20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2019 június 16, vasárnap

A tétlenség a bűnök forrása  („otia dant vitia”)

Szerző: v. Kövér György

„ Az a gondolkodó ember, akit a politikai hírek nem érdekelnek, azt gyermekei, unokái jövője sem érdekli!"

A POLITIKUSOKRÓL:   Sajnos  sok köztük az alul képzett,  hetyke, ostoba, szemtelenül törtető,  gátlástalanul  hivalkodó, magamutogató személy.   Ők tolakodnak a politikába,   mert azért  annyi eszük, ravaszságuk van, hogy felfogják: a sokszor semmirevaló tevékenységük is aránytalanul magasan van megfizetve, ezért szinte alig kell   tenni valamit, és ha bármit is tesz, akár néha árt is - a felelősség  = NULLA.. 

Vajon hány képviselőt, kormánytagot,  magas felelős beosztású csinovnyikot vontak felelősségre a téves,  sőt ártalmas döntésért ?!

    Valamiért az okosak, becsületesek  szerények,  inkább hallgatagok.  Ám  nehéz áttörni  a naiv,   hiszékeny sokaságon is. Meggyőzni még nehezebb őket.   A valamivel  műveltebbek nagy részének fárasztó az ezen való gondolkodás? Sokukat  nehéz kizökkenteni a közömbös  kényelmes, megszokott életvitelükből.  Mégis  hogyan, miként lehetne  - ennek a módját kell kitalálni.

*************

A POLITIZÁLÁSRÓL: Nem értek egyet abban, hogy mint mérnök, ne foglalkozzak politikai problémákkal. Hogy ez a profi politikusok feladata...  Engem nem foglalkoztatnak a pártok ügyei, dumái, programjai,   acsarkodásai, de nem lehetek  közömbös a Hazám jövőjéhez. Ilyen egyszerű, akinek ez magyarázatra szorul, sajnálatra méltó, vagy hazátlan.

    Nagyon sok pártszónok, politikai elemző  a ki- és átmagyarázás és  tömegbutítás mágusa... .Az  újságírók, beleértve a TV csatornák többségénél dolgozókat is, prostituáltak: azt és úgy írnak, amit a fizetői (gazdái) elvárnak tőlük... Ha nem vállalják, mehetnek akár az utcára.  

Ha nem lennének olyan személyek akik azt vallják, hogy  „ha nem én, akkor ki, ha nem most, akkor mikor?” ,  ha sorsunkat s Hazánk sorsát kizárólag a “profi” politikusainkra bíznánk (hemzseg köztük az alulképzett, a cinikus a HASZONLESŐ, a hibás,ártalmas döntéseket hozó na meg azidegen hatalmaknak alárendelt), akkor már rég nem lenne Magyarország. Talán soroljak egy sor bizonyítékot?! Miért nem követelhetnénk meg, hogy a saját országunk sorsáról mi, a NÉP döntsünk?

    Minél többen – annál hatásosabban... Ez hogyan valósítható meg?  Erről a megalakult NEEM-(Nemzet Egyesítő Mozgalom) kidolgozott elfogadható, reálisan megvalósítható  programot, amit a kormány érthető okból igyekszik blokkolni. Bárhogy is hangoztatja a kormány, hogy minden erejét és tudását latba veti, hogy emelje a népünk   életszínvonalát, átütő eredményeket nem érhet el. Ehhez gyökeresen meg kell változtatni az államigazgatási rendszert. Azaz saját magát kellene gyökeresen átreformálni.  Erre pedig képtelen minden idők minden állam regnáló kormánya.

     Ezért szükséges hogy minél többen mélyüljönek el a  politikában, ismerkedjen meg a Hazafias mozgalmak programjaival, és magukká tévé azt, minél több embert vonjanak  maguk mellé. Csak így, együttes erővel tudjuk gyökeresen, a magunk javára változtatni az államigazgatási rendszert…

           A Hon megmaradásáért, Magyarország fényének ragyogásáért :  tisztelettel

         v .Kövér György    (NEEM alapító tagja)

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások