20231209
Last updateSze, 01 nov. 2023 2pm

rovas logo

2021 június 11, péntek

Egyre gyűrűzik a Fauci körüli botrány

Szerző: Szőke Mária

Gyűrűzik a Fauci körüli botrány: hogyan vezették meg egy kamu p(l)andémiával és egy laboratóriumi vírussal a Föld lakosságát?

fauci1Ha bíróság elé állítják Anthony Faucit az USA első járványügyi illetékesét, a nyilvánosságra jutott információk szerint hazaárulás sőt az emberiség elleni bűncselekmények miatt kell majd feleljen.

3200 oldalnyi hivatalos e-mailt szerzett meg az amerikai sajtó a Trump-, majd Biden-adminisztráció egyik legfontosabb járványkezelési szereplőjétől, Anthony Faucitól.

Fauci e-mailjeiből kiderül, hogy eleinte nem vizsgálták komolyan, hogy a koronavírus laborból származhat, ellenezte a maszkviselést, és még a Facebook alapítójával, Mark Zuckerberggel is levelezett. 

Nyilvánosságra hozták Anthony Fauci, Joe Biden egészségügyi főtanácsadójának több ezer e-mailjét a héten, melyeket még a koronavírus-járvány kezdeti időszakában írt. A virológus többek között arról is kifejtette a véleményét, hogy a maszkviselet nem védi meg a fertőzéstől az embereket, és csak arra jó, hogy aki már elkapta a vírust, ne adja tovább másnak.
Az emailekből egyértelműen kiderült:
– A SarsCov-2 vírust egy wuhani laboratóriumban állították elő (korábban Fauci váltig állította, hogy denevérről terjedt az emberre).
– Az az ember, aki átesett a covid fertőzésen egy életre immunissá válik, tehát nem kell oltani.
– A maszkok teljesen hatástalanok. Fauci tehát hazudott. Hazudott a vírusról, hazudott az oltásról és hazudott a maszkokról.

Egy másik e-mailben, amelyet az EcoHealth Alliance szervezet – amely többek között a kínai Vuhani Virológiai Intézetben végzett kutatásokat is támogatta – ügyvezetője küldött Faucinak, köszönetet mond azért, amiért a virológus nyilvánosan kijelentette, hogy a tudományos bizonyítékok a koronavírus természetes kialakulását támasztják alá, és nem egy laborban készítették.

Fauci a CNN-nek adott interjúban saját magát is meghazudtolva próbálja kimosni magát és szövetségeseit a bajból, azonban érvelése átlátszó és sokszor nevetséges.

A maszkviseléssel kapcsolatban példul annyit mondott, hogy a kijelentését még a járvány kezdeti szakaszában tette, azóta pedig sok minden változott a tudomány és az adatok alapján is, és az új információk birtokában meg lehet változtatni a véleményt. Így magyarázta volna azt az hazugságot, mellyel a WHO javaslatára maszkviselésre kényszerítették az emberiséget.

Nem mindennapi, összesen 3200 oldalnyi levelezést hozott nyilvánosságra a szerdai napon az amerikai BuzzFeed. Egy korábbi közadatigénylést követően

a hírportál megkapta Trump koronavírus-akciócsoportjának legismertebb arcának, Dr. Anthony Faucinak a tavaly februári, márciusi és áprilisi hivatalos levelezését, ami így szabadon olvasható az interneten. Fauci 2020 februárjától segítette Trumpot a járványkezelésben, és mellette az amerikai Nemzeti Allergia- és Járványügyi Központ (NIAID) igazgatója, világszerte elismert járványügyi szakember.

A Buzzfeed mellett a Washington Post is megszerezte Fauci e-mailjeinek egy részét, amiket a járványügyi szakember a koronavírus 2020. januári megjelenése és júniusa között írt. A két amerikai újság még Trump elnöksége alatt vitte perre az e-mailek nyilvánosságának ügyét, amit már akkor megnyertek, azonban csak most publikálták őket. A volt elnök fehér házi személyzete azonban az átadás előtt a legtöbb érzékeny információt kisatírozta Fauci levelezéséből.

Fauci Trump után Biden adminisztrációjában is fontos szereplő maradt: január 20-i beiktatása után ugyanis Biden is a járványügyi főtanácsadójává nevezte ki. Ezért sem mindegy, hogy pontosan miről is levelezett Fauci, amikor az amerikaiak rájöttek: a kínai Vuhanból elinduló vírus veszélyes lehet.

Talán a gyűjtemény legfigyelemreméltóbb darabja az az üzenet, amit egy azóta hírhedtté vált vírusceleb, Adam Gaertner még 2020. március 11-én küldött Faucinak, de választ nem kapott a szakértőtől. Az e-mail tárgyában az szerepel: „így készítették el a vírust”, majd egy hosszabb „recept” olvasható mögötte.

Az e-mailek tanúsága szerint a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a járvány kitörése után szinte azonnal megkereste Faucit. Hosszú, részletes levelében Zuckerberg azt akarta elérni, hogy készítsenek hivatalos Facebook-videókat Anthony Faucival, de 2020. március 15-én arról is informálta az amerikai járványkezelés egyik legfontosabb személyét, hogy a Facebook részletes koronavírus-információs központot hoz majd létre, amelyben mind az ő, mind pedig más szövetségi, egészségügyi szervek közreműködésére is számít majd.

A megkeresés kapcsán Fauci március 17-én azt válaszolta kollégáinak, hogy nagyon érdekli a lehetőség, és fel fogja hívni „Markot”, hogy a részleteket megbeszéljék. Zuckerberg egy másik ajánlatot is tett, amelyet azonban a satírozások miatt nem ismerhetünk meg, de Courtney Billett, a Nemzeti Egészségügyi Intézet kommunikációs és kormánykapcsolati igazgatója azt „óriási lehetőségnek” nevezi egy Faucinak küldött válaszában.

fauci2

Forrás: informatialibera.ro vagy Fauci in the Hot Seat as Emails Reveal His Lies

Beküldte: Szabó Klára

Megnyitva 1614 alkalommal

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások