20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 november 24, szombat

Tárgy : 5 gyerekes családapát rabosítottak

Szerző: Ébend Gábo

Tisztelt Igazság kereső Emberek!  5 gyermekes családapát rabosított a III.kerületi Rendőrkapitányság!  2 perc figyelmet kérek csupán. A történetem valós, velem történt meg. Kérem küldjétek szét, hátha akad egy jó újságíró!

Dióhéjban: Kiadtam a panel lakásomat. Az albérlő 2 havi kauciót fizetett, így indult. Aztán csak hitegetett és sem a bérleti díjat, sem a felmerülő költségeket (Víz,Villany, szemétdíj, Közös költség) nem fizette ki.Többször felszólítottam szóban, sms-ben, személyesen is felkerestem, de mindhiába.Az albérlő megtagadta nekem mint tulajdonosnak a lakásomba való bejutást. Az albérlő tájékoztatásom nélkül zárat cserélt, és nem adott kulcsot.Kizárt a lakásból.

Rendkívüli felmondással felmondtam neki, amit tanú jelenlétében kézbesítettem, illetve ajánlott levélben is feladtam.
A Rendőrséghez fordultam tanácsért, akik közölték velem, hogy ez polgári peres ügy, ők nem avatkoznak be.

Az ELMŰ-höz fordultam, hogy kapcsolják ki az áramot, de azt mondták, hogy harmadik fél érdekeit sérti, így nem tesznek semmit.ezek után...Vettem egy lakatot és egy lakatpántot. Felszereltem a villanyóraszekrényre.Kikapcsoltam az internetet, a kábeltévét, és áramot a lakáshoz tartozó szekrényben és lelakatoltam. Az albérlő lefűrészelte azt, és tovább használta a szolgáltatásokat. Az internetszolgáltatónál tiltást jegyeztettem be a lakótelepi Digi Irodába.Többször felszólítottam az albérlőt, hogy hagyja el a lakásomat.

2012.11.14. Szerdán elmentem a lakásomra, leolvastam a villanyóraállást, majd becsöngettem a saját lakásomba. Az albérlő édesanyja nyitott ajtót nekem. Az albérlő megkérdezte ki az és mit akar. Én elmondtam, hogy a 4db vízóra állását jöttem felírni. Az albérlő elkezdte kikiabálva a számokat mondani, mire én azt feleltem neki, hogy ezt a szerződésben foglaltak szerint közösen kell leolvasnunk. -Ő is sok mindent szeretne, de nem így van – válaszolta flegmán. Én ekkor kezemmel megtoltam az ajtót és bementem – azzal a mondattal, hogy most már elegem van az egészből. Leolvastam a vízóra állásokat, majd kifelé menet leakasztottam a saját lakásom ajtaját és távoztam a lakásomból.

1 óra múlva visszatértem szerszámokkal és elzett zárbetétekkel. Bementem a saját lakásomba és a fürdőszoba és WC ajtókon zárat cseréltem. Ezek után leültem a lakásom előszobájába és tanultam. Az albérlő kihívta rám a kerületi rendőrséget.

A rendőrség az iratok és az albérleti szerződésre hivatkozva azt mondta, hogy mindenkinek joga van a lakásban maradni. Az albérlőnek a szerződés miatt, nekem meg az a lakcímem. Próbáljunk meg békésen átélni a napokat, ne legyen testi sértés és rongálás sem. – ez volt a rendőrök tanácsa felénk. Az albérlő bement a kerületi rendőrségre és feljelentett engem. Kiszálltak újra a rendőrök és újra meghallgatták külön-külön a két felet, de nem intézkedtek. Felhívták a kapitányságot, ahol a nyomozók mindkét felet behívatták. Az albérlő lányával BKV-val, én a gyanúsított Rendőrautóval érkezett a kerületi kapitányságra.

A kapitányságon elzártak, ami azt jelentette, hogy minden dolgomat számba-vettek ami nálam volt, cipőfűzőimet és nadrág madzagomat is le kellet adnom, majd egy 2 m2-es cellába zártak, ahol kb. 3 órát vártam. A nyomozóval elmehettem aztán WC-re, majd kihallgatás következett. Kihallgatás után a rabosító eljárás során egy külön helységben 4 fotó készült rólam mint a bűnözőkről.

Utána minden ujjamról, tenyeremről és kézélemről ujjlenyomatot vettek, mint a bűnözőknél szokás. Ezek után újra pár órát a cellába zártak, ahol kértem, hogy a több mint 5 óra fogva tartás miatt részemre ételt hozzanak.Kaptam ételt, majd este 22 óra magasságában elengedtek a kerületi rendőrök. A rendőrségen elmondták, hogy magánlaksértést követtem el. Ha újra bemegyek a saját lakásomba, vagy csak ha a villanyórát is lekapcsolom, akkor megismétlem a vétséget, amiért a Gyorskocsi utcai helyre 30 napra becsuknak! A kerületi bíróságot mondták mint egyedüli lehetőség.

Összefoglalva:
Egy tiszteletben álló 5 gyermekes Európa-bajnok edző, tanár ember aki jóhiszeműséggel kiadta a lakását,azért követ el vétséget, mert a saját lakásába ami a tulajdona, ahová a lakcímkártyája szól – bement. Ezért a bűnügyi nyilvántartásba bekerült 4 fotóval, ujjlenyomatokkal. A rendőrök az eljárás során többször elmondták, hogy nekik nem ez a véleményük, de a törvény szerint járnak el és nap mint nap találkoznak hasonló esetekkel.

Nagyon kérek mindenkit, hogy segítsen a nyilvánosságra hozni ennek az ügynek a részleteit, azért, hogy mások is okuljanak belőle, és talán a jogalkotók is felfigyelnek a hibáikra.


Állok bármikor rendelkezésükre. Ébend Gábor 0620 9460321

Beküldte: Dobrova Éva

Hozzászólás  

#1 quideszsWeritasz 2021-11-25 13:52
Ebben az ügyben csak szép lehet az ember,de nem lehet okos . Kiszoktam adni a lakást,de mindég bele irom a szerződésben hogy bármilyen,közüzemi,albérleti tartozás a fizetési határidőn túli 15.-napon . Az albérleti szerződés felmondásal jár . És 10-napon belűl el kell hagyni az ingatlant részemre,át kell adni. Távozás napján, mérő órák olvassása volt albérlővel megtörténik .Elszámolás megtörténik .

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások