20240426
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 február 02, csütörtök

SENKI SE TRÉFÁLKOZIK A HOLOKAUSZTTAL

Szerző: Rácz Szabó László

Dr. Korhecz Tamás bele- és félremagyaráz

Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke, a Magyar Nemzeti Tanács tagja az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe.

 Dr. Korhecz Tamás a Magyar Nemzeti Tanács elnöke január 30-ai közleményében elhatárolódik attól, amit a Pannon RTV 2012.01.27-ei Közügyek című műsorában fejtettem ki. Megteheti, hogy véleményez, de arra nincsen joga, hogy rosszindulatúan minősítsen és nem létező szándékossággal vádoljon, még akkor sem, ha nem marad más eszköz a számára, mint a hisztériakeltés, miután kiderült, milyen is a király új ruhája.

Miről állítja az MNT elnöke, hogy "páratlan, kegyeletsértő és a közízlést bántó"?
A televíziós vitában a VMSZ és az MNT emberei a - Dr. Korhecz Tamás (MNT elnök) és Dr. Váradi Tibor (MNT tag) által megirt - nemzeti tanácsokról szóló törvénnyel takarózva igyekeztek megmagyarázni, hogy miért büntetik a magyarok által többségében lakott községeket miloševići rátenyereléssel, centralizációval. Miért van az, hogy a többségi nemzet által lakott önkormányzatok szabadon rendelkeznek az intézményeik felett, a magyarok pedig nem?

Az NT törvény ellehetetleníti a vajdasági magyarok területi autonómiájának esélyét, hiszen elveszik a többségben élő magyarok szuverén jogát a saját sorsuk alakítására, a döntéshozatali jogukat saját magyar intézményeik felett, ami az egész vajdasági magyarság megmaradását teszi kockára.

Elismerem, az én megítélésem szerint ez kulcsfontosságú és valóban élet-halál kérdéseként élem meg.
Kifejtettem, hogy sok rossz törvény született már a világon. Vannak olyanok is, amelyekkel nem lehet takarózni, nem is kell betartani, akkor se, ha azokat országok, tömegek, kormányok éjjenezik. Példaként említettem a január 27-ei megemlékezések aktualitása miatt azt a törvényt, amelynek következménye lett a holokauszt. Nincsen ebben semmi vicces, mint ahogyan abban sem, amit az MNT tesz a tömbmagyarsággal. Az volt a célom, hogy tükröt tartsak elébük.
A világ megannyi emberi borzalmai közül, a mi világunkban éppen a holokauszt a legismertebb példa arra, hogy vannak esetek, amikor nem lehet a törvények mögé bújni, hanem a lelkiismeretünket kell követni.

Kérdés az is, hogy az MNT miért nem ott harcol, ahol igazából szükség van rá, a szórványban. Példaértékű tény, hogy Magyarcsernyén, magiszteri fokozattal, nagy tapasztalattal rendelkező magyar emberrel szemben, éppen az MNT segített igazgatói székbe szerb embert. A törvénnyel takaróznak, és közben szabotálnak?

Akaratlanul is felvetődik a kérdés, hogy a MNT megmondó emberei, melyik nemzetért aggódnak és tesznek.

Rácz Szabó László,


Dr. Korhecz Tamás közleménye:
Dr. Korhecz Tamás elhatárolódott Rácz Szabó László MNT-tag kijelentésétől

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások