával, de főleg a patriotizmusával.

Ez a nép adta a világnak a legkiválóbb művészeket, tudósokat, írókat, sportolókat,  hadvezéreket,  de ugyancsak az orosz muzsik a legigénytelenebb, műveletlenebb, lustább, vodkaszeretőbb. Szeret mások által gazdagodni, s nem a saját tehetsége, szorgalma által.

 

E hatalmas országnak a valóban OROSZ területe nem nagyobb mint pl. Lengyelország. Az európai nagyobb része tatárok, baskírok komi kalmukok,  és sok-sok más kisebb-nagyobb nemzeté.

 

Az oroszok bekebelezték. Ezután jött Szibéria, Távol-kelet, Észak, de mivel ezek is “elmaradt” népek, hát jött a 100 éves kaukázusi háború, és ezek a műveltebb államok is  Oroszország* részévé váltak. Majd jött a török háború, Krím, és a Fekete-tenger elfoglalása.(Odyessza, Nyikolájev stb. építése). A mindenkori uralkodók, a cárok, ismervén a muzsik jellemét kénytelenek voltak terjeszkedni, mind nagyobb területeket, népeket bekebelezni. Ezért váltak ki a jóval dolgosabb, szorgalmasabb fehér oroszok (bjelaruszok), és a kisoroszok=ukránok. Lásd Szibériát, távol-keletet, északot. Délkelet-Szibériát, távol-keletet a kínaiak bérlik, és csodás olcsó mezőgazdasági  termékekkel látják el az oroszokat a muzsik helyett.

Az orosz, független a származásától, műveltségétől  nem fogadja el a semmirevaló EU demokráciát, ő erőskezű, határozott egyénuralkodót igényel – CÁRT. Neki előszeretettel engedelmeskedik, ha látja, hogy az a nemzet érdekeit szolgálja, vagy legalább igyekszik szolgálni. Ezért csak az oroszoknál dívik a személyi kultusz: ősidők óta szinte mindegyik államfő kisisten volt… Putyin népszerűsége meghaladta a 80%-ot. A világon egy államfőnek sem volt ilyen  népszerűsége. Amit tesz azt a nemzete, az országa javára teszi, és a népe el is hiszi (mert ez így is van)… Ő mesterien ért ahhoz, hogy ébren tartsa az ország lakosainak hazafias érzelmeit !

Summa-summarum:  az oroszok legfőbb jelleme – kalandozási hajlam, végtelen, vakmerő elszánt bátorság,  áldozatkészség  a hazáért (pláne a CÁR felszólítására,  akiben  vakon, feltétel nélkül bízik),  büszkeség, és szilárd meggyőződés, hogy legyőzhetetlen. Szállóigévé vállt egy középkori hadvezér-fejedelem mondása: „aki karddal  jön hozzánk, kard által lesz elűzve (elpusztítva)” és ez valóban így is volt/van/lesz.

v. Kövér  György

    * Oroszország alatt  a cári, vagyis csak a jelenlegi Orosz Federáció Köztársaságot érteni.

Megnyitva 2751 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások