20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 február 23, szerda

Turmp szerint Putyin lépése zseniális

Szerző: >Zoli és A. A.

Donald Trump volt amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsérte a kelet-ukrajnai stratégiájáért, azzal érvelve, hogy az orosz vezető túljárt Joe Biden eszén azzal, hogy a szakadár Donyecki (DNR) és Luganszki (LNR) népköztársaságokat szuverén államokká nyilvánította.  -- Ezért úgy gondoltam, hogy ezt a cikket ide a figyelemre méltó rovatunkba szerkesztem, mert igazán figyelemre méltó és elgondolkodtató. Mit is tett illetve mit is nem tett a Amerika, a "Nyugat", a "NATO", az ENSZ mármint háttérhatalom leányvállalata, és a nekik be hízelgő nyugati, vagy északi, de egyes keleti, államok is?

Mind - mind, szinte érezhetően parancsra-e, vagy tudatlanságuk végett kizárólagosan Putyint illetve Oroszországot vádolják "invázióval", idegen ország lerohanásával. Persze elfelejtik összehasonlítani Koszovót, vagy Jugoszlávia lebombázását annak felszabdalását.! Nem mintha azt én nagyon bánnám de mint kettős mérce, ezt mindig elhúzzák amikor nekik kell.

Azt is simán tagadják, hogy bármit is ígértek volna Gorbacsovnak a nagy Szovjet "birodalom" feloszlatásáért cserébe. (Valami iilyesmit, hogy egy centit sem tesznek többé kelet felé vagyis a NATO nem fog terjeszkedni tovább. (nem tesznek többé fenyegetési lépéseket az alakuló Oroszország felé) ...

Sorra tagadták és lehazudtolták Putyin érveléseit arra hogy, hagyják békén Ukrajna megszállását, mert az már nagyon nagy közvetlen veszélyt jelent Oroszország és az Ukrajnában elő oroszok számára is.

Nagyon tetszett számomra is amikor Putyin kijelentette, "békefenttartó csapatokat" vezényelt arra a terültre ahonnan segélykiáltás irányult az anyaország felé, oda ahol az orosz lakosság megmaradása a tét. - Mikor tett vagy tenne a mi "anyaországunk" ilyen dicső lépést? - Soha míg ilyen idegen emberek HH irányítják csonka országunkat.

Azért csak úgy félvállról megkérdezném mit szólna J. Biden, ha Putyin visszatelepítené Kubába vagy Argentínába az atomfegyvereit mint ahogy most az USA meg a NATO teszi Oroszország körül? Neki miért nem szabad védekezni?

Egyenlőre az USA, a NATO, egyaránt egymás szoknyája mögül pofáznak és kurjongatnak, lecsapott fülekkel behúzott farokkal okoskodnak játszák az eszüket, drága modern fegyvereket küldözgették - küldözgetnek, ugyanúgy a sok milliárdokat is viszik vagy küldik az Ukrán bábkormányainak, de más csatlósainak (is), Románia Lengyelország, Lettország stb. de szembeszállni az Orosz medvével nem mernek, és nem is akarnak. Nem is érné meg nekik, meg nem is volt ilyesmi még csak a terveikben sem. Majd az lesz a vége ennek is, hogy elárulják és feladják Ukrajnát is ugyanúgy, mint tették ezt annak idején Magyarországgal is. Emlékezzünk 1956-ra!

Olvassátok el Ti is Trump mondanivalóját. Nekem tetszik és érdekes fejtegetés.

Na de az is megmosolyogtat amikor az a hencegő európai tagállamok és nemtagállamot "visszavágó" megtorló intézkedésekről pofáznak. A szigorítottnak mondott megszorításokkal igazából maguk alatt vágják a fát.

Putyin vagyis Oroszország már megszokta a lezárásokat szinte teljesen önellátó lett már az egész Orosz birodalom, (mint az újságíró is leírta, hogy "immunis" - ellenállóvá vállt a "szankciókra") Na és ha jól tudom az utolsó 15 - 20 évben Oroszország és Kína már felvásárolta a világ aranykészletének a java részét.

Mi lesz velünk Európáikkal akik nagyon is sokban függenek az egyes orosz áruktól, nyersanyagtól, nem beszélve az orosz gázról, ami bizony fájó lesz még "Fritzeknek" is akik legjobban rá vannak szorulva.... Vajon jól átgondolhatták az Oroszországból jövő a számukra létfontosságú gázvezetékük azonnali leállítását?

Na de nézzük mit mondott Trump:



Turmp: Putyin lépése zseniális

“Tegnap bementem, és ott volt a televízió képernyőjén, és azt mondtam: “Ez zseniális”” – mondta Trump Buck Sexton rádiós műsorvezetőnek egy keddi interjúban. “Putyin Ukrajnának egy nagy részét – Ukrajnát – Putyin függetlennek nyilvánítja”. Hozzátette gúnyosan: “Óh, ez csodálatos”.

Trump Putyin hétfői bejelentésére utalt, miszerint Oroszország azonnal elismeri a Donyecki és a Luganszki népköztársaság szuverenitását, amelyek az ukrán választott vezetés 2014-es – az Egyesült Államok által támogatott – megbuktatása után nyilvánították ki függetlenségüket Kijevtől. Az orosz elnök döntését követően kedden parlamenti jóváhagyást is kapott arra, hogy orosz erőket küldjön a Donbasszba a DNR és az LNR békefenntartóiként. Később azonban egyértelművé tette, hogy az engedély nem jelenti azt, hogy az orosz csapatokat azonnal a köztársaságokba vezénylik.

A volt amerikai főparancsnok azt mondta, hogy ilyen fordulat soha nem történt volna, ha ő még hivatalban van, és inkompetenciával vádolta Bident, miközben “okosnak” nevezte Oroszország lépését a Donbasszban, beleértve Moszkva esetleges békefenntartó misszióját.

“Ez a legerősebb békefenntartó erő – ezt használhatnánk a déli határunkon” – viccelődött Trump. “Ez a legerősebb békefenntartó erő, amit valaha láttam. Több katonai tank volt, mint amennyit valaha láttam. Ők rendesen meg fogják őrizni a békét.”

Biden kedden gazdasági szankciókat jelentett be Moszkva ellen és amerikai erőket vezényelt a balti térségbe válaszul arra, amit “az ukrajnai orosz invázió kezdetének” nevezett. Trump azzal érvelt, hogy Oroszország lényegében komolyabb következmények nélkül kaparint meg területeket, ami szerinte annak köszönhető, hogy Putyin “okos fickó”.

“Itt van egy fickó, aki nagyon okos, nagyon jól ismerem őt…”. mondta Trump.

“Itt van egy fickó, aki azt mondja: “Tudod, Ukrajna nagy részét függetlenné fogom nyilvánítani”. A ‘független’ szót használta. ‘Ő meg bemegy és békefenntartó lesz'”.

Azt kell mondanunk, hogy ez elég okos dolog. És tudják, mi volt Biden válasza? Nem volt válasz. Erre nem volt válaszuk. Ez nagyon szomorú.

A Sexton kérdésére, hogy az amerikai stratégia hogyan tért le az útról Ukrajnával kapcsolatban, Trump azt mondta: “Ami elromlott, az egy manipulált választás volt, ami pedig elromlott, az egy olyan jelölt, akinek nem kellene ott lennie, és egy olyan ember, akinek fogalma sincs arról, hogy mit csinál”.

Forrás: Orosz Hírek

Hozzászólás  

#2 Kína a kialakult helyzetért az Egyesült Államokat okoljaR Zoltán 2022-02-24 18:00
Kína az Egyesült Államokat okolta azért feszültségteremtésért, melynek következménye lett az Ukrajna elleni csütörtöki orosz támadás. Peking továbbá felszólította a nemzetközi közösséget, hogy kerüljék a pánikkeltést.

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Hua Chunying sajtótájékoztatón nyilatkozott arról, hogy főbűnösnek tekinti az Egyesült Államokat a kialakult helyzet miatt.

Ha valaki folyamatosan olajat önt a tűzre, miközben másokat azzal vádol, hogy nem tesznek meg mindent a tűz eloltásáért, az felelőtlen és erkölcstelen viselkedésre vall. ”

– mondta Hua.

internetfigyelo.com/.../
#1 Putyin: "Oroszország nem tudta tovább eltűrni a Donbassz népe elleni népirtást"R Zoltán 2022-02-24 06:05
A minszki megállapodások többé nem léteznek – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedd este újságíróknak.

Putyin korábban az ukrajnai válság rendezése alapjául szolgáló megállapodás megszűnéséért Kijevet hibáztatta, rámutatva, hogy az ukrán vezetés többször nyilvánosan kijelentette: nem fogja teljesíteni a megállapodásokat.

A minszki megállapodások többé nem léteznek

– jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedd este újságíróknak.

vadhajtasok.hu/.../...

Putyin Ukrajnának: “Dekommunizációt akarsz?”

huntv.info/hirek-es-politika/putyin-ukrajnanak-dekommunizaciot-akarsz/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások