20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 június 23, hétfő

Igy fest a kanadai demokrácia.

Szerző: Tóth Judit

Toroczkait a repülőtér rendőrségi részlegébe vitték, ahol közölték vele, hogy terrorista-gyanús személynek számít. A három színes bőrű kanadai rendőr a legapróbb részletekig mindent tudott Toroczkairól s Kárpát-medencei tevékenységéről. Órákon átvizsgálták a személyi számítógépét, miközben többek között arról faggatták, hogy mit keresett többször Koszovóban, miért került összetűzésbe a magyar és a szomszédos országok hatóságaival, s mit akar a HVIM.

 Igy fest a kanadai demokrácia.

A „terrorista-gyanús” Toroczkai Lászlót „felső utasításra” (!)
őrizetbe vették és kitoloncolták Kanadából!

(Kuruc.info - hvim) Azt már megszokhattuk, hogy Toroczkai Lászlót a szomszédos országokban folyamatosan zaklatják a hatóságok, ám most Kanadában is olyan súlyos jogtiprás érte, mint Szerbiában vagy éppen a Slota-féle Szlovákiában – áll a HVIM sajtóosztályának közleményében. Alább következik a folytatás.

Toroczkai kanadai magyarok meghívására érkezett az országba, hogy a kanadai magyarság központjában, a torontói Magyar Házban, majd Montreálban, Ottawában és máshol is előadásokat tartson az itthoni helyzetről. A budapesti Trianon-ellenes felvonulást követően, június 7-én hajnalban indult útnak, s magyar idő szerint este 7 órakor érkezett a kanadai Torontó repülőterére, ahol három kanadai rendőr a repülőgépből való kiszálláskor rögtön őrizetbe vette, miközben mellesleg Oszama Bin Laden-külsejű muzulmánok és afrikaiak tömege háborítatlanul lépett be Kanadába.

Toroczkait a repülőtér rendőrségi részlegébe vitték, ahol közölték vele, hogy terrorista-gyanús személynek számít. A három színes bőrű kanadai rendőr a legapróbb részletekig mindent tudott Toroczkairól s Kárpát-medencei tevékenységéről. Órákon átvizsgálták a személyi számítógépét, miközben többek között arról faggatták, hogy mit keresett többször Koszovóban, miért került összetűzésbe a magyar és a szomszédos országok hatóságaival, s mit akar a HVIM.

Toroczkai Trianonról és a Gyurcsány-kormányról mesélt nekik, de ezek az Észak-Amerikától távol zajló dolgok nem nagyon hatották meg az európai ősökkel láthatóan nem rendelkező rendőröket, akik le is vetkőztették Toroczkait, a teste teljes felületén tetoválásokat keresve. Öt órás kihallgatás után végül rabosították Toroczkait, így most már a kanadai bűnügyi nyilvántartásban is szerepel, majd egy helyiségbe kísérték, ahol a repülőtéren elfogott, megbilincselt, főként afrikai bűnözők ültek.

Egy kis idő múlva visszajöttek a rendőrök, s közölték vele, hogy két választása van: /1/ A nemzetbiztonságra veszélyes személyként eljárást indítanak ellene, mely időre – kb. 6 nap – a reptéren elfogott bűnözőkkel együtt fogdába zárják, s az eljárás végén valószínűleg örökre kitiltják Kanadából. /2/ Aláír egy papírt, hogy most azonnal önként elhagyja Kanadát. Ebben az esetben nem tiltják ki, és visszajöhet egyszer, de kizárólag turistaként, beszédet soha nem tarthat Kanadában. A döntésre Toroczkai 3 percet kapott, s ő az utóbbi lehetőséget választotta, bár közölte a rendőrökkel, hogy magánemberként egyáltalán nem érdekli Kanada, s turistaként soha nem jönne ebbe az országba, ahogy az USA-ba sem. Kizárólag az itt élő magyarok hívására és értük jött volna, a magyar ügy elősegítése érdekében.

Amikor a rendőrök Toroczkait a repülőtér beléptető kapuin kívülre kísérték, hogy megkapja a jegyét, az őt ott 5 órája idegesen váró kanadai magyarok észrevették, s hozzáfutottak. A rendőrök először meg akarták akadályozni a találkozást, végül feladták. A Toroczkait meghívó kanadai magyarok – miközben telefonon tartották a kapcsolatot a Magyar Házban Toroczkai előadására összegyűlt több száz magyarral – mintegy fél óráig vitatkoztak a rendőrökkel, ám azok hajthatatlanok voltak, s arra hivatkoztak, hogy „felsőbb utasítást hajtanak végre”. Végül a rendőrök annyit voltak hajlandóak elárulni, hogy „Kanadából érkezett bejelentés alapján tudtak Toroczkairól, s a kanadai szervek a magyar hatóságoktól (nyilván az NBH-tól / Nemzetbiztonsági Hivatal) kértek információkat róla”, azok pedig – a jelek szerint – készségesen kiszolgáltattak egy büntetlen előéletű magyar állampolgárt egy idegen országnak.

►"(…) A Nemzetbiztonsági Hivatal a Kormány irányítása alatt álló országos hatáskörű, önálló gazdálkodást folytató költségvetési szerv. Feladatait az Alkotmányban meghatározott alapelvek és követelmények mellett jogszabályok írják elő. A közvetlen irányítási és felügyeleti jogokat az Országgyűlés, a Kormány és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter gyakorolja. Az NBH tevékenységének célja az ország, a nemzet, az állampolgárok biztonságát fenyegető veszélyek megelőzése. (…) " www.nemzetbiztonsag.hu/szolg2.php

A rendőrök feltették Toroczkait az első Európába induló repülőre, így másfél napos folyamatos repülőút és vegzatúra után vasárnap délben érkezett vissza magyar földre. A kanadai magyar vendéglátóitól – akik a kárba veszett repülőjegyet is fizették – megtudtuk, hogy Toroczkai érkezése előtt néhány nappal egy befolyásos, Magyarországról elszármazott kanadai férfi, bizonyos Ajkler Béla hívta fel őket (ez meglepő állítás, mert nem ilyennek ismerjük - Kuruc.info szerk.), s Toroczkai meghívására utalva közölte, hogy jobb lenne, ha a meghívó házaspár „alacsonyabban szállna”, mert még esetleg leesnek. Emellett Magyarországról elszármazott kanadai emberek igyekeztek sikertelenül megakadályozni, hogy Toroczkai a torontói magyar központban is felszólalhasson. A fenyegetőzések a végén, úgy tűnik, mégis beváltak.

Toroczkai egyébként elmondta, hogy természetesen panaszt tesz a kanadai külképviseleten, főként azért, mert – függetlenül a vele politikai okokból történt meghurcoltatástól – úgy értesült, hogy az utóbbi időben több nemzeti érzelmű magyar állampolgárral hasonlóan bántak el a kanadai és amerikai hatóságok. A jelek szerint tehát a Szilvási György titokminiszter által beígért, magyar hazafiakat tartalmazó „terrorista-listát” már hazaáruló módon le is adták az idegen hatóságoknak. ■

Megjegyzés

Nahát! Azt hittem, legalább ebben a szabadnak mondott Kanadában létezik még némi szabadság, igazság! Úgy néz ki, hogy az újvilágrendben ilyesmi feleslegessé vált, legfőképpen, ha a magyarság sorsáról van szó! Milyen kár, hogy a kanadai kormány hatóságai hivatásos besúgó spiclikre hallgatnak, és ártatlan emberekre nyomják rá a „terrorista” bélyeget. Persze Kanada és az USA között könnyű az információ-csere, hiszen az amerikai Homeland Security főmuftija a G. W. Bush által kinevezett Jevgenyij Finkelstein Primakov ex-KGB főnök, akiknek igen nagy gyakorlata van az ilyesmiben.

Vajon mit képviselnek, és kik lehetnek azok a Kanadából elszármazott, Magyarországon letelepedett „magyar” egyének? - Nincs itt semmi baj kérem, a szálak összefonódnak szépen, miközben bűzlik a szennycsatorna, előbújtak a férgek és indul a hajsza! Kicsoda ez az ennyire bennfentes Ajkler Béla, aki megfenyegethet kanadai magyar állampolgárokat? Akárcsak Rákosi idejében, elég egy-egy halk súgás: „Ez az alak terrorista-fasiszta-náci. Semmi keresnivalója a mi új-demokráciánkban!”

Az első iraki háború idején a kuvaiti inkubátorok hazug propagandistája a rossz emlékű Tom Lantos kongresszusi képviselő életének utolsó nagy teljesítménye volt, amikor a Magyar Gárda alakulása alkalmával Budapestre rohant, és követelte, hogy nemzeti érzésű magyarok neveit tiltott listán állítsák össze, nehogy azok betegyék a lábukat az Egyesült Államokba, illetve Kanadába is.
Toroczkai László Felvidékre, Délvidékre, Kanadába Trianon igazságtalanságairól és a magyarországi kilátástalanná vált helyzetről ment beszélni, magyaroknak. Hogy kényes ez a téma? Hát persze, hogy az! Vajon a patkányok nem rohannak a fény elől? Az átlag kanadai, hát még a politikai határozatokkal felruházott szedett-vedett hatóságok gyakorlatilag semmit nem tudnak Magyarországról.

Micsoda szégyen! Kanada még most sem nem tanul az ostoba politikájából, ami nemrégen az adófizetők 10 millió dollárjába került, mert az ártatlan 36 éves muzulmán Maher Arar kanadai állampolgárt az RCMP (Royal Canadian Mounted Police), amerikai titkosszolgálatnak átadott koholt vádak alapján, 2002. szeptemberében a new yorki Kennedy Repülőtéren letartóztatták, visszatoloncolták szülőhazájába, Szíriába, s mint „Al-Kaida terrorista-gyanúst” börtönben kínozták hónapokig.

► Ajánlott olvasmányok témához:
♦ We all have a right to the truth
♦ The Harper Government and Canada's War-on-Terror' immigration policy
♦ Evidence CSIS Plotted with the U.S. to Return Zundel to Canada
?

A történelem újra és újra megismétlődik, ezúttal az ártatlan Toroczkai László az áldozat, mert a kanadai hatóságok a budapesti ávó ügynökségének a szemenszedett hazugságaira hallgatott. És mit tesznek a kanadai magyar egyházak? Mi várható a zsidó Kosaras Pufi vezette torontói televíziótól? Montrealban a politikailag helyes rádióműsoroktól? Hol van a kanadai magyar sajtó? A Kanadai Magyar Szövetségtől? A minket, kanadai-magyar állampolgárokat képviselő szervezeteinktől? ■

Tóth Judit
Kanada

Istenünk nyugasztalja! >Zoli<

Hozzászólás  

#2 VÁ: Igy fest a kanadai demokrácia.Ködszurkáló 2012-09-07 22:06
Tóth Judit sajnos már nincsen köztünk. Torockai Lászlóról már lehet tudni, hogy nem teljesen független módon vezeti a HVIM mozgalmat. Ez utóbbi ismeret fényében az is valószínű, hogy a kanadai beléptetéskor történtek nem voltak véletlenek, mert kellett egy kis felhajtás. Tóth Judit ezt nem tudhatta, jóhiszeműsége menti a fenti írást.
+2 #1 VÁ: Igy fest a kanadai demokrácia.Szemtanu 2012-09-07 14:57
Ahogy mar tobb otthoni baratomnak is elmondtam, azok akik azt hiszik hogy Kanadaban demokracia van, az tul sok szappan operat nez.
A kanadai demokracia addig tart amig egy kovet fujsz a rendszerrel, amig nem ugra-bugralsz, szepen bologatsz, munka utan hazamesz es beszurcsolod a sorocskedet, bekapcsolod a TV-t es csendben maradsz, ugyeszen adozol. Demokracia van mindaddig amig kiragasztod az autod lokharitojara, hogy egyutt erzel a kanadai sereggel, avval amelyik artatlanokat meszarol le az otthonaban, kiteszed a lakokozosseg osszes oszlopara a sarga masnit, ami azt jelenti hogy az idiota kolykod afganisztanban harcol a...miert is? Oh, hat persze a demokraciaert.
Lehet hogy a kanadaiak nem annyira agymosottak mint a ragogumi rago amcsik, de nincsennek messze. 15 evvel ezelotti statisztikak szerint a kanadai lakossag 60% alberletben lakik, annak tobb mint a fele egyik fizetestol a masikig huzza. Es ez azota csak rosszabbra fordult. Ezeknek a lebutitottaknak a demokracia az, amit a TV-bol hall es lat. Ez manipulalhato tomeg es ezeknek (szerintuk) meg van demokracia meg ezen a foldreszen.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások