20240625
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2019 szeptember 09, hétfő

A jövő üzemanyaga a kender ?

Szerző: titkokszigete

A kannabisz alapú üzemanyag lehet a jövő üzemanyaga? Olcsóbb és hatékonyabb, mint bármi!

A kannabisz nem csak gyógyításra alkalmazható, hanem a jövő soha el nem romló, nem kopó motorjainak üzemanyaga lehet.

Ráadásul teljesen környezetbarát, ugyanis az így előállított üzemanyag a megfelelő motorba töltve nem bocsát ki káros anyagokat, vagyis a Földünk klímaválságát is megoldhatja a jövőben.

A kannabiszból tehát a következő 10 évben bioüzemanyag állítható elő autókhoz, generátorokhoz, és egy sor más dologhoz, amit el lehet képzelni.

A Connecticuti Egyetem tanulmányokat végzett, hogy valóban életképes tüzelőanyag-e, és az eredmények azt mutatják, hogy igen.

Előnye, hogy kevésbé termékeny talajon is termeszthető, így olyan földeken is lehet termelni, ahol más növények nem biztos, hogy megélnek.

Az egyik fő probléma a jelenlegi bioüzemanyag termeléssel az, hogy gyakran több energiát kell a gyártásába fektetni.

A kannabisznál nincs ilyen, sőt, a kipufogón kijutóm "gázok" is teljesen veszélytelenek, természetes anyagokra bomlanak, ez pedig egyedülálló.

A kender további előnye, hogy a növény minden része hasznosítható, ha a magból kipréselik az olajat, a fennmaradó részek állatok számára takarmányként felhasználhatók.

A kender alapú üzemanyag a kísérleti motorokon elvégzett tesztek szerint ráadásul a dízelnél és még a benzinnél is jóval hatékonyabb.

Vagyis egy liter kender alapú bioüzemanyaggal sokkal nagyobb távokat lehet majd megtenni.

Kérdés, hogy lesz-e gátja az energia vagy az olajipari lobbi felől...

Annak idején a világ első autójának atyja, Henry Ford is kísérletezett kender – kannabisz – alapú üzemanyaggal.

Sőt, a neves iparmágnás-feltaláló még egy kender alapú anyagból készült szuperkönnyű és környezetbarát autót is készíttetett, azonban még az ő nagy becsű személye és kapcsolatai sem voltak elegendők arra, hogy szembemenjen az energialobbival, mely Teslát és sokan másokat is kisemmizett, amint ingyenes vagy olcsó energiatermelési alternatívát nyújtottak.

Képzeljük csak el, mi lett volna, ha piacra dobja Henry Ford azt az autómotort, mely sohasem romlik el... az összes benzinre épülő iparág tönrekment volna, ezt a pénzemberek nem hagyhatták...

Forrás: titkokszigete.hu

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások

Honlap ajánló