Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2020Jul08

2016. Július 12., Kedd 07:43

Balog Zoltánnak felelnie kell

Írta:  alfahir.hu
Értékelés:
(9 szavazat)
Patrubány Miklós szerint Balog Zoltánnak felelnie kell súlyos kijelentései miatt. Az MVSZ elnöke elárulta azt is, miért nem támogatja őket a kormány.

Megszólalt az MVSZ elnöke: mióta ellentmondtak Orbánnak, nem kapnak támogatást

Mint arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk, Semjén Zsolt diplomatikusan úgy fogalmazott, a kormány azért nem támogatja a Magyarok IX. Világkongresszusát, mert a szervezők nem fordultak ilyen kérelemmel a kormányhoz.

Sneider Tamás írásbeli kérdését, melyre végül Semjén adott választ, eredetileg Balog Zoltán miniszterhez címezte, aki korábban azt mondta, bűnbarlangnak tartja a szervező Magyarok Világszövetségét, ezért soha egyetlen fillérrel sem fogják támogatni őket.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke az Alfahírnek reagált a történtekre, az általa küldött választ teljes terjedelmében közöljük:

"Balog Zoltán légből kapott súlyos rágalma, amellyel a legnagyobb magyar nemzeti szervezetet és annak tagjait alaptalanul befeketítetette, legkevesebb öt büntető feljelentést vont maga után. A fideszes kétharmad minden egyes alkalommal megtagadta mentelmi jogának kiadását, megvédve a rágalmazót. Balog Zoltánnak e cselekedetéért mindenképpen felelnie kell, legkésőbb akkor, amikor megszűnik elvtelen, pártos oltalma.

Nem véletlen, hogy az Országgyűlés alelnöke, Sneider Tamás által neki feltett kérdésre nem ő válaszolt, hanem felettese, a miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt. Balog Zoltán nem vállalja a felelősséget tetteiért.

Rácz Sándor, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke „az emberi aljasság jelzőkövének", „uborkafára felkapaszkodott, politikai pályára alkalmatlan ember"-nek nevezte Balog Zoltánt, az általa elkövetett súlyos rágalom miatt. Kommentárom végén közlöm Rácz Sándor akkori megszólalásának teljes szövegét.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes válasza megkerüli a lényeget. A Magyarok Világszövetsége egy teljesen egyedi jogállású magyar szervezet, az egyik legrégebbi, de mindenképpen a legnagyobb. A Magyarok Világkongresszusa pedig az egész magyar nemzetet megtestesítő szerveződés, amelyet eleink a magyar nemzet trianoni szétszaggattatása miatt, ennek a nemzetnek a képviseletére hívtak életre 1929-ben. A Magyarok Világszövetségét a Magyarok II. Világkongresszusa alapította 1938-ban azért, hogy a Magyarok Világkongresszusának állandóan működő ügyvivő testülete legyen.

Semjén Zsolt is pontosan tudja, hogy mind a Magyarok Világszövetségét, mind a négyévenként ülésező Magyarok Világkongresszusát megilleti az országos költségvetésben nevesítendő támogatás. Úgy, ahogy ez történt mindig – még a Horn-kormány idején is –, mindaddig, amíg 2000-ben a Magyarok Világszövetségének Küldöttgyűlése ellent nem mondott Orbán Viktornak, és bátorkodott más személyt elnökké választani, mint akit a miniszterelnök ajánlott, elődjét, Boross Pétert. Igen, ez a költségvetési támogatás megilleti a Magyarok Világszövetségét úgy, ahogy ez ma is történik, olyan szervezetekkel, amelyek kisebbek a Magyarok Világszövetségénél, mint például a Rákóczi Szövetség, vagy a várpalotai Trianon Múzeum és más szervezetek.

A Fidesz szemlátomást nem tudta tizenöt év alatt sem megbocsátani, hogy nem az ő jeleltje győzött. Ezért nem jár azóta semmilyen költségvetési támogatás a Magyarok Világszövetségének. Semjén Zsolt állítása azért is álságos, mert ő pontosan tudja, hogy amikor tavaly a Magyarok Világszövetsége némely programjának támogatására pályázatot nyújtott be a Semjén Zsolt által vezetett Bethlen Gábor Alaphoz, akkor azt kommentár nélkül elutasították. Miként minden pályázatát, amelyet 2000 óta a külhoni magyarok támogatására fenntartott alapítványokhoz benyújtott...

Akit valóban érdekel a Magyarok Világkongresszusa, a Civil Multimédia által készített interjúból bővebbet megtudhat arról.
Végül álljon itt Rácz Sándor állásfoglalása Balog Zoltánról:


 Állásfoglalás

2012. május 8-tól a magyar emberek számára az emberi aljasság jelzőköve Balog Zoltán. Az uborkafára felkapaszkodott, politikai pályára alkalmatlan ember nem képes felmérni, mekkora kárt okoz a közösségnek azzal, hogy rákényszeríti alkalmatlanságát. De a magyarság ellenségei nagy igyekezettel szeretik alkalmazni a hiányos képességű egyedeket, mert azok a legnagyobb aljasságok elkövetésére is kaphatók. Megdöbbentő a magyarok számára, akik tudják, hogyan lesznek ma politikai vezetők, hogy a magyarságot képviselő politikusok között egyetlen sem akadt, aki rendreutasította volna Balog Zoltánt, és kezdeményezte volna a politikai közéletből való kizárását. Akik némán hallgatták Balog Zoltán aljas rágalmait, azokat emlékeztetem, hogy „vétkesek közt cinkos, aki néma".

Budapest, 2012. május 14.

Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke"

Forrás: alfahir.hu

Beküldte: Kiss A. Csaba

Megjelent: 1076 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.3%Norway 1.2%
Romania 5.4%Canada 1%
United States 4%Sweden 0.7%
Ukraine 3.4%France 0.5%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.3%Netherlands 0.2%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.2%Poland 0.1%

Today: 284
This Week: 1357
Last Week: 3995
This Month: 4272
Last Month: 25796
Total: 2431850

Belépés