20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 március 03, csütörtök

Ki számít civil áldozatnak Ukrajnában?

Szerző: > Zoli

Eredetileg ezt a mondanivalómat egy rövid de velös hozzászólásnak szántam, de mint láthatjátok Ti is kissé "elengedtem" magamat így hosszabbra sikeredett és nem akartam megkurtítani, mert így is már inkább a vázlatos mondatokra vezényeltem, korlátoztam magamat. Ezért most már inkább mint egy cikket jelentetem itt meg akkor még ezt azt is beletűzhetek:)

A kétségeim:

"Ukrajna védelmi vonalai állják az orosz támadást - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legfrissebb videoüzenetében csütörtökön, hozzátéve, hogy Moszkva éjfél óta szüntelenül lövi országát." ???

Ez a hazudozó gépezetféle már nem Kijevből önti a hamis állításokat. Nagyon jól látszik, hogy a hatalmas városi fénykép, hogy egyetlen élőlény nincs a háttérben. Mikor mutatnak már élő videót - képet a híres harcokról katonákról? Mintha senkinek nem lenne telefonja amivel ezt megtehetnék.. Ehhez nem kellene szakképzett riporter sem ... 

Nem tudom, hogy csak engem zavar-e ennyire, a két, vagy a többértelműség észlelhetősége a cikkek tartalmában, ezekben az Ukrajnát pártoló nyugati fősodratú jelentésekben így a saját magát is meghazudtoló hírfélékben, vagy mások is már felakadhattak az ilyen értelemzavarokban?

Olyan megbélyegzéseket is kétségbe merek már hozni, mint pl. egy háborúban ki lehet háborús-bűnös, egyáltalán mi a háború? Mit szabad háborúnak nevezni? Mi az igazság az invázióféle, halottak száma, kinek lehet hinni kitől fogadhatunk el ellenőrizetlen adatokat, kik, vagy mik lehetnek a hiteles források, mi a meghatározása a hitelességnek, kitől tagadhatjuk meg és kitől nem az adatközléseket stb. Mindenki mondhat bűntelenük amit csak akar, annak érdekében, hogy minél rémisztőbb legyen egy hír? Nem kell még csak hiteles forrást sem megadni? 

Ártatlan "civilek"?

Olvashattuk, olvashassuk akár már a hihetőségi határon túli híreikben is az általuk bemutatott riportokat ahol egészen szupermodern fegyvereket is osztogattak az úgynevezett önkéntes civileknek a "városvédelemre", honvédelmre. Hasonlót láthattuk élő felvételekben is ahol szintén pontosan lehetett látni, hogy teljesen ellenőrizetlenül bárki kaphatott kézbe életeket kiontó fegyvereket és vele az éles löszereket is. Amit azonban nagyon is hiányoltam az - az  egyenruha volt. Ebböl egy szálat sem lehetett látni legalább is nem mutattak, bizonyosan csupán azért, mert nem is volt. Lehetséges  ha lett is volna azt sem vehették volna magukra mert nem illet volna bele a sötét terveikbe. Ígyesen ezek lesznek, lehetnek majd azok az "ártatlan halott civilek", ha bárki bármiért is öli meg őket. Igen ám csak hogy ezek fegyverrel a kézbe haltak meg ki tudja mi okból? ...Fegyveres civilek? Szerintem aki fegyverrel a kézbe esik el azt nem civiláldozatnak nevezni. A rongyos gárdát sem nevezték civileknek. Na és mi van akkor, ha az ukránok mint már eddig is volt rá példa például iskolák udvaraiba, kórházak területére tetejére állítják fel tüzérségi fegyvereiket? Azokat nem lehet felelősségre vonni? Tudni való, hogy ebben a modern hadi felderítésben könnyű meghatározni a támadó fegyverek helyét...

Biztonsági folyosó

A svéd televízióban (ezek is nagyon elfogultan közölnek ám) is bemutatták, de ma is bemondták, hogy az " orosz ellenállás annyira megerősödött " Kijevben is, hogy a lakosság többsége civilekként állnak be az "önkéntes" védelembe és majd így várják a honvédelmi bevetést, de azt is hozzátették, hogy sok helyen még "vadászfegyvereket" is látni náluk. Kérdem én; ha majd ezeket is lelövik az oroszok akár Kijevbe, vagy bármelyik helyen, akkor természetesen mint civil áldozatok lesznek számolva? Minezért nem lenne szabad elfelejteni, hogy napok óta többször is emlékeztetik a még esteleg ott elő lakosságot, hogy biztonsági folyosók vannak kialakítva az oroszok által, azon lakosok, emberek és katonák számára is ahol garantált biztonságban sértetlenül elhagyhatnák az emberek, (de még a katonák is persze, ha fegyver nélkül mennének) minden várost amit körülvett, körülvesz az orosz katonaság. Az én meglátásom szerint Oroszország nagyon szeretné elkerülni amennyire csak lehet az ártatlan civil lakossági áldozatokat. Vagy nem-jó értelmezném?

Börtöntöltelékek, bandák de civilek?

Az a több ezer vagy akár már tízezer is lehetséges "civilen" felfegyverzett mindenféle csapatok - bandák, sőt a még rémisztőbb, hogy Zelenszkij még a börtönökből is kiengedett mindenféle bűnözőket is felfegyverezett! Hova lettek ezek? Tudja ezt valaki? Miért nem mutassa ezeket az elfogult fősodratú híreik? Vajon mi lett ezekkel, ezekből? Nem láttam egyet sem mióta csapatokba verődtek volna. Vagy azt úgy hívják, hogy bandák? Vérengző haramia falka?

Kíváncsiságom szabadjára engedése:

Azt szinte előrelátom magam előtt, hogy amikor majd megérkeznek a városokat felszabadító orosz csapatok ezeknek a "fegyveres civileknek" addigra hűlt helyük lesz. Addigra ki tudja hány (igazi) ártatlan áldozatot hagynak maguk után? Kíváncsiságom tovább kérdezné; Mi lett azokkal is az ellenkörzés nélkül felfegyverzett "civilekkel" akik, már ki tudja hány bankot és pénzintézeteket raboltak ki lehet a megtévesztések végett, akár már orosz mundérban is? Ezek hány igazi civilt ölnek majd meg? Most ebben a nagy zűrzavarban könnyű az orosz katonákra fogni, és letűnni a mocsok süllyesztőkbe ("föld-alá") pedig ott még egy orosz katona se nincs se Kijevben se ahol ezek az ukrán elnök által felfegyverzett  CIVILNEK mondott bandák talán már egymást is gyilkolják. Erről nincs tudomásom csak eltudom képzelni, hogy egy ilyen felelőtlen hozzáállásért ahol elsősorban egyedül Zelenszkij vonható felelősségre. 

Ki kenek hazudhat?

Ez is igen bosszantó számomra, hogy ha naiv népeket szándékozzák becsapni, megvezetni, befolyásolni akkor számukra mármint a háttér hatalmat bitorló és és a sajtókat is irányitó Zelenszkij féle zsidók féléknek minden erkölcstelen eszköz megvan engedve terveik kivitelezésére. Olyan szemenszedett hazugságok jelennek meg illetve jelentetnek meg, amin ha csak kicsit is elgondolkoznánk rájönnénk, hogy ez lehetetlenlenség amit el akartak hitetni az emberekkel pl. hogy a kb. a 65 km hosszú harci járműveknek menetében azért álltak le, mert elfogyott volna az üzemanyaguk és az utánpótlást meg nem tudják az ukrán elinalástól biztositani. persze egy másik "elemzőféle" még megtűzdelte, olyannal is, hogy a fiatal katonák éheznek is mert nem számoltak ilyen hosszú PIK-NIK-re... Igen Persze! Putyin aki 18 éves korától már ügynök volt olyan hülye lenne, hogy elemózsiás tarisznya nélkül és félig töltött üzemanyag-tartállyal küldi harci feladatra katonáit?

Vegyi laborok gyárak!

Van egy ilyen mondásunk hogy; "Minden rosszban van valami jó"...  Erre azt illeszteném be, hogy énszerintem egy igen pozitív dolgot vettem észre éspedig Ukrajnában, de főleg Kijev bombázásai után, ahol az oroszok repülőből és robot rakétákkal valamennyi vegyi gyárat megsemmisítettek ! Ha ez így van akkor annak nagyon örülök! Jó munka volt! ( igaz az nem biztos, hogy bizonyítani tudnám most, hogy pont ettől van-e? ), de legalább is ha még ideglenesen is, még itt Svédország felett sem látok azóta vegyi csíkokat húzó repülőket! Nálad mi a helyzet?

Kérdezem most úgy magamtól is: munka nélküliek lettek, azok a pilóták vagy méreg nélkül maradtak a gépjeik? Költői kérdés:) Adja Isten, hogy így vegi csíkok nélkül is maradjunk örökre. 

Hozzászólás  

#2 Zelenszkij valóban elmenekültR Zoltán 2022-03-04 20:29
Ukrán képviselő: Zelenszkij valóban elmenekült, az amerikai nagykövetségen bujkál Lengyelországban

Ahogyan arról beszámoltunk, Zelenszkij elmenekült Kijevből. Volt, már olyan, hogy felreppent ilyen hír, akkor sajtó hírként kezelte mindenki, és azonnal videóban cáfolta Zelenszkij. A mostani elmeneküléséről szóló híreket, teljesen elhallgatta mindenki, ezért is van könnyebb dolga - még egy darabig, remélhetőleg - a gusztustalan liberális fertőnek. Próbáltak kiadni valami cáfolatot ma is, de egy ukrán képviselő megszólalt az ügyben. Zelenszkij valóban Lengyelországba menekül, és az amerikai nagykövetségen bujkál. Erről ne várjatok máshol híreket, ezt nem merik közölni sehol. Ahol merték volna, azokat letiltogatták, kitiltogatták.

TÖBB:

vadhajtasok.hu/.../...
#1 Egy női hóhér az ukrán gestapónálR Zoltán 2022-03-04 07:04
Egy női hóhér az ukrán Gestapónál – A miniszter asszony túszokat fogatott és kínoztatott a Donbasszban

Julija Laputyinának, az ATO (1) veteránjainak ügyeivel foglalkozó ukrán miniszternek (más szóval „ATO” miniszternek) az életrajzában vannak olyan epizódok, amelyek révén a miniszter asszony háborús bűnösként jelenik meg a színünk előtt.

Azon túl, hogy annak idején kegyetlenül elnyomta az orosz nemzeti mozgalmat a Krímben, Laputyinát, az SZBU vezérőrnagyát a Donbasszban olyannak ismerhettük meg, mint egy ízig-vérig gestapóst a második világháborús szovjet filmekből.

RÉSZLETEK:

internetfigyelo.com/.../

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások