20240717
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 június 06, szerda

Ahogy a hopi indiánok látják…

Szerző: névtelen

„A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk."

Az idő körbejár. És eljut egy pontra, amikor ismét megújul. Először van egy tisztulási szakasz, majd ezután következik a megújulás. Most nagyon közel kerülünk ehhez az időszakhoz.

Elmondták nekünk, hogy látjuk majd Amerikát megjelenni és eltűnni. Bizonyos értelemben Amerika haldoklik. Azért, mert elfelejtettük a tanításokat, hogyan éljünk a Földön. /.../

A mi hitünk szerint, ha nem vagy kapcsolatban a Földdel, és nem érted meg annak lényegét, mély lelki valóságát, hogyan élj a Földön, akkor nem jársz sikerrel. /.../

Amerikában Kolombusz érkezésekor hatvanmillió indián volt. Hatvanmillióról mindössze nyolcszázezerre csökkent a létszámunk. Tehát majdnem kipusztítottak minket...

Minden dolog lelki. Mindennek van lelke. Mindent a Teremtő hoz el nekünk. Az Egyetlen Teremtő, akit különböző nevekkel illetnek.

Csak néhány telet töltünk itt a Földön, aztán a Lélek világába távozunk. A Lélek világa: a Minden.

Testünk nagy része víz. Egészségünk megtartása érdekében jó vizet kell inni. Mielőtt az európaiak ide jöttek, ihattunk bármelyik folyóból. Ha az európaiak a mi szokásaink szerint éltek volna itt, még mindig ihatnánk a folyóinkból. Mert a víz szent.

A levegő is szent. A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk.

Amikor a földet, a vizet, a levegőt elrontják, akkor ez a pusztítás megszüli saját ellenhatását. Az anyaföld reagál. A hopi jövendölések azt mondják, hogy a viharok és az áradások nagyobbak lesznek.

Amikor a változásokat képes vagy fejlődésként szemlélni, akkor érkezett el az idő. Semmi sem marad ugyanaz.

Darwin azt mondta, az ember a majomtól származik. Mi azt mondjuk: a ti elődeitek lehet, de nem a mieink. Meg kell tanulnunk újra hinni a Lélekben. Ez lehet az első lépés. Az embernek mindent Lélekként kellene kezelnie. Legyünk tudatában annak, hogy mi egy család vagyunk. Nem létezik olyan, hogy vég. A formája változik ugyan, de az Élet maga végtelen."

https://www.youtube.com/watch?v=Sn8wSlbKSNM→

Beküldte: Kunavar

Hozzászólás  

#3 Élet?Ferenc Tóth 2018-06-18 11:58
Egyértelmű,amit a hopi indián mondott! De nem is az a lényeg,hogy kimondta. De Igaz!
Az európai ember(?) nem érti ezt a nyelvet. Az európai ember(?) csak egy életben tud gondolkodni,mert ezt tanították neki. Hogy abban a hetven(?) évbe kell belesűríteni,elérni mindent. Sikert,karriert, örömet,gyönyört,életet(?),halált. Ettől a kapkodástól skizofrén mindenki. 8,4 millió életforma létezik a földön,ezen mindenkinek keresztül kell mennie, a fejlődés folyamatán. Az Élet az ásványok birodalmában kezdődik,majd a növények,csúszómászók, állatok ,majd az ember birodalmában folytatódik. Mindegyiknek lelke van! Akár az ásványoknak,vagy a növényeknek. Keleten,vagy az ősi Népeknek ezt nem kell különösebben magyarázni,Ők ezt zsigerből tudják. De a "nyugati ember(?) a hatalmasnak vélt tudásával hitetlen, és keresztül gázol mindenen,és mindenkin,mert számára csak saját maga fontos. "halálban éltek és sírkamrában zártan léteztek,mert nincs mélyebb halál,mint a nem tudás és a hitetlenség." Kapzsiságából,önzéséből kifolyólag csak a szerzésre koncentrál,miközben elmegy mellette az Élet. Az európai ember(?) soha nem tudott élni,csak élni készülődött. Hiszen máshoz sem ért(?),mint ölni,gyilkolni. Az elmúlt 2 ezer év alatt,több mint 3 ezer háborút indított. Közben büszke a kultúrájára,műveltségére. Sokat tanulhatna a nyugati ember(?) kelettől, vagy az őslakosoktól,de az egója nem engedi. Hányan mordulnak fel miközben "ezt olvassák, esélyt sem adva,hogy a tudatukig eltudjon jutni. A nyugati embernek(?) hogy valami is derengeni tudjon,előbb meg kellene szabadulnia az anyagi világ rabságától. Mint harag,vágyak,ragaszkodás,kapzsiság, egó. Ahogy keleten mondják: "nincs nagyobb bűn ,mint a túl sok vágy , se nagyobb csapás,mint a meg nem elégedettség,se nagyobb vétek,mint szerzésre törekedni." Az életben nem a megélhetés a legfontosabb,ahogy az univerzumban sem a gyorsítás. Az "őslakosok tisztában vannak vele,hogy a fa testvérük,és aszerint bánnak is vele. Ahogy az állatok,vagy az ásványok is. Keleten ezt úgy mondják,hogy "tat tvam asi " te is én vagyok, te is az vagy, te is Isten vagy." Püthagórász beszélt erről anno, de a ma embere(?) csak mosolyog rajta.Ha eltűnik a fa,vele együtt az ember(?) is. Bár ő akkor is nevet,miközben a saját sírját ássa !
#2 hopi indiánkirály B. Izabella 2018-06-10 13:16
Jó a szöveg, de egy súlyos tévedés rontja, áthallásossá teszi az egészet: Darwin sose mondta, állította, hogy az „ember a majomtól származik”!!! Nem tudom, ki lehet, mikor élt ez a hopi indián és valóban hopi indián e…
#1 Zsuzsa olvasónk ajánlataR Zoltán 2018-06-07 19:33
Amerika őslakosai és a migráció! – Európa, vigyázz!

"Az okos ember a más kárán tanul" - mondja egyik népi bölcsességünk. Én még azt is hozzá teszem, az oktalan még a magáén se! Mi várható Európában, ekkora migrációs áradat esetén? Gondolja csak el, kedves olvasó! Hogyan is jött létre az USA? Európai kivándorlással, ami az észak-amerikai földrészen kezdetben még csak bevándorlás volt! De az őslakosság erre nem volt felkészülve.

Kezdték a spanyolok. Ők alapították tehát a későbbi USA első településeit, az 1565 –ben Szt. Augustine névre keresztelt első floridai város létrehozását követően. De ők inkább a déli földrészen kezdtek el terjeszkedni, hódítani.

Bővebben internetfigyelo.wordpress.com/.../#more-51764

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások

Honlap ajánló