20240630
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2020 január 20, hétfő

A vörös rizs földjén boldogság van

Szerző: Bene Gábor dr.

Van egy állam ahol az emberek nagyon barátságosak és boldogok. A turisták sokáig ki voltak onnan zárva, de ma már nem annyira elszigetelt, bár a turisták ma is csak szervezetten tudnak oda utazni és ott is csak megfelelő idegenvezető segítségével nézhetnek szét.

Talán ennek az államnak a vezetői tartanak a bankárkaszti benyomulástól és a népünknek az agyfertőzéstől való mentését szolgálják ezek az intézkedések? Nézzük, mi lehet az oka ennek a szigorú nemzetvédelemnek?

Bhután – amely Kína és India határán lévő hegyi állam – Boldogságügyi Minisztériumot állított fel. Ez a minisztérium méri az emberek jól-létét, vagyis ők az életminőséget az anyagi és szellemi értékek egyensúlyában határozzák meg, s nem a profitmaximalizálás érdekli őket!

Abban az államban minden közszolgálatot végző személy a népének a boldogságára törekszik! Ott nincsenek hajléktalanok, mert bármely bhutáni kérhet a királytól házhelyet és kertművelésre szolgáló „háztáji földet", ráadásul valóban ingyenes az egészségügyi ellátás jár mindenkinek. Sőt komoly hagyományőrzés folyik, mert a modern orvoslás mellett helye van a hagyományos népi gyógyításnak is, ami sok esetben hatásosabb a profitközpontúsággal működtetett és a gyógyszeripar által lobbi hatásoknak kitett nyugati orvostudománynál!

Az egész állam területén nehézségekbe ütközik minden függőség gyakorlása, pl. a dohányzás is. S Bhután volt az utolsó ország a világon, ahol elkezdték használni a televíziót, sőt az internetet is. Mindez nem az elmaradottságot eredményezte, hanem a hagyomány tiszteletet, amely nemcsak az orvoslásban, az egészséges életmódban és a tisztán öko-gazdálkodásban nyilvánul meg, hanem az egészséges gondolkodásban, bevált joggyakorlatban és öltözékben egyaránt láthatóan megjelenik. A király szigorúan megtiltotta a műtrágya, vagy bármely más vegyi anyag használatát, sőt már a behozatalát is akadályozza az állam, s csak természetes hazai trágyával lehet természetes élelmiszert termelni, ami teljesen logikus is!

Az emberek boldogsága tehát nem a technikai fejlettség függvénye, hanem az életmód és gondolkodás, amely nem a fenntartható fejlődést keresi, hanem a fenntartható visszavonulást! A Bhutánban élők általában hívők és leginkább budhisták, vagyis ahogy ők kiejtik: „BUDA" követői. S érdekes módon nem a férfiak örökölnek, hanem a legidősebb leánygyermek. Ez is azt mutatja, hogy a hagyományok ellenállnak a nyugati világ hatásának, s azt követik, amit az őseik követtek!

Érdemes lenne ezen nagyon elgondolkodni minden jó magyar embernek, mert amit a modern világ kényszerít a mai emberekre, az bizony a természet és társadalom teljes tönkretételét fogja eredményezni! Vegyünk tehát példát Bhutánról és elevenítsük fel minden régi magyar néphagyományt, gazdálkodási rendet és szokást, mert ha boldogok akarunk lenni, akkor nem arra van szükség, hogy a kufárság rendszerét hizlaljuk tovább, hogy profittermelő, gátlástalan bankárkaszt hitelpénzét használjuk, hanem a saját értékrendünket kell tovább erősíteni!

Szerencsére van már egy olyan szerveződés hazánkban, amelyik ezt teljes mellszélességgel felvállalja, hiszen ők arra szerveződtek, hogy egyesítik a nemzetet értékrendi alapon!


(a szerző egy ellenszolgáltatás nélkül dolgozó, nemzetegyesítő segédmunkás)

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások

Honlap ajánló