20210306
Last updateH, 21 dec. 2020 2am

rovas logo

2021 február 11, csütörtök

Polgármester, aki megtagadta az engedelmességet

Szerző: NZS

Branislav Becík, Udvard polgármestere a közösségi hálón nyilvános bejelentést tett, miszerint nem hajlandó tovább engedelmeskedni a kormánynak.

Branislav Becíknek elege lett...

branislavbecik 1Mint mondta, nem folytatja a községben a tömeges tesztelést, mivel értelmetlennek tartja, s mert „veszélyezteti az egészséges lakosságot“.

„Azoknak a szakembereknek az ajánlásához tartom magam, akik szerint csak a járványgócokat kellene tesztelni. Az utóbbi két hónapban túlterhelt alkalmazottaink mással sem foglalkoztak, mint olyan utasításokat és rendeleteket teljesítettek, melyek óráról órára változtak… Két hónapon keresztül engedelmes szolgák voltunk“ – mondta Becík.

Udvardon munkanapokon továbbra is működik a mobil tesztelőállomás, melynek növelik a kapacitását. A község emellett védőmaszkokat és vitaminokat is biztosít a lakosság részére.

„Önkormányzatunk mától kezdve úgy fog dolgozni, mint az őrület időszakát megelőzően, melyet Matovič és társai kiötlöttek nekünk“ – mondta Becík. Hétfőtől meg akarják nyitni az óvodákat, megindítják a közbeszerzéseket az utak és járdák felújítására és megkezdik a kultúrház korszerűsítésének előkészületeit is.

„Ismét elkezdünk azzal foglalkozni, ami az önkormányzatok feladata. Nem vagyok hajlandó tovább engedelmeskedni a kormánynak“ – jelentette ki Becík.

„A kormány pedig kormányozzon! Tíz hónap után végre mutassa meg, milyen irányba akarja vezetni Szlovákiát“ – folytatta. „Szeretném már látni a városok és falvak fejlődését érintő megújulási tervet, szeretném tudni, milyen intézkedésekre kívánnak pénzt fordítani. A vidékfejlesztés kulcsfontosságú, itt él a lakosság több mint 50 százaléka, az uniós tagországok közül nálunk a legnagyobb a vidéki népesség aránya“ – fejtette ki.

„Bármikor kész vagyok a lakosság védelmére, melyet most a hozzá nem értők pszichopata kormányától kell védenem. Remélem, hogy elhatározásomat más polgármesterek is követik majd, mert csak ilyen lépéssel nyithatjuk fel a lakosság szemét, hogy tudatosítsák, milyen bolondokat és félbolondokat választottak, s valójában kik irányítják ezt az országot“ – zárta mondandóját Becík.

Branislav Becík immár második választási időszakban irányítja az Érsekújvári járásban található több mint 5 ezer lelket számláló Udvard községet.

Forrás: Felvidék Ma
Beküldte: Júlia

Megnyitva 273 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások