20211207
Last updateK, 23 nov. 2021 5pm

rovas logo

2017 május 29, hétfő

Európa, kelj fel, ne térdepelj tovább!

Szerző: Urthvas Bethad

Lengyel miniszterelnök a manchesteri támadásról: "Európa, kelj fel, ne térdepelj tovább, vagy mindennap sírhatsz majd a gyermekeidért"

A fordító bevezetése:

Minden tabut és mértéket átlépett az a gátlástalan terrortámadás. amit gyermekek ellen követtek el Manchesterben, a legvédetlenebbeket és a világ dolgaiban legártatlanabbakat célozva meg. Ez a szörnyű esemény cáfolhatatlan bizonyítékát adja annak, hogy Európa háborúban áll, hogy a kultúráját és civilizációját lerombolni akaró erők erős szövetségesre leltek az EU politikai elitjében, akik most sokadszorra is csak semmitmondó szavakat gajdolnak részvétről és szolidaritásról, miközben azon fáradoznak, hogy még szélesebbre tárják a kapukat a pusztítás előtt. 

Láthatjuk ennek csalhatatlan bizonyítékait, amikor átnézzük a Soros listán szereplő EU képviselőknévsorát, láthatjuk a Németországban beterjesztett orwelli ’gondolatbűn’ törvényben, lehetetlen nem észrevenni a francia választások idején Le Pen ellen indított sajtókampányban. Láthatjuk a józanul és értelmesen gondolkodó, de populistának bélyegzett nemzeti pártok lefasisztázásában, és szélsőségesnek nyilvánításában, Lengyelország és Magyarország – Európa civilizációjának két utolsó védőbástyája ellen indított gyűlölet hadjáratban.

A Breitbart London hírportál, ha nem is mondja ki ezt, de közli és videón bemutatja a lengyel miniszterelnök kőkemény beszédét a lengyel parlamentben, ami azt jelenti, hogy vannak, akik legalább vállalkoznak a tények hiteles bemutatására, a hivatalos média hazugságaival szemben.

(Urthvas Bethad – fordító)

Beata SydloLengyel miniszterelnök a manchesteri támadásról: ‘Európa, kelj fel, ne térdepelj tovább, vagy mindennap sírhatsz majd a gyermekeidért’

Polish PM on Manchester Attack: ‘Europe, Rise from Your Knees or You’ll Be Crying over Your Children Every Day’

Lengyelország miniszterelnöke a manchesteri támadás nyomán heves támadást indított az európai “politikai elit” ellen, arra figyelmeztetve, hogy a kontinensnek olyan “erős politikusokat” kell pozícióba helyeznie, akik hajlandóak a fenyegetés kezelésére, vagy megkockáztatja, hogy “sírni fog gyermekeiért”.

A VIDEÓ ITT nézhető meg

Szerdán (05.24.) a lengyel parlamentben, Beata Szydło megragadta az alkalmat, hogy nyersen szókimondó támadást indítson az Európai Unió vezetői ellen a manchesteri terrortámadással kapcsolatban, amely többek között egy kétgyermekes lengyel pár életét is kioltotta, árván hagyva kislányaikat.

“Nem fogunk részt venni a brüsszeli elit őrültségében” – mennydörögte. “A népet akarjuk támogatni és nem a politikai eliteket.”

“Hová tartasz Európa?” – kérdezte. “Ne térdepeljetek, álljatok talpra ebből a letargiából, vagy mindennap sírhattok a gyermekeitekért”

“Ha ezt képtelenek vagytok meglátni, akkor képtelenek vagytok megérteni, hogy a terrorizmus minden európai országot potenciálisan fenyeget. Azokkal mentek kéz a kézben, akik ezt a fegyvert mindnyájunkra, Európára szegezik, és azt gondoljátok, hogy Lengyelországnak nem szabadna megvédenie magát.”

“Világosan és határozottan ki kell jelenteni: Ez támadás Európa, kultúránk és hagyományaink ellen.”

Az európai népeknek címezve, azt kérdezte: “Olyan politikusokat akarunk-e, akik azt állítják, hogy hozzá kell szoknunk a támadásokhoz, és akik úgy írják le ezeket a terrortámadásokat, mint egy előforduló eseményt, vagy inkább olyan politikusokat akarunk, akik képesek szembenézni a veszéllyel és hatékonyan harcolni ellene?”

Szydło kormánya jelenleg harcban áll Brüsszellel a Bizottság terve miatt, melynek alapján minden tagállamnak, aki aláírta a Közös Európai Menekültügyi Rendszert, meghatározott kvóta szerint, szolidaritásból, menekülteket kell átvennie Görögországból és Olaszországból.

Az előző lengyel kormány 2015-ben az egyezmény szerint 4500-5000 bevándorló (ezt az EU 6200-ra emelte) befogadását hagyta jóvá, de amikor a Szydło adminisztráció hatalomra került, elődje döntését visszavonta és helyette arra tett ígéretet, hogy a közel-keleti menekülttáborokban élő embereknek fog segítséget nyújtani.

Brüsszel válaszként szankciókkal fenyegetődzött, ha nem vesz át bevándorlókat júniusig.

Ugyanezzel fenyegette meg Magyarországot is, mert eddig nem fogadott be még egyetlen migránst sem a kvóta rendszer alapján.

Habár a Bizottság nem fejtette ki, hogy milyen szankciókat vezetne be, a többi tagállam politikusai arra hívtak fel, hogy az EU támogatásokat függesszék fel Lengyelország és Magyarország esetében, mindaddig, amíg részt nem vesznek a programban.

A lengyel belügyminiszter, Mariusz Błaszczak azonban makacsul kitart amellett, hogy a migránsok betelepítése “sokkal rosszabb lenne”, mint bármilyen szankció, amit az EU kiszabna ellenük.

“Nem szabad elfelejtenünk, hogy Nyugat Európa terrorcselekmények színterévé vált, nagyon is – a legnagyobb EU tagországokban – ez sajnos most létkérdés”jelentette ki a hónap elején.

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: internetfigyelo.wordpress.com

Megnyitva 2512 alkalommal

Hozzászólás   

#1 Idöt ällo cikkekSebestyen Istvan 2020-04-10 09:13
Kedves UV!
Kar, hogy az idödet olyan cikkek forditasara szantad, melyek elvesztik az aktualitasukat. A Geopolitikai Szotarat kellett volna együtt folytassuk.
Kerlek ird meg emailben, hogy mi is a honlapod cime. Vennek at töled cikkeket. Sajnos a linket nem talalom mär.
barati üdvözlettel

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások