20240416
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 december 08, szombat

Sportolóinkat kálisó mérgezi („antidoppingszer”) ?

Szerző: Tejfalussy András

Miért van, hogy a nátrium-kloriddal való sózás csökkentésére, és a korábbinál sokkal több káliumot fogyasztásra beszélnek rá minket? Van amikor mindkettőre. Mindezt azután, hogy Kendall, Reichstein és Hench élettani hatásokat kalibráló mérésekkel bebizonyították, állatoknál és embereknél is, hogy a szükségesnél kevesebb nátriumot és/vagy a szükségesnél több káliumot bejuttató étkezés egészségkárosító, és ennek alapján 1950-ben Nobel díjban részesültek a mellékvesekéreg-hormonok, szerkezetük és biológia hatásuk felfedezéséért.

Méréseik bebizonyították, ha az állatok vagy emberek huzamosan, a szükségesnél sokkal kevesebb konyhasót és/vagy sokkal több káliumot esznek, tönkremennek a sejtjeik, a szerveik, magas vérnyomásuk keletkezik, mert nátrium hiánynál besűrűsödik vér, s emiatt a keringés csak vérnyomás növeléssel tartható fenn. Lásd a Dr. Csaba György által szerkesztett „TECHNIKA A §BIOLÓGIÁBAN / A biológia aktuális problémái / Dr. Szabó Dezső: A mellékvesekéreg biológiája" c. kiadványt, ahol 62 kapcsolódó további publikációra is hivatkoznak (Medicina Könyvkiadó, Budapest, 1976., 133-177. oldal).

A nátriumpótlás és a káliumpótlás korábban bevált, optimálisnak tartott mennyisége és aránya a jelenlegi ellenkezője. A sportolók által sportoláskor elvesztett NaCl konyhasót is KCl kálisóval pótoltatják a Stop Só, Nemzeti Sócsökkentési Program keretében. Azzal érvelnek, hogy nemzetközi statisztikáik vannak arra, hogy konyhasó pótlást csökkentéssel „megelőzhető az időskori magas vérnyomás", s azzal, hogy a konyhasó helyett kálisóval sózás csökkenti a vérnyomást. Az ételeinkben egyre több a kálium (K), s egyre kevesebb a nátrium (Na). Reformtáplálkozásnak nevezték el a korábbinál kevesebb konyhasót, de sokkal több káliumot tartalmazó élelmiszereket fogyasztást. Sok orvos és természetgyógyász is lebeszél a tiszta NaCl konyhasóval sózásról. Rábeszélnek, hogy konyhasó helyett KCl kálisóval sózzuk az ételeinket. A zöldségekben, gyümölcsökben, a legtöbb szárazföldi élelmiszer növényben sokkal több a kálium, mint nátrium, s a nátriumot csak NaCl-dal, konyhasóval lehet pótolni.

Az emberi testfolyadékokban, vérszérumban is optimális a nátrium : kálium = 30 : 1 = 30 arány. A vérszérum és a magzatvíz is ilyen arányban juttatja be az anyaméhben fejlődő magzatba ezeket az anyagokat. Ezért ugyanilyen a víz : nátrium : kálium : klór arány a Ringer fiziológiás infúziós oldatokban, amelyeket csecsemőknél és felnőtteknél is több száz éve sikeresen alkalmaznak vérpótlásra és a testfolyadékok víz : nátrium : kálium egyensúlyát helyreállításra, fenntartásra. Egy korszerű Ringer oldat (Fersenius Kabi Deutschland GmbH, D-61346 Bad Hamburg v. d. h. Németország) elektrolit tartalma: Na=147,2 mmol/liter, K=4 mmol/liter, Ca=2,25 mmol/liter, Cl=155,7 mmol/liter, pH= 5,5-7. Egy 0,5 literes PE palackban, 0,15 gramm KCl káliumklorid, 4,3 gramm NaCl nátrium-klorid és 0,165 gramm CaCl2.2H2O kálcium-klorid-dihidrát van feloldva injekcióhoz való nagytisztaságú desztillált vízben.

Ebből is egyértelmű, hogy a vérszérum optimális nátrium szintje 147,2 mmol/liter, az optimális káliumszintje pedig 4 mmol/liter. Ez azt jelenti, hogy az egy napon belüli elfogyasztott 1 liter víz mellé 9 gramm konyhasót és 0,15 gramm káliumot optimális pótolni, ezt igényi a szervezet. 4 liter víz bejuttatásánál, a víz- és sók egyensúlyához, az ételekkel 36 gramm konyhasót és 0,6 gramm káliumot optimális bejuttatni. A „Subcommittee on the Tenth Edition of the RDAs / Food of Nutrion Board / Commission on Life Sciences National Research Council által közzétett Recommended Dietary Allovances 10th" kiadvány szerint, egy egészséges felnőttnek csak napi 0,2-0,4 gramm kálium pótlásra van szüksége, az izzadással káliumvesztése elhanyagolható mértékű, lásd 256. oldal.

A kálium túlzott mennyisége mellett, a vérbe túl gyorsan bejutása is veszélyes. Tehát a sportolókra és „izzadós fizikai munkát" végzőkre nem csak a 24 óra alatt lassan bejuttatott 2,2-3,5 grammnál több kálium veszélyes. Az egy órán belül bejuttatott 20-40 mval (=0,8-1,6 gramm) kálium is kb. ugyanannyira mérgező lehet (lásd „Az intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata", 192. oldal). Az Országos Élelmezési és Táplálkozás Tudományi Intézet (OÉTI) irattárában országgyűlési szakértőként megtalált, OÉTI 4111/84. iktatószámú kálium hatás-kalibráló klinikai mérési dokumentáció szerint, az előtte egészséges tíz felnőtt mindegyikének 50%-osra csökkent a vizeletkiválasztása, a veseműködése, miután éhgyomorra megitta a 2, ill. 4 gramm kálisót (0,88 gramm, ill. 1,76 gramm káliumot) tartalmazó vizet.

A 4 gramm kálisót ivás miatti túl gyors káliumbevitel pedig mindegyiküknél meghaladta a vese kálium eltávolítási képességét, s fél órán belül 5 mmol/liter, vagyis a kálium túladagolási mérgezési, hyperkalaemia küszöbérték fölé növelte, s kb. 1 órán át ott tartotta a vérszérum káliumszintjét. Mi az oka, hogy napi átlagban legalább 15-25 gramm NaCl konyhasó, és hozzá átlagosan legalább 3,5 gramm kálium pótlását javasolja felnőtt sportolóknak (és fizikai munkát végzőknek) a Dr. Lindner Károly és Dr. Bíró György (OÉTI) által szerkesztett „Tápanyagtáblázat, Táplálkozástan és tápanyag-összetétel" című orvostani kiadvány? (Medicina Könyvkiadó Budapest, 12. átdolgozott, bővített kiadás 2. utánnyomás, 122. oldali, 43. sz. táblázat.) Szerintük izzadással 8 gramm nátrium, azaz 18 gramm konyhasó is elveszíthető naponta (48. oldal). Emiatt javasolják sportoláskor és fizikai munka végzéskor a legalább 15-25 gramm konyhasó pótolását. Eddig helyes. De teljesen hamis a napi 3,5 gramm kálium dózist optimálisnak feltüntetés, mert a konyhasó és kálisó, vagyis a nátrium és kálium élettanilag optimális pótlási aránya nem 15 : 3,5 = 4,2 és nem is 25 : 3,5 = 7,5, hanem 30! Hasonló arány jellemzi az élő tengereket is.

A Csendes Óceán vizében 10500 : 390 = 27 a nátrium : kálium arány. A holt-tengerek vize azért „holt", mert gyilkolóra változott bennük a víz és a sók aránya. Az izraeli Holt-tenger besűrűsödött vizében pl. 40100 : 7650 = 5,27 a nátrium : kálium arány. Ezek alapvető természeti bizonyítékok, amiket nem lehet „statisztikákkal" cáfolni! Ennek ellenére jelenleg a „Stop Só Nemzeti Sócsökkentési Program" a felnőttek, a sportolók és mindenki más részére napi átlagban 6 gramm konyhasó és 4,7 gramm kálium, azaz kb. 10 gramm kálisó elfogyasztását ajánlja, s hogy NaCl konyhasó helyett KCl-dal, kálisóval „sózzák" az élelmiszereket. A Dr. Magyar Imre egyetemi tanár (SOTE I. Belgyógyászati Klinika) és Dr. Petrányi Gyula egyetemi tanár (SOTE

II. Belgyógyászati Klinika) által szerkesztett egyetemi tankönyv is (A belgyógyászat alapvonalai 2. kötet, Medicina Könyvkiadó – Budapest, 1986, 11. átdolgozott kiadás, 1096-1097. oldal) arra figyelmeztet, hogy egy addig egészséges felnőtt, aki szájon át 24 óra alatt 5-8 grammnál több káliumkloridot (KCl-ot, kálisót), s azzal 2,2-3,6 grammnál több káliumot juttat be a szervezetébe, EKG-n is látható szívműködési zavarokra, vagyis „antidoppingoló" hatásokra számíthat. Fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy ebben a könyvben életveszélyesen hamis a 11.10 jelű táblázat, ahol 5 helyett 7 mmol/liter-ben jelölik meg a káliummérgezés, hyperkalaemia alsó küszöbszintjét. Valójában 5 mmol/liter a káliummérgezés alsó küszöbértéke.

A 7 mmol/liter vagy annál is magasabb káliumszintnél diasztolés szívleállás veszélyével kell számolni a Dr. Varga Péter, Dr. Btage Zsuzsanna, Dr. Giacinto Miklós és Dr. Széll Kálmán kollektíva által szerkesztett „Az intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata", a témában legjobb tankönyv szerint (Medicina Könyvkiadó – Budapest, 1977., 192. oldal). Ugyanitt szerepel, hogy a vérszérumba egy órán belül bejutó 20-40 mval (=0,8-1,6 gramm) kálium is hyperkalaemizál, vagyis a napi, kb. 0,5 gramm optimális kálium adagot sem szabad túl gyorsan bejuttatni. Az éhgyomorra ivott, gyorsan felszívódó, vagyis sok káliumot hirtelen bejuttató italok mindegyike, pl. a búzafűlé, a zöldséglevek, a szójaitalok, vagy a Coca-Cola nagy mennyiségben gyorsan elfogyasztása azonnali szívleállást okozhat. Különösen akkor, ha hiányos az NaCl pótlás és/vagy a vízpótlás. Például 1 liter Coca-Cola 1,5 gramm káliumot, de mindössze 0,56 gramm nátriumot tartalmaz, lásd Tápanyagtáblázat, 224. oldal. Vagyis a „reformétkezéshez" ajánlott kálisó nem „természetes teljesítményfokozó" hanem alattomos méreg, pl. a kóser BONSALT (jósó) is, amit „biosóként" ajánlanak az interneten árusítói. Betegítő, életrövidítő, ivartalanító is a csecsemőtápszerek 1/3 nátrium : kálium aránya, és a felnőtt étkezéshez ajánlott „keverék sók" 1/1 nátrium : kálium aránya is. A kálisót is tartalmazó valamennyi étkezési só életveszélyes méreg!

Budapest, 2012. december 6.

Tejfalussy András okl. mérnök méréstani szakértő s.k.
AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG PJT (elnök)
VERŐCEI LÉTVÉDŐ POLGÁRI KÖR, 2621 Verőce, Lugosi u. 71.
www.aquanet1.net76.net, email: tudomáEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./fax: +36/27/380665, +36/1/2506064, mobil: +36202181408



A www.aquanet.fw.hu, a www.aquanet-apla.atw.hu és www.aquanet1.net76.net honlapjaink és internetes HUN TV-n tartott előadásaim is bemutatnak bizonyítékokat.

Hozzászólás  

+2 #3 1086 Budapest, Karácsony Sándor u. 19.Vakegér 2012-12-31 19:39
Több évig dolgoztam egy amerikai, cégnél „risk management” területen a ’90-es évek közepén.
Egy alkalommal ipari vízkőmentesítéshez az épületgépész kolléga foszforsavat hozatott a gyárba teljesen legális kereskedelmi forgalomból. Már ebben az időben is csak olyan vegyszert volt szabad a gyárban felhasználni, aminek volt biztonságtechnikai adatlapja. A kolléga nem volt körültekintő, nem nézte meg előzetesen az adatlapot a vásárlás előtt. Visszavitették vele az összes savat, és megtiltották, hogy máskor ilyet vegyen. Így tudtam meg én is, hogy az adatlapja szerint a foszforsav erős idegméreg, bőrön keresztül is felszívódik kifejtve mérgező hatását.
Csak ízelítőnek egy általános háztartási rozsdamaró használati útmutatóból: „rozsdaoldó és átalakító tulajdonsággal rendelkezik, foszforsav alapú készítmény, amely kationos felületaktív anyagokat tartalmaz. A fémfelületeket zsírtalanítja, rozsdátlanitja, tisztítja, foszfátoz és passzívál. Acél és öntöttvas felületekről hatékonyan eltávolítja rozsdát. Alkalmassá teszi a kezelt felületet különböző védőrétegekkel, így gyantákkal, festékekkel történő bevonására.”

Ugyancsak foszforsav tartalmúak a háztartási célú vízkőoldó folyadékok is, az összetételnél szerves sav álnéven is gyakran tüntetik fel. Simán helyettesíthető ártalmatlan ecet-, vagy citromsavval!
Aztán (mivel mindig elolvasom a bolti élelmiszerek „vegyi” összetételét) a gyár büféjében döbbenten olvastam az egyik kóla cimkéjén, hogy foszfor savatat is tartalmaz (étkezési sav néven is szokás álcázni). Azóta egy kortyot sem iszom. Tehát munkához tilos használni, de inni szabad! Utána jártam, és kiderült, hogy foszforsav tartalma vetekszik a rozsdamaró folyadékokkal, amit rozsdás felületek festése előtt használnak passsziválásra. Ezért lehet a kólával eltüntetni a rozsda és egyéb foltot, amit amerikai ismeretterjesztő tv-műsorban be is mutatták, amit magam is láttam.
Aki teheti, és óvja az egészséget, nagy ívben kerülje az ivását, vagy viseljen gumikesztyűt, ha rozsdamaráshoz használja!
Tizenöt évvel később egy ismerőssel túráztam - aki saját véleménye szerin naponta megiszik 2 liter kólát – és a teljesen sík gyalogösvényen egy rossz lépés után szilánkosra törött a bokája a 40 ezer forintos magas szárú túrabakancsában. A tartós kólaivás évek alatt kivonta a csontjaiból a kalciumot (ami a vízkőben is van). Most cukorbeteg és tojáshéjat zabál. Megérte?

A fenti cikk végén leírtak csak megerősítik a rossz véleményemet a kóláról, mert a benne levő sok kálium a foszforsavval meg a többi titkos összetevővel alkalmatlanná teszi emberi fogyasztásra. Hogy miért van mégis kereskedelmi forgalomban az rejtély. Vagy mégsem?
+1 #2 káliumsó - fluoridBabi 2012-12-11 11:53
A káliumsóval történő mérgezés a vesénket teszi tönkre, durván "beleavatkozik" a kiválasztásba. Ha valahol olyan sót tesznek az ételbe, amely káliumozva van, nekem fáj a vesém tőle.

A fluorid meg a csecsemőmirigyet teszi majdnem teljesen működésképtelenné, amely az immunrendszerünk KARMESTERE. /megtalálható a fogkrémekben, az ivóvízben, a fehér por-alakú" élelmiszerekben, joghurtokban, kész édességekben, krémekben. Az emberek mérgezése NEM csak a gyógyszerészek és gyógyszergyárak profitját emeli. Egészen más a magyarázat erre. Olyan súlyos, hogy szinte hihetetlen, még a spirituális csatornát" a tobozmirigyünk múködését is gátolja, azaz nem tudunk elegendő energiát felvenni amit fentről kapunk.

2, a káliumsót a betegeknek is adják, akiknek vízhajtást csinálnak. Hetente 1-2, alkalommal, vagy naponta. Iszonyúan lerontják ezzel az egészségüket.
Borzasztóan káros a szervezetünkre az üdítőkben, némelyik tejben, édességekben, csokoládékban és kész-süteményekben, édes krémjoghurtokban, krémtúrókban lévő mesterséges édesítőszer az ASZPARTAM. Ez rákkeltő anyag és a cukorbetegek immunrendszerét károsítja, egyben savasítja a szervezetüket, szűkíti az ereiket, EZÉRT lesznek olyan sokan végtag-csonkoltak közülük.. A STEVIÁT nem engedélyezték gyártani Amerikában, mert ártalmatlan növényi édesítőszer! Készakarva mérgezik az embereket.

3, Azután ott van a Kóla!! Foszforsav aszpartammal.!!! Amerikában már rájöttek mennyire maró a hatása -- a mi belső emésztőszerveinkre nézve is. Mégis gyártják, erőltetik az emberekre a lelketlenül gonosz reklámokkal. Amerikában ugyanis nem a drága tisztítószereket veszik a szállodák az autójavítók, - és a helyszínelők is a Kólát használják. Felmarja-szétmarja a baleseteknél az úttestre került vér és egyéb testnedveket. Lemarja a berozsdásodott autó és más alkatrészekről a rozsdát. A WC- és a mosogató tisztításában is hatékonyabb, mint a tisztítószerek az erősen maró foszforsav miatt, amely állítólag a Kóla pezsgésére kell!!!???

4, Az idén nagyon nehezen lehetett szalicilt kapni, mert bevonták a kereskedelemből. -- -- Erőltetik a káliumszorbátot, amely az édes befőttek eltevésére használnak. Ez nagyon káros az emberekre nézve!

-- Erőltetik a nátriumglutamátot, amelyet a savanyúságok eltevésére használnak.
Ezek mint káros hatással vannak az immunrendszerünkre, az emésztőrendszerünkre, a vesénkre, a belső elválasztású - endokrin - mirigyeinkre.
NEM írtam még a pakuráról, amely a kőolajgyártás koszos, fekete, ragacsos, semmire SE jó végterméke.
Kitalálták, hogy l e h e t ebből hasznosítható termékeket gyártani. Hidrogénezéssel kiszőkítik, felhígítják és különféle adalékokkal margarinokat /Szívmargarint! stb. és mesterséges vajat gyártanak belőle. Az "élelmiszer" iparban számtalan helyen felhasználják, de a Szépségiparban is. Krémek, fürdőgolyók készülnek belőle. A fürdőgolyóval kapcsolatban a "Miki Doksi" érdekes történetet írt le. "Egy anyuka kétségbeesetten telefonált neki, hogy a kisfia lenyelte a fürdőgolyót! Most mit tegyen???
-- Semmit. Annak örüljön, hogy NEM fürdött meg benne!!! Hát ennyire jó", hasznos".
Emlékszel, hogy a Johnson's céget is sok-millióra büntették meg, mert a csecsemőfürdetőkben és a nagyobb gyermekeknek használt fürdetőkben káros kőolajszármazékokat mutattak ki. JA! - Meg kell teremteni a jövő gyógyszerszedőit is az eljövendő nemzedékek mérgezésével, amelyek csak később észlelhetők! Nem elég belülről mérgezni az embereket, a hatalmas bőrfelöletetn nagyon sok káros anyag bejuttatható a szervezetbe -- mint pl: az erősen habzó body fürdőkrémekkel, amelyek állítólag simává, bársonyossá teszik a bőrt. Hát persze, DE NEM a benne lévő gyógynövényektől - / amelyekből mint az Aloe Verából, ha 5 mázsa krémben van ÖT kiló Aloé, akkor már jogosultak ráírni, hogy tartalmazza!! - lesz sima a bőr, hanem a SILK feliratú flakonokban lévő adalékanyagtól a SZILIKÁTÓL ! Ez is rákkeltő anyag!!!

-- Azután MIÉRT mossák már előre a kezeiket a gyógyszerekkel kapcsolatosan. Mindegyikre rá van írva és a reklámok is ezt "kiabálják" A MELLÉKHaTÁSOKRÓL KÉRDEZZE MEG GYÓGYSZERÉSZÉT ÉS ORVOSÁT !
NA EZ A PARADOXON!!!
Mi mellékhatása lehet az A, B, B1, B6, C, és E vitaminoknak??? Mit tesznek bele ezekbe és a tablettákba, amitől mellékhatások lesznek??? Ja, persze, akkor ezekre is kell "gyógyszert" szedni!!! Pl: a gyomorgyógyszerekben is van idegen és káros adalékanyag, de van a szívgyógyszerben is, és a neurológusok, pszichiátrián felírt "gyógyszerek"-ről már ne is beszéljünk. Szándékosan mérgezik az Emberiséget, és aktuális kérdés: MI szükség van egy egészséges kismamának terhesgyógyszert szedni???
+1 #1 Sportolóinkat kálisó mérgezilenhardt 2012-12-09 10:29
Teljesen igaza van a cikk írójának! Emlékezzünk rá, hány élsportolónk halt meg hirtelen szívmegállás miatt. Bizony meglehet, hogy őket is a káliummal ölték meg sunyi módon. Ez a vegyület - mivel minden élő és halott szervezetben kimutatható - nem tűnik fel, amikor vizsgálják a halál okát... Éppen erre alapoznak a Holt tenger mellől irányító gyilkosok...

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások