20240221
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2009 december 23, szerda

Túlélési stratégia

Szerző: Tejfalussy András

SZAPORODÓKÉPESNEK LENNI, BETEGSÉGEKBÕL KIGYÓGYULNI! 

Javasolt étkezési technika: 

Ivóvízként tiszta desztillált vizet (H2O) kell használni!

+

A konyhasót (NaCl) a fiziológiás mennyiségével, annál nem sokkal kisebb mértékben kell pótolni!

+

A káliumot (K) a fiziológiás mennyiségével kell pótolni, kerülve a nagyobb mértékben túladagolását!   

A szükséges eszközökrõl lásd: www.ujvizforras.fw.hu! 

All Rights Reserved!  

 

SZAKTANÁCSADÁS:

Tejfalussy András dipl. mérnök, méréstani szakértõ

AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG PJT 1036 Budapest, Lajos u. 115. III. 18.

+36-1/250-6064, +36-202181408

www.aquanet.fw.hu Kód: Három Alapfeltétel 090331 Budapest, 2009. 03. 31.

 

NOBEL-DÍJAS KUTATÓK MÉRÉSEI IS BIZONYÍTJÁK, HOGY SZÁMOS BETEGSÉG NAGYSÁGRENDI MEGSZAPORODÁSÁNAK A HAGYOMÁNYOS („FIZIOLÓGIÁS”) SÓZÁSSAL ELLENTÉTES ELVEKRE ALAPOZÓ „ÉTKEZÉSI SÓREFORM” A FŐ OKA (Kód: NepirtoNahianyKtobbletTunetei) 

 

A MEDICINA Orvosi Könyvkiadó (Budapest, 1976) „Technika a biológiában 8” c. kiadványában, „A biológia aktuális problémái” főcím alatt található „A mellékvesekéreg biológiája” c. fejezet. Aki írta, az akadémiai nívódíjas Dr. Szabó Dezső azokat az új mérési eredményeket ismerteti, amelyek alapján Kendall, Reichstein és Hench 1950-ben Nobel-díjban részesültek „a mellékvesekéreg-hormonok és szerkezetük és biológiai hatásuk” felfedezéséért. Az összefoglalás jellegű leírás emellett további 61 tudományos publikáció mérési eredményeire is hivatkozik. (Az alábbiakban zárójelben jelzem, hogy a könyvből itt idézett megállapítások a könyv mely oldalain találhatók.)

 

EZEK A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS PUBLIKÁCIÓK EGYBEHANGZÓAN BIZONYÍTJÁK AZT, HOGY A NÁTRIUMHIÁNYOS ÉS KÁLIUMDÚS DIÉTÁN TARTOTT EMBEREK ÉS PATKÁNYOK MELLÉKVESEKÉRGE HORMONTERMELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN A TUDOMÁNYOS KUTATÓK VISZONYLAG ÁTFOGÓ ÚJ VIZSGÁLATI EREDMÉNYEKKEL RENDELKEZNEK (134), AMELYEK SZERINT A NÁTRIUMHIÁNYOS VAGY KÁLIUMDÚS DIÉTÁN TARTOTT ÁLLATOKON (PATKÁNYOKON) ÉS EMBEREKEN IS MELLÉKVESEKÉREG-ELFAJULÁS KÖVETKEZIK BE, MIKÖZBEN A SZERVEZET ELETROLIT- HÁZTARTÁSÁNAK EGYRE SÚLYOSABB ZAVARAI TAPASZTALHATÓK. (168) 

 

Ezek későbbi, hosszabb távon is egészségkárosító, életrövidítő, ivartalanító stb. hatások például konkrétan a következők:  

1./ A mellékvese abnormálisan megnagyobbodik (140) 

2./ A szervezetben elégtelen a szőlőcukor-képződés, mely miatt elégtelen zsír- és cukorfelhasználás alakul ki. (167) 

3./ A különböző strasszhatások kivédésére a szervezet képtelenné válik. (167) 

4./ Csökken a nátrium kiválasztása, a káliumé fokozódik (167) elsősorban a vesesejteknél, de a verejtéksejteknél és az emésztőrendszer mirigysejtjeinél is (167-168). Ha ez ha hosszabb ideig tart, törvényszerűen az alábbi betegségek kialakulásához vezet:  

5./ Idővel nátrium-hiány jön létre (168) 

6./ A nátriumhiány a szövetekben ozmózis-zavarhoz vezet, többlet-víz vándorol a sejtekbe. (168) 

7./ Csökken a keringő vérmennyiség, a vér besűrűsödik, csökken a viszkozitása. (168) 

8./ Romlik a keringés. (168) 

9./ A vese vérellátásának a zavara miatt csökken a szűrési (méregtelenítési) teljesítménye. (168) 

10./ Idővel elégtelenné válik a veseműködés. (168) 

11./ A bőr és a nyákahártyák kóros elváltozásai. (168)

12./ Mellékvesekéreg-károsodás. (168) 

13./ Mellékvese daganatok, sejtburjánzások, esetenként rosszindulatúak is. (169) 

14./ Halálos Addison-kór tünetei alakulnak ki. (168) 

 

            Hiányos nátrium-pótlásnál és/vagy kálium-túladagolásánál kialakulnak fő tünetként: 

 

15./ Magas vérnyomás. (169) 

16./ Szívelváltozások. (169) 

17./ Veseelváltozások. (169) 

18./ Izomgyengeség. (169) 

19./ Fokozott nátriumvisszatartés és fokozott káliumürítés. (169) 

20./ A vérbesűrűsödés miatti veseműködés romlás fokozza a renintermelést, renintermelő vesedaganatok jönnek létre. (169)  

A nátriumhiányos és/vagy káliumdús táplálkozás nemi szervek fejlődési torzulásait is okozza („pszeudohermafroditizmus”):

 

21./ Leánymagzatok nemi szerveinek a fejlődési zavarait, pl. szeméremajkak összenövését, klitorisz-megnagyobbodást. (169-170) 

22./ Lánygyermeknél klitorisz-megnagyobbodást, idő előtti mentstruációt. (170) 

23./ Felnőtt nőknél: klitorisz-megnagyobbodás, test- és arcszőrösödés, kopaszodás, érdes hang, a menstruáció elmaradása, terméketlenség, az emlők sorvadása. (170) 

24./ Fiatal fiúknál korábbi pénisz-megnagyobbodást, korábbi erőteljes izomzat kifejlődést, a testnövekedés gyorsulását, a hónalj- és a szeméremszőrzet idő előtti megjelenését, korai szakáll- növekedést, hangmélyülést, hajritkulást okoz. (170) 

25./ Pszeudohermafroditizmus tünetként fiúgyermekeknél és férfiaknál emlő-megnagyobbodást okoz. (170) 

26./ Rosszindulatú daganatok (pl. emlőrák, prosztatarák) növekedését serkenti. (170) 

Közismert, hogy egyesek ezeket a betegségeket mindenféle más okra vezetik vissza, miközben ezt a két legfőbb okot részint elhallgatják, részint ellenkező hatásúnak tüntetik fel. Az élettani optimum szerinti (fiziológiás mértékű) sópótlást, a vér elektrolit nátrium : kálium : víz arányának megfelelő étkezést „elavultnak” hazudják, pedig a fiziológiás sópótlás helyességét nem csak a tengervíz, a magzatvíz és a vér és a fiziológiás infúziós Ringer oldat azonos nátrium és kálium aránya igazolja, de az is, hogy kálium túlfogyasztás esetén torzul az EKG = romlik a szívműködés! (A könyvről általam készített fotókat, s a többi, fent említett mérési és tankönyvi dokumentumot is le lehet hívni, ki lehet nyomtatni az internetről, amihez a Google keresőbe a „mellekvesekerges” szót kell beírni, ill. lásd: a www.aquanet.fw.hu honlapon.)

Kód: VargaP-jegyzetbol-090321sum

(RozgicsKovácsNaKcsalas090316 kódú irathoz mellékelt szöveg, kiegészítésekkel)  

TUDOMÁNYOS RENDÕRSÉG PJT

2621 Verõce, Lugosi u. 71.  

Büntetõjogi méréstani szakvélemény a nem kóser étkezési káliumtúladagolással és egyidejû konyhasópótlás-akadályozással és a többletkálium mérgezõ hatását csökkentõ ételek és italok fogyasztásának akadályozásával folytatott magyarországi népbetegítés népirtási bûnügyében, mint tudományos kárelhárítás a rendõrség helyett, a Ptk. 484-487. §. alapján:  

Az élettani optimumnak megfelelõ (fiziológiás) mértékben adagolva nem mérgezõ természetes anyagok, a konyhasó és a kálium erõsen megváltoztatott mértékben való (afiziológiás) adagolásával, valamint a tiszta desztillált ivóvíz ivás tiltásával folytatott tudatos biológiai népirtás, hogy a hivatalos magyar tudományos fórumok, egészségügyi szervek, orvosok, gyógyszerészek, természetgyógyászok, és az általuk uralt/terrorizált, magyargyûlölõvé tett média és kereskedelem rábeszéli, rákényszeríti a nem kóser étkezésû magyarokat a káliumot mérgezõen (afiziologiásan) túladagoló, s a konyhasót egészségkárosítóan (afiziológiásan) aluladagoló étkezésre, miközben lebeszélik õket a túladagolt kálium mérgezõ hatásai ellen valamennyire védõ desztillált tiszta lágy ivóvízrõl és fiziológiás sózásról és savanyúság- és cukorevésrõl is!   

Ez egy étel- és ivóvíz különbözõvé tételre alapozott, a Mózes II. 23. 20-33. és Talmud, Taanith 10 a. lap és Baba kamma 93 b. lapon leírt módon népirtásra alapozott extraprofit szerzési aljas zsidó program, amit (a hazaáruló pártok és kormányok közremûködésével) a magyarok létszáma és élethossza lecsökkentésére (=ingatlanaik- és nyugdíjbefizetéseik elrablására) alkalmaznak.  

Verõce, 2009. 03. 21.  

Tejfalussy András dipl. mérnök, méréstani szakértõ (1-410415-0215)   AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG GMK végelszámoló 

1036 Budapest, Lajos u. 115. +36-250-6064, www.aquanet.fw.hu  

Természetgyógyász-továbbképzés: elsõsorban nem az elsavasodással, hanem fõ okával, az étkezési nátrium-kálium pótlás aránytalanságával (afiziológiásságával) kellene foglalkozni:  

A fiziológiás nátrium és kálium normák és a káliummérgezés hatásai csökkentési módszerei is, legpontosabban a dr. Varga Péter által készített, kéziratként 1978-ban megjelentetett, JEGYZET AZ INTENZÍV BETEGELLÁTÓ SZAKASSZISZTENSEK SZÁMÁRA I. kötetben van leírva:  

A víz- és sóforgalom szabályozása, a Nátrium - Kálium pumpa: A víz- és sóforgalom kölcsönhatásainak szövevényes rendjében sohasem beszélhetünk külön só és külön vízforgalomról, a víz- és sóháztartás szétválasztott zavaráról. A só és víz „sorsközössége” nem oldható fel. A szervezet folyadéktereinek térfogatváltozása egyben elektrolitváltozást is jelent. .... A nátrium sejten kívüli túlsúlya annak a következménye, hogy azt a sejtekbõl aktív sejttevékenység ûzi ki. A folyamatot Nátrium - , helyesebben Nátrium - Kálium pumpának nevezzük. Ha a sejt - a Nátrium - Kálium pumpa - károsodik, az elektrolitegyensúly megbomlik. (42. oldal.)

Nátrium: A sejten kívüli tér legfontosabb kationja, itt van a szervezet össz-nátrium-tartalmának 98%-a. A sejteken belül található az össz-nátrium-tartalom 2%-a. A csontokban kötött formában található nátrium a sóháztartásban élettani körülmények között nem vesz részt. A nátriumnak vezetõ szerepe van a sejten kívüli folyadék tónusának és ozmotikus nyomásának fenntartásában, a terek közötti folyadékcserében, és nem elhanyagolható a jelentõsége a sav-bázis háztartásban sem. A felnõtt szervezet átlagosan kb. 1 gramm/testsúly-kg kicserélhetõ nátriumot tartalmaz. (46. oldal.)  

Felnõttnél 3-15 gramm a fiziológiás (élettani szempontból optimális) napi nátrium pótlás, ami 6,75-33,75 gramm konyhasóval biztosítható (50. oldal).  

Konyhasóvesztés (nátriumvesztés) és tünetei: Hypotoniás dehidráció (nátrium-hiányos exiccosis). A „sóhiány” megnevezéssel a szervezet össz-nátrium-tartalmának csökkenését jelölik, a hyponatraemia terminológiája a szérum-nátrium-szint csökkenésének kifejezésére szolgál. A nátrium-hiányos exsiccosisban (=a szervezet kiszáradása, heveny folyadékveszteség) csökken a nátrium-bevitel, illetõleg fokozott a - vízzel szemben aránytalan - renális, extrarenális veszteség. A víz- és sóanyagcsere összefonódottságából fakad, hogy a nátriumveszteség nem vezet azonnal hyponatraemia (a vér sóhiányos állapota) kialakulásához, mert azt vele arányos vízveszteség követi. 1 liter vízveszteség átlagosan 144 mval (=8,4 NaCl) elvesztésével jár. A 8,4 gramm NaCl-ban 3,88 gramm a nátrium. A klinikai képet a konyhasó- hiány mértéke határozza meg: Az enyhe sóhiány (kb. 20 gramm veszteség) tünetei: gyengeség, fejfájás, pszichés tompultság. Kifejezett sóhiányban (35 gramm veszteség) fokozódó gyengeségérzet, collapsus-hajlam (ájulási-hajlam), az inreflexek renyhesége áll elõtérben. Az interstitium (szövetközötti-tér) folyadékvesztesége a turgor-csökkenésben nyilvánul meg. (Turgor: a szövet ellenállóképessége, amikor az erek teltsége normális.) Súlyos (40 gramm feletti) sóhiányban a nátrium veszteség hipovolaemiát és az izomzatban fokozott görcskészséget okoz. A testhõmérséklet alacsony. A szomjúságérzet általában hiányzik. A tenziócsökkenés (=nyomáscsökkenés), a veseállapot romlása oligo-anuriához (=csökkent-vizeletkiválasztáshoz), akut veseelégtelenséghez (akut tubuláris insuffiencia) vezet. 

A kibontakozott kórkép az addison-crisis (=Addison kórban a mellékvesekéreg mûködésének gyors lefolyású megszünése miatt bekövetkezõ súlyos állapot) állapotához hasonló. Laboratóriumi leletek: A vizelet mennyisége lehet normális, fajsúlya azonban alacsony. Albuminuria (=fehérjevizelés) észlelhetõ, a vizelet üledékében vörösvérsejtek, cylinderek (=hengeralakzatok) mutathatók ki. (44. oldal) 

A nátrium és klór szintje, a szérum (= a vérplazmával azonos összetételû, az alvadt vérbõl kisajtolódó, fibrinogén -mentes folyadék ozmolaritása a folyamat súlyosbodásával csökken. (fibrinogén=a vér-plazmában lévõ, nagy molekulasúlyú, labilis, speciális fehérje.) A vér sejtes elemei számszerûen csökkennek. A vörösvérsejtek átlagos térfogata nõ, a hemoglobin koncentrációja csökken. Csökken a plazma vérfehérje szintje is. 

Izotóniás dehidráció (víz- és sóveszteség). Mind a víz-, mind a sóveszteség okozta kórformák összetett hiányállapotok. Jelölésükben az az irányadó, hogy melyik folyamat elsõdleges. (Isotonia= egyezõ ozmotikus nyomású állapot.) (44. oldal)

Az izotóniás dehidráció a víz és só együttes, egyenlõ mérvû veszteségével jellemzett kórállapot. A szérum ozmolaritás (ozmolaritás=membránon átszûrõdési képesség) változatlan marad. Mivel a víz- és sóveszteség kizárólag a sejten kívüli térbõl származik és ebben a sejten belüli tér nem vesz részt, a folyamat rövid idõn belül keringésromláshoz vezet, ami végsõ fokon shock-állapotba torkollik. Etiológiájában pancreatis, peritonitis, ileus, vérzés, trauma, égésbetegség nagyfokú plazmavesztése szerepel, gyomor-bél atonia a velejárója. A paralytikus béltraktusban több liternyi, a keringés számára elveszettnek tekinthetõ folyadék panghat. A klinikai képet a keringésromlás tünetei, a vérnyomás - percvolumen -, a glomeruláris szûrlet csökkenése, tachycardia, collapsus-hajlam, lényegében a schock képe jellemzik. Laboratóriumi adatok: A vizelet mennyisége csökken, a kezdeti nagy fajsúlyt a veseelégtelenség bekövetkezésével isosthenuria, hyposthenuria váltja fel, a szérum MN, ill. karbamidnitrogén szintje emelkedik. A hemokoncentráció miatt a vér sejtes elemeinek száma nõ, kivéve, ha a kórállapot kiváltója vérzés. A vizeletben a nátrium és klór ürítése csökken vagy megszûnik, illetve a sav-bázis statustól függõen változik. A szérum-kálium értéke a schock kezdeti szakaszában a sejtdestructió miatt magas, szintjét késõbb a vese kiválasztóképessége módosítja. (45. oldal) 

(Etiológia=okok kutatása, az okok kutatásával foglalkozó tudomány, pancreatis=hasnyálmirigy-gyulladás, peritonitis=hashártyagyulladás, ileus=bélelzáródás, trauma= sérülés, lelki megrázkódtatás, atonia=pegyhüdtség, shock= hirtelen beköüvetkezõ kerin gési elégtelenség, az idegrendszernek az egész szervezetre kiható reakciója, paralytikus=bénulásos, percvolumen=percenkénti mennyiség, glomeruláris=vese-gomolyagok általi, tachicardia: szapora szívverés, isosthenuria=a vese hígító- és koncentráló.képességének megszûnése, hyposthenuria=a vese koncentrálólépességének csökkenése, hemokoncentráció=hemoglobinkoncentráció, statusz=állapot, sejtdestruktio=sejtszétbomlás.)  

Hypotoniás hyperhidráció (hígításos hyponatraemia, vízmérgezés). A kórforma elõterében a víztúlsúly áll. A sejtenkívüli-tér víztartalmának növekedése nátrium-tartalmának relatív csökkenéséhez vezet, amely ebben az esetben nem valódi nátrium-szegénység. az ozmótikus koncentráció csökkenése folytán a hypotoniás plazmából víz vándorol a sejtekbe: a víztúlsúly megoszlik a két folyadéktér között, a sejtek megduzzadnak, károsodnak....(45. oldal) 

Kálium: A kálium a sejten belüli folyadék legjelentõsebb kationja. A vérszérum megfelelõ kálium szintje 0,16-0,18 gramm/liter. A szervezet össz-kálium-tartalma 2,04 gramm/testsúly-kg. Ennek 98%-a a sejtekben, 2%-a a sejten kívül helyezkedik el. Az össz-kálium-tartalom 10%-a fehérjéhez, glikogénhez, illetve foszfáthoz kötött, 90%-a disszociált, ozmotikusan aktív, és kicserélhetõ. ....Felszívódása a vékonybél felsõ szakaszán, kiválasztása legnagyobbrészt a vesékben történik. Kismértékben - mintegy 10%-ban - a széklettel ürül ki. A kálium a glomeurulusokban filtrálódik, a proximális tubusokban visszaszívódik és végül a disztális tubusokban nátrium-kálium ioncsere után választódik ki. (46. oldal). (dissociatio=vegyi bomlás, szétesés, elkülönülés, filtrálció=szûrés, proximális=közelebbi, disztális=távolabbesõ, a proximális ellentéte.)  

A kálium háztartás megbomlása elsõsorban a felvétel, a sejtekbe való beépülés, és a vesék útján való kiürítés egyensúlyának zavara következtében és csak másodsorban a kóros eloszlás miatt alakul ki. A sejten kívüli térben a normális káliumtartalom szûk határok között mozog és ezért már kismérvû csökkenése, ill. fokozódása a szervezet károsodásához vezethet. A sejten kívüli térnek már kisfokú káliumveszteségét is a sejtek káliumtartalmának csökkenése kíséri. (47. oldal.)

A vesemûködésnek a túlzott konyhasóhiány és/vagy káliumtúladagolás miatti romlását a renintermelõdés abnormálisra fokozódása mutatja. (Renin=a vérellátásában károsodott vese kéregállományában keletkezõ proteolytikus enzim, amely a vér-pasma angiotensinogénjére hatva, abból egy vasconstrito polypeptid anyagot hasít le.)  

A sejten belüli kálium a sejteken belüli elektroneutralitásért (=elektron-egyensúlyért) és ozmotikus koncentrációért, az enzimatikus (=biokatalizátorként mûködõ szerves vegyületek álal kifejtett) tevékenységéért felelõs. A vérszérum normális kálium tartalma az ép sejttevékenység elõfeltétele. Károsodása a Nátrium - Kálium pumpa mûködésében zavart okoz, aminek következtében kálium kerül a sejten kívüli térbe, és helyét a sejtekben nátrium és hidrogén ionok foglalják el. A kiáramló kálium a sejten kívüli térben alkalósist, a sejtbe belépõ hidrogén ion itt acidózist hoz létre. A sejtben a kálium megkevesbedése csökkenti a sejten belüli ozmotikus nyomást, ami folyadékáramlást indít meg a sejten kívüli tér felé, a sejtek exicalódnak és károsodnak. (47. oldal.) 

A felnõttek veséi egy nap alatt kb. max. 3,6 gramm káliumot tudnak eltávolítani anélkül, hogy túlságosan túlterhelõdnének. (48. oldal). A kálium mérgezõ hatása a vérbe bejutási sebességétõl függ, nem a „napi dózisától”. Gyorsabban bejutva sokkal kevesebb is súlyos mérgezést okozhat: Ha a vérbe bármely okból, bárhonnan egy órán belül több mint 0,8-1,6 gramm kálium jut be, vagy ha 24 óra során több kálium jut be mint 11 gramm, az veszedelmes mérgezést okozhat, melynek tünetei: az ideg-izomtevékenység gátlása, az általános izomgyengeség, a szív kitágulása és ritmuszavara, valam int az érzészavarok a jellemzõek. Az EKG-n jellegzetes torzulások mutatkoznak. Ha a vérben bármilyen okból több lesz a kálium mint 0,28-0,4 gramm/liter, az kamrafibrillációt, sõt halált, diasztolés szívmegállást is okozhat (= kitágulás után többé nem húzódik össze a szív). (47. oldal.)   

A következõk segítik a szervezet védekezését a (vérbe bárhonnan bejutott) mérgezõ káliumtöbblet ellen:   

1./ A vesének segítenek: hígítással segít a káliummentes folyadék, pl. desztillált víz vérbejutása (47. oldal), a több konyhasó vérbejutása (46., 47., 51. oldal), a savi jellegû anyagok, mivel a savi ionok egy része káliumhoz kötötten ürül ki (47. oldal).

2./ A cukor bejutás csökkenti a vérben lévõ káliummennyiséget, mivel elõsegíti a káliumnak a vérbõl a sejtekbe vándorlását. (47., 50. oldal).  

A sav-bázis egyensúlyzavarok kezelése: Nem minden egyensúlyzavart kell alkalizáló (lugosító) vagy acidizáló (savasító) oldatokkal kezelni....Minden esetben elsõsorban az alapártalom gyógyítására kell törekednünk, amelynek felszámolása esetén rendszerint minden egyéb beavatkozás nélkül is helyreáll a sav-bázis egyensúly. A testnedvek homeostasisa ugyanis az életfontos mûködések következménye. (Homeostasis= az élõ szervezeteknek a változó külsõ és belsõ körülményekhez való alkalmazkodó képessége, amellyel önmagukat viszonylagos biológiai állandóságát biztosítják.) Az alapbetegségtõl elvonatkoztatott, mindenáron való „leletkozmetika” összetéveszti az okot a következménnyel, ezért öncélú és értelmetlen. Ezzel szemben a korrekció teljes mellõzése sem fogadható el, mert a homeostasis nem csak következménye, hanem elõfeltétele is a normális életfontos mûködésnek. (61. oldal.)

 

Ajánlom, hogy mindenki szerezze be és tanulmányozza, s ezután vegye alapul ezt a kiváló tankönyvet, amelyet a témabeli kutató munkám során nekem tanácsadóként segítõ Dr. Szabó Árpád úr, az Országos Igazságügyi Orvosszakértõi Intézet néhai fõigazgatója az általa ismert eddigi legjobbként ajánlott, mivel nem csak az élettanilag optimális nátrium - kálium - víz pótlási határértékeket (fiziológiás normákat), ismerteti pontos mérések alapján, de az azoktól való (afiziológiás) eltérés miatti betegségeket is, s az ilyen betegségek kiküszöbölési módját is!

  *

 Kód: RozgicsKovácsNaKcsalas090316

Nyílt levél Rozgics Máriához, a Magyar Világ lap fõszerkesztõjéhez:

ÁTPROGRAMOZTÁK ÉTKEZÉSI BIOLÓGIAI NÉPIRTÁS SZERVEZÉSÉRE A MAGYAR VILÁG LAPOT IS? 

Dr. Boksay Zoltán - Dr. Csákvári Béla - Dr. Kónya Józsefné: KÉMIA III. OSZTÁLY címû könyve (Tankönyvkiadó, Budapest, 1991.) szerint: „a desztillálással tiszta, lágy víz nyerhetõ, ezzel szemben a kemény víz nem alkalmas sem fogyasztásra, sem fõzésre...” (158. oldal), továbbá: „Az ember naponta kb. 12 g NaCl-ot ürít ki szervezetébõl, s mivel ennyi sót a táplálékok nem tartalmaznak, az ételek sózásával kell a pótlásról gondoskodni. Különösen a növényi táplálkozás esetében fontos, hogy elegendõ mennyiségû só jusson a szervezetbe, tekintve, hogy a növények alig tartalmaznak NaCl-ot. (Pl. a szarvasmarhák etetéséhez is rendszeresen használnak vasoxiddal kevert sót, az ún. marhasót.) Az orvosi gyakorlatban a NaCl 0,9%-os oldatát, az ún. fiziológiás konyhasóoldatot használják vérveszteség pótlására, kiszáradás ellen. Infúzió formájában közvetlenül a vérbe jutatják az oldatot. ...” (150. oldal). 

Miután a szokásos (Ringer) fiziológiás konyhasó oldatban harmincszor kevesebb a kálium, mint a nátrium, és ugyanilyen, ez az valódi optimális arányuk az élõ vérben és a magzat által kortyolgatott magzatvízben is), ha Kovács József a Magyar Világ lapban a literenként 5 gramm vagy még több káliumot tartalmazó zöldséglevek sózás nélkül literszámra ivását javasolja, és a napi NaCl-pótlás 2-3 grammra korlátozását, és lebeszél a desztillált tiszta víz ivásáról, részérõl ez tudatos elõidézése az õ különleges módszereivel gyógyítani ígért betegségek keletkezésének!?  

Ezenkívül, a Medicina Könyvkiadó által 1976-ban kiadott tudományos szakkönyv szerint, az ezért Nobel díjat (1950) kapott kutatók állat- és emberkísérletei, mérései is azt mutatták ki, hogy mind a káliumot túladagoló, mind a konyhasót hiányosan pótló étkezés rák- stb. betegségeket okoz, életrövidítõ, ivartalanító (=népirtó) hatású. Lásd: Technika a biológiában, 8, A biológia aktuális problémái, Dr. Szabó Dezsõ: A mellékvesekéreg biológiája (133-177. oldal). Ezért is, a Kálium Retard káliumhiány elleni tabletta megengedett szokásos adagja 0,5-1 gramm/8óra/fõ, s ha az orvos mégis egy napon belül egynél többször veteti be ezeket, akkor elõ kell írnia a vérszérum-káliumszint- és EKG ellenõrzést a fokozott káliummérgezési veszély miatt, lásd a tablettához tartozó figyelmeztetést bármelyik (?) gyógyszertári számítógépben.  

Számos további tudományos mérés is bizonyítja azt az étkezési biológiai népirtást, amelyet a nátrium és kálium pótlási optimum értékek (határértékek) tudatos meghamisítására alapozva szerveznek a Magyar Tudományos Akadémiai elnöksége, egyetemi vezetõk, s egyes keresztény kurzusok (!) bûnsegédkezõ közremûködésével is, pl. lásd Orvosi Havilap (1999/március, VII. évf. 3. szám), ahol dr. Rigó János akadémikus (a katolikus Mária Rádió Magyarország is õt foglalkoztatta egészségügyi tanácsadóként!) az élõ vér 30 : 1 nátrium-kálium aránya helyett a hullákbeli 1 : 1 nátrium-kálium arányt írja elõ étkezési sópótlási optimumként, és ehhez a Béres Rt. boltjaiból vásárolható ilyen összetételû, méregdrága étkezési sókeveréket (Vivega) ajánlanak. 


 

KIDERÜLT  

Az 1981-ben alakult Agroanalízis Tudományos Társaság Környezetvédelmi- és Gazdaságosság Ellenõrzõ Központja kiderítette az (általam feltalált) „OK-OKOZAT KALIBRÁLÁSI ANTIRANDOM MÉRÉSTAN” alkalmazásával, s a nemzetközi mûtrágya-felhasználási statisztikák hivatalos adataiból, hogy Kína és számos iszlám ország a saját részére termesztett élelmiszer-növények termõtalajait nagy mennyiségû nitrogén- és foszfor-mûtrágyával kezeli, de a kálium- vegyületekkel mûtrágyázásuk elhanyagolható mértékû. A más országok, más népek, pl. a magyarok étkezéséhez termesztett élelmiszer növényeknél viszont a kálium-vegyületek mérgezõ dózisaival mûtrágyáznak. Sõt hazánkban nem csak élelmiszer-tartósításra használnak káliumvegyületeket, hanem a konyhasó „sós ízének” pótlására is, s ehhez az ok-okozat kalibrálások durva meghamisítása útján elhitetik a konyhasó jó, fiziológiás dózisát „mérgezõen soknak”.  

A sok változatban használható mérõtér-létesítményi-terveim és az azokat bemutató lényegi modellek és a mérési- és kiértékelési bázis-software-im leírásai megtekinthetõk az interneten szereplõ nemzetközi szabadalmaimban. Az 1970-es nemzetközi szabadalmamban leírt „GTS” (Gradiens Térképezési Sorozat”) mérõtér-létesítményi-terv és mérési- és kiértékelési software, s a további nemzetközi szabadalmaim szerinti „Antirandom” mérõtér-létesítményi tervek és mérési- és kiértékelési software-k szerint végzett több tényezõs ok-okozat kalibráló méréseink eredményei egyértelmûen kimutatták, hogy a kálium vegyületeivel talaj-mûtrágyázás mérgezi a talajvizet és a növényeket, s ezúton kb. 250%-osra növeli a növénytermesztési önköltséget, eladósítja a termesztõket, akik emiatt elveszthetik a termõföld tulajdonukat, ingatlanaikat is. A hazai talajokban 1-6% a nem mérgezõ formában lévõ természetes kálium, vagyis ha pl. 2%, akkor egy 1000 négyzetméteres kert 5 méteres termõrétege kb. 150.000 kg-ot tartalmaz belõle, s ez a növények számára optimális mennyiséget, ami csak 90 mg/kg, több száz évig is pótolni tudja. A kálium könnyen oldódó vegyületeivel mûtrágyázás kb. 250 mg/kg-ra, mérgezõre növeli a talaj oldatban lévõ káliumtartalmát. Ez több száz százalékkal növeli a növények káliumtartalmát, s ezúton az állatok és emberek egészségét is végzetesen károsítja, pl. több egymást követõ nemzedéküknél alkalmazva, fokozódó meddõséget, vagyis fajkipusztulást is okoz!  

Áramvezetõ sóoldat, ún. „vérelektrolit” veszi körül az emberi sejteket. Ha a vérelektrolitban a kálium az evett és ivott ételtõl, italtól túl sok (antifiziológiás mennyiségû) lesz, meghibásodik a sejtmembránban a „nátrium-kálium pumpa”, vagyis a sejtmûködés. Ha ez sokáig tart, tönkremennek a sejtek és szervek, az illetõ egyre betegebb lesz, s elpusztul. A vérelektrolit a 99% víz, 0,9% konyhasó (NaCl), 0,03% kálisó (KCl) arány esetén optimális, ez az ún. „fiziológiás” arány. Az õskorban, az elsõ sejtek idején, s ma is ilyen a nátrium és kálium aránya az óceánokban. Az emberi magzat által kortyolgatott magzatvízben is ilyen, s a víz- és sópótlási célra alkalmas orvosi infúziós (Ringer-) oldatban is. Az állati, emberi szervezet automatikusan törekszik a fenntartására, vagy eltérése esetén a minél elõbbi helyreállítására. A fentiekbõl is, de nagyszámú állaton és emberen végzett klinikai mérésekbõl is következik, hogy pusztító hatása van a fiziológiástól hosszú ideig eltérõ sópótlásnak, különösen a hiányos nátriumpótlásnak és/vagy kálium-túladagolásnak.

A hiányos konyhasó-pótlástól besûrûsödik a vér, ettõl romlik a keringés és emiatt lassanként tönkremegy a vese és minden más szerv is. A kálium-túladagolás elsõsorban szív-, vese- és idegrendszer károsító. „A belgyógyászat Alapvonalai 2.” (Prof. Dr. Magyar I. - Prof. dr. Petrányi Gy., Medicina Orvosi Könyvkiadó Budapest, 1967.) egyetemi tankönyv szerint egy egészséges felnõtt veséi többlet-kálium-eltávolítási sebessége kisebb, mint 2,2 - 3,6 gramm/nap, s azt is írja, hogy ha a szájon át bejutó kálium az ételbõl és italból ennél gyorsabban jut be a vérbe, akkor kálium-túladagolási mérgezésre, hiperkalémiára jellemzõ torzulásokat, szívmûködés romlást mutat az EKG-diagram! 

A napokban egy statisztikus elõadta, hogy ha a jelenlegi 10 millió magyar ilyen ütemben fogyna tovább, akkor 200 év múlva már csak 670 ezer utóda lenne. Az étkezési kálium-túladagolással és az étkezési konyhasó-pótlás csökkentéssel betegítés, meddõvé-tétel elkezdése óta, vagyis a legutóbbi 30 év során, 1 millióval kevesebb magyar született, mint amennyi meghalt. Mivel nem csak kevesebb, de egyre meddõbb is lesz a magyar lakosság, ezúton 200 évnél sokkal rövidebb idõ alatt is kipusztíthatók a magyarok. Ki a felelõs? Mindenki, aki segít eltitkolni és folytatni ezt a népirtást! 

A klórozásnak ellenálló vírusokkal (pl. a sokasodó falusi szennycsatornák útján) folyamatosan fertõzött, elszennyezett vezetékes ivóvízzel és az antifiziológiás konyhasó- és káliumtartalmú élelmiszerekkel elõidézett betegségek ellen csak a Mózes II. 23. 25-26.-ban szereplõ „biztonsági ivóvízzel” és „biztonsági kenyérrel” lehet eredményesen védekezni. Ezeket a zsidó törvénykönyv (Talmud) ismerteti: az egészségvédõ, gyógyító „biztonsági ivóvíz” a tiszta esõvíz (=frakcionálva desztillált víz), a „biztonsági kenyér” pedig a tiszta konyhasóval erõsebben (fiziológiásan) sózott kenyér (biotészta). A szükséges magyar egészségvédelem megvalósítható a MAZDAZNAN alapján Dr. O. Z. A. Hannish által leírt orvosi desztilláltvíz-kúra, s a konyhasó és a kálium fiziológiásan pótlását biztosító „Vér-Elektrolit Optimum Program” (VEOP) együttes alkalmazásával. Ezek, s egy általunk kifejlesztett otthoni hõenergia-visszanyerõ ivóvíz-desztillálási gyakorlati megoldás is megtekinthetõk az „www.aquanet.fw.hu” internetes honlapunkon!   

Mindenkitõl kérem e leírás szerinti közérdekû adatok lehetõ legszélesebb körben közzétételét, elterjesztését!  

All Software Rights Reserved!(Ptk. 484-487. §. szerinti kárelhárítás)

Verõce, 2007. április 07. 

Tejfalussy András dipl. villamosmérnök, méréstani szakértõ  

2621 Verõce, Lugosi u. 71. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)  

* 

Védekezés a vírusos ivóvíz és a „sópótló” kálisó ellen  

            A vírusoktól és mérgektõl is mentes lágy ivóvízhez jutás akadályozása, a tiszta konyhasóval sózásról lebeszélés, a mérges kálisóval ízesítés és mûtrágyázás is lassan ölõ biofegyver (Mózes II. 23?). Ilyenektõl csökkent a magyarok száma 1980-óta 600.000-rel!       

Életkortól is függõen, az emberi szervek 60-90%-a víz. A vérben is vízbázisú az elektrolit, amitõl a sejtfali "nátrium-kálium pumpa” mûködése függ. E vérelektrolit víz, nátrium, kálium, klór elemei helyes arányban pótlása javítja, hibásan pótlása pedig károsítja a sejteket. A hibás víz- és sópótlás pl. allergiát, szív- és vesebetegségeket, magasvérnyomást, rákot, ivartalanságot, fertõzõdést stb. idézhet elõ. A hazai csapvíz 10-90% gyakran volt szabványsértõ a KÖJÁL és KTM 1988-1991-es országos adatai szerint. Azóta nem volt mitõl javulnia. Budapesten a szennyvíz nagy része tisztítatlanul jut be a Dunába, majd kavicsszûrõk és klórozás után 70%-ban a lakosokat ivóvízzel ellátó fõvárosi körvezetékbe jut. Leírták, hogy általában napi néhány tucat vízmintát, kb. 11 paraméterre mérnek. A szántóföldekrõl a Dunába bejutó sok mérget nem mérik. Ezt egy 100 millió Ft-os vizsgálat eredményébõl idézte az Állami Számvevõszék (1997. októberi R/381-b.) jelentése. A WHO, de az õsi iratok, pl. a Talmud (Taanith. 10 a. lap.) is ajánlják a desztilláltvíz-ivást. Sok külföldi országban pl. Svájc, USA, Németország stb., fõleg a biztonságossága, gyógyhatása, s a nagyobb élvezeti értéke miatt fogyasztanak inkább desztillált vizet. A SALSOLA és Ringer infúziós oldat 99%-a is a desztillált víz. 2 liter ilyen oldat 18 gramm konyhasót is pótol, mert együttesen gyógyító hatásúak. Egy felnõttnek, izzadástól is függ, naponta 15-25 gramm konyhasót célszerû pótolnia az ételekkel és italokkal. A sportorvos is napi 15-25 gramm körüli konyhasó fogyasztást ajánl. Mindezek bizonyítják, hogy nem elegendõ csak napi 0,5 - 5 gramm konyhasót pótolni. Számos mérés és szakirodalom bizonyítja, hogy milyen ártalmas a szennyezett ivóvíz + a nátrium-hiányos és/vagy kálium-túladagoló étkezés. Az USA tudományos körei a SCIENCE központi tudományos folyóirat útján közzétették, hogy mérési átszámítási csalás volt a konyhasóval sózásról lebeszélés (Népszabadság: „A komisz só”, 2002. nov. 15.). Hazánkban már 1976-ban publikálták, hogy a nátriumhiányos vagy káliumdús élelem betegít, s ivartalanít! 63 tudományos értekezés, köztük az egyik egy Nobel-díjasé, mérési eredményeit összegezték így. A Magyar Tudományos Akadémia egyik elnöke is szerepel a publikációs jegyzékben. Mégis tele van a sajtó a konyhasót mellõzõ „diéták” ajánlásával. Bebeszélik a magyaroknak, hogy konyhasó helyett 6-10 gramm kálisót (több, mint 4 gramm káliumot) egyenek naponta. Valójában csak 0,4-0,8 gramm kálium pótlás kell naponta. Egy órán belül 0,8 gramm/ kálium felszívódás is a felére lerontotta 10 egészséges felnõtt mindegyikénél a vesemûködést a hazai állami klinikákon végeztetett orvosi kísérletekben. Nem kell félni a konyhasótól és a desztillált ivóvíztõl! Viszont félni kell a nem desztillált ivóvíztõl és a konyhasó-hiányos és/vagy nagy káliumtartalmú ételektõl és italoktól!

            A mérges kálisóval mûtrágyázás, a nátrium helyett evett kálium és a nem tiszta ivóvíz kárai elháríthatóak. Az MSZ-01-10007-82. szabvány tiltja a kálisót az étkezési sókban, de kijátsszák. Azonban ma sincs kálisó a kóser sókban. Ajánlatos gyógyszertári vagy kóser konyhasóval sózni, amelyek megbízhatók. Legjobb a VEOP (Vér-Elektrolit-Optimum Program), a Ringer fiziológiás infúziós oldatnak a Víz : Na : K : Cl = 99 : 0,4 : 0,02 : 0,6 optimális arányai szerint étkezni! Az ételek és italok és alapanyagaik nátrium- és kálium tartalma tápanyag táblázatokból számolható.  

Manapság csak kb. 6 Ft/liter költségû az otthoni vízlepárlás egy földgázzal fûtött, s a párologtatási hõt többször újrahasznosító, könnyen kezelhetõ DVÍZBOILER kislétesítménnyel /licenc/. Napi 20 liter desztillált ivóvíz + 200 liter (hõvel lágyított) háztartási melegvíz készíthetõ vele + lakást fût. Ön is építhet velünk kötött licencszerzõdés keretében ilyen desztillálót. Észrevehetõ az étkezési sóba kevert mérges kálisó, s ha az ivóvíz nem tiszta. A boltok pár ezer forintért adnak erre alkalmas mûszereket! 

 

Budapest, 2006. 06. 06.                  Tejfalussy András feltaláló dipl. mérnök, méréstani szakértõ

 

 


TISZTELT HÖLGYEK ÉS URAK!

 

JÓ LENNE, HA A MAGYAR GAZDÁK MEGTEKINTENÉK AZ ALÁBBIAKRA VONATKOZÓ BIZONYÍTÉKOKAT, MIELŐTT BÁRMIT IS ELHISZNEK A TALAJLABOROK ADATAI ALAPJÁN KAPOTT TRÁGYÁZÁSI TANÁCSOKBÓL!

A TUDOMÁNYOS MÉRÉSTANI TALÁLMÁNYAIMON ALAPULÓ, NEMZETKÖZILEG SZABADALMAZTATOTT SOKVÁLTOZÓS ANTIRANDOM HATÁSVIZSGÁLATI MÉRÉSEK LELEPLEZTÉK, HOGY A KÁLIUM MŰTRÁGYÁK MINDENHOL KÁROSAK A TERMŐFÖLDEKEN. KÍNA ÉS AZ ISZLÁM ORSZÁGOK NEM ALKALMAZZÁK A KÁLIUMMŰTRÁGYÁKAT. NÁLUK, SOK ÉVES ORSZÁGOS ÁTLAGBAN AZ ÁLTALUK FELHASZNÁLT NITROGÉN HATÓANYAG MENNYISÉGE KB. 20-SZOR TÖBB, MINT A KÁLIUM HATÓANYAGÉ! HAZÁNKBAN A SZAKTANÁCSADÓK A TALAJMINTÁK MÉRÉSI ADATAIT HAMIS OPTIMUM ELŐÍRÁSOKHOZ HASONLÍTJÁK, S A TALAJOK VÍZOLDOTT KÁLIUMTARTALMÁT ÍGY TÜNTETIK FEL TÚL KEVÉSNEK. EMIATT HAMISAK A HAZAI SZAKTANÁCSOK. A TALAJOK KÁLIUMVEGYÜLETEKKEL LECSÖKKENTI A NÖVÉNYEK ELLENÁLLÓKÉPESSÉGÉT SZINTE VALAMENNYI KÁROSÍTÓ STRESSZ-HATÁS VONATKOZÁSÁBAN,. LÁSD: WWW.AQUANET.FW.HU. 

VERŐCE, 2009. 04.02. 

TISZTELETTEL: TEJFALUSSY ANDRÁS DIPL. MÉRNÖK, MÉRÉSTANI SZAKÉRTŐ

AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG

TUDOMÁNYOS RENDŐRSÉG PJT

06-202181408 

 

Hozzászólás  

#2 Kölpény 2012-05-12 12:13
Amennyire én tudom,úgy a kálium-klorid előbb megy oldatba,mint a nátrium-klorid és ezen az elven lehet kivonni is. Gyakorlatilag 1 kg sóra kell önteni kb. 2-3 liter lanygos vizet és kb. 1 percig lötykölni,majd leönteni a folyadékot és leszűrni. A maradékot ki kell tenni napra és kiszárítani. A művelet akkor jó,ha a kiszárított anyag kb. 65-75 dkg feltételezve,hogy a bolti só kb. 25-35 dkg kálium-kloridot tartalmaz.
#1 gyulabácsi 2012-05-10 18:57
A gyógyszertárakban nem lehet NaCl-t azaz konyhasót vásárolni, mert központilag letiltották!!!
Azt szeretném megtudni, hogy miként lehet a boltokban kapható sóbol kivonni a káliumot.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások