20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 június 23, szombat

Az ország bajban van!

Szerző: Balogh Sándor

"A száműzetéséből felszabadult magyar emigráció, - élve honpolgári jogaival - be kíván kapcsolódni a magyar közéletbe és felajánlja segítségét a fenti problémák megszüntetésére és elvárja, hogy mind a Kormány, mind pedig a párt és a társadalmi szervezetek tekintsék a magyar emigrációt partnerüknek a Magyar Nemzet sorsának alakításában."

A "te is add tovább" hozzászólás bővebben

 Kedves Barátaink!

Az ország bajban van. Külső ellenségei az utolsó két évben megújult erővel támadnak bennünket. A kisebbségek helyzete egyre romlik. Idén a Trianoni Diktátum ellen Párisban tüntető honfitársainkat precedens nélküli módon zavarta a francia lovasrendőrség. Benn a nemzetellenes érdekek már Árpád Apánkat is kikezdték azzal, hogy zsidó volt, és mi is zsidók ivadékai vagyunk. Külpolitikában, belpolitikában, a gazdasági életben folyó háborúhoz most kultúr-háborút kezdtek, még jobban, szinte arcátlanul meghamisítani történelmünket, aláásni nemzettudatunkat, hogy a nemzet visszavonhatatlanul a megsemmisülés gödrébe zuhanjon.

Legújabb támadás egy nagyszabású, nyilván jól pénzelt Magyar Világtalálkozót hirdettek meg július elejére, ahol mindent lehet: enni, inni, szórakozni, előadásokat hallgatni, csak politizálni nem. Nem lesz program Trianonról, nem lesz program a napi problémákról, csak a rómaiak által is gyakorolt panem et circenses, kenyér és cirkusz, másba a nép ne szóljon bele. Nyilván az augusztusi, fontos magyar témákkal foglalkozó VIII. Világkongresszus elé rendeznek, hogy a külföldi látogatok, akik egyszer mennek haza a nyár folyamán, erre menjenek, ne az MVSZ által rendezettre.

Mint tudjátok, a Magyarok Világszövetsége az egyedüli magyarországi aktív szervezet, amely a világ magyarságát képviselve küzd a nemzeti érdekekért. Az MVSZ-t anyagilag lesemmizte az első Orbán kormány, és baloldali ellenségei azóta is többször perbe fogták, amit az MVSZ mind megnyert, és az utolsó döntés, formai szabálytalanságokra hivatkozva, új választást rendelt el. Azonban lényeges szabálytalanságot nem állapítottak meg, és senkit nem sújtottak büntetéssel.

Az új, bíróságilag előírt és ellenőrzött választáson a tagság lényegében visszaválasztotta a régi vezetőket. Azonban a vezetőséget és lecsökkentett személyzetet annyira lefoglalja az augusztusban tartandó VIII. Magyarok Világkongresszusa előkészítése, hogy a tagtoborzás a háttérbe került. Ezért, mivel Dr. Nádas Gyula elhalta után, mint a Magyar Nemzeti Világtanács fő tisztségviselője és főtitkára elhatároztam, hogy a nagy múltú Magyar Nemzeti Világtanács, és annak elődje, a Szabad Magyarok Világkongresszus szerepének és feladatának átvételére és folytatására felkérem az MVSZ elnökségét. Egyben, mint a MNVT utolsó akciója, felajánlom, hogy segítünk az MVSZ-nek tagokat és támogatókat toborozni a Magyar Nemzeti Világ Tanács tagjai és támogatói között. Egyben javaslom és kérem, hogy a nemzeti emigráció kiváló elhunyt képviselőit az MVSZ vegye figyelembe és állítson emléket nekik.

A Nemzeti Világtanács történetét és eddigi fontosabb tevékenységét alább ismertetem.

Első lépésünk egy nagyszabású közvélemény kutatás, hogy a világ magyarsága hogy vélekedik az MVSZ-ről és a problémáiról.

Ezért szeretnénk, ha válaszolna az alábbi kérdéseinkre, és a választ visszaküldené címemre. Ugyancsak kérem, hogy jelen akciót ismertesse barátai körében, akik esetleg ezt nem kapják meg.

Tisztelettel,
Dr. Balogh Sándor,
A Magyar Nemzeti Világtanács főtitkára.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Magyar Nemzeti Világ Tanács rövid háttere:

A hetvenes években megalakult a Szabadvilági Magyar Világkongresszusa, és 1975-ben tartották első világkongresszusukat Torontóban, amelyet háromévenként követtek a 2., 3., es 4. Világkongresszusok. Az utolsón, Clevelandban, 1985-ben, én is resztvettem. Majd az otthoni enyhülés és változások miatt a következő Kongresszus, 1988-ban elmaradt, illetve a XXVIII Clevelandi Magyar Találkozó kereteiben lett megtartva. Azóta is az évi Magyar Találkozó alkalmával találkozott a még életben lévő Elnökség.

Mikor 1989-ben az első Bush elnök hivatalba lépése alkalmából Kissinger előjött újra javaslatával, hogy Amerika engedje a közép európai országokat beolvadni, a Világtanács nevében Dr. Nádas János, mint elnök, én mint főtitkár, készítettünk egy beadványt, amire két hónappal később kaptunk választ, hogy beadványunk nagyon fontos és hasznos volt, és megnyugtattak bennünket, hogy a Kissinger javaslatot elvetettek. Levelek csatolva.

Az 1990-es évek elején elhatároztuk, hogy új név alatt mint Magyar Nemzeti Világtanács tovább folytatjuk a tevékenységet. Mivel a résztvevők kezdtek kiöregedni, Világkongresszusok helyett a novemberi Magyar Találkozók alkalmával jött össze az elnökség.

1999-ben Nt. Dömötör Tibor Elnök kéréssel fordult a magyar külügyminisztériumhoz, hogy a belső romboló munkát magakadályozandó, hozzák nyilvánosságra az emigrációs csoportokba beépített ügynökök névsorát.

Egyik talán legjelentősebbnek szánt, de sajnos nem sok sikerrel járó lépésünk volt 2000-ben egy NYILT LEVEL HAZANKHOZ felhívás szerkesztése (lásd alább). Ezt elküldtük a Magyarországi illetékeseknek, az Orbán kormánynak és a sajtónak, és rátettem az Internetre. A kezdeményezés sajnos, minden eredmény nélkül maradt kivéve néhány konzervatív folyóiratot, amelyek leközölték. Pedig a magyarországi helyzet nem javult, csak romlott, és nagy szükség lett volna a mi támogatásunkra.

Az elnökség tíz tagból állt, saját országuk magyar szervezeteit képviselve. Az USA-ból általában 3, és a többiek országonként egy-egy tag. Én mint a Dr. Nádas János által kinevezett főtitkár vettem részt. János halála után Dömötör Tibor Ref. Püspök vette át az elnökséget. Az Elnökségben az évek során az emigráció szine-java szerepelt, mint pl. Bozsóki János, Böröcz József, Dr. Chászár Ede, Dr.Czettler Antal, Helcz Tibor, Farkas László, Fazakas Ferenc, Dr. Gyallay-Pap Domokos, v. Hetyey Sándor, dr. Jajczay Frigyes, Major Tibor, v. Martonfalvay Hugó, dr. Nádas Gyula, Dr. Nádas János, Pásztor László, Szén József, Vass Albert, Walter István, Zolcsák István, hogy az ismertebbeket említsem.

2001-ben Dr. Nádas Gyula, aki Tibor halála után ellátta az elnöki teendőket, felkért, a többi elnökségi tag jóváhagyását előlegezve, hogy mint “elnökségi tag, lendülj teljes aktivitásba.” Viszont közben az MVSZ munkája fellendült. Egyik barátom szerint Csoóri S. elnöksége alatt az MVSZ káderátmentő volt. Csak példának: Pálffy Picur, Pozsgai, vagy a felvidéki Dobos, akinek a neve rajta van a csehek ügynöklistáján kulcsfigurák voltak Csoóri S elnöksége alatt. Mivel ez megváltozott, úgy éreztem, hogy a megváltozott MVSZ támogatása nagyobb eredménnyel jár, így Gyula Bátyánk tudtával és jóváhagyásával, aktívabb lettem az MVSZ-ben és időmet egy autonómiáról szóló tanulmányra szenteltem, aminek magyar fordítását az MVSZ adta ki. Most is úgy érzem, hogy a Világszövetség fontos szerepet tud betölteni, ezért mellé kell állnunk.


MAGYAR NEMZETI VILÁGTANÁCS
343. N. HAMETOWN ROAD, AKRON, OHIO, 44333
+Nagytiszteletű Dr. DÖMÖTÖR TIBOR, ref. püspök, KÖZPONTI ELNÖK

A Magyar Nemzeti Világtanács Zárónyilatkozata, Cleveland 2000. November hó.

Nyílt levél a hazánkhoz!

A Magyar Nemzeti Világtanács a Magyar Társaság 40. Kongresszusán elhangzott előadások, megbeszélések és javaslatok alapján megállapította:

Az összmagyarság sorsa kedvezőtlenül alakul, a rendszerváltás következetlenül lett végrehajtva, a gazdasági, politikai és társadalmi problémák megoldása késedelmet szenved.

Továbbra is érvényben van a kádári nomenklatúra meghatározó befolyása a gazdasági életre, a médiára, a politikai életre és az igazságszolgáltatásra.
Elmaradt az egykori bűnöket elkövetők felelősségre vonása, a társadalom előtt nem hozták nyilvánosságra az illegitim paktumokat.

Tovább folyik a népesség fogyása, a nemzeti vagyon (termőföld) elherdálása, a korrupció virágzása, a magyar nép érdekeivel ellentétes idegenek nagyszámú betelepítése.

A száműzetéséből felszabadult magyar emigráció, - élve honpolgári jogaival - be kíván kapcsolódni a magyar közéletbe és felajánlja segítségét a fenti problémák megszüntetésére és elvárja, hogy mind a Kormány, mind pedig a párt és a társadalmi szervezetek tekintsék a magyar emigrációt partnerüknek a Magyar Nemzet sorsának alakításában.


A Magyar Nemzeti Világtanács Elnöksége
1450 Grace Avenue
USA. Lakewood,OH. 44107

dr. Balogh Sándor, főtitkár

MAGYAR NEMZETI VILÁGTANÁCS
2000. November 1
 

Hozzászólás  

+1 #4 Zoli 2012-06-24 11:14
Idézet - TellWilli:
Kedves Alex !
Sajnos nem látunk a színfalak mögé, de valószínű a hazudozás..


Talán volt aki még is jobban belátott. Olvasd el ezt a véleményt is:
magyarmegmaradasert.hu/.../...
+1 #3 TellWilli 2012-06-24 09:51
Kedves Alex !
Sajnos nem látunk a színfalak mögé, de valószínű a hazudozás.
Állítólag az MVSZ nem számolt el az itthonról kapott pénzzel,ezzel indokolják OV-ék a támogatás felfüggesztését- ugyanakkor miért nem számoltatták már el az mszp,szdsz és stb. kormányokat, akik viszont az egész magyar vagyonnal nem számoltak el, sőt még azon alkotmányos kötelezettségüknek sem tettek eleget, hogy évente országleltárt készítsenek.

Nos, a közhatalmat is biankóvá alakították, hiszen beteljesítetlen igérettel nyertek többséget, most pedig a kontrollálhatatlan levelezgetéssel akarja legitimizálni kormányunk a közhatalom csalárd gyakorlását, miközben az országban a teljes nyilvánossága számára elérhető átlátható és ellenőrizhető kell legyen a közéleti döntéshozás , törvényhozás teljes mechanizmusa.
A megosztásunk a cél, ugyanis egyénekre jogszabályi felhatalmazással alkalmazható a terror.
+1 #2 arieshu 2012-06-24 07:38
Kedves MAGyar TestVéreim!
A MAGyarság ereje nem a pártokban van, hanem abban az alulról építkező igaz MAGyarokban, akik nem akarják bizonygatni magyarságukat, díszes méreg drága ruhákkal és egyéb kiegészítőkkel, hanem teszik a dolgukat, amit a MAGyarok IsTene rájuk rótt, hogy beteljesüljön a győzedelmes végzetünk!!!
domonyi.aries.hu
+1 #1 alex 2012-06-24 02:52
Megdöbbentőnek tartom, hogy Balogh Zolán frissen kinevezett miniszter bűnbarlangnak titulálta az MVSZ-t.
Alig megbocsátható tévedése Orbán Viktornak Boross Péter jelölése az MVSz elnöki székébe, hiszen köztudott róla, hogy a vakolók nagymestere volt. Különös az, hogy Hóbgoly leszereplését Orbán nem tudta elfeledni és azóta a is minden módon akdályozza az MVSz tevékenységét. Balogh páter hűség nyilatkozata stigma, mert nem csak a magyar társadalom nélkül akarja a zsidész irányítani az országot. -, a külföldi magyarság bekapcsolódása is felesleges.
Számomra ez, azt a feltevést igazolja, hogy elszigetelésünk a cél!

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások