20210509
Last updateH, 19 ápr. 2021 6am

rovas logo

2011 december 27, kedd

Újabb brutális magyarellenes támadás sorozatok Temerinben

Szerző: Ternovácz István

A helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki arra a két, szerbül beszélő férfira, aki a vajdasági Temerinben a karácsonyi éjféli mise után megtámadott egy 75 éves magyar asszonyt és a segítségére siető magyar házaspárt is.

 Elzárást kaptak a temerini támadók
2011, december 27 - 18:48

Friss hírek
Gúnyhatáron túl

A helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki arra a két, szerbül beszélő férfira, aki a vajdasági Temerinben a karácsonyi éjféli mise után megtámadott egy 75 éves magyar asszonyt és a segítségére siető magyar házaspárt is.

A bíróság szabálysértésként kezelte az ügyet a rendőrségi feljelentés alapján, az esetleges etnikai indítékot így nem is vizsgálhatták. Danijela Malesev bíró azt mondta: "ebben az esetben nem volt etnikai indíttatás, nem sértegették a megtámadottakat nemzetiségi alapon. Klasszikus szabálysértés, a közrend és a nyugalom megzavarása történt" - tette hozzá.

A rendőrség két nap után annyit válaszolt: nem áll módjukban az incidensekről nyilatkozni.

Az elmúlt két-három hónapban több, etnikai alapú incidens történt Temerinben.

A vajdasági magyar sajtó hétfőn számolt be a magyarokat ért incidensről; egy a karácsonyi éjféli miséről hazatartó nyugdíjas magyar asszonyt bántalmazott két, szerbül beszélő nagykorú ember, tartós sérüléseket okozva neki. Az asszony segítségére siető fiatal magyar házaspárt is bántalmazták.

MTI - barikad.hu
 


Szélsőségesek újabb brutális akciója Temerinben

2011. december 25

Gusztony András temerini polgármester szerint az éjszaka újabb magyarokat érő brutális támadás történt Temerinben – adja hírül a Vajdasagma.info hírportál.

Csorba Béla a VMDP temerini körzeti elnöke az alábbi nyilatkozatot jelentette meg a Vajdasagma.info hírportálon.

A karácsonyi éjféli miséről a hazafelé tartó nyugdíjas korú magyar asszonyba kötött bele és inzultált két szerbül beszélő nagykorú személy a Petőfi Sándor utcában, tartós sérüléseket okozva neki. A támadókat a rendőrség ezúttal előállította. Utóbbi példa is ékesen bizonyítja, hogy az etnikai feszültség szítása voltaképpen milyen irányból jön, és milyen erők szítják. Sokkal többről van itt szó, mint felelőtlen fiatalok egymás közötti nemzeti előjelű leszámolásáról. A háttérben szélsőséges szerb fasisztoid erők munkálkodása zajlik a temerini magyarok – s példájukon keresztül az egész vajdasági magyarság – megfélemlítése céljából, miközben a bűnüldöző szervek csak tessék-lássék teszik a dolgukat, a szerb politikum pedig lényegében összezár a szerb nemzeti érdekek mentén, s lényegében nem tanúsít kritikus magatartást a szerb előjelű huliganizmussal szemben.

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt elvárja a szerb politikai pártoktól, hogy a leghatározottabban és kétértelműségek nélkül ítéljék el az elmúlt két nap temerini incidenseit, ugyanakkor követeljük a belügyminisztertől, hogy állja útját a magyarellenesség további eszkalációjának, egyúttal folytasson vizsgálatot a két nappal korábbi incidens esetében tanúsított rendőri nemtörődömséggel kapcsolatban is.

http://szegedma.hu


Újabb incidens Temerinben

2011. december 24

Az éjszaka két fél téglát vágtak be egy családi ház ablakán, a rendőrség sztrájkra hivatkozva nem hajlandó elvégezni a helyszínelést

A temerini Táncsics Mihály utca 54-es számú házában lakó Pásztor Zoltán, felesége Gabriella két fiukkal hatalmas zajra riadtak ma, december 24-én, hajnali két órakor. A házigazda az emeleti hálószobából azonnal lerohant az udvarra, majd onnan ki az utcára. Ott látta meg, hogy két jókora lyuk tátong a földszinti szoba ablakán. Az elkövetők közben elmenekültek. Később, amikor bement a szerencsére nem lakott szobába, akkor fedezte fel, hogy két fél téglát vágtak be hatalmas erővel a műanyag redőnyön keresztül. A két tégladarab átütötte a redőnyt, a dupla üveget. Az egyik tégladarab az ablaktól négy méterre álló karosszékben kötött ki. Az volt a szerencse, hogy a szobában senki nem tartózkodott, különben akár végzetes kimenetelű is lehetett volna a támadás.

Pásztor Zoltán azonnal értesítette a rendőrséget, kérve, hogy menjenek ki, végezzék el a helyszínelést és tegyék meg a szükséges lépéseket. Az ügyeletes a kérést azzal utasította el, hogy a rendőrség most éppen sztrájkol. A házigazda az elutasító magatartást követően nem hagyta annyiban a dolgot. Reggel megkereste Csorba Bélát, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnökét és elmondta neki, hogy min mentek át. Elpanaszolta, hogy noha azonnal értesítette a rendőrséget, elutasították, hogy a helyszínre menjenek.

A VMDP körzeti szervezetének elnöke pártja nevében a legerélyesebben elítélte a történteket, beleértve a rendőrség botrányosan felelőtlen magatartását is, amire, ismerve az előzményeket, semmi nem adhat felmentést, még a rendőrsztrájk sem. Csorba Béla azt reméli, hogy majd ezt az esetet is megfelelő formában és kellő publicitás kíséretében fogják elítélni a tartományi és köztársasági tisztségviselők, s szerinte az ügyben belügyminiszteri vizsgálat is indokolt lenne.

Feltehető, hogy az ügy hátterében az áll, hogy a házaspár 16 éves fia (P. N.) a közelmúltban részese volt egy fiatalok között zajló magyar-szerb incidensnek, ami után a fiút, akinek a verekedésben részt vevő szerb fiatalok eltörték a kezét, egy hónapra vizsgálati fogságba helyezték. Miután a gyerek onnan szabadult, a helyi középiskolában a szülők elmondása szerint állandó zaklatásnak volt kitéve szerb diáktársai részéről. E miatt gyermeküket, biztonságát féltve nem engedték tovább iskolába, így magánúton fogja befejezni tanulmányait.

A család a korábbi incidens folytatásaként éli meg a mostani támadást, ami azért is érthetetlen, mert egy olyan egészséges családi környezetről van szó, ahol a család a magyar és a szerb karácsonyt is ünneplik, hiszen a nagymama szerb nemzetiségű.
Miután a családfő a VMDP körzeti szervezete elnökének rábeszélésére délelőtt másodszor is bement a rendőrségre, az ügyeletes rendőr hajlandó volt jegyzőkönyvbe venni a történteket, de a helyszínelés továbbra is várat magára.

Megnyitva 8813 alkalommal

Hozzászólás   

#5 nagy égaljaithaka 2013-03-30 22:08
Nemcsak Szegeden élnek ezek a férgek akik a Magyar hazánkban kiskirályoskodnak , szerbek, románok, izraeliták, cigányok, lassacskán az albánok akiket szeretettel befogadunk mi öslakosok (-antiszemiták, stb ). - MÉRTNEM TAKARITJUK ki öket a drága hazánkból, minden körültekintés nélkül ahogyan ök viselkednek velünk, és visszacsatolni a Magyar Területet az Anyaországhoz !!! Takaritani ki ezeket a mocskos zsidó politikusokat , mindazok népcsoportokkal akik nem magyar érzelmü Magyar földön. Sajnos minden vezetöi posztra alattomosan becsusztatta öket a zsidó háttér, velünk mocskosul beszélnek, viselkednek, hát végre húzzuk ki magunkat és száljunk szemben velük úgy mint 1848-as forradalom idején, nincs már sok hátra , hogy a föld kerekségén élö népek-nemzetek ki-ne üznék magukból a ravasz, gyülölködö, mérgezett kigyókat. Sajnos már az egész órszágunkat behálózta ez a rodhadó férgek, a magyar politikusaink segitségével, mi hittünk eddig a sok hazugságaikban, de már nincs tovább hiteles szavuk !, csak a nagy hányingerünk van. A TV-ben úndoritó a habracsolásuk, kérlek szeretö Honfitársaim mielöbb juttasuk magunkat a tiszta levegöhüz !, a szabad élethöz!, - mert ebben a büzben csak fuldoklunk !!!. NINCS TOVÁBB!!! - NINCS TOVÁBB!!! - NINCS TOVÁBB !!!. ( Ha antiszemitákat kiált az ellenség ránk oknélkül, hát akkor legyünk azok ! ). :eek:
#4 Szabadkaandor 2013-03-30 12:13
Az okos Magyar nem "fröcsög", az cselekszik.Aki idióta
beszólásokkal akarja magára hívni a figyelmet, vagy a
hangulatott a Magyarság ellen tüzelni, az vagy bunkó,
vagy csak magyarul beszélő gazember.
#3 sound 2011-12-28 09:58
Idézet - egy szegedi:
A Szegedi József Attila Tudományegyetem Jogi Karát igen jól ismerem. Van egy tanszék, ahol tombol a magyargyűlölet. A tanszékvezető hivatalosan is nemzetiségi. A csicskása viszont magyar nevű. Kiirt mindenkit, aki magyar. A határontúliakat senki sem védi. Velük szemben féktelen dühöt tanusít. Az anyaországiakat burkoltan rúgja ki. A tananyag pedig, amit lead, a legsötétett kommunista korszakból való marxista-leninista olvashatatlan tananyag!


Köszönet ráerősítésedért. Legalább most már biztosabban tudjuk mi is, Szegedtől távolabb levők. Nem mind arany ami fénylik.
#2 egy szegedi 2011-12-27 23:59
A Szegedi József Attila Tudományegyetem Jogi Karát igen jól ismerem. Van egy tanszék, ahol tombol a magyargyűlölet. A tanszékvezető hivatalosan is nemzetiségi. A csicskása viszont magyar nevű. Kiirt mindenkit, aki magyar. A határontúliakat senki sem védi. Velük szemben féktelen dühöt tanusít. Az anyaországiakat burkoltan rúgja ki. A tananyag pedig, amit lead, a legsötétett kommunista korszakból való marxista-leninista olvashatatlan tananyag!
#1 sound 2011-12-27 08:26
Szegeden bújik meg és él a legtöbb magyargyűlölő, akik ráadásul még megkapták most a kettős állampolgárságot is. Egyik, magyar névvel élő állampolgár társunk Szegedről a következőt írta pl. valakinek magánlevélben: "Fogd be a magyar pofád, te [censored], sütét vagy mint a pince. Tiszta szégyen. Minek ugatsz bele valamibe okoska ha nem értesz hozzá...Nehogy megketresselek. Te szemét"

Van neki társa is, aki tovább magyarázza a dolgot:
"De ti tényleg magyarok ahogy feljöttetek a facebookra mert eddig magyar szinte alig volt, tudom mert régóta vagyok facebookos, először csak külföldiek voltak addig nyugos volt az oldal, most feljöttek a magyarok azt csak a gyülölködés okoskodás megy sajnos hidd el. Mi meg már rég fent vagyunk, és a magyarok tényleg fura emberek, okosak és kötöszködösek..."
A fröcskölődéseket és obszcén mondatokról nem is beszélve. És mint kis utánajárás után kiderült, ezek tényleges magyar földön élő és magyar néven élő, magyar állampolgárságú, "spiritualitásban utazó" emberek Szegeden. Délvidékről.

El tudom képzelni, hogy mi lehet akkor ott helyben...

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások