20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 november 30, szerda

Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére

Szerző: Cs.G.

Juhász Oszkár rendőrségen tett bejelentése szerint kétszer rálőttek, amikor hétfőn, este tizenegy óra után kilépett Gyöngyöspatán a polgármesteri hivatal ajtaján. A lövések a bejelentés szerint az épület mögötti udvarból érkeztek - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

 Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére!

Juhász Oszkár jobbikos polgármestert a polgármesteri hivatal udvarán érte támadás tegnap késő este. A helyszínelés reggel hét órakor fejeződött be, a rendőrség emberölési kísérlet ügyében nyomoz.

juhászJuhász Oszkár elmondta, testületi ülés után, este tizenegy óra tájban a polgármesteri hivatal udvarán haladt át egyedül, amikor észrevette, hogy tőle mintegy húsz méterre egy puskacső emelkedik felé. Gyöngyöspata polgármesterére két célzott lövést adtak le. A lövedékek vizsgálata még tart, de a helyszíni szemle alapján megállapították, hogy a golyók vadászfegyverből származnak.

Mivel Juhász Oszkár maga is vadász, csupán a lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a megfelelő pillanatban bukott le, elkerülve így a halálos lövést. A polgármester így nem sérült meg. Kérdésünkre, hogy kit gyanúsít a támadás elkövetésével, Gyöngyöspata polgármestere azt válaszolta, fogalma sincs, személyes ellensége, haragosa sincs, legalábbis nem olyan komoly, hogy halálos támadásnak tegye ki.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást emberölés kísérletének gyanúja miatt. A faluban döbbent csend és félelem uralkodik, hiszen ilyesmi azelőtt sohasem fordult elő.

A nap folyamán az N1 televízió különkiadással jelentkezik a helyszínről, melyet hírportálunk azonnal megoszt az olvasókkal.

Cs.G. - barikad.hu


Lövések Gyöngyöspatán: a Fidesz elítéli, de mit keres ott a "gárda"?

A Fidesz a leghatározottabban elítéli és visszautasítja az erőszak minden formáját - jelentette ki kedden Horváth László, a párt országgyűlési képviselője, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője azzal kapcsolatban, hogy ismeretlenek rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére. A rendőrség tájékoztatása szerint az esetről maga a jobbikos Juhász Oszkár tett bejelentést hétfőn, nem sokkal éjfél előtt.

Horváth László budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, rendkívül határozott, gyors és eredményes felderítést várnak a rendőrségtől.

Hozzátette ugyanakkor: kérik a Heves megyei település polgármesterét, a történtek ne adjanak ürügyet arra, hogy a hétvégén megjelenjen Gyöngyöspatán az Új Magyar Gárda. Ezt azért tartotta fontosnak nyomatékosítani, mert információik szerint ennek szervezése már múlt héten megkezdődött, és a polgármester ingyen biztosít teret a gárda megjelenésére. "Nem lenne jó, ha az egyébként indokolatlan megjelenésre ez a lövöldözés teremtene ürügyet" - mondta Horváth László.

A kormánypárti politikus szerint semmi sem indokolja, hogy megjelenjen Gyöngyöspatán az Új Magyar Gárda, hiszen - mint mondta - mind a közbiztonság, mind a foglalkoztatás lényegesen javult az elmúlt időszakban.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a gárdisták megjelenése újra indulatokat generálna, és olyan erőket "aktivizálna", amelyek fellépésével csak a balhéról szóló "adok-kapok" indulna el.

Juhász Oszkár rendőrségen tett bejelentése szerint kétszer rálőttek, amikor hétfőn, este tizenegy óra után kilépett Gyöngyöspatán a polgármesteri hivatal ajtaján. A lövések a bejelentés szerint az épület mögötti udvarból érkeztek - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A bejelentést követően a rendőrök a helyszíni szemlét megkezdték, tanúkutatást végeztek, a vizsgálat jelenleg is zajlik - tette hozzá a sajtószóvivő, aki az eljárás jelenlegi szakaszában arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a rendőrök a helyszínen találtak-e lövedékeket, illetve lövedékhüvelyeket.
A jobbikos Juhász Oszkárt idén júliusban választották a község vezetőjévé, azt követően, hogy a falu korábbi független polgármestere áprilisban lemondott tisztségéről. Tábi László, a település korábbi vezetője akkor nem cáfolta, hogy döntésében közrejátszott a településen kialakult etnikai jellegű konfliktus is.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások