20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 április 21, csütörtök

Vízháború – Donbasstól Dnyeszteren túlig

Szerző: Orosz Föderáció Tájékoztatási Hivatala

Az írás végén van egy térkép. Először nézd meg, majd olvasd az orosz tájékoztatót! Fontos érdekes infó! / Ha csak az általános híreket nézzük, hajlamosak vagyunk egy hagyományos háború összecsapásainak tartani ami Donbassban történik. - De most megjelent egy magyarázó szöveg, (nyilván nem az Ukránok, és a nyugat jelentette meg), ami teljesen új megvilágításba helyezi a harcok miértjét...

Sokan feltették már a kérdést, hogy mi Putyin célja. Volt aki a régi Szovjetunió visszaállítását jelölte meg. Úgy néz ki nem ez a cél. A cél, az orosz lakta területek lakosságának életmentése. Ha a térképre nézel, el se hiszed, hogy egy akkora terület mint a Krím, víz nélkül kihal.

Márpedig az Ukránok a Krímet, és a Donbasst is szomjhalálra ítélték. Sőt áram nélkül mindent élhetetlenné tesznek Na most érthető, ha a Zaporizsjei erőművet az oroszok megszállták, hogy biztosítsák Kelet Ukrajna energiaellátását.

Olvasd el a beszerkesztett anyagot, nagyon érdekes, és sok mindent megmagyaráz. (pl azt, hogy miért haladnak lassan az oroszok. - nem érheti kár a vezetékeket) ... 

 

Orosz Föderáció Tájékoztatási Hivatala

HARC a vízért, az áramért, az életben maradásért

„A Krím Oroszországgal való egyesítése óta a város lakói víz és áramlkül maradtak. A kijevi rezsim embargót rendelt el a tartomány víz- és áramellátásának leállításával.

Mi történt a Krímmel

A Krím Oroszországgal való egyesítése óta a város lakói víz és áram nélkül maradtak. A kijevi rezsim embargót rendelt el a tartomány víz- és áramellátásának leállításával.

Ezt egy gát építése tette lehetővé a Krími-csatorna északi részén. Aztán elvágták a terület elektromos csatlakozását. Ez volt az egyik oka az orosz hadműveletnek:

A Krím-félsziget vízellátási problémája az orosz hadművelet megindulásával megoldódott, mivel Herszont elfoglalták a „jó reggelt”.

Donbas vízellátó hálózata

A probléma azonban továbbra is fennáll Donyeck-Luganszk esetében.

A „népköztársaságok” területeinek vízellátása közvetlenül a donyecki ukránok által ellenőrzött területektől függ.

Így a Szlavjanszki régióban a Szeverszkij-Donyec folyó vize belép a Szeverszkij-Donyec-Donbassz csatornába, áthalad Gorlovkán, és belép a Donyeck külvárosában található Verkhnekalmiussky rezervoár tározójába.

Innen a dél-donbászi vízvezeték Donyecket, Jaszinovataját, Dobropolyét, Krasznoarmejszkot és magát Mariupolt látja el.

Szlavjanszk, Kramatorszk, Konsztantyinovka és Druzskovka a második donyecki vízvezetéken keresztül kapják a vizet. Azaz az ukránoktól teljes kölcsönös függése van. Ezért a vízért folyik most a küzdelem,

Kijev terve - Új vízellátó hálózat francia segítséggel

Kijev még azt sem titkolta, hogy víz nélkül hagyja Donyeck-Luganszk lakosságát. Ehhez azonban először alternatív vízellátó hálózatot kellett létrehozniuk az ukrán erők által ellenőrzött területekre.

Így hát elindultak ebbe az irányba.

Először Franciaország segítségével megkezdődött egy sótalanító üzem építése Mariupol kikötőjében. Párizs kedvezményes kölcsönt adott Kijevnek, biztosította a szakembereket és az összes szükséges felszerelést. A tengervíztisztító telepet 2023-ban, legfeljebb 2024-ben helyeznék üzembe. Természetesen minden olyan ürügy alatt történt, mint például a környezetvédelem stb.

A közeljövőben egy nagy projektbe kezdünk Mariupolban egy ivóvízállomás megépítésére a Beten Ingeniere és a Stereau beruházásaival. "A tervek között szerepel egy hasonló projekt a luhanszki régióban is."

A munkálatokat francia mérnökök irányítják. De most Mariupolban fogságba estek a francia „mérnökök”, akikről kiderült, hogy NATO tisztek.

Másodszor, az ukrán fegyveres erők által megszállt Donbász területén új, Donyecket elkerülő vízvezeték építése folyt. Az ok egyértelmű:Hogy elzárhassák a Szeverszkij Donyec-Donbassz csatornát, és víz nélkül hagyhassák a lakosságot Donyeckben.

Ami 8 éve történt

Nyolc évvel ezelőtt sokak számára érthetetlen okokból leállt a Donyeck-Luganszk együttes támadása Mariupol ellen. Ekkor volt, hogy Mariupolt gyakorlatilag leeresztett kézzel lehetett elfoglalni, Azov nem létezett, nem volt tele a NATO által felszerelt és kiképzett nehéz felszerelésekkel és UAV-okkal.

De ekkor jött a parancs: „Állítsuk meg a támadást!”. Sokan árulásnak tartották. És csak most derül ki, hogy Moszkva miért cselekedett így.

A lényeg az, hogy a donyecki települést csőhálózaton keresztül látják el vízzel a Szeverszkij Donyec-Donbas csatornán keresztül. Mariupol az utolsó város ebben a láncban.

Kijev ugyan szerette volna víz nélkül hagyni Donyecket, településének szomszédos falvait és városait (Krasznoarmejszk, Jaszinovataja és Dobropolye), de ezt nem tudta megtenni. Mert Mariupol víz nélkül maradna.

Moszkvának ez a 2014-es döntése, amint az idő megmutatta, akkoriban salamoni megoldás volt. Kijev ezért 8 éven át a fogát csikorgatva rendszeresen fizetett Donyeckben a vízért, amely a dél-donbász vezetéken áthaladt Mariupol irányába.

Szlavjanszkot, Konsztantyinovkát, Druzskovkát és Kramatorszkot a donyecki második vízvezetéken keresztül látták el vízzel.

Vízháború – Donbasstól Dnyeszteren túlig

Hogy Donbassban nehézségeink lesznek, az már abból is látszik, hogy ebben az irányban egy hónapos csata alatt nem haladtunk 40 km-nél tovább (napi 1-1,5 km volt az előrejutás). Ezt a területet szó szerint lépésről lépésre kellett rágnunk az ellenségtől. Volnovakha szó szerint kiegyenlített, csak a Csendes-óceáni Erők katonáinak, a 810. tengerészgyalogos dandár Bernhard ezredesének (az ezredes Oroszország hőse címet kapott) hősiességének és képességeinek köszönhetően sikerült eljutnunk.

Az, hogy ez egy epikus csata lesz, amely az egész hadművelet kimenetelét fogja megítélni, már abból is látszik, hogy a két fél 90 ezres és 150 ezres haderőt gyűjtött össze. Ukrajna számára a győzelem a határok fenntartását jelenti. Oroszország számára a jelenlegi határain belüli létezés a tét.

Még a nagy veszteségekkel járó győzelmet sem bocsátják meg Putyinnak. Előnyünk van mind mennyiségileg, mind minőségileg. Fennáll a veszélye, hogy a második világháború óta a legnagyobb katonai konfliktussá válik. Olyan csata lesz a békéért, hogy a végén kő kövön nem marad. Ott végre bemutatják az orosz fegyverek teljes erejét. Az olyan lesz, hogy az élők irigylik majd a holtakat.

Szó sincs az Orosz Föderáció érdekeinek feladásáról. Nem vettük át az észak-krími csatorna irányítását, hogy később átadjuk!

A vízháború az utolsó szakaszában jár, Donbászban kezdődik és Dnyeszteren túli régióban ér véget.

ukranviugyek 1

Nézd meg ezt a magyarra fordított tanulságos videót " DIGITÁLIS ZELENSKY " EZ TÖRTÉNT UKRAJNÁBAN AMI A HÁBORÚHOZ VEZETETT ⇒ 

Beküldte Hajdu Zoltán

Hozzászólás  

#2 Az ukrán katonaság megölte 29 éves lányát, Annát, egy rokonát és három szomszédját.R Zoltán 2022-05-18 10:02
Elena Cigilnik, egy rubizsnei lakos elmondta, hogy az ukrán katonaság megölte 29 éves lányát, Annát, egy rokonát és három szomszédját.

A RIA Novosztyi tudósítójának adott interjújában a nő megosztotta, hogy a tragédia március elején történt. Elmondása szerint az ukrán fegyveres erők képviselői bementek a házba, lementek az alagsorba, ahol rokonai az ágyúzás elől bujkáltak, és megölték őket.

Hozzátette, hogy ugyanazon a napon ukrán fegyveresek megölték három szomszédját az utcán.
Egy rubizsnei lakos hangsúlyozta, hogy a katonaság minden halottat házaik pincéjében hagyták, a holttestek április végéig feküdtek ott. Amint Tsygilnik elmagyarázta, miután a várost az LPR-erők irányítása alá vették, csak akkor a helyi lakosok szevezhették meg a temetést.

A nő azt tervezi, hogy tanúskodni fog a nyomozóknak. Úgy véli, hogy az ukrán fegyveres erők többségében lelőtték azokat az embereket, akiket önkényesen kémkedéssel vagy hűtlenséggel gyanúsítottak.

www.pravda.ru/news/accidents/1709987-rubezhnoe_vsu/
#1 Az orosz fegyveres erők megsemmisítették az S-300-as légvédelmi rendszert és körülbelül 80 ukrán nacionalistátR Zoltán 2022-04-22 12:29
Konasenkov arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt éjszaka 1285 tüzérségi támadást hajtottak végre rakétacsapatok és tüzérség, amelyek következtében kilenc üzemanyagraktár megsemmisült.

Korábban a Honvédelmi Minisztérium arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők önkéntes feladását megtagadó katonáit a támadás során kiűzték az erődített területről, ott hagyták elhunyt bajtársaik holttestét és fegyvereiket, köztük a külföldi fegyvereket.

military.pravda.ru/news/1701414-poteri_ukrainskoi_armii/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások