20240518
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2016 március 23, szerda

Terror Brüsszelben

Szerző: Madarász László

Úgy tűnik, megtörtént – az 2015 szilveszteri eseményeket leszámítva – az első, de nem utolsó, valóban az intervenciós hadak által kiváltott, „bevándorló" eredetű, terrortámadás Európa ellen. Célja: a félelemkeltés, vagy esetleg más is?

A fősodratú média persze a korábbi párizsi merényleteket is terrorista támadásként könyveli el, mellyel lehet egyetérteni, de hangsúlyozni kell, hogy azok kivitelezése inkább titkosszolgálati tevékenységre utal. Nézzük sorjában:

A párizsi Charli Hebdo szerkesztősége ellen 2015. január 7. –én elkövetett merénylet, álláspontom szerint inkább kifejezetten titkosszolgálati akció volt, azaz egy „hamiszászlós” művelet! Gondoljunk arra, hogy a „véletlenül” tetőn elhelyezett kamera rögzítette, amint a két kivitelező, arcukat elfedve, hangos Allahu Akbar kiáltással a levegőbe lő, de később „egyikük” személyi igazolványát az általuk használt személygépkocsiban hagyják! Akkor viszont miért fedték el arcukat? Számomra nagyon úgy tűnik, hogy valamely országnak állt érdekében egy európai zsidó lap szerkesztősége ellen végrehajtott támadás, amit muzulmánokra lehet kenni!

A 2015. november 13. –i szintén párizsi merényletek vélhetően egy közös titkosszolgálati és muszlim akció volt, mely arra volt jó, hogy Franciaország rendkívüli állapotot vezethessen be, határainak és határátkelőinek (főleg Calais) fokozott védelme érdekében, és bombázhassa Szíriát. Részletesebben: 2015.11.13.-i párizsi merényletek margójára.

A mostani brüsszeli terrortámadás – legalábbis amit eddig tudni lehet róla – valóban nem mutat titkosszolgálati szervezettséget. Nézzük sorjában, mire gondolok:

  • A repülőtéri robbantások a becsekkolások (regisztrálások) területén történtek, melyek szabadon megközelíthető helyek, azaz a terroristáknak még nem volt módja arra, hogy a váróban, vagy a repülőgépen hozzák működésbe bombáikat, vagyis kapcsolatot nem tudtak (még) kiépíteni a repülőtér személyzetéhez.
  • A hírek szerint több, un. robbanóövet is találtak, vagyis lehettek olyan öngyilkos merénylők, akik menetközben meggondolták magukat.
  • A híradások arról is szólnak, hogy működésbe nem lépett pokolgépet is hatástalanítani kellett a rendvédelmi erőknek.
  • Az európai parlament közvetlen közelébe nem tudtak eljutni, feltehetően a korábban már bevezetett szigorú biztonsági intézkedések miatt.

Ezek a gondolatok azt jelezhetik, hogy a merényletekben részvevők szervezettsége egyelőre még hiányosságokat mutat, főleg ha a hatalmi szándék nem segíti „tevékenységüket”. Viszont a cselekmények összehangoltsága már így is érzékelhető, ami bizony valljuk meg: félelemkeltő!

De mindig fel kell tenni a kérdést: kinek áll érdekében? Ha erről az oldalról vizsgáljuk meg az eseményeket, merülhetnek fel kételyek is:

  • Belgium az uniós titkosszolgálati együttműködésből – ez idáig – kizárta magát, vagyis nem adta át a belga hatóságok által megfigyelt terrorista gyanús személyek névsorát, adatait! A terrortámadás miatt ez a továbbiakban nem így lesz, azaz a belga hozzáállás 180°-os fordulatot vesz ez ügyben.
  • Belgium egyelőre nem adja ki Salah Abdeslamot Franciaországnak, az pedig beszélhet a belga hatóságoknak a novemberi párizsi merényletsorozat esetleges francia titkosszolgálati háttérről. Nem lennék meglepve, hogy a novemberi párizsi terrorcselekmények szervezésével vádolt Abdeslam, a szigorú őrizet ellenére, hírtelen elhalálozna, vagy szökés közben önkezével vetne véget életének.
  • Európa szinte valamennyi országa vagy rendkívüli állapotot, vagy vészhelyzetet hirdetett ki. Ez a mai próba, arra is lehetőséget adhat majd, hogy a már általában elégedetlen uniós állampolgárokat, a liberális beállítottságú vezetőik féken tartsák, főleg, hogy közeleg a TTIP szerződés elfogadása, mely nagyvállalati irányítás alá helyezi az európai országokat.
  • A mostani merényletek lehetővé teszik Európa hóhérjának lassú álláspontváltozását – presztizs veszteség nélkül -, az Európát elárasztó „menekültek” befogadásával kapcsolatosan. Én arra leszek kíváncsi, hogy eljut-e a hóhér időben oda, hogy a Pünkösdkor esedékes berlini kultúrkarnevál megtartását meghiúsítja? (A berlini kultúrkarnevál a párbeszéd és találkozás színhelye a különböző nemzetiségű, kultúrájú és vallású emberek számára. Márpedig Németországban az utóbbi évben jelentősen megnőtt a más kultúrával /lásd. kölni nők molesztálása, gyerekek megerőszakolása/, vallással /muszlim/ rendelkező „emberek” száma!)

A magaspart.hu szerkesztőségének nevében is kijelenthetem, hogy együttérzünk a merényletekben elhunytak hozzátartozóival, és mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk a sebesülteknek!

Madarász László  http://magaspart.hu/?p=653

A Magyar Megmaradásért szerkesztősége is mély együttérzését fejezi ki a merényletekben ártatatlan elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk a sebesülteknek!

Hozzászólás  

#1 És akkor újra és újra a TTIP-rölZoli 2016-05-22 12:14
A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) olyan rendszer, ahol a cégek nemzetközi bírósága a nemzeti bíróságok felett áll, bármikor perelhetik a kormányokat, de a kormányok nem perelhetik őket. Mindezt tehetik egy szűk cégcsoport számára, a népek és a Föld kárára. Vendég: Drábik János - See more at: www.echotv.hu/video/112776/20160520_Vilagpanorama

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások