20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 január 07, szombat

"amiből nemcsak következtetni, hanem tanulni is tudok"

Szerző: Jäger Miklós

szeretném arra kérni, hogy valamiféle támpontot szíveskedjen nekem adni ahhoz, hogy teljesen logikusan eligazítani, akár az interneten levő nagyon hiteles honlapokkal megspékelve, vagy hiteles könyvek ajánlásával! Viszont, ha számomra ír olyan dolgokról, amiből nemcsak következtetni, hanem tanulni is tudok, akkor azokat is, mély és nagy tisztelettel megköszönöm, és elfogadom!

Egy olvasónk levele.

 A levélírónk engedelmével megjelentetem a nekem írt levelét. Legyünk közösen segítségére és a hosszú élettapasztalatával ő is segíthet majd nekünk. Szeretettel: >Zoli<

"amiből nemcsak következtetni, hanem tanulni is tudok"

Mélyen Tisztelt, Raffai Úr!

A nevem, Jäger Miklós, és 72 éves vagyok. Lerövidítve, hogy a kommunizmus alatt, el voltam mindentől zárva, de úgy is mondhatnám, hogy meg voltam mindentől fosztva, így sajnos, még az érettségimet is, - igaz kettő év nappali gimnázium nem elvégzése után, - de tizenkilenc esztendő kellett ahhoz, hogy be is fejezhessem érettségivel, a már nagyon régen elkezdett Gimnáziumomat, érettségivel! Viszont a további tanulmányaimat, soha, de soha nem engedték meg, mindig kitalálva valami elvtársi ügyet ellenem. Szerettem volna legelső sorban, Római Katolikus pap lenni, de mire leérettségiztem, már családom volt. De! Mivel még a nappali gimnázium első évében, a Magyar Tanárom, észre vettem bennem, hogy nagyon vonzódom, a konzervatív, régi Magyar szavakhoz, no meg a Latin és a Magyar nyelvtan folytán, kialakult bennem egy vonzódás, a klasszika felé. Csak egy példa! Akkoriban az volt a "hobbim," hogy a feleléseimet, vagy a dolgozataimat, szinte rendszerességgel, vagy jambusokban, vagy - és ez volt a több, - de hexameterekben szoktam mondani, leírni. De, ha még csak Magyarból, vagy a Latinból ezt tettem volna, az még megérthető is lett volna, de ugyanezt tettem, a Földrajzzal, a Történelemmel, a Biológiával, és néha, néha a Kémiával is.

Nagyon szerettem írni, főleg meséket, melyeket magam találtam ki. De azt is nagyon szerettem, ha valami tárca féleséget írtam! A Magyar tanárom ezt nagyon hamar észre vette, és mindenáron, az írói pálya felé terelgetett engem. Sőt írtam dolgozatként egy mesét, ha jól emlékszem, a "Diófa levelének a története" címet adtam. Ez, annyira megtetszett a tanáromnak, hogy a ahogy azt ő mondotta nekem, hogy: "Ne haragudjon, de ezt a mesét kénytelen voltam lemásolni, mert a gyermekeimnek, állandóan ezt kellett elmondani!" De, ugyanígy voltam a történelemmel is, úgy ahogy van, az egész történelem, de nagyon érdekelt, sőt még az évszámokat sem volt nehezemre megjegyezni! Igaz, mára már mindenben nagyon zavarban lennék. De, ugyan ilyen vehemenciával tanultam a biológiát, és a kémiát is! A Fizikánál, valahol elakadtam, és azóta sem találom meg azt a pontot, hogy hol is volt.

Tehát, magamról ennyit, talán még azt teszem hozzá, hogy az Édesapám sok diplomával rendelkező végzett tanár ember volt, no meg tartalékos főhadnagy, és valahol az északi sark környékén, meg hadifogoly. Csakhogy, mire hazajött. én már iskolás voltam, méghozzá első elemista! No, meg Szívgárdista! Templomba járó volt az egész család velem egyetemben, és a mai napig is az lennék, ha tudnék menni. Ha a Fiam éppen ráér, akkor el szokott vinni. Tettem az életem, a lehető legmegalázóbb munkákat, hogy hol? Onnan ide, innen oda! Teljesen mind-eggyé vált minden számomra! Még úttörőnek sem engedtek, mivel osztályellenség és hét éves korom óta, antiszemita vagyok. Végül is, egy Képzés nélküli Római Katolikus kántor - sekrestyésként mentem nyugdíjba, immáron, 12 esztendeje. De ehhez azért az is kellett ám, hogy az Édesapám is, Sashalmon volt Karnagy - Kántor, és amit tőle megtanultam, pusztán abból táplálkoztam. Hetven éves voltam, amikor nagyon szépen megköszönték a mindennemű munkálataimat, amit végeztem és attól kezdve, egy pánik betegség kapott el, úgyhogy ezzel, még a pszichiátriai osztály nyílt részlegén is voltam. De, a Magyar történelembe menekültem, állandóan nézegetem az Internetet. Így találtam rá, erre a honlapra.

Őszintén, nagyon megörültem neki. Csakhogy itt azt vettem észre, hogy még Jézus Krisztust is Magyarnak, azaz valami Pártus Hercegnek nevezik! No azért ez már több mint túlzás! Arra hajlok, hogy a Magyar nép eredete, valahonnan a Mongol síkság környékéről, no meg a Kazár hatásra is, hiszen ezekhez viszonylag nem messze van Kína, melynek az egyik nemzetfajtáját úgy nevezik, hogy "Ujgurok!" Viszont, olyant is láttam az interneten, hogy még Afrikában is élnek "Madzsarok," akik, legalábbis, a magam nézeteim szerint, valamikor a Török hódoltság idejében lopták el a Törökök, és janicsárrá nevelték őket, aztán hogy hogyan, - nem tudom, - gondolom én, rabszolgáknak adták el Afrikába, ahol letelepedtek, és a nevüket a helyi tájszólásból eredeztetik.

Állítólag, nagyon sok a hasonlóság, úgy antropológiailag, mint szokásokban hozzánk, Magyarokhoz. Még-egyszer mondom, ez a saját következtetésem, mert az Internetben talált ehhez kapcsolódó ismertetésekből, tudok csak mindenre következtetni! A másik amit nem tudok eldönteni, és mivel csak a Magyar nyelvet tudom mára, éppen ezért igen nagy tisztelettel kérdezem, hogy a WIKIPÉDIA, magyar kiadása, mennyire hiteles, és nem kommunista?! Azért kérdezem, mert amikor azt nézegetem, nagyon gyakran homlokegyenest, egymást cáfoló irományokat találok benne. Nem tudom az igazságot, a Magyar Történelemmel. Ugye, a Felső fokú hiátusom végett, sehol, semmiféle tanulmányozást nem tudok végezni. Viszont, kemény elhatározásom, hogy még élek, addig is megpróbálom megtalálni a valóságot. Viszont, segítség nélkül nem megy, mert mindig valami hihetetlen nagy vadságokba botlok bele.

Mélyen Tisztelt Raffai Úr!

Elnézést az e levelemért, de mivel tudom, hogy ön egy nagyon komoly Magyarság kutató, így szeretném arra kérni, hogy valamiféle támpontot szíveskedjen nekem adni ahhoz, hogy teljesen logikusan eligazítani, akár az interneten levő nagyon hiteles honlapokkal megspékelve, vagy hiteles könyvek ajánlásával! Viszont, ha számomra ír olyan dolgokról, amiből nemcsak következtetni, hanem tanulni is tudok, akkor azokat is, mély és nagy tisztelettel megköszönöm, és elfogadom!

Sok és nagy szeretettel, a Jäger Miklós.

Hozzászólás  

#5 sagi által említett művekhezsuhu 2015-07-04 10:28
suhu töröltette írásait
#4 Lemaradt link Magyar Adorjánhozsuhu 2015-07-03 10:38
suhu töröltette írásait
#3 Kedves Miklós!sagi 2015-07-02 23:20
Kedves Miklós!

Ha tanulni akarsz, nyisd ki szívedet és ürítsd ki elmédet!
Fogadd el kiindulásul, hogy a magyarságnak a Föld ősnépéhez van köze! Felejtsd el a tanított történelmet és építs magadnak egy új történelmet, amelyben a Kárpát-medence a civilizációs forrás! Felejtsd el a népek eltűnésének dogmáját! A népek mindig maradtak, bár az uralkodó réteg cserélődött.
A szkítákat az ókori görögök tanítóiknak tartották. Dárius perzsa király szkíták elleni hadjáratának leírásából kiderül, hogy a szkíták a Kárpát-medencében éltek. A tordosi korong tanúsága szerint a sumer kultúra előtt létezett a Kárpát-medencében az írás. A boszniai piramisok húsz-ezer évvel korábbiak az egyiptomi piramisoknál! Jásdi Kiss Imre kutatásai ősi hírközlési és energetikai megoldásokat tártak fel Kárpát-medencei központtal. A TAMANA kutatások Kárpát-medencei földrajzi nevek sokaságát találták világszerte. Az Arvisura hagyomány és Csicsáki Jenő kutatásai az elsüllyedt MU kontinens felé mutatnak. Baráth Tibor kutatásai az egyiptomi kultúrát kapcsolják a sumer kultúrához. Borbola János az egyiptomi hieroglifákat olvassa magyar nyelven, Thor Heyerdahl expedíciói az elsüllyedt MU kontinens és Dél-Amerika kultúrális kapcsolatát igazolták. Móricz János és Simon Péter az amerikai indiánok és a magyarság kapcsolatát bizonyították.
A szkíták a Föld legrégibb népe. A szkíták a Kárpát-medencében éltek! A magyarság a szkíták utóda és örököse! A magyar nyelv az ősnyelv! A magyar nép Európa legrégibb népe! (Grover S. Krantz: Az európai nyelvek földrajzi kialakulása) Semino és munkatársainak genetikai vizsgálata szerint a mai magyarság zöme évezredek óta itt élő ősök leszármazottja.
#2 Magyar Adorján issuhu 2015-07-02 10:43
suhu töröltette írásait
+1 #1 leszerelt 2012-01-07 23:58
Kedves Miklós,

Semmit sem kell elhinni, se Torma Zsófia, se Badiny Jós Ferenc, se Baráth Tibor, se Bobula Ida, stb., kutatásaiból. Csak el kell olvasni és gondolkodni a leírtakon; csak el kell vetni a magot. Ha igaz, akkor az igazság magját vetjük el a termékeny emberi észben, és nincs olyan erő a világon ami annak meggyökerezését megtudná állítani. Ha nem, akkor amit elvetettünk sohasem növeszt tartós gyökeret, sohasem lesz belőle valódi hit, tehát nincs mitől félni.

A lelkierő tudás vágyként nyilvánul meg; a szellemierő fölfedezésként. Leveledből azt veszem ki, hogy dús lelkierővel rendelkezel, de szellemierő vitorlád rongyos. Tehát elsősorban azt varrd meg - de most még ne tanulással... az még odébb van... mert csak épp vitorlával lehet erőt fölfogni. Rendszeresen és őszintén fohászkodj Teremtődhöz - mindegy, hogy hogyan hívod -, és kérd meg, irányítsa gondolataidat, szavaidat, tetteidet. Aztán olvass el egyetlen egy bekezdést bármelyik említett szerző tanulmányából, és a végén állj meg. Gondold át jól amit olvastál. Ésszerű-e? Az emberi cselekedetek tükrözik-e az emberi természetet? Találsz-e saját tapasztalat-tárodban példát rá? Zavar-e valami, valami, ami nem stimmel? Tárgyilagosan gondolkozol-e, vagy előítéleted egyszerűen nem engedi be, fölfoghatatlanná teszi az olvasott anyagot? Az sem baj: Tűzoltócsapból lehetetlen inni. Merits belőle markodba egy kortyot, egy mondatot, egy pár szót. Ha ízlik, meríts még egyet; ha nem köpd ki. Én amikor először olvastam BJF tanulmányait Jézus szkíta származásáról, megvoltam győződve, hogy ennek az embernek elment az esze. A ministránskoromban belém vert dogmák nagyágyúval lövöldözték BJF apró, de rengeteg ésszerű fölfedezéseit. Baráth Tibor egyik előadásán a 70-es években már egy kicsit nyitottabb voltam. Csak lassan, kis kortyonként, kedves kortársam.

Minden ember-fogalmazott anyag tökéletlen, de a (szándékos) hazugságra rá lehet jönni egy kis nyomozással (lásd, magyarmegmaradasert.hu/component/k2/item/2635 22. hozzászólás). Miután találtál magadnak egy megbízható, igazság-sziklát, mindig onnan indulj el kutatásaid során; amit olvasol aszerint értékeld. A kételkedés maga nem rossz, mert ösztönzi a kutatást – itt a Földön csak az ostoba tud mindent, csak ő halál biztos mindig önmagában.

Nagy hitbeli változásokat csak kiskanállal tanácsos adagolni. A többit bízd az isteni erők ismeretlen de megfigyelhető működésére, és bízzál Boldogasszonyunkban! Ez ilyen egyszerű. Ha mégsem megy, legalább saját tükrödben elismerésre találsz: megpróbáltam kimászni a gödörből: nem sikerült. Lehet, hogy majd egyszer újra próbálkozom, lehet hogy nem, de ezt az elismerést most már senki sem veheti el tőlem.

Szeretettel,
leszerelt

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások