20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 augusztus 22, szerda

A kemoterápia a rákra csak rásegit

Szerző: Ismeretlen

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

Egy tanulmány véletlenül fedi fel, a kemoterápia a rákra csak rásegit

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”

A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.[1]

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.

Források: NaturaHirek.hu

http://articles.nydailynews.com/2012-08-06/news/33069701_1_healthy-cells-tumor-cells-chemotherapy
http://www.cell.com/cancer-cell/abstract/S1535-6108(11)00447-8
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19138983


Egy hölgy kurkumával győzi le a rákot 1

A drága rák ellenes gyógyszereket egyre-másra hozzák összefüggésbe a korai elhalálozással és mega-daganatok létrejöttével, az orvosok pedig egyetlen lehetőségként a kemoterápiát jelölik meg. Azonban egyre több tájékozott ember használja már ki a természetes módszereket, amelyekről ismert, hogy a rákos sejteket megölik és hatékonyan győzik le a betegségeket – durva mellékhatások nélkül. Az egyik ilyen személy a brit Vicky Stewart, aki nem volt hajlandó hagyományos orvosi kezelésnek alávetni magát, és kemo helyett kurkumát fogyasztott.

Annak ellenére, hogy a gyógyszeripar által támogatott orvosai azt mondták neki, hogy egészsége biztosan nem áll helyre a kurkuma fogyasztásától és hogy “hatástalan” a rák ellen, Stewart elképesztő sikert ért el életmódja megváltoztatásával. Minden nap tehát extra mennyiségű ú.n. szuperételt, kurkumát fogyasztott.

Stewart elmesélte a The Telegraphnak, hogy az orvosa többször is hangot adott aggodalmának, mikor megtudta, hogy erre az egészséges diétára vált, és azt mondta neki, hogy ez gyakorlatilag semmit sem fog érni.

“Az orvosok egyáltalán nem fogják azt mondani, hogy a kurkuma segítene a rák ellen.”

Vicky négy évvel később még mindig tünetmentes és a rák semmi jelét nem tapasztalja magán. 44 évesen Vicky Stewart most egy nagyobb kutatási projekt középpontjában áll, mert a rákkutatókat teljesen lenyűgözte, ahogy legyőzte betegségét.

NaturaHirek.hu
 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások