20240717
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 március 21, hétfő

Találjuk kiskaput a gyógynövényeinknek!

Szerző: István

Hogy miért jutottak eszembe ezek a gondolatok? Mert az EU. Be fogja tiltani a gyógynövényekből készült teakeverékek forgalmazását a gyógyszergyártó multik utasítására.

          Többek közt egyik olvasónk is nemrég egy cikket küldött be terjesztésre ahol szintén a gyógynövényeink ellen tiltakoztak a még gondolkodó emberek. Válaszul megköszöntem figyelmességét és közöltem vele, hogy már több helyen indult a tiltakozók aláírása, de nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy nem sok sikerrel. Már-már feledésbe is merült nálam ez a levélváltás mire ma megkaptam egy figyelemre méltó eszmefuttatásfélét Istvánunktól. Most ezt közlöm le nektek is. >Zoli<

 Kedves Zoli!

Gondolatok a gyógynövények betiltása kapcsán

Egyszer egy sztár ügyvéddel beszélgettem és a következő kérdést tettem fel neki:

- Miért kell nekünk ptk., btk., miért kell a százezres, milliós nagyságrendű törvénykönyv gyűjtemény, amikor van egy Tízparancsolat, amiből ha csak hatot betartanánk, nem lenne semmi gond ebben az országban.

- Magának igaza van - válaszolta sztárügyvéd - de gondoljon csak bele, ha a tízparancsolat lenne önmagában a Törvény, hol lennének a kiskapuk.

És ebben az egy gondolatban benne van az emberiség lényege, a kiskapuk keresése.

Amikor José Silva megalkotta az agykontrollt, ami egyre népszerűbb lett, elkezdte külföldön is tanítani. Az agykontroll többek között öngyógyító, gyógyító technikákat tanít. Viszont voltak olyan országok, ahol tiltott volt minden olyan gyógyító eljárás, amit nem orvosok végeztek. Hogy mégis taníthassa, a „gyógyítás” szó helyett találni kellett neki egy olyan kifejezést, ami ugyanazt jelentette, mint a gyógyítás. Így már taníthatta az agykontrollt az adott országban is. – olvastam az életrajzában.

Már nem emlékszem az általa használt kifejezésre, de a lényeg, a lényeg, megtalálta a kiskaput és így már semmi akadálya nem volt az agykontroll elterjesztésének a világon.

Hogy miért jutottak eszembe ezek a gondolatok? Mert az EU. Be fogja tiltani a gyógynövényekből készült teakeverékek forgalmazását a gyógyszergyártó multik utasítására.

> „Áprilistól eltűnhetnek a drogériák polcairól a gyógynövény készítmények egy
európai direktíva értelmében, amely a gyógy- és aromanövényeket a „gyógyszer” kategóriába sorolta. Az új jogszabály szerint a naturista gyógyszereket az orvosságokhoz hasonlóan hosszadalmas és költséges bevizsgálást követően lehet csak forgalomba hozni. Heidi Stevenson angol természetgyógyász tavaly kezdett aláírásokat gyűjteni, hogy megakadályozza a sokak szerint egyértelműen a gyógyszer lobbinak köszönhető új törvény életbe lépését.”


>„A népi gyógyászat több száz - ezer - éve fordul segítségért a fákhoz, füvekhez, virágokhoz prevenciós céllal és a betegségek mellékhatások nélküli gyógyítása érdekében is. Napjainkig közel kétszáz növényről bizonyosodott be, hogy jótékonyan hat valamilyen testi, lelki problémára. Most mégis előfordulhat, hogy a tisztán gyógynövényeket tartalmazó hazai készítmények tavasztól eltűnnek a polcokról.”

- Én személy szerint, nagyon rossz véleménnyel vagyok az EU.-ról. Nem akarok nagyon belemerülni a kérdésbe, de szerintem az EU. több kárt okozott Magyarországnak, mint a Trianoni szerződés. Az E U.-t érdekli, hogy sok - sok gyógynövénybolt megy tönkre? Hogy egy csomó ember elveszti a megélhetését? Hogy több ezer éves hagyományokat semmisít meg egy tollvonással? Hogy ezzel megfoszt a szabad választás lehetőségétől sok millió embert? Nem, őket a multik érdeklik, akiket kiszolgál, akik diktálnak. A gyógyszer lobbi diktál, az EU. pedig végre kell, hogy hajtsa.

Remélem, - és most az egyszer pártolom - hogy megtaláljuk erre a „kiskaput” és mégsem kell betartani a rendelkezést, mert nem lesz meg az ok. El kell tüntetni a „gyógynövény”, a „gyógynövény készítmény”, a „gyógyhatású készítmény” kifejezést a szótárunkból és találni kell egy velük viszonylagosan azonos értelmű kifejezést, amit minden magyar ember megért.

Pl. A gyógynövény kifejezést váltsuk át „segítőnövény” – re, vagy bármire, csak kerüljön ki belőle a „gyógy” szó. A gyógytea keveréket, pl. „májműködést segítő teakeverék”- re. Máris maradhat a polcokon, mert az EU. rendelkezés erre így már nem érvényes. A „Pannonhalmi májvédő teakeverék” dobozáról le kell venni a „gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény” feliratot és az EU. a gyógyszer multik máris mehetnek „zabot hegyezni”. Ezt javasolom minden keveréket előállító és csomagoló cég számára. Ettől mi még tudni fogjuk, hogy mire és hogyan hat ez a keverék.

Bízom a magyar ember találékonyságában és akkor a gyógynövényeink, maradhatnak a polcokon és használhatjuk őket egészségük „javítása” érdekében.

Szeretettel, István.

 

Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások

Honlap ajánló