20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2020 február 13, csütörtök

..."Hozzászólnék a Zoli által bejegyzett íráshoz"...

Szerző: Madarász László

Kedves Zoli! / Mielőtt – mondjuk úgy – érdemben hozzászólnék az általad jegyzett íráshoz, szeretnék rávilágítani a gúnyhatár másik oldalán, azaz nálunk, zajló eseményekre: Itt nincs olyan nap, hogy a „köz"médiák ne foglalkoznának a migráns helyzettel. Ebben élenjár az M1 tévécsatorna...

Történik mindez azért, mert a közvéleménynek el kell terelni a figyelmét mindarról, ami kis Hazánkban politikai- és gazdasági téren zajlik, vagyis fenn kell tartani az állampolgárok veszélyeztetettségének látszatát, igazolni kell, hogy OV és a fidesz megvédi a hont az idegenektől! És itt ezt nagyon sokan úgy értelmezik, új Hunyadi János született meg Orbán személyében.

Zoli cikke (A látszatra játszó "politikusaink"!) ITT található: →

November és decemberben jobb híján az volt a fő sláger, hogy a migránsok alagutakat ásnak a határzár alatt. Ha jól emlékszem, a határ alatt készült leghosszabb „alagutat" 30 méterben jelölték meg. Ezt feltehetőleg még nyári, vagy kora őszi felvételekkel akarták igazolni télen(!), melyen még zöld levelű növényi környezetben bemutattak néhány lyukat a földben, amit szerintem borzok készítettek, valószínű több éve, vagy több évtizede. Arról persze nem szólt a fáma, hogy hova lett az a földmennyiség, amit a „migránsok" alagút készítése közben kihordtak a föld alól, a határőrök szeme előtt! (Talán még 15-20 méterre ellátnak a kerítésen át.) Egyetlen kép sem készült a szerb oldalon egyre emelkedő földmennyiségről! De nem is volt rá szükség, mert a nép ezt készpénznek vette, mivel az orbáni propaganda állította ezt a baromságot az alagútásó migránsokról!

Azután ömlöttek a tudósítások a 2020 január 28.-án reggel 5:30 körül, a röszkei határon történt „migráns" „áttörésről"! Talán rajtam kívül itthon senki nem vette a fáradságot, hogy megnézze a régi röszkei határátkelő műholdképét. (Lásd itt: https://www.google.com/maps/@46.1772395,19.9847989,525m/data=!3m1!1e3 )

 A régi röszkei határ / Kattints a képre 

Régi röszkai határátkelô

A műholdképen jól látható, hogy a tényleges magyar határ a Pap-halmi főcsatorna mentén húzódik, melytől a bezárt kapuval védett határátkelő kb. 160 méterre van, Magyarországon! Vagyis a „migráns" csoportnak ekkora utat kellett megtennie már magyar területen a kapuig, miközben már a Pap-halmi csatorna mentén is jól látszik a magyar határzár, amit elvileg jobbról-balról őriznek, és onnan látni kell, mi történik az úton! És még igen balek módon le is közölték az „áttörésről" készült videót!

(Lásd itt: https://www.youtube.com/watch?v=VqXd_CA-aHU )

Kattints a képre 

videó a határmegrohamozásról

 

Ezen az alábbiak láthatók:

- A „migránsok" jól megvilágított úton, szinte sétálva közelednek a határátkelőhöz. Ennek így kellett lennie, különben nem készülhetett volna jó videófelvétel az „áttörésről"! Mondjuk arra sincs magyarázat miért nem hajnali 2-3 óra között kísérelték meg a behatolást, miközben köztudott, hogy ez idő tájt a legkisebb az ember ébersége? Miért is kellett várni a közelgő hajnalra?

- A felvételen jól látható: a „migráns" vezér előresiet, hogy ellenőrizze, melyik kerítéstartó oszlopot rongálták meg a „betörés" magyar szervezői? (Erre másnak nem volt, nem lehetett módja, főleg nem észrevétlenül!) Megragadja a kerítést, hogy kiderüljön melyik kerítéstartó nem tart, majd miután ez kiderül, a másikba kapaszkodik! Ezt követően gyakorlatilag minden erőfeszítés nélkül ledöntik az oszlopot, majd letapossák a kerítést! Közben a vezér többször felnéz a kamerára, ellenőrizendő, hogy az pont az akciót rögzíti-e?

- A „migránsok" vezetője olyan irányba tereli népét, hogy az elfogásuk a lehető legkönnyebb legyen, vagyis a műút (Szegedi út) és a határvédő kerítéshez vezető szervizút közé. (A műholdképen jobbra fönt.)

Az ehhez hasonló cselekedeteket szokták önbetörésnek, önmerényletnek hívni!

A gyöngyszem az egész történetben az, hogy a „köz"médiában Georg Spöttle, biztonsági „szakértő" a képünkbe mondva hiányolta a kapu előtt a szerb rendőrök feltűnését!!! Szinte az egész ország ezután a szerbeket okolta az „áttörési" kísérlet miatt! A nagy „szakértő" úr azt elfelejtette hozzátenni, hogy itt a régi határátkelőn közös útlevél ellenőrzés zajlik a szerbekkel, mert szerb oldalon erre nincs mód! Vagyis a szerb útlevél ellenőröknek és vámosoknak joguk van magyar területre lépni, de a szerb karhatalomnak nem! Márpedig a videón is látható kapuig 160 métert a szerb rendőröknek már magyar területen kell megtenni, azaz ők is határsértők lennének!!!

Én úgy gondolom, a szerb kormányzat mélyen sérelmezte a magyar „köz"médiában elhangzottakat (joggal), és a csorba kiköszörülése érdekében, a magyar kormányzat egyetértésével és segítségével került sor a tompai migráns piknik gyors megszervezésére, majd éjszaka a migránsok elszállítására, a senki földjéről. Ez az akció jól szolgálta mindkét fél érdekét, miközben mindenkit átvertek!

Visszatérve a cikkedhez: Szerintem talán nem egészen arról van szó, amiről írsz. A magyar kormányzatnak érdeke idehaza a népben a veszélyérzet fenntartása, de az is, hogy valahonnan további munkaerőt szerezzen az ország, mert itt akkora már a munkaerőhiány, hogy az már a GDP-t veszélyezteti! A szerb kormányzatnak viszont érdeke, hogy a Vajdaság magyar lakosainak egy részétől (a lehető legtöbbtől) megszabaduljon, és helyükre szerbek betelepítése történhessen a sűrűn lakott vidékről. Azért nem torolja meg kellőként a migránsok által elkövetett bűnöket, mert azt reméli, hogy a vajdasági magyar lakosság megunva az ottani helyzetet, előbb-utóbb feladja otthonát - amit az ottani oligarchák olcsón felvásárolnak, majd eladnak jó pénzért szerbeknek - és a csonka honba települ át! Ezzel a megoldással mindkét kormányzat enyhíti gondjait. (Vagyis nem a migránsokat akarják letelepíteni a Vajdaságban, hanem még több szerbet!)


 Egyik válaszomra érkezô Laci  leveléböl a következô részletet ragadnám ki közlésre: (>Zoli<)

....  Azzal a felvetéseddel, amit arról írtál, hogy a vajdasági magyarság sem a szerb kormányzatnak, sem orbánéknak nem kell, nem igazán értek egyet az utóbbi vonatkozásában! Kérlek vegyél elő egy jó marék hurkapálcát, és próbáld azokat eltörni! Nem fog sikerülni! Ám, ha ugyanezt egyenként teszed a pálcákkal, az könnyen fog menni! Ezzel azt akarom mondani, ha a Vajdaságból –az ottani migráns körülmények miatt – a csonka honba települ át az ottani magyarság egy része, az az összefogás ami ott körükben tapasztalható Szerbiában megtörik, és mivel itthon szétszóródnak, már nem lesz "kuruckodás" körükben Magyarországon! A mindennapi megélhetésért folyó küzdelemben itthon "beállnak" a sorba, még úgy is, hogy feltehetően nem orbánra szavaznak majd, de az áttelepültek már nem fognak összetartani! Vagyis hasznos munkaerők lesznek az itthoni rezsim szempontjából! A szerbek viszont megszabadulnak a kuruckodó magyarságtól! Mindkét kormányzat jól jár ezzel a megoldással.

Amit a Kárpát-medence zsidó megszállásáról írsz, azzal távlati értelemben teljes egészében egyetértek. Én is így látom, de ennek megvalósulásához még sok év fog eltelni. (Per pillanat, azaz a hozzászólásomban írt, közelmúlti történéseihez ennek nem sok köze van.) A világuralomra törő bosszú népe nem foglalkozik két ország (kormányzat) pillanatnyi érdekével, hanem jól kidolgozott és folyamatosan frissített stratégia mentén tevékenykedik, ami jól látható az 1905 –ben, a cári Oroszországban fellelt "Cion bölcseinek jegyzőkönyvei" olvastán is. Mint az előbb mondtam, ezt a stratégiát folyamatosan karbantartják, frissítik a világban folyó aktuális politikai- és gazdasági történések mentén! Amiről írsz, mármint a Kárpát-medence területén "fellelt" zsidó emlékekről, az viszont a stratégiájuk része, mellyel jogot formálnak a hajdani Nagy Magyarországra, amit a Talmud Kánaánnak ír le! Hogy mennyire aktualizálják a stratégiájukat, engedd meg, hogy egy példát említsek: Az EU kb. úgy 10 évvel ezelőtt, a palesztin-zsidó megbékélés érdekében előbb fontolóra vette, majd elvi ajánlást adott ki arról, hogy a megszállt palesztin területeken működő zsidó tulajdonú cégek termékeit meg kell jelölni. Elsők között Svédország tiltotta meg a palesztin területen előállított zsidó termékek behozatalát. Majd ugyanez felmerült Belgiumban és Németországban is. Mi volt a reakció erre? Elindult a 21. századi népvándorlás Európa felé, amely elsősorban Svédországot, majd Nyugat-Európa országait érintette. Te jobban tudod mi történt ezt követően pl. Svédországban! Vagyis a zsidók módosították stratégiájukat az EU politikája miatt. Nem hiába ők a bosszú népe! Ahogyan én látom a zsidóknak jelenleg is kettős közelebbi célja van a világuralom megszerzése kapcsán. Az egyik nagy izrael megteremtése, mely érinti a kurdok lakta övezet kivételével egész Irakot, beleértve az Irakból kiszakított Kuvaitot is, valamint Irán egy kisebb területét. Ezzel párhuzamosan a hátország, a Magyar Királyság (Kánaán) területének totális megszerzése. Ez utóbbi Szerbia EU csatlakozásával indul el, de közben Erdély függetlenségét is ki fogják kiáltani. Hogy ezekhez mennyi idő kell? Nem tudom, talán 10-20 év! De ők ráérnek. ....

De ez csak az én véleményem.

Üdvözlettel: Laci

Hozzászólás  

#3 Hozzászólnék...Pető Imre 2020-03-29 23:33
Látni lehetett, hogy ez alagút, bebújt egy ember és haladt benne, bár nem volt kényelmes, de nem is tartott volna sokáig, ha átér. A magyar nép csak akkor fordul el egy kormánytól, ha elvész a bizalom, plusz megnő a bizalma egy másik erőben, plusz kormányzásra érett ez a másik erő. A kormányváltás feltételei nyomokban sincsenek meg, az ellenzék komolytalan, színvonal alatti, magyartalan, hazug, felelőtlen, brutális, mélykultúra alatti, jövőtlenséget sugalló és akaró.
#2 Hozzászólnék a Zoli által bejegyzett íráshoz"...Madarász László 2020-02-28 17:57
Tisztelt Pető Úr!
Senki nem akarja elbagatellizálni a migrációt! Nem arról szól az írásom, hanem arról, miként túlozza el kormányunk ezt a problémát azért, hogy elterelje a figyelmünket a valós gondokról! Hozzászólásából látszik, Önnek is megvan a véleménye a migránsokról, akiknek többsége Európa országain akar inkább élősködni, mint megélhetéséért dolgozni. El tudja akkor képzelni azt, hogy ezek az élősködők hatalmas erőfeszítéssel alagutakat ásnak? Ráadásul 60-70 cm átmérőjű lyukakat? Mert én nem! Nem egyszerűbb egy erővágóval átvágni a drótokat? El tudja képzelni Ön, hogy a migránsok 160 métert sétálgatnak a röszkei régi határátkelőhöz magyar területen, miközben pontosan tudják, hogy a határőreink figyelik a mozgásukat? Mert én nem! Ők jobban tisztában vannak már a határőrök elhelyezkedésével, mozgásával, semmint ezt felbujtás nélkül megpróbálnák a semmiért!!!
Mint a koronavírus miatti felvásárlási lázból is látszik, pont ezek- és ilyenek miatt a magyar nép egyre kevésbé hisz a kormányzatnak! Ömlik a közmédiából a migránsozáson túl, a hurrá optimizmus, miközben a magyar egészségügy a bányászbéka feneke alatt van. És ezt látják, ha kórházba kerülnek, vagy csak látogatóba mennek oda! Nincs szakorvos, csak éppen végzett rezidensek, egyre kevesebb a nővér. Karácsony tájt a Margit kórház dolgozói pl. többek között lázmérőket, fertőtlenítő- és kézmosószereket kértek ajándékba, de a Heim Pál gyermekkorház részére is hasonlókra gyűjtöttek a kamionosok. Vagyis most a felvásárlási lázzal visszanyalt a fagyi! Itthon is egyre hiteltelenebbé válik a magyar kormány! Így jár az, aki állandóan farkast kiállt, minden közvetlen ok nélkül!
(Ha már a koronavírust emlegettem: Hazánkban az influenza szezonban megbetegedett 50-70 ezer ember közül több száz hal meg szövődmények következtében, azaz a betegek közel egy százaléka. Az újonnan megjelent vírus, valamivel nagyobb százalékban szedi áldozatait, tehát pánikra nem lenne igazán nagy ok. De a háttérben ott áll egy hazudós kormány, mely eddigi felelőtlen magatartásával ezt a pánikot csak gerjeszti!)
#1 Hozzászólnék...Pető Imre 2020-02-23 22:18
Ne akarjuk elbagatellizálni a migrációt. Inkább hiszünk
azoknak, a veszélyekre utalnak: kik hogyan mesterkednek, az eszközöket, módokat keresik az átszivárgáshoz. És ne mondd, hogy engedni kell, segíteni, hogy átgázoljanak rajtunk és megérkezzenek nyugatra. Az is Európa, a mienk. Nem akarunk muszlim környezetet. 1552, mond ez valamit? Rögtön irtották a magyart, ezrével.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások